שרשור יום רביעי - 29/1/2003

1ca1

New member
טוב

פתרתי את השאלה הזאת בתחילת השנה :) מאחר הy הוא בריבוע אין צורך להעלות את הf(x) בריבוע לכן נקבל אינטגרל מ2 ועד 4 של x^3 כפול פאי... נפתח את זה <div align=left dir=ltr> Pi*Sx^3dx=Pi*(x^4/4)=Pi*(64-4)=60*Pi

1ca1

New member
טוב בתרגילים כאלה...

צריך לשים לב שמאחר שמדובר בפרבולה קנונית (או כל עקום שy^2 ככה נמצא) אין צורך לעלות את הפונקציה בריבוע אבל אם נגיד נותנים עקום מהצורה y^2-y=x נגיד אז צריך להחליף x,y ולעשות את זה קצת שונה אבל בכלליות אם נותנים פרבולות קנוניות אין צורך להעלות בריבוע

איייייל

New member
נסיון

A=x+y B=y-x sin(2x)=sin(x+y)+sin(x-y) 2sin(x)cos(x) = 2sin(x)cos(y)
אם x=0 אז מש"ל. אני מניח שמדובר בזויות במשולש, ולכן האפשרות היחידה ש sinx מתאפס היא x=0. נניח בשלילה ש x שונה מאפס:
cos(x)=cos(y) cos((A-B)/2)=cos((A+B)/2) cos(A/2)cos(B/2)+sin(A/2)sin(B/2)=cos(A/2)cos(B/2)-sin(A/2)sin(B/2) sin(A/2)sin(B/2)=0​
ובהנחה שמדובר בזויות במשולש, השוויון הזה לא יתכן.

1ca1

New member
אני מקווה שזה עדיין בתוקף

sina - sinb=sin(a-b) 2sin((a-b)/2)cos((a+b)/2)=sin(a-b) עכשיו עם נוסחא לזווית כפולה 2sin((a-b)/2)cos((a+b)/2)=2sin((a-b)/2)cos((a-b)/2) עכשיו (2sin((a-b)/2))(cos((a+b)/2)-cos((a-b)/2))=0 קל לראות שעבור cos((a+b)/2)-cos((a-b)/2) שאם נשוה אותו לאפס נקבל פסוקי שקר לכן ניתן לחלק בו ולכן נקבל sin((a-b)/2)=0 עכשיו a-b=2Pi*k a=b+2Pi*K אבל בהנחה ש a,b זוויות במשולש ניתן להתעלם מהמחזוריות....​

walrusss

New member
עזרה במרוכבות

מישהו יכול לפתור או לפחות לתת לי כיוון עם התרגיל הזה? העניין שיש פה שני נקודות סינגולריות בתוך המעגל ואני לא יודע מה לעשות תודה מראש

walrusss

New member
אפשר אבל זה יוצא מורכב מדי

בגלל שיש מספרים מרוכבים במכנה. יש עוד שיטה?

Fingertip

New member
אתה בטוח שאתה צריך את קושי?

נראה פה קלאסי להשתמש במשפט השארית... אהד.

walrusss

New member
אני יודע שאפשר להשתמש בשארית

אבל, אני צריך את התרגיל הספציפי הזה לפי משפט קושי

Fingertip

New member
אני לא כל כך מבין למה אתה לא רוצה

לפרק לשברים... זה אולי מספרים מרוכבים, אבל הם "רק" מדומים... תבדוק שאין טעויות חישוב. אהד.

walrusss

New member
אחי, אתה תותח

רק טעות קטנה, כתבת z+6 במקום z+9 אבל, הדרך נכונה... תודה רבה לך דרך אבל, מאיפה הידע? מה השכלתך בעניין?

Fingertip

New member
מה זאת אומרת?

אני משער שמאותו מקום (אבל כנראה לא מאותו מוסד) כמו הידע שלך... אהד.

Fingertip

New member
אני לגמרי לא מבין את השאלות....

מה זאת אומרת "מה אתה לומד?"? אם אני יודע את החומר הזה, אז אני בטח לומד קורס שהשם שלו הוא משהו כמו "פונקציות מרוכבות - 20243" אהד.

איייייל

New member
למה מורכב מדי?

כל הפואנטה של "מרוכבות" היא שיש מספרים מרוכבים פה ושם...

פיתוח משפט לוגי לצורך מצגת

שלום! אני עוסק בהתנדבות בהדרכת בטיחות אש. אני משלב במצגות חידות בנושא האש. ברצוני לבטא את הביטוי "אין עשן בלי אש". איך כותבים את זה בלשון המתמטיקאים? ( אם (עשן) אז (אש), או אולי שלילת השלילה וכו´) ואולי מישהו יכול להמשיך לפתח את הרעיון? תודה!

1ca1

New member
בבקשה

אין כזה דבר ב"שפת המתמטיקה" (אולי iff= אם ורק אם...) אבל נגיד אם אתה מכיר תיכנות אז ישנן שם פונקציות בוליאניות (פונקציה בוליאנית היא פונקציה שמחזירה ערך true/false יעני אמת או שקר) ככה שנגיד פונקציה (בפסקל) בשביל זה תהיה משהו בדומה בהנחה שfire יהיה משתנה בוליאני (שבו יש ערך true אם יש אש וfalse אם אין) אז <div align=left dir=ltr> function smoke_fire(fire:boolean):boolean begin if fire then

1ca1

New member
בבקשה

יש דבר שנקרא אלגברה בוליאנית משתמשים בזה בעיקר במיתוג ובמחשבים זוהו דבר המאפשר לכווץ כל החלטה לוגית למצב של true/false ככה שאם נגיד יש עשן (עשן=true) אזי יש אש (אש=true) אחרת (עשן=false) אזי אין אש (אש=false)

למעלה