אירלנד והרבה קלאסיקה
אמן שליווה אותי תקופה אירלנואידית ארוכה הוא דיווי ספיליין,נגן חמת חלילים אירי{UILLEAN PIPES}ששילב את צליל הכאב,הגעגועים,והנופים של אירלנד שהכלי המיוחד הזה יודע להפיק עם מוסיקת רוק לא יומרנית.{אפשר להתרשם מדוגמית קטנה שמופיעה באוסף מעורר הפלצות "CRY OF THE CELTS".}ניגן עם שינייד,קייט בוש,אלביס קוסטלו,ולמורת רוחי אפילו באנפלאגד של בראין אדאמס.בחברת סוני יצא אלבום אוסף שלו בשם SEA OF DREAMS.אירים נוספים הם כריסטי מור זמר ומוחה,ליאם אופלין נגן חמת אירי שהעניק לבני את שמו ,דונאל לאני,ועוד רבים וטובים.אשמח להרחיב ולהמליץ אם אתבקש.שתי זמרות שעשו לי את השנה{בלי להתייחס לפולק רוק שכבר זוכה כאן להתייחסות}הן מרי הופקין בעלת קול הפעמונים ששרה את האמצע של אמצע הדרך אבל ליבי מתמוסס בכל פעם מחדש וגודי קולינס שבהשקעה של עשרים שקלים תוכלו למלא את הבית בכל הוינילים שהוציאה.היו זמרות כמו קוני דובר ולורנה מקקניט שעשו לי וכבר לא ובכל זאת אמליץ בחום.קלאסי הוא כבר עניין של מצבי רוח ועונות.שוברט-ארפגונה ,כשיורדות טיפות של גשם על זגוגיות החלון,דביסי-סונטה לצלו ופסנתר אותו דבר אבל עם בקבוק רביעי של בירה ביד, אלגר-צלו ותזמורת,אם הצלחת לשרוד שלשה תקליטים של ניק דרייק בלי לפזר את הורידים שלך בכל החדר זה הדבר,סוויטה סקיטית של פרוקופייב אם עברת לקלאסי מיד אחרי בלאק סבאת,פולחני ועוכר שלווה על נושאים ברבריים.סטרווינסקי-פולחן האביב שנתן לו את ההשראה כנל.מלחינים צרפתיים של המאה העשרים כמו דביסי,פורה,ראוול ופולנק,אימפרסיוניזם קייצי ואביבי לימים רומנטיים .בראהמס-רקוויאם,צמרמורת ארוכה.פולנק-סטבאת מאטר כנל,יותר מודרני,שירת מקהלה די מפחידה מזכירה לי את פס הקול זוכה האוסקר לסרט האימה"אות משמים",ולסיכום היצירה שהכי עשתה לי את זה בעשור האחרון"GOD IN DISGUISE"של השוודי לארס אריק לארסן,בן המאה העשרים,יצירה מקסימה למקהלה,סופרן,בריטון,קריין,ותזמורת .הרבה חיים,פסטורליה,ויטואוזיות במיוחד של כלי הנשיפה מעץ.כיף לא רגיל,צריך להיות חנוך רון כדי להסביר כמה הלב מתרונן.מכיוון שהיצירה די נדירה אפשר להתחיל עם הברבור מטונאלה של סיבליוס כדי לספוג מעט מן האווירה הסקנדינבית הקסומה,האגמים והפיורדים.זהו,לא מאמין שמישהו הגיע עד לכאן בכל אופן נהנתי לכתוב