שרשור משחקי הלילה

King LBJ

New member
מעניין

המשחק הבא של הלייקרס נגד ממפיס, אולי ביינום סתם ממציא פציעה כי הוא מפחד להיפצע באמת במשחק הקרוב? O:

DDN

New member
לך זה מתאים, אני לא בטוח שלקובי

אם זה יימשך ככה, האיש ישחק את עצמו בעונה ויגיע עייף לפלייאוף. לדעתי - עדיף פחות קובי עכשיו כדי שיהיה יותר קובי אח"כ. אגב, ווילט היה חיה ויהיה קשה מאוד לשבור את ההישגים שלו. עונה עם ממוצע של 50 נקודות למשחק - זה משהו שהיום לא יקרה.

somone44

New member
לא התכוונתי כל העונה

אלא כל עוד פאו לא משחק.. וזה עניין של שבוע גג. אבל זה לא ישנה כי גם כשגאסול משחק קובי לוקח על עצמו המון במשחקים צמודים. מה שטוב, או רע, תלוי את מי שואלים, שכשפאו משחק, הרבה משחקים לא מגיעים לסוף צמוד, אז אתה לא זוכה לראות את קובי במיטבו, אלא בהילוך שלישי ואף יותר. זה טוב בשביל קובי להיכנס חזק לעונה, להיות בכושר ואולי לקטוף עוד תואר MVP. למה לא? בטוח שהוא חושב על זה.. כל עוד הוא בשיאו, אפשר להוסיף עוד ועוד הישגים אישיים לרזומה. ממוצע של 50 נק' למשחק זה לא אנושי. כדורסל פעם בלי הגנות, בלי פיזיות, עם הר אדם אחד קרוב לסל ועושה מה בא לו. אי אפשר להשוות את זה ליכולות של ג'ורדן וקובי, שקלע 81 נק' במשחק. הרוב היה מבחוץ, זריקות בפרצוף של יריבים, עם מאמץ אישי עילאי ופנומנלי. לדעתי ה-81 הישג גדול יותר מה-100 של ווילט, מהסיבות שציינתי. אגב, מישהו יודע כמה נק' קובי מג'רי ווסט וקארים בכמות הנק' אי פעם של שחקן בלייקרס?

DDN

New member
בבקשה איש

רשימת הקלעים: http://www.nba.com/statistics/default_all_time_leaders/AllTimeLeadersPTSQuery.html?topic=4&stat=1 קובי מקום 17, ג'רי ווסט 14, קארים ראשון. וזה לא ממש נכון שהכדורסל פעם היה בלי הגנות ובלי פיסיות, אבל הדברים היו שונים, ווילט היה מפלצת, הר אדם כשהאנשים מסביבו לא היו חיות כמוהו. היום יש לך הרבה שחקנים מגודלים במידות (למרות שגם היום שחקן גם גדול וגם טוב זה נדיר) - אז היו עוד פחות. ה100 נחשב ההישג הגדול בגלל שהגיע ל100 עגול. מקצועית? לקראת הסוף ויתרו לו כדי שיוכל להגיע לשיא הזה לפי הכתבות מהזמנים ההם. אבל עדיין, היום אף אחד לא יוותר לאף אחד והשיא הזה (שהוא עדיין שיא מכובד בלי כל קשר) לא ישבר (למרות שבמאמץ רב שברתי אותו כששיחקתי בNBA 2K9 עם שחקן של הלייקרס שטיפחתי למפלצת בשנת 2030
) לגבי קובי - מוקדם מדי לדעתי לדבר על MVP. אתה שוכח מה היה בעונה שעברה לבוסטון? התחילו בהיסטריה, גארנט נפצע בגלל העומס והקבוצה נעלמה בחצי הדרך. אני מעדיף קובי בהילוך שלישי בעונה כדי שיוכל לנצח את סדרת הגמר בפלייאוף, כי אם משהו קורה לקובי והוא יהיה תקוע על הילוך שלישי בפלייאוף, הלייקרס לא עוברים את הספרס.

somone44

New member
התכוונתי רשימת הלייקרים, לא בכלל

ושם קובי מקום 3 אחרי ווסט וקארים. רוצה לדעת אם יש לו סיכוי להיות בטופ עד שיפרוש. תודה בכל זאת.. אם הכדורסל של אז היה פיזי ועם הגנות, לא היית רואה שמות כמו אלכס אינגליש, דומיניק ווילקינס, ג'ון האבלק, אלבין הייז ועוד במקומות כאלה גבוהים. עם כל הכבוד כן, או שהם בכל זאת שחקנים טובים מקובי.. ממה שאני רואה עד כה בליגה, קובי רוצה להיות ה-MVP השנה, בניגוד לעונה שעברה. הוא לוקח על עצמו המון, משקיע טונות של אנרגיות וגם קולע באחוזים טובים יותר. עובדתית - הוא בטופ הקלעים עם 33.2 בינתיים, לפני ווייד ,ג'יימס ואנטוני, אשתקד הוא גירד ת-26 נק', נתון משמעותי שמראה על כוונתיו. קובי לא בן 37, הוא מסוגל לשחק טוב גם בעונה הרגילה וגם בפלייאוף. לא צריך לתת לו הנחות

קובי נותן תצוגות MVP בגלל שא' הוא יכול, וב'

הוא צריך. בלי תצוגות כאלה מקובי, הלייקרס פשוט יפסידו משחקים (עד שפאו יחזור) אבל אחרי שפאו יחזור קובי לא ייצטרך לתת תצוגות כאלה והוא באמת יפסיק (מה שטוב מאוד, גם לקבוצה וגם לגוף של קובי)...

עידו17

New member
בוודאי שהוא יפסיק

קובי משחק כמעט 42 דק' למשחק, נתון קטסטרופלי שצריך להדאיג מאד כל מי שאוהד את הקבוצה הזו. הוא זורק הרבה, אבל מוסר מעט מאד, ולמעשה איבד עד עכשיו יותר כדורים מאשר מסר אסיסטים. ברגע שגאסול יחזור והספסל יתחיל לתפקד, קובי צפוי לרדת לסביבות ה33-34 דק', שזו היתה המטרה כשהביאו את רון ארטסט, ומי שמתרשם מזה שהוא מוביל את הליגה בקליעה - שירגיע ומהר, כי קובי לא יישאר שם אלא יירד לסביבות 24-25 נק'. מעבר לזה, פיל יורה לעצמו ברגל והוא יודע את זה.

KOBEMANIA

New member
אתם מגזים

הנתונים מושפעים מהעובדה שהלייקרס שיחקו 106 דקות ביומיים במקום 96. בשלושת משחקי הבית לפני המסע הזה של הלייקרס הוא שיחק 37-38 דקות, זה גם יהיה הממוצע העונתי שלו אם זה תלוי בפיל. זאת אומרת שבמשחק באוקלהומה פיל שמר על הממוצע של 37 דקות בזמן החוקי והוסיף עליהם 5 דקות הארכה. היום זה היה המשחק היחיד שבו פיל חרג מהממוצע וקובי שיחק 43 דקות בזמן החוקי, זה קרה בגלל שיוסטון ברחו בתחילת הרבע האחרון ליתרון משמעותי ופיל לקח טיי אוט כדי לעצור את המומנטום ולהחזיר את קובי כדי לא להפסיד הפסד שני כבר בשלב הזה.

עידו17

New member
הממוצע הוא 39.6 ללא ההארכות

זה גבוה בערך ב20% ממה שהוא אמור לשחק.

somone44

New member
קצת הגזמת לא?

לטעמי הוא יזגזג בין הפיסגה למקום השני במשך כל העונה, מהסיבה הפשוטה - הבנאדם רוצה לזכות בתואר ה-MVP! אין לזה קשר לפיל, ארטסט או פאו, עם מספרים של 24-25 אין לו סיכוי להיות מועמד אפילו. יש גם אגב דברים שלא רואים בסטטס, ואת זה לא מעט אנשים אומרים פה. קובי כן מוסר הרבה, ו-GO LAKERS GO שרואה את משחקי LA, בוודאי יסכים איתי. הבעיה היא איך לתרגם את המסירות לנק', ואת זה חבריו לא ממש עושים על הצד הטוב ביותר.

עידו17

New member
קובי רוצה אליפות, מכ'פת לו מMVP

דבר ראשון, למיטב זכרוני מאמן הוא שמחליט מי משחק ומתי ולא השחקן, ופיל ג'קסון הוא לא ממש בובה של מישהו, תסכים איתי. דבר שני, אני פשוט לא מאמין שקובי מסוגל להחזיק מעמד בקצב הזה, ולטובת כולם עדיף שישחק פחות. זה עניין פיזיולוגי, לא עניין של דעה. פיל עשה מאמצים להוריד אותו ל36 דק' בעונה הקודמת, והעונה רון ארטסט הגיע בין היתר גם כדי להפחית מהעומס על קובי, אני מצפה מקובי לשחק עוד פחות. דבר שלישי - כמו שאתה אומר, נקודות זה לא הכל. קובי לא זכה בMVP כשהיה קולע 35 נק' למשחק אלא דווקא כשלמד להאמין בחברים שלו. אז גם האליפות הגיעה. להוביל את הליגה בקליעה ולזכות בתואר הMVP אלה שני דברים שונים, אבל כמו שאמרתי, קובי עבר את השלב בקריירה, ואת השלב בחיים, בו הMVP הוא העיקר. לגבי האסיסטים, הבאתי את זה כקוריוז, אני מסכים שהבעיה של הלייקרס היא ממש לא קובי וודאי שהבחור הוא שחקן קבוצתי ומוסר מצויין. מסכים גם לגבי החברים - חוץ מביינום, רוב החבר'ה עדיין לא התחילו את העונה.

עידו17

New member
קובי יותר קרוב ל37 ממה שחושבים

14 עונות בליגה, לא פחות מ-175 משחקי פלייאוף בתקופה הזו (שווים בערך לעוד 2 ורבע עונות מלאות) - האיש אולי רשום 31 בתעודת זהות, אבל הרגליים שלו עשו קילומטראז' כמו של שחקן בן 36. הוא מאבד צעד ועוד צעד מדי עונה, ואני בספק אם הוא מסוגל להגיע במיטבו לפלייאוף אם ג'קסון לא יתחיל לקצץ בדקות שלו.

somone44

New member
בגלל זה הוא לא ראה כדור חודש וחצי בפגרה

אלא רק נח. אני משוכנע שאם ראית את המשחק ביוסטון לפנות בוקר, במלואו, ההנחה שלך הייתה אחרת. הוא נראה מצוין וכלל לא מותש, זאת אחרי שנתן מאמץ פיזי כביר באוקלוהומה. לא ראיתי אותו מאבד משהו, זו כנראה הנחה של מישהו שאולי כן רוצה שזה יקרה, אבל עוד לא.

עידו17

New member
אחרי שבוע אחד, למה אתה מצפה?

ראיתי את המשחק וקובי אכן נראה מצויין, אבל בשבוע הראשון של העונה כולם נראים טריים וחדים. העומס מגיע בשלבים מתקדמים, ואיתם הפציעות, המתיחות, הרגישויות ברגליים וכו'. לא אני ולא אתה ננצח את הגיל, ותתפלא - גם לא קובי בראיינט.

somone44

New member
אלו דברים היפוטטים שאף אחד מאיתנו לא יודע

אם יקרו, כמה ואיך. להעריך שקובי ייפצע בהמשך זו הערכה בלבד ותו לא. הגיל לטעמי, וכאחד שצפה בכל משחקי קובי, כולל בפרי סיזן במלואם, הוא לא האישיו בכלל ואני לא חושב שהוא ישפיע עליו, לפחות לא בעונה הנוכחית. זוכר שמייקל, בן 35, נתן חתיכת עונה ב-98, עם מספרים נהדרים ויכולת שלא ביישה את נעוריו ואף מעבר לזה. קובי ימשיך לתת את הטון השנה ולא חושב שמשהו ישתנה לרעה. הוא בכושר פיזי נהדר ודקותיו עם הזמן רק יירדו, מה שיפחית את הסיכוי לפציעות וכו'.

עידו17

New member
אתה נאיבי לגמרי

אני לא מדבר על פציעות ח"ח, אני מדבר על שחיקה, על בלאי רגיל של הגוף - כששחקן בן 31, עם הוותק והפז"מ של קובי על מגרשי כדורסל ורגליים ששוות לכאלה של שחקן בן 35-36, הנחת המוצא היא שדברים משתנים לרעה ולא ההיפך. יכול מאד להיות שהעומס לא ישפיע, יכול להיות שקובי הוא באמת סופרמן כמו שאתה חושב (או לפחות מייקל ג'ורדן), אבל הסבירות שזה יקרה היא פשוט לא גבוהה. אם אתה לא רוצה לראות את הכוכב שלך מגיע על ארבע לסידרת פלייאוף מכריעה, ומתקשה לעבור את ה40% מהשדה כי הרגליים כל כך כבדות, אני ממליץ לך באמת לקוות שג'קסון יתחיל להושיב את קובי, מה שמן הסתם יתחיל לקרוא בקרוב, מבטיח לך. אחרת, האיש יהיה הקלע המוביל ואולי אפילו יתקרב שוב לMVP, אבל אליפות הוא לא יוכל לקחת. ג'ורדן אכן נתן עונה גדולה ב-98, אבל באותו שלב, היו מאחוריו 11 עונות וקצת, כולל הפסקה של כמעט שנתיים מכדורסל, אל תשכח. קובי טוחן את הברכיים שלו כמעט 100 משחקים בעונה כבר כמעט יותר מ13 עונות רצופות. ולא, עם כל הכבוד, קובי הוא לא מייקל ג'ורדן.

somone44

New member
קל לך להפוך ת'מציאות לכיוון שאתה רוצה

עזוב. אפשר היה להגיד את אותו הדבר גם בעונה שעברה לא? גיל 30, אחרי אינספור משחקים, מאבקים, שלא לדבר על המאמץ הגדול שלו בנבחרת בפגרה, אבל ראינו שזה לא השפיע עליו, להפך. הקיץ הזה הוא נח המון, ומגיע רענן כמו שלא הגיע הרבה זמן, לעונה החדשה. שחקנים מבוגרים מקובי מסתדרים מצוין עם גילם (נאש, נוביצקי, סתם שליפות) ולא מראים שחיקה וכו', אז למה שקובי, במצבו הפיזי הפנטסטי, ייפול מהרגליים?

עידו17

New member
תגיד, אתה שואל ברצינות?

ככל ששחקן מתבגר, הסיכוי לפציעות ושחיקה עולה, מה יש פה בכלל להתווכח? קובי בעונה ה-14 שלו, מן הסתם הוא נמצא בקבוצת סיכון, וכל שחקן עם כמעט 1200 משחקים מאחוריו צריך לשמור על הגוף טוב יותר משחקן צעיר. אם אתה עוקב אחרי קובי, בטוח שמת לב שהניתור שלו כבר לא מה שהיה, והוא מתקשה לשמור על גארדים יותר מאשר לפני 5 שנים. זו דרכו של עולם. כמובן שהוא מחפה על כך עם ניסיון והבנת משחק, שעולים על הירידה הפיזית, אבל הגוף הוא מכונה, ועם הזמן הוא נשחק. אני באמת צריך להסביר את זה? אם אתה נתפס לדוגמאות, אז גם נאש ונוביצקי איבדו משהו מבחינה אתלטית, וגם הם נמצאים בסכנה שהירידה הפיזית תגיע בכל שנה מעכשיו. אני יכול להביא לך הרבה יותר דוגמאות של שחקנים שהגוף שלהם התפרק הרבה יותר מוקדם, וקובי הוא שחקן שסחט את הברכיים שלו הרבה יותר מכמעט כל שחקן.

גם שנה שעברה הוא היה בקבוצת סיכון

וראינו איזה יכולת הוא הציג לאורך כל העונה. עזוב, בראיינט עשוי מחומר אחר!

למעלה