שרשור יום א 12/1/2003

לא הרבה

למצא את משוואותהם של 2 גבהים ובעזרת זה למצא את המשוואות של 2 צלעות של המשולש ובעזרת זה את נקודת המפגש שלהם שהיא הנקודה המבוקשת.

HaloMatok19

New member
עוד משהו קטנטן

הגעתי ל: Mbf X Mac=-1 הגדרת מאונכות וה Mbf=0 והכל נהרס.. :\

בהנחה שלא טעית בחישובים

אם השיפוע של BF הוא 0 אזי BF הוא מהצורה: y=a. הישרים שמאןנכים לישר הנ"ל הם מהסוג x=k.ולכן משוואת AC היא x=k כאשר את k ניתן למצא ע"פ שעורי ה-x של נקודה בה הוא עובר.

HaloMatok19

New member
מדוע?

הישרים שמאןנכים לישר הנ"ל הם מהסוג x=k.ולכן משוואת AC היא x=k כאשר את k ניתן למצא ע"פ שעורי ה-x של נקודה בה הוא עובר מדוע? אני לא הבנתי.. יצא לי ש: BF -- Y=4 ואחרי זה לא הבנתי..

.....

אני מקווה שאתה מסכים ש: 1. ציר x מאונך לציר y 2. כל ישר מהסוג y=a מקביל לציר ה-x. 3. כל ישר מהסוג x=b מקביל לציר ה-y. ולכן הישר y=4 מקביל לציר x שמאונך לציר y. פועל יוצא ש-y=4 מאונך לציר y כל ישר מהסוג x=k מקביל לציר y ולכן y=4 מאונך ל-x=k לכל k.

1ca1

New member
ישנה טעות בשאלה

כנראה נקודת המפגש היא שונה, כי כדי שמשהו יהיה מאונך לישר ששיפועו 0 (שהוא מהצורה y=c), שיפוע הישר המאונך צריך להיות לא מוגדר (יעני הישר הוא x=c)

1ca1

New member
טוב

כמו שאיגור אמר מאחר ש Abf=0 הישר שמאונך ש bf יהיה הצלע ac והיא תהיה מהצורה x=c כאשר c קבוע כלשהו. מאחר ש A(0,1 אז הc הזה הוא 0 לכן AC:x=0 עכשיו נסמן
c(x,y) והרי c על AC לכן הוא מקיים את משוואתו לכן c(0,y) עכשיו נסתכל על cf Aab=1/2 ו cf מאונך ל AB לכן שיפועו צריך להיות -2 ועכשיו נעשה משחק קטן עם השיפועים כדי לקבל את ה y אז -2=(y-4)/-1 2=y-4 y=6 => C(0,6)​

kind of kidd

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo184.gif../images/Emo36.gif../images/Emo36.gif

במעגל שרדיוסו 10 ס"מ עובר מיתר במרחק 3 ס"מ מהמרכז. במקטע שנוצר חסום מלבן שהיקפו 34 ס"מ. מצא את צלעות המלבן. אודה לכל עזרה...

freedom rider

New member
משפט פיתגורס

ראה ציור: נתון כי OF=3, OB=10 ולכן תוכל לחשב את BF לפי משפט פיתגורס, ומכאן קל לחשב את השאר.

kind of kidd

New member
אהה! תודה רבה רבה רבה!!

היה שווה להתעורר מוקדם

supper marrio

New member
מישהו יכול להסביר לי קצת מה זה

Cos Sin ראיתי את זה בהמון מקומות (לא, אני לא למדתי את זה) אבל אני לא מבים מה זה, לא לא מבין, לא יודע...

freedom rider

New member
על קצה המזלג

באופן הפשוט ביותר - אלה היחסים בין הניצבים ליתר במשולש ישר זוית. עבור זוית חדה במשולש ישר זוית, הסינוס של הזוית הוא היחס בין הניצב שמול זוית זו ובין היתר. הקוסינוס של אותה זוית הוא היחס בין הניצב שליד זוית זו ובין היתר. כמובן, זו הגדרה ראשונית ונאיבית, ובהמשך ניתן להרחיב הגדרה זו ולהגדיר את הסינוס והקוסינו כפוונקציה כללית על המספרים הממשיים (ואח"כ גם על המספרים המרוכבים). מקווה שלא נבהלת יותר מדי
זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע.

למעלה