שרשור יום ג - 21/3/03

בבקשה ../images/Emo107.gif

הפונקציה היא שליש כפול x³ . הנגזרת של x³ היא 3x² (יודעת למה ?) שליש הוא מספר קבוע, לכן אנחנו "לא נוגעים" בו, הוא נשאר ואנו נכפול בו את התוצאה :
y´=⅓·3x² y´=x²​

lettuce

New member
תודה

ועוד תרגיל בבקשה מינוס 3 חלקי 2 כפול X בריבוע

lettuce

New member
שאלה

איך עושים X ברביעית=8X? כלומר איך פותרים את זה?

1ca1

New member
זה פשוט מאד

מאחר שזהו למעשה פולינום חסר
x^4=8x x^4-8x=0 x(x^3-8)=0 קל לראות ש x1=0 ו x^3=8 ואז עם שורש שלישי מקבלים x2=2​

דורבה

New member
נילפוטנטיות בלינארית...

היי, איך ניתן להוכיח כי למטריצה ריבועית מסדר N , אשר גם נילפוטנטית, מתקיים כי A^N = 0 . כלומר מטריצה נילפוטנטית "מתאפסת מקסימום בסדר שלה"? יש לציין שעלי להמנע משיקולי פולינום אופייני וכיוב´ (עדיין לינארית 1)

תשובה

אם N=1 אז סיימנו בכל מקרה אחר נסמן ב-s את החזקה המינמלית של A שבה A^s=0. כמו כן נסמן ב-Ker A את מרחב הפתרונות של Ax=0... ראשית קל להוכיח שמתקיים: {0}<=Ker A <=Ker A^2 <=...<=ker A^s אם כן A^[s-1] d איננו אפס ולכן קיים v כך ש:
A^[s-1]v<>0​
. נוכיח כעת שההכלה היא הכלה ממש. יהי i בין 1 ל-s. נסמן
w=A^[s-i]v​
אזי:
A^w=0 amd A^[i-1]w<>0

לפיכך מצאנו ווקטור שנמצא ב-Ker T^i ולא ב-Ker T^[i-1] h... אם כן, נקבל s<=n שכן לא יכול להיות שבמרחב הפתרונות יהיו יותר מ-n וקטורים בלתי תלויים.

דורבה

New member
תודה, אבל...

בשלב זה לא למדתי עדיין KER כך שסביר להניח שיש פתרון עם כלים פשוטים יותר... נאמר לי להשתמש בעובדה הבאה : נניח כי אינדקס הנילפוטנטיות הוא S אזי קיים ווקטור V כך ש 0<>A^S-1*V יש להוכיח כי הקבוצה V,AV,A^2V,...,A^S-1V היא בת"ל. פתרון של דלעיל אמור "לסלול" לי את הפתרון לשאלה המקורית בשרשור סליחה על הניג´וס...

תראה

את הסימון Ker במקרה של מטריצה אני המצאתי בעצמי ... עקרונית רציתי סימון למרחב הפתרונות של Ax=0... הסימון שהכי התאים היה Ker... אני בטוח שלמדת על "מרחב פתרונות"... חבל שלא כתבת את הרמז שכן זו שאלה קשה... לפי הרמז, יהי צירוף לינארי של הווקטורים הנ"ל:
a1v+a2Av+...+anA^[s-1]v=0 נכפיל ב-A בחזקת s-1 ונקבל ש-a1=0... ולכן נשארנו עם:
a2Av+...+anA^[s-1]v​
.. נכפיל ב-A בחזקת s-2 ונסיק ש-a2=0 וכך הלאה... אם כן בהכרח כל המקדמים שווים ל-0 ולכן הקבוצה הנ"ל בת"ל. לפיכך s חייב להיות קטן שווה ל-n שכן אחרת תהיה קבוצה בת"ל בעלת n+1 אברים...​

דורבה

New member
היכן הסתירה?

הבנתי מדוע הקבוצה הנ"ל בת"ל, אבל למה S קטן שווה מ - N ? למה לא יכול להיות שהקבוצה מכילה N+1 איברים ועדיין תישאר בת"ל??

....

כשכתוב ברמז שקיים v כך ש-Av<>0 מאיזה מרחב לינארי נלקח v? ממרחב כל ה-n-יות מעל שדה F יחד עם הפעולות חיבור וכפל הרגילות [שכן אחרת אין משמעות למכפלה Av]... אגב, היה צריך להיות כתוב דבר זה לפני שאומרים שקיים v כך ש... שכן יש להגדיר מה זה v = מאיזה מרחב הוא נלקח... אותו מרחב הוא כמובן n ממדי ווקטורים הנמצאים במרחב וקטורי n ממדי.

symptoms

New member
מישהו יכול לעזור לי

יש לי מבחן ביום חמישי ואני לא מצליחה כלום בטירגו אז מישהו יכול להגיד לי איך מוכיחים את אי השוויון הבא בבקשה? sin^3x+cos^3x בין 1- ל-1 תודה רבה

הוכחה (כנראה באיחור...)

| sin³x + cos³x | ≤ | sin³x | + | cos³x | = = | sin x |³ + | cos x |³ ≤ ≤ | sin x |² + | cos x |² = sin²x + cos²x = 1 -1 ≤ sin³x + cos³x ≤ 1​

dana44

New member
שאלה על פונקציות רציונליות?

אם פונקציה רציונלית האם ניתן לומר כי הנגזרת שלה היא רציונלית?אם כן כיצד מוכיחים זאת?

כן

פונקציה רציונלית היא P/Q כאשר P ו-Q פולינומים. לכן לכל x בו Q איננו 0 נוכל לגזור. השתמשי בנגזרת מנה בשביל לראות שמקבלים מנה של פולינומים...

dana44

New member
ובכל זאת.....

אם גוזרים פונקציה רציונלית מתקבל במונה מכפלה של רציונלי באי רציונלי (חיבור של שתי מכפלות כאלו)ואזי התוצאה היא בלתי רציונלית?!

למעלה