שרשור סכנות...

tombenarye1234

New member
שרשור סכנות...

טוב , ראיתי כאן הרבה מאכלים "מסוכנים" (לדוג'-שוקולד מריר חלבי...) , ואני מניח שיש עוד הרבה שאני וגם אחרים לא יודעים עליהם...אז חשבתי לעשות שרשור "סכנות" (כל מיני מאכלים עם ג'לטינים נסתרים/שכתוב "צבעי מאכל" ולא אומרים אילו/מספרי e חשודים/ובכלל כל מיני שמות מפחידים כאלה שכותבים על האריזות , לדוג'-"מתחלבים" , מה אני אמור להבין מזה?!

tombenarye1234

New member
עדיף לכתוב גם את המוצר וגם את הסיבה

כי יש כאלה שתגיד להם משהו שלא איכפת להם ממנו...

tombenarye1234

New member
אני אתחיל במה שאני מכיר...

רוב הבורקסים (ביצים , למרות שיש מקומות שאפשר לבקש שלא יכינו את הבורקס עם ביצה) אולי מנטוס (עדיין יש בו ג'לטין?) ממתקים לסוגיהם אני כבר התייאשתי מלחפש...(בכל ממתק , אלא אם כן כתוב "רכיבים טבעיים בלבד" כמו במבה
למשל , יש מיליון רכיבים לא בריאים/לא מובנים , וכשמנסים להבין תמיד האחרון קשור לאיזה מספר e רשע במיוחד) גבינות צהובות של סויה! (זה לא טבעוני! יש שם משהו שקשור לחלב!) מרגרינות לסוגיהן(חוץ מאלה שבדקו כאן בפורום , ואני אשמח אם ישרשרו אילו מותר
, ואני לא יודע למה זה לא טבעוני...) שתי אתרים לרשימות e- אחד , שתיים (למי שלא יודע , מספרי e זה פשוט שמות מספריים שנתנו לרכיבים באירופה , "רשימת e" זה רשימה של חומרים שבאים מהחי , כי פשוט סתם כתוב לך למשל "e441" , שזה ג'לטין , ואין לך מושג מה זה , אז באו אנשים מאד נחמדים ובדקו אילו מספרים "לא בסדר")

sssddd2

New member
הגבינות הצהובות של סויה

זה חלבי? אין שם ברכיבים שום דבר חלבי

NightElf

New member
ראה ערך קזאין* ולקטוז* ../images/Emo3.gif

ורשום לך במפורש שהם כשרות חלבי, לאוכלי חלב נוכרי. אלא אם כן מצאת משהו שאנחנו לא יודעים?

sssddd2

New member
לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא שייייייייט איזה רעים! יש "גבינה צהובה" מסויה או טופו שלא חלבית?

NightElf

New member
כןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן

לא שמת לב לשרשורים בשבועות האחרונים? שמחכים לגבינה צהובה טבעונית שצריכה להגיע, אולי, בחודש יולי?

NightElf

New member
אה יהי ../images/Emo13.gifאיזה קריז בגלל מתחלבים../images/Emo3.gif

היה שרשור בעבר על המתחלבים, והנה הפירוט שוב : והנה פירוט : חומרים מתחלבים - אמולסיפירים 1. מים ושמן הם חומרים שאופיים מנוגד ואין הם מתערבבים זה בזה 2. חומר מתחלב (אמולסיפיר) הוא "שדכן" חומרים פעילי שטח הפועלים להקטנת מתח הפנים הנוצר בין שני סוגי החומרים הבאים במגע (השמן והמים) 3. תפקיד המתחלב ליצור מזון בעל מרקם אחיד ויציב, ולא בשכבות 4. מזון אליו מוסף חומר מתחלב הוא אחיד וחלק - גלידות, שוקולד, מרגרינה 5. לכל חומר מתחלב שני קטבים: א. הידרופילי קוטב עם זיקה למים או חומרים פולריים ב. ליפופילי - הדרופובי(דוחה מים) קוטב עם זיקה לשמן 6. מזונות בהם קיימת מערכת של תחליב - שוקולד, חלב, מיונז, מרגרינה, 7. במערכת העיכול של האדם, בתהליך עיכול השומנים משתתף חומר מתחלב - הכולסטרול, המיוצר בכבד ועם מלחי המרה משמש כחומר תחליב לעיכול השומנים וכמובן ניתן לבדוק על גבי המוצר אם הוא אכן חלבי או פרווה לוודא בכל זאת. לגבי הבורקסים, רוב הבורקסים שנתקלתי בהם, מאפיות וקפואים, היו דווקא נטולי ביצים, ככה שלא הייתי עושה הכללה. ומעבר לזה, יש כל כך הרבה מוצרים "חשודים", שאני אפילו לא זוכר אותם

tombenarye1234

New member
אז מתחלב הוא מהחי או לא?

ואם כן , אז אם אפשר לצרף כמה מוצרים "אסורים" וכמה "מותרים"
רגע...אז חומר מתחלב זה כמו סבון?!

NightElf

New member
לרוב לא, אלא אם כן צויין אחרת

הנה השרשור הקודם בנושא. בקשר למוצרים האסורים והמותרים, מוקדם לי מידיי מכדי לחשוב עליהם

tombenarye1234

New member
לא מצאתי שם...

יש שם מידע על דברים מגעילים בהגיינת נשים , שיחות על חלב ומתחלב (שלהבדל הזה כבר שמתי לב...) , ועל עוד נושא אחד שלא קשור...

tombenarye1234

New member
אמרו בפורום משהוא בין מתחלב לבע"ח..

אז רציתי לדעת מה אמרו שם...אמרו משהו על מתחלב שעשוי מחיות/ממקור חי

NightElf

New member
אז בגלל הוספתי, שאם המתחלב מהחי

אז הדבר יצויין, או שהאריזה תכיל כולסטרול ברמה מסויימת. רוב המתחלבים אינם מהחי, אבל במקרה ויהיה, פשוט תבדוק כולסטרול ופרווה, ושאר רכיבים "חשודים".

הממ בבורקס

הביצה בדרך כלל מחברת את הסומסום ויוצרת ת'שכבה המבריקה , אם אני לא טועה

NightElf

New member
בדרך כלל לא, לפעמים כן

אני צרכן בורקס די קבוע, וברוב המאפיות והבורקסים לאפייה מהירה שראיתי, לא מכינים את הבורקס עם ביצה מטעמי חיסכון. הדבקת השומשום עם ביצה לא מוסיפה טעם לבורקס, אבל היא פחות חסכונית מאשר שימוש בשמן צמחי. ונכון הדבר שהביצה נשרפת, אז בורקס משוח בבורקס יראה ככה יותר ומבריק יותר בחלקים שבהם הביצה נמשחה.

yeled

New member
../images/Emo11.gif כל הכבוד על ההסבר נאור

ותיקון קטן, ככל הידוע לי כולסטרול אינו נחשב כחומר מתחלב מכיוון שיש לו שייר הידרופובי (שונא-מים ניטרלי) ענק (4 טבעות
) וראש הידרופילי (אוהב-מים מקוטב) קטנצ'יק (קבוצת OH). לכולסטרול תפקיד בבקרה על צמיגות/נוזליות הממברנות בתאים של בעלי חיים. ככל הידוע לי מלחי המרה מכילים אחוז מסויים של כולסטרול אך אחוז גבוה יותר של לציטין ופוספוליפידים שמשמשים כמתחלבים. אממ, סכנות אוי ויי זמיר... שוקולד מריר עם קרם אגוזים מכיל חלב, חלבון סויה מרוכז שמכיל חלבון חלב=קזאין, לחמניה בצד הסלט וביסקוויט בצד הקפה/תה במסעדות (ביצים, חמאה), לחם "מיוחד" תוצרת בית, לחם שקונים במאפיה אלא אם כן עטר עובדת שם
ודודה שמכינה טחינה תמימה למראה עם חרדל וכמויונז
רשימה חלקית / כמו שציין נאור, יותר מדי סכנות ופחות מדי זיכרון...

למעלה