שרשור סכנות...

אנחנו לא מתיימרים להיות טהורים.

אנחנו רוצים להיות מוסריים ככל האפשר. וזה כולל לא לאכול בשר. אני צמחונית שבוע ימים ואני חייבת להודות שעכשיו אני מרגישה הרבה יותר טוב עם עצמי ותדע לך שגם אני התחלתי את דרכי בתור מציקנית. אבל אני הבנתי שזו לא הדרך. אז בוא והצטרף אלינו!

MxIxAx

New member
יצאת קאנט

זאת הרבנית קוק כתבה את ההודעה הזאת? אני צמחוני כבר. מוסריים? למה מה קרה שבני זונות יקבלו מרצוני הטוב לשפר את חייהם. יאללה, lets go the hell! זה פשוט ככה

nirte

New member
מה אם אבקות מרק?

וכל דבר שמכיל מונסודיות גלוטומט- E-631. עדיין לא קיבלתי את כל המידע שרציתי על המונסודיום גלוטומט כמו מה זה בדיוק. למרות ששמעתי שזה פשוט חיות גרוסות. המונסודיום גלוטומט מופיע באבקות מרק, ביסלי תיבוליות של אוסם (לאורז ולעוד דברים...).

tombenarye1234

New member
לי כתוב ברשימת ה-e

שזה מכיל חומרים מהחי... חיות גרוסות?!
זה לא אמור להיות בשרי? (איזה מזל שאני לא אוכל ביסלי)

לימור75

New member
מונוסדיום גלוטמט - רעל טבעוני

לפי מה שלימדו אותי - זהו חומר ממקור כימי/צמחי (כנראה סויה), המיועד לחזק טעמי חלבון במאכלים נטולי בשר. מקורו כשר, אבל החומר אינו בריא בכמויות גדולות. בכל המסעדות הסיניות משתמשים בו באופן קבוע כתוסף למנה המוקפצת. נמצא כמעט בכל אבקות המרק. נמצא כמעט בכל השקיות של אורז/פסטה להכנה מהירה ונמצא כמעט בכלל ה"מנה חמה" לסוגיה. בהרבה רטבים מוכנים לבישול/גריל והרבה פעמים ברוטב העגבניות של הפיצות. בכמויות קטנות - אין בו בעייה, הבעיה היא אצל אלו שניזונים מגאנק פוד, ואז אוכלים ממנו הרבה.

Applebite

New member
מונוסודיום גלוטמט הוא מחזק טעם

ואינו מן החי. הסינים מבשלים איתו המון, והוא מאוד לא בריא, אך מוסרי.

Moonshadow

New member
E631 כתוב לי על הדלת

כי על הדלת יש לי את רשימת ה-Eים מהחי, כפי שמפורסמת במאמרי פורום זה. אז האם המאמר טועה?

לימור75

New member
631=Disodium inosinate

נקרא גם sodium inosinate זהו חומר טעם לרוב מקורו מהחי ולפעמים לא. לא צמחוני (כי עשוי ממש מבשר) בארץ משתמשים לרוב בחומר שמקורו בבשר דגים (גם בתחליף מרק עוף) בכדי לענות על דרישות כשרות.

אני עובדת במפעל מזון

ובמעמבדה לא יודעים כי טכנולוג המזון הוא חיצוני שאלתי את המנכל ואמר לי שכל ה E הם חומרים כימיים מה דעתכם? קניתי מלפפונים חמוצים של בית השיטה עליהם כתוב : מעכבי חימצון (E385) חומר משמר (E211)

לימור75

New member
211 - רעל (טבעוני)Sodium benzoate

וגם ה 210 Benzoic acid זהו חומר משמר שאנשים בעלי נטיות קוצר נשימה, אסטמה, היפראקטיביים או אלרגיים עלולים להגיב אליו רע.

למעלה