המלצות לספרים. ../images/Emo57.gif
הודעה ישנה שלי מפורום סופרים צעירים. "העתק" ו"הדבק", כמובן. יש פה גם פנזטהי אבל... מממממ.... אין לי כוח להפריד. ספרים טובים, בכל אופן. *ה*ספר: בשורות טובות/ טרי פראצ'ט וניל גיימן. סוף העולם, שד, מלאך, מכשפה פסיכית מהמאה השבע עשרה וציידי המכשפות בפעולה. כל ספרי עולם הדיסק/טרי פראצ'ט. עולם הדיסק, שהוא עולם עגול ושטוח שנסחב ע"י ארבעה פילים שעומדים על גב של צב ענקי. מאוכלס באנשים, קוסמים, ומכשפות שכל אחד מהם מוזר ביותר בדרכו שלו וכולם מאוד משעשעים. פנטזיה קומית. ספרים שחלקם קצת מבלבלים אבל כולם שולתים ביותר וקורעים מצחוק ברוב המקרים. נשים קטנות/לואיזה מיי אלקוט. נו, באמת
אבק כוכבים/ניל גיימן. טריסטן ת'ורן, הגר בכפר "חומה" אשר ממנו אי אפשר לצאת, הבטיח לנערה שהוא אוהב שיביא לה כוכב ששניהם ראו נופל. הוא יוצא לחפש את הכוכב מעבר לחומה המקיפה את "חומה" ובתוך ממלכת הפיות. רוב הספר די נאיבי אבל יש שם כמה קטעים מאוד Rיים. כפר אשמדים/ אנטוני הורוביץ. דיוויד, שאף פעם לא התאקלם בבית הספר שלו, נשלח ע"י הוריו הפסיכיים לבית ספר מוזר, שבו הוא לומד פיסול בשעווה, אף תלמיד לא מדבר אף פעם ולסגן המנהל יש מקרר שבו תלויות שקיות עם דם טרי... גמכן פנטזיה. אימה/קומי. שולט ביותר ומגיל עשר ומעלה. ילדת הגבעות-אלואיז מקגרו. סאאסקי (אני עדיין מתחבטת בשאלה איך לעזאזל מבטאים את השם הזה?) היא לא ילדה רגילה. כשהיתה תינוקת, החליפו אותה בני העם הנסתר, בתינוקת אנושית שאותה לקחו לעצמם. עכשיו סאאסקי היא חצי "פיה/פיקסי", חצי אנושית ומרגישה שונה בכפר בו כולם מנדים אותה... ספר באמת באמת מדהים. מאוד אהבתי. מגיל 10 בערך. *הולכת לעבור על הספרייה* יומנה של בריג'ט ג'ונס- הלן פילדינג (כמדומני. אין לי כוח ללכת לבדוק): בריג'ט היא רווקה בת שלושים שכותבת יומן. יש לה בעיות עם הבוס שלה, בעיות עם החברים שלה, בעיות עם המשקל שלה וסתם בעיות. העלילה מאוד נחמדה והספר עצמו מאוד מצחיק. למי שאהב את הסרט: הספר הרבה יותר טוב ^_^. סדרת בית הספר ללחימה של אורסון סקוט קארד. מומלץ להתחיל מ"המשחק של אנדר" כדי להבין מה הולך בספרים אבל לא חובה להמשיך בסדרה "אנדר" (לפי הסדר: המשחק של אנדר, קול למתים, קסנוסייד וילדי המחשבה. מקוואני לא טועה בסדר ). אני הרבה יותר ממליצה על "הצל"ים. זה סיפור מקביל לספרים של אנדר, מנקודת מבטו של "בין", אחד מהג'יש של אנדר... לדעתי נקודת המבט של "הילד הכי חכם בעולם" של בין יותר מענינת, מותחת ומשעשעת מנקודת ה"אני ילד גאון, קטן ואומלל עם ילדות עשוקה אבל אני חייב להישאר שפוי למען כדור הארץ" של אנדר. מיתולוגיה-ע. המילטון. הרבה מאוד סיפורים מהמיתולוגיה היוונית בגרסאות לא חתוכות אלא ארוכות ומפורטות. ספר מיתולוגיה "למבוגרים"... אמנם זה לא מאוד חינוכי, אבל אני קראתי את זה בערך פעמיים בשבוע כשהייתי בת שמונה (ומאז אני זוכרת הכל בעל פה >_<), אז נגיד שזה מגיל שמונה בהנחה שאתה ילד קטן ומשועמם שחושב ש"הרפתקאות הפיל והשתיל" זה זילזול באינטילגנציה שלך... "למה לקאדילק יש סנפירים"-ג'ק מינגו. ספר סיפורים לא-מאוד-ארוכים המספר על איך באו לעולם כל מיני המצאות שכולנו מכירים כמו מקדונלד'ס, למה פפסי קולה וקוקה קולה התחילו בריב ומי לעזאזל חשב על לעשות סוכריות מנטה עם חור באמצע ("לייף סייבר"). הכל מסופר באופן מענין ולא פלצפני. לכל גיל, באמת. הקטע הוא שצריך שזה יענין אותך... ולא את כולם זה מענין עניבות במדבר, לא זוכרת מי. אולי יהודה אטלס... ספר סיפורים-קצרים-בחרוזים, ממש מצחיק. נורא נורא אהבתי אותו. אם מישהו משיג אותו, תגידו לי מאיפה. היה לי אותו, איבדו לי אותו, אני רוצה אחד אבל הפסיקו להדפיס אותו
כל הספרים של פרנסס ה. ברנט. לורד פונטלרוי הקטן, נסיכה קטנה, סוד הגן הנעלם.... אני במיוחד ממליצה על נסיכה קטנה, שזה ספר מדהים *לאור יש חשק לקרוא אותו שוב*. הספרים מספרים על ילדים מיוחדים (למשל, בנסיכה קטנה של על ילדה שיש לה המון המון דמיון, ובסוד הגן הנעלם זה על מרי, ילדה חמוצה נורא ועצבנית...) שמתרחש בחיים שלהם תהליך מעבר (מאמריקה לאנגליה, מהודו לאנגליה ו.. מממממ.... אנגליה די מסכם את רוב הענינים. אבל מי לא רוצה לחיות באנגליה?). ספרים חמודים נורא. מינוש-אנני מ. ג. שמידט. מינוש היתה חתולה עד שאכלה משהו מפח הזבל של מפעל לכימיקלים והפכה לאישה. עכשיו היא מתגוררת בביתו של העיתונאי טיבה אבל היא עדיין מבינה את שפת החתולים, מטפסת על גגות ו, אה, "אוהבת" עכברים. היא גם עוזרת לטיבה למצוא רעיונות לכתבות בעזרת "שירות הידיעות החתולי"... ספר חמוד גמכן. לעולם לא עולם של ניל גיימן: ריצ'רד הלונדוני מציל נערה פצועה ברחוב ובעקבות כך נשאב לעולם מוזר, מתחת ללונדון שכולם מכירים... עולם שבו יש מלאכים, רוצחים, מפלצות ועלמות במצוקה... ספר מעולה. כל הספרים של רואלד דאל. במיוחד "מטילדה" ו"צ'ארלי והשוקולדה". ספרי ילדים על ילדים, בדרך כלל, שנקלעים למצבים מוזרים... כל ספרי השירים של shell (ככה קוראים לו. לא רציתי שזה יראה כמו שגיאת כתיב) סילברסטיין (זאת אומרת: בקצה מדרכת הרחוב, אור בעליית הגג ו"ליפול למעלה".). שירים ממש משעשעים עם איורים ממש מתוקים.