שרשור: פינת המחב"ת.

סתם שאלה

למה אתה רוצה לגייס עוד ועוד אנשים לדת שלךZ? זה יעשה את הדת יותר צודקת? מה העניין? שהיית חילוני ניסית לשכנע דתים לחזור בשאלה?

אני שואל כי שכן שלי שחזר בתשובה

אגב הם אף פעם לא היו חילונים גם אם לא שמרו שבת, הם כול הזמן אמרו בעזרת השם ושלא נדע מעין הרע וכאלה. אז המובילים שארזו את הדירה שלהם, הוא ניסה להחזיר אותם בתשובה.

גוססי

New member
הרבה יותר מוסרי ונכון

שמא תואיל לפרט לנו מה כל כך מוסרי ונכון בעולם שלך?

Lucy Wiggin

New member
אני לא מכירה יותר מדי

(מה לעשות, אתאיסטית מקטנותי). אכפת לך לפרט?

גוססי

New member
זה מה שמוזר:

אני מכיר את התורה, והרבה מוסר לא מצאתי בה. אולי החמצתי משהו ואתה תוכל להאיר את עיני?

הרזבם

New member
שטויות

ואהבת לרעך כמוך - כלומר, רק למי שהוא כמוך (יהודי, שומר מצוות כמוך). כל מי שלא כזה, אין שום עניין לאהוב אותו. תגידו את האמת על הדת שלכם.

פעם שמעתי דוס שמפרש אחרת את "כמוך"

כלומר - תאהב אחרים באותה מידה שאתה אוהב את עצמך

הרזבם

New member
אותו הדוס כננאה, שאינו מודע

לפירוש הנכון של הנאמר כאן. או שהוא מתבייש בו. או שהוא מושפע מרוח החילונות בעניין זה, משום שהפירוש ששמעת אותו אומר אינו הפירוש התורני.

נאפו פה

New member
הפירוש פשוט, מצווה לאהוב את הזולת כפי שאתה

אוהב את עצמך. לא משנה מי הזולת, זה שאתה מעוניין לפרש את הפסוק על ידי שנאה, לא קשור ליהודת. בדיוק כפי שפורש בשירשור

הרזבם

New member
גבה טענותיך על ידי כתובים מפרשנים נחשבים

אחר כך תקבע קביעות לגביי.

גוססי

New member
אכן כלל גדול

אבל כפי שצויין כאן, רעך אינו אלא מי שהוא יהודי שומר תורה ומצוות. "ואהבת לרעך כמוך, כל הדברים שאתה רוצה שיעשו אותם לך אחרים, עשה אתה אותן לאחיך בתורה ובמצות" (רמב"ם, הלכות אבל, פרק יד, הלכה א). הזהו מוסר?

לאונידס

Active member
אנא פרש "רעך"

אתה רשאי להסתמך על פירושים של גדולי ישראל. האמת אינך רשאי, אתה חייב, אחרת אתה עוד עלול בטעות לאהוב איזה גוי.

../images/Emo4.gifללמוד לאהוב כל אדם../images/Emo35.gif

אני מבין שמבחינתך הגויים אינם בני אדם
כדתל"ש אני יכול להגיד לך במפורש - התורה מלאה שינאה, אין בה אהבה מלבד אהבה עצמית של אלוהים. הוא אוהב בעיקר את עצמו ומחסל את כל מי שאינו אוהב אותו. תנסה פעם לקרא באמת את התפילה ותחשוב לרגע - אם זה היה אדם ולא אלוהים הדמות שאנחנו פונים אליה, כיצד היה מגדיר אותו הפסיכולוג השכונתי? למה הדבר דומה? אם אנחנו היינו מחסלים את ילדנו על שטויות דומות היינו דומים לאלוהים במעשיו. אבל מה? המוח שלך יכול לתפוס רק את המושג - מותר לו הוא אלוהים. אתה בחיים לא תתעמת עם השאלה הפשוטה שכל ילד בגנון היה שואל: אז מה? ולמה? איך הצליחו ככה המחבתים לישטוף לך את המוח? תחשוב פעם מדוע בחרת בפתרון הפשוט.

נאפו פה

New member
מה זאת אומרת לא בני אדם ?

קל מאוד לזהו שאותם אנשים שאתה קורא להם אינם בני אדם, נראים בדיוק כמונו, ואני לא רואה שום הבדל בצורתם החיצונית, לצורתינו, "חביב אדם הנברא בצלם" אני שבתור דתל"ש אתה מכיר את המשפט הזה אבל אני לא בטוח שהבנת אותו, חביב אדם רשום וזה מדבר על אותם גויים שאתה אומר שכאשר היית דתל"ש היית מחשיב אותם לא בתור בני אדם, כנראה לא הבנת את הפירושים, למרות שהפירוש הזה הוא ממש פשט חביב אדם לא חיה. עכשיו אני מבין, שכנראה פירשת את התורה בצורה מאוד שונה, ולכן הגעת למסקנות שאליהם הגעת נראה לי יותר שמישהו אחר מהצד השני הצליח לשטוף לך את הראש, תחשוב באמת מדוע אתה בחרת לברוח אל הפיתרון הפשוט

הרזבם

New member
אתה הוא שלא מבין נכון

כל מי שאינו יהודי הינו פגום וספק אם ניתן בכלל לכנותו אדם. למד הלכות, למד פירושים. לא את דברי מתק השפתיים שהרבנים מפיצים על מנת להסתיר את האמת הכעורה.

גוססי

New member
אתה באמת חייב ללמוד קצת יהדות

"אדם" הוא יהודי. מי שאינו יהודי לא נחשב לאדם כלל וכלל, שנאמר "ואתנה צאני צאן מרעיתי אדם אתם" (יחזקאל ל"ד ל"א). והגמרא חוזרת ומדגישה זאת: "אתם קרויים אדם ואין הגויים קרויים אדם" (יבמות ס"א עמ' א'). לקביעה זו יש משמעות הלכתית מרחיקת לכת, ואתה מוזמן לקרוא את מאמרו של הרב דוד בר חיים מישיבת "מרכז הרב" (http://www.daatemet.org.il/articles/article.cfm?article_id=119 ) ובו נכתב ללא כחל ושרק: "ישראל שהרג את גוי במזיד אינו נהרג עליו בבית דין, כפי שהיה נענש אילו הרג ישראל".

../images/Emo45.gif אבל תעזוב הוא עוד לא הגיע לפרק הזה

את זה לומדים רק המתקדמים שבקרב החוזרים בתשובה, לאחר ששטיפת המוח הושלמה. בינתיים הוא לומד "שבת אחים גם יחד". מה שמפתיע אותי כל פעם מחדש זה ההגיון הבריא אנשים מאבדים בתהליך. איך הם החוזרים בתשובה בכלל לא מנסים להתעמת עם המציאות הכואבת? איך הם יכולים לקבל דמות כה אכזרית קטנונית ואגוצנטרית כמי שברא אותם ומנווט אותם בעולם? איך אפשר בכלל לקבל את הלוגיקה המוזרה של "הוא ברא את הכל אז מותר לו"?

למעלה