שרשור יום הבוחר 28/1/03

tomel

New member
שאלות לעזרה

אז אם אתם מוכנים לעזור לי אז אילו התרגילים שבהם אני צריך עזרה. תודה רבה לכם.

yatir

New member
פתרונות:

לא הבנתי מה צריך לעשות ב-3 הראשונים... 4)
log(x,2)+log(3x-4,2)=5 log(x(3x-4),2)=5 x(3x-4)=2^5=32​
וכאן זה פשוט לפתור משוואה ריבועים ב-5 ו-6 פשוט צריך לעשות מכנה משותף. אם אתה רוצה אני יכול לפרט את כל הדרך... 7)
32^x=1/64 (2^5=32 2^6=64) 2^(5x)=64^(-1) 2^(5x)=2^(-6) 5x=-6 x=-6/5​
8)
2^(x+3)-2^(x-1)=30 2^(x-1)[2^4-1]=30 15*2^(x-1)=30 2^(x-1)=2 x-1=1 x=2​

אמי נ

New member
הסטוריה של המתמטיקה

מישהו מכם יודע על ההסטוריה של מושג הפונקציה? כיצד התפתח עם הזמן? תודה

yatir

New member
יש לי מאמר על הנושא הזה בספר.

הוא בן כמה עמודים...:) לסכם אותו?

תהיות

רציתי לדעת אם מישהו מוכן להסביר לי קצת על מערכת הגומלין המופלאה בין LAN, לוגריתמים, האינטגרל והנגזרת שלהם. תודה.

Fingertip

New member
איגור, שאני אסביר, או שאתה?

אני חושב שחברי הפורום היותר ותיקים כבר מכירים את ההרצאה בעל פה... בכל מקרה, הנה זה על קצה המזלג: הערך ln x מתקבל כאשר מאסכמים את הפונקציה "אחד חלקי איקס" בקטע שמ- 1 ועד x. (אסכמת מסויימת). לכן, אם גוזרים את ln x, מקבלים את הפונקציה אחד חלקי איקס. פונקציית האקספוננט (exp, או e^x) מוגדרת כפונקציה ההפוכה של ln. מתקיים, לכל a רציונלי, exp(a) = exp (1)^a, ולכן מסמנים exp(1)=e, ואז: exp(a)=e^a לכל a רציונלי. מכאן גם באה האינטואיציה להגדיר (e^x = exp(x. כלומר, הגדירו מה זה המספר e בחזקת כל מספר ממשי. באמצעות ההגדרה הזו, אפשר להגדיר חזקות גם למספרים לא רציונלים. (כמה זה, למהל, שתיים בחזקת שורש שתיים? לא לענות מהר!) כלומר:
a^y = exp(yln a)​
כעת, אחרי שהגדרנו את הפונקציה המעריכית a^x לכל a חיובי, אפשר לדבר על הפונקציה ההפוכה ל-a^x, שאותה מסמנים ב-(log a (x. מתקיים:
log a (x) = (ln x)/(ln a)​
כעת, אם תשתמש בעובדה שהנגזרת של e^x היא e^x, והנגזרת של ln x היא אחד חלקי x, תוכל לקבל (באמצעות הנוסחה האחרונה וההגדרה לפונקציה המעריכית):
(a^x)´ = (exp(xlna))´ = exp(xlna)*(xlna)´ = exp(xln a)*ln a = a^x*ln a (log a (x) )´ = [(ln x)/(ln a)]´ = (ln x)´/ln a = 1/xlna​
מקווה שעזרתי, אהד.

walrusss

New member
שאלה במרוכבות

מישהו יכול לעזור לי לפתור את האינטגרל המצורף בעזרת תורת השאריות?

Fingertip

New member
עניתי לך בפורום לימודים...

הנה החישוב שוב. אם מישהו כאן יוכל לעבור עליו ולבדוק שהוא נכון, זה יהיה מצויין. אהד.

walrusss

New member
תודה רבה

התשובה הסופית בעיקרון היא 2PIi/3- (מינוס שני פאי איי לחלק לשלוש) אז אולי יש לך טעות חישוב קלה באמצע... אבל הכיוון הוא מה שהייתי צריך.... תודה רבה :)

lucy17

New member
יש לך שם טעות די רצינית

תראה, האמת שקודם כל, המשפט שציטטת הוא לא נכון! יש לדרוש בנוסף כי
g(z_0)!=0​
אבל זאת לא הטעות הרצינית שלך! הטעות שלך היא בחישוב השארית ב0. פיתחת לטור לורן (laurent) לא נכון! אתה אמרת:
1/(1+z) = 1/z * 1/(1+1/z) = 1/z *( 1 -1/z + 1/z^2 - 1/z^3 + ...)​
אבל, בתחום האינטגרציה שלך הפיתוח הנ"ל לא נכון ולמעשה הפיתוח הנכון הוא
1/(1+z) = 1 - z + z^2 - z^3 +....​
וצריך לבצע את ההכפלה (שאין לי כח לבצע). יש עוד דרכים לפתור

1ca1

New member
בסדר

האפקט הפוטו-אלקטרי הוא למעשה השיטה שבה עובדים תאי חשמל סולאריים ודודי שמש והכל זה ככה כשפוטון מקרן אור פוגע בחומר רגיש לחשמל הוא משחרר מטען ואז אפשר לצבור את זה ולהפוך את זה לממש זרם חשמלי... ד"א אם אני לא טועה איינשטין קיבל את פרס הנובל שלו על כך שהוא פירסם את ה"שלשה" המפורסמת שלו (זה שלוש עבודות גדולות , אחד מהם על האופי החלקיקי (פוטונים וכו´) של האור ששמה מוסבר גם האפקט הפוטו-אלקטרי, על תופעה של ריחוף חלקיקים בנוזל במצב מנוחה או משהו כזה, ובשלישי היה את תורת היחסות המפורסמת (אומנם את תורת היחסות הפרטית שבה הוצג עיקרון היחסיות, כי תורת היחסות הכללית הוא פירסם שנה אחר כך אם אני לא טועה)..)

למעלה