שרשור יום ב - 27/1/2003

בבקשה ../images/Emo107.gif

ברגע שרשמת x<1 או x>5 , אוטומטית שללת את האפשרות ש x≠2 , כך שאין צורך לרשום את זה במיוחד.

Panzermensch

New member
שאלה באינפי

שאלה מס´ 3 במבחן המצורף. הגדרתי את g באופן שונה, כך שעבור איקסים גדולים/שווים מאחד ערכה יהיה האינטגרל מ-1 עד X + האינטגרל מ-0 עד 1, ועבור איקסים קטנים מאחד - האינטגרל מ-0 עד X. מכיוון שהאינטגרל מ-0 עד 1 הוא מספר, הנגזרת שווה אפס, וקיבלתי שהנגזרת של g היא f בדיוק. אני לא יודע אם צדקתי או לא, אבל אני מאמין שלא. אם מישהו יוכל לצרף פתרון מלא, אני אהיה אסיר תודה.

alon h

New member
יש לי שאלה אבל אין עדין שרשור יומי

אז הנה השאלה תהי F פונקציה בעלת נגזרת רציפה ב [a,b] הוכח או הפרך : F בערת השתנות חסומה על [a,b[

omomomomomo

New member
האם כל המשולשים בעולם שווי שוקיים?

יש לי חבר שחושב שיש כזאת הוכחה שכל המשולשים בעולם שווי שוקיים... יש כזה דבר? אם כן תביאו..

pallidfool

New member
מה הכוונה

בהשתנות חסומה? הפונקציה חסומה כי היא רציפה בקטע הסגור, אז לא ברור לי מהי הכוונה ב-"השתנות חסומה על הקטע הסגור".

Panzermensch

New member
מאחר שאינפי לא הולך כל כך טוב

אני אביא דוגמה נגדית ל"הוכחה" הזאת (מרוב שעמום, כמובן): נבחר משולש ישר זוית הכולל 2 צלעות באורכים 3 ו-4. לפי המשפט, הצלע השלישית צריכה להיות או באורך 3 או באורך 4, אבל לפי משפט פיתגורס, הצלע השלישית אורכה 5, סתירה למשפט.

ראיתי את זה פעם. קצת דומה ל"הוכחה"

שהבאתי שזווית קהה שווה לזווית ישרה. אם אזכר אביא את זה.

pallidfool

New member
פתרון

מקווה שאין טעויות. הוכחה: נגזרת הפונקציה רציפה בקטע סגור ולכן היא חסומה בקטע זה, למשל ע"י M. לכל a,b בקטע הסגור מתקיים:
f(b)-f(a)=(b-a)*f´(c)​
כש-c נמצא בקטע בין a ל-b ולכן:
abs(f(b)-f(a))<abs(b-a)*M​
לכן הסכום V של כל חלוקה T קטן מהסכום:
Sigma(abs(X(i+1)-X(i))*M)=M*Sigma(abs(X(i+1)-X(i))=M*Sigma(X(i+1)-X(i))=M*(b-a)​
(b,a קצוות הקטע) ולכן הקבוצה ההיא חסומה...

yyy1234

New member
וואי.. איזה מתצחיק... גם אני בדיוק

נתקעתי בשאלה הזאת אני מצטרף לתודה

Panzermensch

New member
ועוד שאלה קטנה

כאשר יש אינטגרל לא אמיתי של פונק´ שאינה חסומה בנקודה a, האם הפונק´ חייבת לשאוף למס´ ממשי בנק´ a בכדי שהאינטגרל יתכנס?

Flash_os

New member
בעיה בחדו"א

כדור פורח מתרומם אנכית אל על בקצב של 1 מטר לשניה. כאשר הכדור מגיע לגובה של 65 מטרים מעל לקרקע, עובר רוכב אופניים מתחת לכדור במהירות קבועה של 17 מטר לשניה. באיזה קצב גדל המרחק בין הבלון לרוכב האופנים 3 שניות מאוחר יותר?

פתרונות משוואה

שאלה ממבחן בקורס מתמטיקה לכלכלנים א´: האם נכון ש: (x^5)+(4x^3)+(2^2x)-2=0 האם עומד רעיון מסוים בבסיס לפתרון השאלה? שאלה 2: מה הנגזרת של: g(x)=(x^(5/(x-1)))+(2x^2)+e^(2+lnx) המעריך של החזקה הראשונה הוא שבר כשבמונה 5 ובמכנה x-1 אם אפשר עם שלבי הפתרון..... תודה

בן100

New member
פתרון לשאלה ראשונה.

התשובה לשאלה 1 היא כן. יש משפט מייגע בחדוו"א 1 (למתמטיקאים) שמוכיח שכל משוואה שהמעלה הגבוהה ביותר היא היא אי-זוגית. יש לה פתרון. התשובה לשאלה 2 היא טכנית ומייגעת, תגזור לבד!

shaililo

New member
שאלה../images/Emo25.gif../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif

איך מחשבים שטח משולש? זה פשוט ברח לי מהראש! תודה.

למעלה