שרשור: מה קשור???

שרשור: מה קשור???

בד"כ אני ונוווש מאוד מקפידים לשמור על נושא הפורום, אבל פעם בשנה וחצי בערך אפשר לפתוח שרשור לגמרי לא קשור, נכון? (וגם אם לא במילא אני מחליט אז מה זה משנה
) אנחנו מדברים פה על רוק קלאסי ותחומי הפורום הובהרו בברור כמה וכמה פעמים (הרבה יותר פעמים משיש לי יכולת לספור) אבל אנשים שאוהבים מוסיקה בד"כ לא מסתפקים בג'אנר אחד, אז אני מחפש המלצה על אלבום או יוצר/להקה/מבצע אחד שלחלוטין לא שייך לפורום הזה (לא רוק לא בלוז חשמלי ולא רוקבילי) ואתם מאוד אוהבים, כמובן שלא חיבים רק אחד, כל המרבה הרי זה...

Rubycon

New member
רוב התקליטיה שלי

לפחות בחלקה מבוססת על רוק (אפילו דברים כמו Univers Zero שזה בעצם סיוט אירופאי מודרני מבוסס על חטיבת קצב של רוק), בכל זאת: צ'יקוראה ו Return to Forever בגלגול הראשון, אלבומים כמו Light as a Feather, Return to Forver, Crystal Silence, מתוכם הכי מוכר הוא קל כנוצה הסטנדרט המעולה Spain, אבל בלונג ראן הכי מומלץ לדעתי הוא הסלף-טייטלד. הרבה שרמנטיות קוריאנית א לה פנדר רודז, החלילן\סקס-טנוריסט ג'ו פארל גם כן אחד מהפחות פראיירים בסבנטיז, וכל הכוכבים הידועים כמו סטנלי קלארק, ארטו מוריירה ואשתו פלורה "ט"ו בשבט" פורים. Philip Glass - Koyaanisqatsi. במקור סקור לסרט בעל אותו שם (בשפת ההופי, הפירוש הוא Life out of Balance), משנת 1983. אחת היצירות המינימליסטיות המפורסמות ביותר. מלוטש, נמצא בכל מקום ולעיתים מבעית עד כדי היפנוזה. עוד בהזדמנות. בתאבון.

טוב, הראשון ...

שעולה על דעתי הוא אלבום של מוסיקאי ישראלי שחי כבר מספר שנים בלונדון, גלעד עצמון שמו, סקסופוניסט, ג'אזיסט בהגדרה שנוגע גם ברוק (מנגן עם רוברט וויט באלבום החדש שלו). האלבום האחרון של עצמון, Exile, שמאחוריו אמירה פוליטית חריפה ביותר, ולא נכנס לזה עכשיו, זכה בתואר דיסק השנה בתחום הג'אז על ידי ה- B.B.C לשנת 2003. המוסיקה בדיסק היא שילוב מרתק של ג'אז אוונגארדי, מוסיקה ערבית, "כלייזמריות" יהודית, מוסיקה בלקאנית וחדי האוזן יוכלו לשמוע בו אלמנטים נוספים. יופי של מוסיקה.

אם בג'אז עסקנו

אז אנטוני בראקסטון מצויין,מיילס דיווידס הוא נחמד, ובכלל אין כמו קצת לי מורגן על הבוקר עם מיץ תפוזים טרי. אני אישית ממליץ על דיסק שלו:Search for the New Land דיסק נחמד של הארד בופ,עם גראנט גרין על הגיטרה, ועוד רבים וטובים שיוצרים דיסק חביב עם רצועות שירים שכיף לחזור על עליהם כמו: שיר הנושא, וMr. Kenyatta, ככה שבאמת אין לכם מה להפסיד. תיהנו.

זה באמת חשוב?

זו שאלה די חשובה בעצם, האם הדעות הפוליטיות של אדם משפיעות על מה שאתה חושב על המוסיקה שהוא עושה?

מורנא007

New member
תשמע

הבעיה היא שאני מכיר אותו באופן אישי מהתיכון. בדרך כלל הדעות הפוליטיות של אדם לא משפיעות על מה שאני חושב על המוסיקה שלו. למשל, אנדרסון מלהקת יס הוא שמאלן, ואני מחבב אותו ולהקתו. אבל כאן מדובר בפוליטיקה מקומית, ביחסי ישראל - הפלסטינאים ובעצם זכותה של ישראל להתקיים כמדינת היהודים. חשוב לי לדעת, שלא אקנה חס ושלום אלבום שבו הוא מנגן. יש מספיק מוסיקה טובה בעולם גם בלי עצמון.

תראה

לא יודע, יש מספיק אמנים שחשבתי שהדעות שלהם מחרידות (גם בקשר למה שקורה בארץ) ועדיין המוסיקה שלהם הייתה טובה מספיק, אני חייב שאני נוטה חיבה גדולה יותר למי שדעתו דומה לדעתי, אבל ככלל, אני לא חושב שיש לדעות הפוליטיות של אומן מסויים איזושהי השפעה על היכולת שלי להנות מהמוסיקה שהוא עושה. באופן מוזר, ההיפך דווקא כן נכון, כלומר, אני נוטה לאהוב שירים שמנסחים בצורה אלגנטית או אינטלגנטית את הדעות בהן החזקתי ממילא.

nute kram

New member
ישראלי בעיקר

הדג נחש למשל, או אפילו שוטי הנבואה המצוינים. גם שונסונרים כמו ג'ורג' ברסאנס, אידית פיאף ועוד כמה... ועוד משהו ששמעתי לא מזמן באוזן השלישית שאני לא סגור איך קוארים למבצע אבל זה משהו כמו diplomats of solid sound שמנגנים קטעים פסיכודלים ענקיים ומצוינים עם קלידים, גיטרות, בס ותופים שכמותם לא נשמעו אפילו בידי טובי אומנים.

nute kram

New member
אהה.. וגם אלן הולדסוורת'

שניגן בגונג לתוקפה מסוימת ואז עבר לכל מיני דברים מוזרים אבל טובים (פיוז'ן?).

Rubycon

New member
פיוז'ן מרמז ע"פ שמו שהוא קשור ברוק

פיוז'ן זה היתוך, וכשאומרים פיוז'ן בהקשר מוסיקלי, מתכוונים למושג ג'אז-פיוז'ן - כלומר היתוך בין ג'אז לרוק (ג'אזיסטים משלבים ריתמיות וכוח אופיניים לרוק בג'אז). בלי כל קשר, גונג בתקופת הולדסוורת' זה אחלה מוסיקה, כמו גם גונג המוקדמים יותר. מישהו מעליך הזכיר את מיילס דיוויס, לדעתי החצוצרן הטוב בכל הזמנים. בתקופה המאוחרת הוא גם אמנם "גלש" לפיוז'ן, אבל אלבומים כמו Kind of Blue הינם קלאסיקה לכל דבר ולדעתי שמור להם פה מקום של כבוד. בקשר לשוטי הנבואה - חמודים מאוד, למרות שלדעתי המיקס לא תמיד מושלם. בכל מקרה, הם קצת שרוטים ("מי שצחק בכה, מי שבכק צחה").

nute kram

New member
לא הבנתי מה רצית...

וגם נזכרתי בעוד אומן מצוין - ביורק. בעיקר באלבום human behaviour.

noosh

New member
טוב... אז ככה:

האמת היא שיש אצלנו בבית המון המון ז'אנרים שמושמעים כל הזמן, אז אני יכולה להמליץ בהמון כיוונים.. אממ אז אני ממליצה על טורי איימוס, שאין לי מושג לאיזה ז'אנר לשייך אותה (רוק אלטרנטיבי? לא יודעת, לא מסתדר לי..) מה שאני אוהבת בה זה האינטימיות שהיא יוצרת בשירים שלה, המינימליסטיות שהיא בוחרת בה לפעמים, של הפסנתר והקול שלה בלבד, וזה אף פעם לא נשמע חסר מדי. אני ממליצה על Little Earthquakes, אחד האלבומים שהכי השפיעו עליי שנה שעברה מהצד של אחי הבכור אני יכולה להמליץ על מוזיקה לטינית, בוסה-נובה, ג'אז לטיני, מוזיקה ארגנטינאית, בוליביאנית, איפלו ג'יפסי קינגס. יש לו גם אלבום אחד של מתי כספי והפרוורים, שכולו מוזיקה לטינית מתורגמת לעברית. לאלבום קוראים "שיר אהבה רחוק", הוא ממש טוב, אני חושבת שקצת קשה להשיג אותו, אבל אם אתה אוהב מוזיקה דרום-אמריקאית מומלץ לנסות. אחי השני מוצא הנאה דווקא בהקשבה בלתי פוסקת לפסקולים של סרטים (score, לא ל-soundtrack).. יש לו אוסף די משובח, וזה בהחלט נחמד להקשיב לזה (במיוחד כשמתוכננים להיסטוריה, באחריות). אז אם הכיוון הוא יותר אירי-סקוטי-עממי כזה, ג'יימס הורנר מתאים (הוא הלחין את "ברייבהארט", למשל). אם המוכרים (אך המעולים) מדברים אליך - ג'ון וויליאמס כמובן (שהלחין כל סרט של ספילברג, למשל - "אי-טי", "מלחמת הכוכבים" וכ"ו), יש כמובן גם את האנס זימר, שהלחין את "מלך האריות" ואת "הפריצה לאלקטרז", שהוא אחד מהפסקולים הכי גדולים שיש.. דווקא בזמן האחרון הפסקול של "שר הטבעות" (של ג'ון האוורד) מתנגן אצלנו המון, והוא גם כן מומלץ בחום ו.. אמממ.. זהו, אני חושבת.. מספיק בינתיים

noosh

New member
טוב, הזכירו פה קלאסי, אז..

אני מאוד מאוד אוהבת מחול, ובעיקר בלטים, ולכן צ'ייקובסקי הוא אחד המלחינים האהובים עליי, ו"אגם הברבורים", "מפצח האגוזים" ו"היפהפיה הנרדמת" מומלצים בחום
חוצמזה, "סונטת אור הירח" של בטהובן היא בין היצירות הכי יפות שנכתבו, לדעתי, (והעצובה מכולן)

nute kram

New member
הוא לא הלחין את היפיפיה הנרדמת...

וולט דיסני לקחו את זה ממנו. ועוד אומן טוב ואיכותי: ראווי שנקר שניגן על סיטאר ועשה את זה יפה מאוד, גם הוא מאוד מומלץ.

למעלה