שרשור יום הבוחר 28/1/03

Fingertip

New member
יש כאן המון מקרים, אבל הם כולם

סימטריים. תניח בשלילה שהגבול אינו אפס, ולכן הפונקציה גדולה ממש מ-a/2 או קטנה ממש ממנו, ואז אתה יכול להגיע למסקנה שהאינטגרל לאורך הקרן הוא אינסוף או מינוס אינסוף. אם הפונקציה לא מונוטונית, הטענה לא מתקיימת. אין לי כח להביא ממש דוגמא נגדית, אבל אתה יכול למצוא אותה ביחידה 4 של הקורס "חשבון אינפיניטסימלי II" של האוניברסיטה הפתוחה. הרעיון הוא לבנות משולשים שלהם הוא n, ואורך הבסיס שלהם הוא אחד חלקי n*2^n. ואז השטח שלהם חסום, אבל הפונקציה עצמה רציפה ולא חסומה, והגבול שלה בכלל לא קיים. מקווה שעזרתי, אהד.

MTKOL

New member
מישהו יודע מזה אומר...?

שלום לחברי הפורום, היום המורה שלי לפיסיקה אמר כי איינשטיין קיבל את פרס הנובל שלו על גילוי או הסבר "תופעת הפוטואלקטרי" או משהו כזה... מישהו יודע מזה אומר? זה נכון? לגבי מזה מתייחס? בתודה רבה מראש

kingcbr

New member
עזרה בנוסחאות

שלום אני צריך את הנוסחה לחישוב מה המהירות שרכב עובר בשניה. בתודה מראש

פבפ

New member
תופעה בפיזיקה

עד כמה שאני זוכר לוקחים מעגל חשמלי ומחברים אותו כם אמפרמטר ומקרינים על אנודה אור, נראה שיזרום זרם באמפרמטר. אני מצרף קישור שיסביר את זה טוב ממני (למרות שמערכת הניסוי דיי מסובכת שם).

1ca1

New member
טוב

אם הרכב נע בתנועה שוות תאוצה הנוסחא היא v=v0+at ונוסחאת המעתק היא x=v0t+(a/2)t^2 שים לב המעתק הוא האינטגרל הלא-מסויים של המהירות... אם התנועה היא במהירות קבועה וללא תאוצה (למעשה במצב הזה שקול הכוחות (סיגמא F) שווה ל0) אז נוסחאת המעתק היא x=vt כאשר v זאת המהירות הקבועה...

freedom rider

New member
שרשור יום הבוחר 28/1/03

ששירשרתם!

stac

New member
אולגוריתמי יווץ, בעזרת לוגים,

מישהו יכול להסביר איך בעזרת פעולות LOG אפשר לדחוס מידע, אני ברמה של 4 יחידות רק התחלתי ללמוד את שימוש בלוגים, אבל כתכניתן ראיתי כמה מאמרים שמתארים שימוש בLOG כשיטת דחיסה. תסבירו את המתמטיקה או תובילו לאתר שמסביר משהו. תודה.

yyy1234

New member
שאלה באינפי לקראת המבחן מחר

הוכח כי הפונקציה f גזירה אינסוף פעמים בכל נקודה בR ושטור טיילור של f מתכנס עבור x=0 בלבד תודה מראש

pallidfool

New member
פתרון

ערכו המוחלט של האיבר ה-n-י בטור קטן מ-
1/n!​
לכל x ולכן הטור מתכנס במ"ש ב-R לפי משפט. אם תגזור איבר איבר את הטור מספר כלשהו של פעמים, תקבל עדין שהטור החדש מתכנס במ"ש ב-R. כך מראים כי הפונ´ גזירה אינסוף פעמים. כדי למצוא את טור טיילור, מצא את הנגזרות של הפונקציה. אם גוזרים איבר איבר ומציבים x=0, מקבלים (אאל"ט) שנגזרת זוגית היא אפס ואי זוגית היא משהו בסגנון:
exp(2^(...))​
וטור החזקות (שהוא טור מקלורן של הפונקציה):
Sigma(exp(2^(...))*x^(2n+1)/n!)​
מתכנס רק ב-x=0 מקווה שלא היו טעויות.

yyy1234

New member
תודה אבל לא הבנתי את החלק השני

שהיה צריך לבנות בו טור טיילור ולהוכיח שהוא מתכנס רק עבור x=0 אתה יכול להוסיף לשאלה פיתרון מלא?

pallidfool

New member
פתרון מפורט יותר

לחלק השני. (המספרים מתייחסים למשוואות בקובץ המצורף) גזירה איבר איבר של (1) נותנת את (2). המקרים הכללים הם (3) ו-(4), עבור נגזרות זוגיות ואי זוגיות. מציבים x=0, ומקבלים את (5), (6). כלומר, מקבלים שהטור מקלורן של הפונקציה הוא (7). אפשר לבדוק בעזרת מבחן השורש או המנה, למשל, שהטור אינו מתכנס עבור x שונה מ-0. מקווה שאין טעויות.

yyy1234

New member
אבל לא צריכה להיות שם בטור מקלורן

סכימה כפולה?כי הפונקציה המקורית היא בעצמה סכום? אני פשוט לא מבין איך מגיעים לטור הזה

pallidfool

New member
לא...

מקבלים טור, אבל הוא בדיוק הטור של
exp(...)​
ולכן מחליפים את הטור הזה במספר exp(...). כל מה שעשיתי היה פשוט לגזור את הפונקציה k פעמים ולמצוא את הנגזרת. המקדם של האיבר ה-n של טור מקלורן הוא הנגזרת ה-n של הפונקציה חלקי n!, כפי שכתבתי.

Mapisto

New member
פונקציות טריגנומטריות

האם יש מקור באינטרנט שבו אני אוכל למצוא (בדף אחד ללא הסברים) את כל הזהויות? וזהיות בסיסיות (sin*sin +cos*cos =1) ? וגם אם אפשר את הטבלה של "זויות מיוחדות". בתודה, מפיסטו.

tomel

New member
בקשה חצופה...

דבר ראשון שלום לכולם זו הפעם הראשונה שלי בפורום הזה ואני מרגיש קצת חצוף. רציתי לדעת אם אני יעלה כמה תרגילים אם מישהו יוכל לפתור אותם ואני אלמד את הדרך. אם אני מבקש משהו לא במקום בבקשה תגידו אם אין התנגדות אנא השאירו תגובה ואני יעלה את התרגילים. תודה מראש. תומר

1ca1

New member
אפשר לעלות תרגילים

ונשמח לסייע זאת מטרת הפורום אבל עדיין אל תעלה את כל שיעורי הבית שלך הנה, תבחר מדגם מייצג וכך תלמד את השיטה ואז תיישם אותה בשאר התרגילים (כי נגיד לי יש עד מחר 40 תרגילים בוקטורים, 30 במרוכבים ועוד איזה 2 מגנים לפתור ולהגיש אז נגיד ואני יצטרך עזרה ואני יעלה את כולם הנה... זה יספק חומר לאיזה שנה :) )

freedom rider

New member
טוב

מדיניות הפורום היא לעזור בהכנת שעורי הבית למבקשים זאת. עם זאת, אנו מעדיפים לא לתת פתרון מלא, אלא הדרכה לגבי דרך הפתרון. אז אתה מוזמן להעלות תרגילים (בכמות סבירה כמובן...). אנא קרא בעיון את ההודעה הזו לפני כן.

למעלה