פעם חיכיתי באיזשהו מקום הרבה זמן, וראיתי בשעמומי ספר שחור מונח שם בסביבה ופשוט התחלתי לקרוא אותו. הוא היה מ ד ה י ם, אבל לא זכרתי אח"כ מה השם שלו או מי כתב אותו. עד רגע זה. "המעניק"! רצה לחפש. מדהים. תודה.
את "המעניק" לא קראתי (לקחתי מהספרייה וזה נרקב אצי בבית עד שנמאס לי והחזרתי) אבל ספר אחר שלה, מאוד מאוד מומלץ: "מונה מספר לכוכבים". קראתי בכיתה ה' במסגרת איזה פרויקט ומאז קראתי אותו עוד לפחות פעמיים. לא ארוך, מספר על ילדה (שכחתי את השם שלה
) דנית-נוצריה בתקופת מלחמת העולם השניה שהחברה הכי טובה שלה היא יהודיה. המשפחה של הילדה הנוצריה עוזרת למשפחה היהודית להתחבא. ספר מדהים *_*
אני זוכרת שלילדה היהודיה קוראים אלן, שלאחותה של הנוצריה, אם אני לא טועה, קוראים כריסטי או כריסי ואני זוכרת שלהיא עצמה היה שם עם ל' ו-א', אבל אני לא זוכרת מה!
יש לי שני ספרים מעוליםם (קצת חולניים.. אבל מעולים!!) שקראתי לפני איזה שנה.. בהמלצה של החבר של אחותי... זה.. ספרי מתח כאלה.. לא יודעת איך להגדיר אותם.. קצת בילוש אולי... ממש מעולים.. אחד זה:"אמא הייתה זוחלת" והשני- "צבוטותי" ואת שניהם כתבה לימור נחמיאס... ממש טובים!! בהצלחה!
קראתי את "אמא היתה זוחלת" מתישהו בשנה שעברה, והוא היה מעוות וחולני לגמרי! רק לאנשים עם לב חזק (וגם אם יש לכם כזה אני לא ממש מבינה למה צריך לקרוא את הדבר הזה)... אם כבר ספרי בלשות אז עדיף אגאטה כריסטי - במיוחד "עשרה כושים קטנים", או "מלכודת העכברים" או "רצח באוריינט אקספרס".