שרשור: מה קשור???

קיר קמט

New member
למען האמת

אני מכיר רק יצירה אחת מכל אחד מהאלבומים האלו (Under The Weeping Moon וTo Bid You Farewell) , אז אני לא יכול לשפוט
את האחרים אני מכיר יותר טוב, וחושב שהם מצויינים
אסור?!
יותר מדי סמיילים בהודעה אחת, התנצלותי מראש.

Jam Head

New member
אז אני מאוד ממליץ לך

לשמוע את Orchid . אני בטוח שתאהב.

ThE RhythM

New member
היי, חשבתי שאסור רוק

בכל מקרה אם מותר רוק, ואם בכלל אפשר לקרוא להם "רוק" אז יש לי בשורה: יש להקה בת זמננו שהיא ממש מצויינת! והיא אפילו מכאן, מארץ הקודש. הלהקה שאני מדבר עליה היא הבילויים (ואני מבקש לא לטעות בינם לבין הבליינים או הדורבנים!זה סתם קקה). כמו שהשם שלהם מרמז, הם מאין מחאה על מה שמתהלך פה בארץ והכל מוסווה במוסיקה עליזה שמזכירה בעיקר קרקס רוסי. הם ממש ממש טריים (אלבום הבכורה שלהם יצא באוגוסט האחרון). ועם טקסטים שהם ציניים מבדרים אבל בעיקר- כואבים על מר גורלה של ארצנו הקטנטונת. כמובן שהכל מלווה במוסיקה מצויינת שהיא מין שילוב של רוק, בלוז, בלדות רוסיות ומוסיקה צוענית. בטח כבר שמעתם מתישהו את "אוטו זבל" או"כשנפוליאון יכבוש את עכו"...משמיעים אותם מדי פעם ברדיו. חוצמזה, בתור אחד שדי מיואש מהעובדה שכמעט בכל הלהקות שהוא אוהב יש מישהו שכבר הלך לעולמו(או שהוא בגיל פנסיה ומופיע רק מעבר לים), זה ממש נחמד לאהוב משהו שקורה כאן ועכשיו ואתה במרחק 20 דקות נסיעה כדי לראות אותו בגודל טבעי...תנסו את זה פעם!

Tomer 123

New member
אחלה להקה!

אם נתעלם לרגע מ"אוטו זבל" החביב אבל הסתמי ששטף את הרדיו בחודשים האחרונים, אז יש כאן דיסק מחאה אלטרנטיבי ונפלא. הומור, ציניות, מוסיקה מצוינת והפקה מעולה הופכים את האלבום הזה לאלבום מעולה ושווה האזנה.

GingerBread Man

New member
היי!

אם אני לא טועה גם אני הזכרתי אותם קודם. אבל אתה הרחבת אז נוותר לך. דבר שני הם לא ממש טריים. הם מופיעים כבר 6 שנים. צ'אק ברי, מאחורייך.

חולוני

New member
הבליינים יותר טובים מהם.

שירים ענקיים כמו "שוביניסט" או "הכל יכול" לא רואים ממטר את "אוטו זבל", שנשמע כמו חיקוי בעברית של The Coral (שהיא בעצמה לא להקה כזאת מעניינת).

ThE RhythM

New member
../images/Emo5.gif

שוביניסט?! הו אלליי, תעשה לי טובה. ואוטו זבל הוא לא ממש דוגמה טובה, כמו שמישהו אמר מעליי הוא באמת "חביב אבל סתמי" עם כל הכבוד, הדורבנים עדיפים כבר

חולוני

New member
שוביניסט זה שיר ענק!

וגם "הכל יכול". הדורבנים גם חביבים מאוד.

חולוני

New member
BSSM של הפפרז

יש לי אותו, אחלה של אלבום. המון Fאנק עושה טוב על הנשמה כמעט בכל רצועה באלבום. אמנם הוא לא אחד מהאלבומים הכי אהובים עליי באופן כללי, אבל הוא ללא ספק האלבום הכי טוב שלהם.

חולוני

New member
סבבה

רק כמה הערות: 1) חולוני, לא חולני. 2) תקראו את החלק במאמר על BSSM, והאמת שגם שאר האלבומים במאמר אחלה, בעיקר אלו של מאסיב אטאק ו-ATCQ. בכלל 91 הייתה אחלה של שנה.

MajorWinters

New member
אמממ...../images/Emo19.gif

דבר ראשון "דם סוכר מין כסם" דבר שני לדעתי עם כבר צ'ילי פפרז, אז The Uplift Mofo Party Plan. פעם הייתי מעריץ קנאי של הלהקה, כשחשבתי שמוזיקה לא הייתה קיימת לפני שנת 90. היום עדיין נשארו לי כמה דיסקים. אני חייב לציין שרק מאפליפט וקלפורניקיישן נהנתי באמת!

TheFly

New member
Azymuth

הרכב ג'אז ברזילאי ותיק מאוד שבאמתחתו כ-30 אלבומים, אם חשקה אוזנך במוסיקת ג'אז/פיוז'ן/פאנק (פ רפוייה) שעליהם מולבש מקצב הסמבה כהכנה לקרנבל בריו אז מומלץ בחום. אלבום מומלץ - OUTUBRO

ההמלצות שלי

שרשור נפלא באמת עניין אותי מה החבר'ה פה שומעים חוץ מרוק קלאסי. וחשבתי לפתוח שרשור כזה בעצמי אך נמנעתי בגלל הגלישה מנושא הפורום. בכל אופן ההמלצות שלי: Shuggie Otis - Inspiration Information אלבום שמשלב בין Fאנק בלוז ופסיכדליה מ74' שיצא לפני כמה שנים בהוצאה מחודשת. לדעתי הדרך הכי טובה לתאר אותו היא כאילו לקחו את השיר "have you ever been(to electric ladyland(" של ג'ימי הנדריקס והרחיבו אותו לאלבום שלם. הבחור מנגן פשוט נפלא, (הוא מנגן על כל הכלים). קניתי את הדיסק הזה אחרי המלצה בעיתון שבו הכתב טען שזה נשמע כמו מה שהנדריקס היה עושה לולא מת. זה אמנם לא בדיוק כמו הנדריקס (לא ממש רוק), אבל זהו דיסק נפלא. אני אוהב גם ג'אז אבל אני די בהתחלה בנושא ואני יכול להמליץ על blue train של ג'ון קולטריין וbitches brew של מיילס דיוויס. ובקשר לאמנים חדשים יותר אני מאד אוב את grandaddy בעיקר את the software slump. שיצא לפני כשלוש שנים, דיסק די דיכאוני, אבל מצויין. למי שאוהב Fאנק הייתי ממליץ על outkast ובעיקר על השניים האחרונים שלהם, הם לוקחים את הFאנק וההיפ-הופ למקומות חדשים והם עושים אתזה די טוב. הייתי רוצה להמליץ גם על רוקפור שיותר קשורים לנושא של הפורום. למרות שהם יוצרים כיום (דיסק חדש בעוד חודשיים) הם נשמעים כאילו הם יצאו מבריטניה של שנות ה60 והם עושים את זה ממש טוב, אחת הלהקות הטובות שקיימות היום, ללא קשר להיותם ישראלים. שלושת הדיסקים האחרונים שלהם פשוט מצויינים, רוק פסיכדלי שמזכיר קצת את פינק פלויד מהתקופה של בארט. דרך אגב החודש הם מופיעים בארץ, ובהופעה האחרונה שהייתי שלהם הם נתנו הופעה פשוט מעולה.

SickAgain

New member
כמה דברים שעוברים לי כעת בתודעה

ג'ון לי הוקר: האיש שאני חב לו את רוב הרגעים הטובים שנבעו מהדיכאוות הכי עמוקים. "chill out" השיר, גרם לי לצאת ממשברים מאד עמוקים. ודברים כמו: "It servers me right to suffer ו I'll never get out of this blues alive פשוט גורמים לי לבכות. מה עוד? כל הבוגי המקפיץ שלו גורם לי תמדיד לקפוץ מהמקום ולא לחשוב על מה שאני עושה. James Brown האיש שנותן את ההופעות הכי טובות בעולם ואיש לא יכול לעשות את זה כמוהו. Otis REdding מבחינתי השירים הכי נוגים ומרטיטים-הוא האיש. איך יכולתי להסתדר בטירונות בשמירות המקפיאות מבלי לשיר שוב ושוב את "Try a little tenderness ו I've been loving you too long... אה, ואיך שכחתי את "אחרי הכל את שיר" של שלמה ארצי? :) אלה הענקים ויש עוד הרבה, לא רוצה עכשיו לעצבן את הקוראים הנחמדים על הרומנטיקה המשוגעת של רחמנינוב ושות'

למעלה