שרשור ספרים!

קראתי אותו! אסתר שטרייט וורצל

מדהימה!! מומלצים שלה: מכתבים לצופיה אורי שחר נערי המחתרת (היא גדולה בסיפורי מנדט בריטי) אליפים היא סבתא של ילדה מהכיתה שלי

PopPy

New member
אין לי מושג למה, אבל אף פעם

לא יצא לי לקרוא ספרים של אסתר שטרייט-ורצל. תמיד דילגתי באלגנטיות על המדף (היה מדף שלם מלא בספרים שלה) שלה, שילוב של שמות שלא מסגירים כלום, כריכות ישנות ומדכאות, תקציר מוזר והביוגרפיה של הסופרת תמיד גרמו להם להראות משעממים מאוד ולא שווים נסיון. אבל עם כ"כ הרבה המלצות, אני מניחה שאני ארד לי לספריית הילדים ואחפש אותם.

לדעתי,

ורוניקה מחליטה למות הוא הרבה יותר טוב מהאלכימאי. אה, וגם "השטן והעלמה פרים". שלושתם של פאולו קואלו. ורוניקה מחליטה למות והשטן והעלמה פרים הם חלק מטרילוגיית "וביום השביעי" שלו (יחד עם "נהר הפיידרה שם ישבתי גם בכיתי" שלא יצא לי לקרוא עדיין)...אני אצטט קצת מההקדמה שהוא כתב: "...שלושת הספריפ מדברים על שבוע אחד בחייהם של אנשים רגילים, שפתאום מוצאים את עצמם מתעמתים עם אהבה, מוות וכוח. תמיד האמנתי ששינויים עמוקים אצל בני-אדם או גם בחברה, קורים בפרק-זמן מצומצם מאוד. ...שבוע הוא די והותר לדעת אם אנו מקבלים את גורלנו או שאיננו מקבלים אותו." אהבתי אותם (ורוניקה מחליטה למות, השטן והעלמה פרים...את האלכימאי פחות), והם די גורמים לך לחשוב, אבל הם לא גאוניים או משהו. חביבים ביותר. אני עברתי כל אחד מהם באחר צהריים אחד, מקסימום. אני עדיין ממליצה עליהם

Hermione HP

New member
אווווווווווווווו!!! ../images/Emo20.gif

ג'יימס הריוט - כל היצורים גדולים כקטנים. ספר חמוד, משעשע, קליל, ובאופן כללי - הספר מסופר מנקודת המבט של הסופר, שהוא (ככל הנראה,) וטרינר באזור כפרי, וזה מספר על חויותיו כוטרינר כפרי.
(זה אולי נשמע יבש, או קצת משעמם, אבל זה ממש *לא*!) זה ספר מממממממממש שווה!! מאוד מאוד מאוד מומלץ!

shloompi

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo79.gif

"סיפורי חתולים" (וכמובן - "סיפורי כלבים") הם אוספים של סיפורים מתוך סדרת הספרים -"כל הדברים..."

shloompi

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo79.gif

כל הספרים של ג'יימס הריוט פשוט מעולים. והוא באמת ווטרינר, וכל החוויות אמיתיות לחלוטין. אלו ספרים מדהימים ...
ויש בהם כאלה קטעים מצחיקים!

PURPLE CHICKEN

New member
ג'יימס הריוט!../images/Emo99.gif

גם "כל הדברים נבונים כמופלאים" ממש יפה!
מה שכן, לבנאדם אין טעם מקורי במיוחד בשמות לספרים שלו.
^________^

כפר האשמדים, או שזה בעצם

כפר הארורים. בכל קמרה ראיתי את הסרט
נחמד, וכרגיל הספר יותר טוב מהסרט אז תקראי. הספר מתחיל בכך שיום אחד עיירה שלמה נכנסת לתרדמה, אף אחד לא דיוע למה, אח"כ היא מתעוררת וכל הנשים בהריון. ו'זכרו אותי' לא יודע של מי... על אחת שהלכה למסיבה ומתה, כרוח רפאים היא חוקרת את העניין. הייתי בודק של מי הספר אבל הוא למטה וצובעים את המדרגות אז אי אפשר לרדת.
ברטי טרוטר
ספר פשוט מצחיק
פארודיה על הארי'לה שלנו, את בטח מכירה.

Marsha Figg

New member
כפר אשמדים של אור../images/Emo54.gif

זה כפר הארורים של כריסטופר ריב וקירסטי אלי? לא ידעתי.

The Mad Hatter

New member
לא

אם הבנתי נכון, כן? כי אני קראתי כפר אשמדים/אנתוני הורוביץ- על שלושה ילדים שנשלחו לבית-ספר מוזר. וזה מאד לא הארי פוטר. אני זוכרת שפעם שמעתי על סרט "כפר הארורים" או משהו עם "ארורים", בכל מקרה. יכול להיות שלזה היתה הכוונה? P:

הסבר: ../images/Emo57.gif

כפר אשמדים: ספר של אנטוני הורוביץ (סופר מדהים שבמקרה הצלחתי סוף כל סוף להשיג עוד ספר שלו אחרי שלוש שנים של חיפושים. מצאתי בדוכן-יד-שניה, ספר באנגלית >_<). מספר על דיוויד, ילד עם, אה, בעיה להשתלב במסגרת. ההורים שלו שולחים אותו לביצפר בשם "כפר אשמדים" שהוא, כפי שנראה, מוסד חינוכי לגברים צעירים. ברכבת בדרך לשם הוא פוגש את ג'פרי (שנשלח לכפר אשמדים כי זה אמור להיות מוסד כושר מהמעלה הראשונה) ואת ג'יל (שנשלחה לשם כי זה אמור להיות בית-ספר-לנימוסין לבנות). כשהם מגיעים מסתבר שכל התלמידים שם מאוד מוזרים, המורים עוד יותר ושלושת התלמידים החדשים ממש לא יודעים מה הולך שם. ספר שולט מאוד מאוד מאוד. אם קראתם אותו והוא מזכיר את הארי פוטר, זה לא העתקה: הוא נכתב ב-88, הארי פוטר נכתב תשע שנים אחר כך. כפר הארורים: סרט על איזה מקום בו כל הנשים נכנסות מסיבה מסתורית בבת אחת להריון. הילדים שיוצאים מההריונות האלו הם פריקיים ורוצים להשתלט על העולם או משהו. לא ראיתי ואני לא מתכוונת לראות כי זה נשמע טיפשי...

PopPy

New member
את זכרו אותי אני זוכרת.. קראתי לפני

כמה שנים טובות, אני לא זוכרת ממנו הרבה - רק שהוא השאיר בי מעין צמרמורת שכזו..

Marsha Figg

New member
המממ

יש את "המעניק", של לורי לויס אם אינני טועה. זה על ילד בשם ג'ונס שממונה לתפקיד מיוחד בעולם העתידני שלו (אבל זה לא ספר מדע בדיוני- לא יותר מהארי פוטר בכל מקרה), ומגלה את האמת לגבי עולמו. מומלץ. הייתי ממליצה לך על התפסן בשדה השיפון של סלינג'ר אבל ראיתי שכבר המליצו לך. סדרת האסופית של ל.מ. מונטגומרי מצויינת אם לא איכפת לך שהסיפורים היו פעם. זה על ילדה ג'ינג'ית יתומה שמאומצת ע"י זוג זקן, שרצו בכלל בן, והחיים שלה. את יכולה גם לקרוא את ספרי "עלובי החיים" של ויקטור הוגו, על צרפת של אחרי המהפכה הצרפתית (לא משעמם כמו שזה נשמע), זה ממש יפה ועצוב, אבל אני אל בטוח שזה הטעם שלך כ"כ.
רחלי

PopPy

New member
סדרת האסופית../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

ספרים מצויינים
קראתי את כל הסדרה, ממש מדהימים. כמובן שהארבעה הראשונים הרבה יותר טובים מכל השאר (אני כבר לא זוכרת כמה היו.. שבעה? תשעה?) - בשלב מסוים, בערך בספר החמישי זה די התחיל להמרח אבל הייתי חייבת לדעת מה יקרה עם אן שרלי המקסימה בסוף.. את הספר הראשון קראתי בהמלצה של אמא שלי בערך בגיל 10 - הייתי בדיוק בגילה של הגיבורה, ובכלל לא ידעתי שיש המשכים. כשגיליתי אותם בספריה בערך שנה או שנתיים אחרי קראתי את כל הסדרה, ויש כמה ספרים שקראתי יותר מפעם אחת. על הראשון אני בכלל לא מדברת, לאור העובדה שהוא בבית שלי (ואין לי הרבה ספרים שקניתי לעצמי.. מעט מאוד, למען האמת) קראתי אותו המון פעמים ועדיין לא נמאס..

*קליאו*

New member
The Giver..../images/Emo23.gif../images/Emo105.gif

('המעניק', וואטאבר..) זה היה הפרויקט שלנו בדוברי. ספר יפה
(רק שהעותק שלי היה, היה כ"כ מסריח שבקושי יכולתי לראות את המילים מרוב שהרחקתי אותו ממני. מה יותר חשוב, לראות או לנשום?
)

למעלה