שרשור יום ב - 13/1/2003

EVE Lights

New member
התשובה ../images/Emo26.gif

שני שורשים בלי סימנים שונים? אזי הכוונה ל2 שורשים שווי סימן? התנאים הם:
a ≠ 0 ∆ > 0 c/a > 0​
תנאים אחרים למשוואות ריבועיות [אגב, לרוב זה כן ב-m, או שלעיתים יש גם אלפא ובתא]: 2 שורשים שוני סימן:
a ≠ 0 ∆ > 0 c/a < 0​
במקרה זה ניתן לוותר על התנאי השני (של ה∆) כי אם התנאי השלישי מתקיים אז התנאי השני תמיד מתקיים. 2 שורשים חיוביים:
a ≠ 0 ∆ > 0 c/a > 0 -b/a > 0​
2 שורשים שליליים:
a ≠ 0 ∆ > 0 c/a > 0 -b/a < 0​
2 שורשים שונים [שונים-לא הכוונה לסימן, אלא 2 מספרים שונים]:
a ≠ 0 ∆ > 0​
אין שורשים:
a ≠ 0 ∆ < 0​
יש גם אפשרות ש:
a = 0 [כלומר המשוואה היא קו ישר]​
שורש אחד:
∆ = 0​
במידה והשורש ממשי התנאי יהיה:
∆ ≥ 0​
כאן סיימתי עם התנאים כולם... מומלץ לזכור אותם בע"פ. לגבי המשוואה - אני מייד אפתור.
!

duvdevanim

New member
אנליטית

שאלות 4 7 10 (בדף המצורף) בבקשה- שלב אחרי שלב ובדרך פשוטה..

duvdevanim

New member
אין שרשור עדין של היום אז אני רושם

בהודעה בפני עצמה.. אנליטית מעגל משיקיםL הוכח: הישר 3y+x=10 משיק למעגל x^+y^=10 , ומצא את נקודת ההשקה הדרכה: לישר המשיק למעגל יש בדיוק נקודה אחת משותפת עם המעגל..

fibonachi

New member
שאלה...

מה דרגת האינסוף של קבוצת הפונקציות מR ל R ומה דרגת האינסוף של כמות האינסופים השונים? כלומר 0א C וכל השאר

duvdevanim

New member
שאלה- דחופה מחר המבחן ../images/Emo7.gif

פתרתי את התרגיל הזה כבר 5 פעמים וכל פעם בסוף בסוף לאחר שאני מציב והכל יוצא טוב אני קמבל שורש ש -100 וזה לא יכול להיות. מישהו יכול בבקשה לפתור לי את התרסגי שלב אחרי שלב ולומר לי אם זה יוצא? ----- מצא את משוואת המעגל: המשיק לציר ה X בנקודה A X=4 Y=0 , ועובר דרך הנקודה B x=7 y=1

roron

New member
מבנים אלגברים- תמורות

u תמורה ב Sn. איך מוכיחים ש
u (i1 i2 i3 ..... in) u^(-1) = ( u(i1) u(i2) .... u(in) )​
?

EVE Lights

New member
והתשובה למשוואה ../images/Emo26.gif

בקובץ המצורף. מקווה שעזרתי...

Imperia

New member
נקודה משותפת

נקודה משותפת לשני קווים שנתונות לך המשוואות שלהם מוצאים ע"י פתרון מערכת המשוואות הכוללת את משוואות שני הקוים... או במילים אחרות, אתה צריך לפתור את המערכת
x^2+y^2=10 3y+x10​
אם תפטור את המערכת תראה שיש לה פתרון יחיד (1,3) - ולכן הישר משיק למעגל והנקודה הזאת היא נקודת ההשקה. (אם היו שני פתרונות, כלומר שתי נקודות שנמצאות גם על הישר וגם על המעגל, הוא לא היה משיק אלא חותך. אם לא היו פתרונות בכלל - אז אין אף נקודה משותפת למעגל ולישר...) מקווה שזה ברור...

bendelac

New member
למה קיבלת שורש?

אם המעגל משיק לציר הX ב (4,0) אזי A=4. ולכן נציב את הנקודות A ו B במשוואת המעגל ונקבל שתי משוואות אם שני נעלמים (B,R). ומכאן ניתן לקבל ש B=R=5.

bendelac

New member
אם המעגל משיק...

לציר ה X כאשר X=4 אזי נוריד אנך מנקודה זו ונקודת מרכז המעגל יהיה על אנך זה (נקודת מרכז המעגל עובר באנך מכל משיק [זוית 90]).

duvdevanim

New member
שאלה

בבקשה שלב אחרי שלב בדרך פשוטה- ניסיתי כבר ולא יצא לי המשיק ליצר ה Y והעובר בנקודות x=1 y=-4 ו- x=1 y=6 שאלה 2: המשיק לישר y=3 רדיוסו 5 והעובר בנקודה x=7 y=-6 מצא את משוואת המעגל בתרגילים האלה.. תודה!

duvdevanim

New member
שאלה בקשר למשפט

איזה משפטים הפוכים יש בשביל להוכיח שמשולש ישר זוית הוא משלוש זהב/משולש יפה (כלומר 30 60 90)

symptoms

New member
תשובה

אם במשולש ישר זוית הניצב שמול היתר שווה למחצית היתר אז הזוית מול הניצב הזה שווה לשלושים ומן הסתם השוית השלישית שווה 60

למעלה