שרשור מפגש

Mystic Circle

New member
אה ו...

תישאר עם הכינוי גילתנאס. מה אתה מתבייש בזה שאתה אסקסואל ולכן לא כותב עם הניק הזה פה?

מקמיקא

New member
לא מתבייש

פשוט הייתי בארון כשנכנסתי לפורום ועם חרדות די גדולות שיגלו עליי, אז הפרדתי כינויים. עכשיו אני כבר מוכר פה בשם הזה, אז אני נשאר נראה לי
כבר מספיק אנשים מזהים אותי בתור גילת'...

queen helen

New member
וואו - פעם הייתי מכורה לסדרה

והיום אני אפילו לא זוכרת את השמות. איזה נוסטלגיה...

מקמיקא

New member
כן, קרמון!

נאמן, גדול וטיפש
רייסטלין, מעבר לזה שהוא קלישאה מהלכת, סתם מנצל אנשים ועוקב ברעב אחרי כוח, זה לא משהו בכלל
אם כבר טאניס (שהוא קצת מיוסר מדי לטעמי), או סער (שהוא גם קצת קלישאי לטעמי). בקיצור, אין על קרמון

limilu

New member
זה רק אני או שכל הקטע של רייסטלין זה

שהוא כל הזמן משתעל כמו זקנה שתכף מתה על המקום? [או שזה מה שאני זוכרת משנות החטיבה, אז כנראה זה רושם מספיק חזק.]

Mystic Circle

New member
הוא לא שרץ../images/Emo46.gif

הוא חולה ומסכן
לא אשמתו שהוא נולד ככה
לא כול הדמויות יכולות להיות מושלמות. גם יפה גם חכם וגם חזק. זה מה שאני אוהבת ברומה"ד. דמויות מעניינות עם הרבה קומפלקסים.

מקמיקא

New member
הדמויות חביבות

למרות שנורא סטריאוטיפיות. רייסטלין בפני עצמו הוא סטריאוטיפי להחריד - החלשלוש המיוסר עם אובססיה לכוח שבסוף יראה לכולם... גם קרמון, הלוחם הגדול, הטיפש והאופטימיסט, וטאניס, המנהיג בעל-כורחו אשר נושא בנטל האחראיות, וחלמיש, הזקן עם פניני החכמה שתמיד אפשר לסמוך עליו. אני חושב שהדמות המקורית היחידה (והגזע, בעצם) זה הקנדרים, שהם רעיון נחמד. לא שזה לא בסדר, סה"כ הביצוע נחמד, הדמויות מתפתחות בצורה יפה, העלילה מעניינת, העולם (די) מקורי עם כמה רעיונות מעניינים. אבל רייסטלין הוא יותר מדי Mary-Sue לטעמי. אם את רוצה ספר עם דמויות עמוקות באמת, עם קומפלקסים, נקודות חוזקה וחולשה, עלילה מרתקת, ועולם פנטסטי, אני ממליץ בחום על שיר של אש וקרח. בהחלט סדרת הספרים הכי טובה שקראתי. אני מחכה בקוצר רוח לספר החמישי

Mystic Circle

New member
רק לא שיר של אש ושל קרח!!!!!!!!!!

איך אתה יכול להמליץ לי על דבר כזה?! יש שם המון המון סקס! ממש תיאורים גרפיים מפורטים
זה מה ששמעתי. בגלל זה לא התחלתי לקרוא. מה שאהבתי ברומה"ד שכמעט ואין שם סקס. והאהבה בין רייסטלין לקריסניה (יותר מכיוון קריסניה) היא טהורה כזאת. קריסניה מוכנה לקבל אותו כמו שהוא עם כול המחלות והרוע שלו. ורייסטלין בוחר את המאגיה עליה. זה כול כך חזק מצידו לדחות אותה ולהישאר נאמן ללימודים שלו. לא הרבה היו עושים את זה. בזה הוא שונה מדאלאמר ששוכב עם כול בחורה יפה שבאה לצריח הכישוף (כולל אחותו של רייסטלין
)

Mystic Circle

New member
אה ו...

Tas Burfoot או גדילן קוץ רגל בעברית, הוא הדמות השנייה האהובה עליי. אני צוחקת שעות על כול הקטעים עם הקנדרים
אין על קנדים

מקמיקא

New member
הממ, ממש לא תיאורים גרפיים מפורטים...

ממש ממש לא אפילו. מדי פעם מדברים על סצינות, ומפרטים כמה דברים - אבל רק עד כמה שזה רלוונטי. אני חושב שאחת הסיבות שזה כל כך מוצלח, היא שהדמויות שם באמת מיניות בצורה אמינה. ברומה"ד זה כאילו אין לדמויות האלה יצר מיני בכלל, וכולן איזה דמות אידאלית שאהבה היא המטרה הנעלה שלהן. זה פשוט לא אמין, כי במציאות רוב האנשים לא ככה. בשיר של אש וקרח, המיניות היא מה שהיא - יש את המבולבלים שנכנסים עמוק למיניות בחיפוש שגוי אחר אהבה, יש את אלה שיש בהם תאווה מינית עמוקה שמושרשת בהם, ויש את הנדירים שהם 'טהורים'. זה חלק ממה שעושה את הדמויות עמוקות, הן נורא אמיתיות ואנושיות. בכל מקרה, המיניות היא לא בשום אופן חלק עיקר בספר (למרות שאני יכול לציין מלחמה אחת שהתחילה שם בגלל משהו כזה...), מה שטוב בעלילה הוא הפוליטיקה חסרת הרחמים המרתקת שהולכת שם. בכל מקרה, אם ממש מפריע לך כשמדברים על מיניות, כן מדברים שם על זה, ויש כמה סצינות סקס... אבל זה לא איזה ספר פורנוגרפי עם פירוטים מלאים על כל מה שנכנס ויוצא. לדעתי זה עשוי בטעם טוב. ואגב, בנוגע לרייסטלין - זה שהוא בוחר בלימודים על גבי האהבה רק עושה אותו אדם פחות טוב בעיניי. יש לא מעט אנשים במציאות שדוחים את אישתם ואת משפחתם עבור עבודה ולימודים, ולדעתי זה דבר נורא לעשות. זה לא דורש כוח, להפך, זה הדבר הקל לעשות.

Mystic Circle

New member
כי מי שרוצה ללמוד ככה

לא צריך להתחתן ולהביא ילדים מלחתכילה. אני מסכימה איתך שזה דבר נורא לעשות אם יש לך משפחה וילדים אבל אם אין לך... רייסטלין היה לבד. זה עוד טוב שהוא דחה אותה על ההתחלה. היא הייתה מתאכזבת יותר אח"כ... אז בעצם יוצא שרייסטלין הוא טוב אחרי הכול

Mystic Circle

New member
אה ו..

זה שברומה"ד אין כמעט יצר מיני וזה לא מציאותי. אז זה כול הקטע של פנטזיה ועולם פנטזי! שהוא לא מציאותי! בגלל זה אני קוראת פנטזיה. לברוח מהמציאות. לחפש משהו קצת שונה וקצת יותר כמוני... וחוץ מזה זה לא נכון. תניס שוכב עם קטיארה כשהיא האוייב ובו זמנית מאוהב בלאורנה קרמון שוכב עם כול בחורה שנקראת בדרכו טיקה מתה לשכב עם קרמון מהרגע שהיא רואה אותו סער מתפתה ע"י קיטיארה ושוכב איתה על דאלאמר כבר דיברנו... פשוט, מה טוב, זה לא מפורט יותר מדיי. ורק רייסטלין לא שוכב, כי הוא עסוק בדברים אחרים קצת יותר מעניינים

מקמיקא

New member
אני חושב שבד"כ המציאות עולה על כל דמיון ../images/Emo13.gif

לפעמים פנטזיה יכולה להוסיף אלמנט מעניין ויפה לחיים, כדוגמת קסם למשל. ברומח הדרקון זה נורא תמים ונאיבי שכזה. כשטאניס עם קיטיארה, הוא לא מאוהב בלאורנה עדיין, למרות שהיא מאוהבת בו. טיקה לא מתה לשכב עם קרמון - היא מאוהבת בו ורוצה אותו, וקרמון הוא גם עושה את זה בצורה תמימה שכזו... ובכלל, כל זה תופס חלק מאוד שולי בסיפור. בוא נגיד שאף פעם לא קרה ששמענו על מאהבת של קרמון או דאלאמר. קשה לי להסביר את זה. אבל המיניות היא הרבה יותר פנטזית ולא אמינה מאשר בשיר של אש וקרח. אבל מצד שני, אני לא קורא לשם בריחה. בשיר של אש וקרח יש הרבה קטעים קשים - אבל לדעתי מהנים מאוד, והדמויות בנויות מאוד טוב, וזה מה שמושך אותי בספר. אולי הוא לא מתאים לך, אבל בכל זאת אני ממליץ לך לנסות. מקסימום - לא תסיימי אותו

Mystic Circle

New member
...

"כשטאניס עם קיטיארה, הוא לא מאוהב בלאורנה עדיין, למרות שהיא מאוהבת בו." נו, הגיוני בהחלט שזה יקרה. "וקרמון הוא גם עושה את זה בצורה תמימה שכזו..." גם הגיוני. האהבה והנאמנות לרייסטלין גוברת על הכול. זה אספקט מעניין בקרמון. "בוא נגיד שאף פעם לא קרה ששמענו על מאהבת של קרמון או דאלאמר." ו? אז לא כולם בוגדים. לקרמון היו בחורות שהוא שכב איתן בארועים שלפני. הספר: כבשן הנשמה, אחים לנשק, הדור השני... פשוט לא קראת כנראה הכול. ובאיסטר הוא התאהב בקריסניה ובבחורה שעבדה איתו בזירה וכמעט שכח מטיקה... לדאלמר אין מאהבות? מה עם קיטיארה?, ג'נה (בלהבת קיץ)? ובספר שמספר רק עליו "דאלאמר האפל" הוא היה משרת ותפסו אותו מתמזמז עם מאהבת.

Mystic Circle

New member
"כל זה תופס חלק מאוד שולי בסיפור"

אני לא מבינה. אתה רוצה שמין יהיה חלק עיקרי בסיפור?

מקמיקא

New member
אני לא אומר שזה לא אמין

אני אומר שזה נורא תמים ומרוסן. קשה לי להסביר למה הכוונה שלי, והאמת שזה ויכוח די סרק.. אני פשוט מציע לך לקרוא את שיר של אש וקרח.

Mystic Circle

New member
ואני מציעה לך לקרוא

שוב את רומח הדרקון, במיוחד את הספרים שציינתי

מקמיקא

New member
קראתי את רובם ../images/Emo13.gif

כבשן הנשמה הוא מצויין, הסיפור כתוב ממש טוב. את אחים לנשק והדור השני אני כבר לא אקרא. שמעתי יותר מדי רע עליהם מאנשים אחרים, וחבל לי על זמן הקריאה המועט שיש לי גם ככה
מה שכן - איכשהוא אף פעם לא קראתי את דרקונים של קיץ, ואותו אני מאוד רוצה לקרוא.

למעלה