למה שזה ישנה לי שזה ככה בכל העולם?
אני מצביעה על תופעה שמפריעה לי (וככל הנראה גם לעוד כמה..) ומציפה אותה למעלה. זה שעושים את זה גם בשאר העולם, ואפילו שעשו את זה בעבר לא הופך את זה לבסדר מבחינתי. יש מקומות בעולם שזה חוקי לעשן סמים, האם זה הופך את זה לבסדר מבחינתי? לא, אין לזה שום קשר. מה גם שצריך לזכור שבארץ הכנסים מכוונים לאוכלוסיות גם צעירות מאוד (מפרסמים כנסים בערוצי ילדים למיניהם..) והורים סומכים על כך שהם שולחים את הילד לכנס "נקי" ובלי דאגות. לכי תדעי מה הם היו חושבים אם הם יהו יודעים על זה. מה גם שיש קהל לא קטן של דתיים בקהילה, והפגנת חיבה פומבית מאוד לא מקובלת בציבור הזה, וחבל שבגלל דברים כאלו יחליטו אולי לא להגיע לכנסים הבאים. אין לי ספק שקוספליי טוב יקבל תגובות טובות, אבל זה עצוב לי שבשלב התחרות גם עניין הפנסרביס משפיע על אהדת הקהל, ומי שלא מוכן לקיים מן קטע כזה, בעצם "מאכזב" את הקהל ובכל יורדת הפופולאריות שלו במקום מסוים. ושוב, לסיום, אין עניין של "לקחת בפרופורציות" כי בחו"ל זה קורה הרבה, ואפילו מקיימים יחסי מין על הבמה, כי זה בכלל לא רלוונטי למצב פה בארץ. ולכי תדעי אם "זה לא מפריע לאף אחד קשות כמו פה". האם דיברת עם כל באי הכנס? הרי מה שאת רואה מהכנסים בחו"ל זה רק את הסרטונים והתגובות של מי ש*כן* אהב ורצה לראות את זה, מן הסתם שלא תקבלי תמונה מלאה ואובייקטיבית על המצב. אני ממש שמחה שהעליתי את זה לדיון, כי מסתבר שיש לא מעט מה לדבר על העניין עד שיגיע לפיתרון.. (או לא..)