שרשור יום א 12/1/2003

duvdevanim

New member
שאלה שיוצאת לי אבל לא כמו בספר..

בספר התשובה זה 120 30 30 , ולי יוצא בכללל משהו אחר- מצורפת תמונה עם השאלה+ הדרך שלי- מישהו יכול למצוא לי את השגיאה?

Shirit211

New member
משוואה בנעלם אחד עם שורש

יש לי משוואה בנעלם אחד כאשר הנעלם שלי נמצא גם מתחת לשורש. הפעולה בינו לבין הגורם השני היא חיבור.הדבר היחיד שאני יכולה לעשות עם השורש הוא להפוך אותו לחזקה של חצי. אבל גם כאן נשארתי עם הבעיה, בגלל שידוע לי שחזקה קודמת לכל שאר הפעולות שיש. אני גם לא יכולה לפצל את שני הגורמים(6+t) בגלל שהפעולה ביניהם היא חיבור. אני לא יכולה לחלק את כל המשוואה ב-(6+t) בגלל שאני לא יודעת אם t+6 לא שווה לאפס. מה לעשות. אני מבקשת שרק מי שבאמת מבין יענה לי על השאלה הזאת.

Shirit211

New member
שאלה בנושא ציר הx וציר הy

אים כל נקודה על ציר הx הy שלה הוא 0 איך זה שבנקודה )5,1) שהיא על ציר הx אין בכלל אפסים? תודה. אני מבקשת שבאמת רק מי שיודא לענה לי. תודה.

דנה^^

New member
"זוית מרכזית גדולה פי 2.."

הטעות היא שבמעגל אין אף זוית היקפית נתונה הנשענת על אותה קשת (BC) עליה נשענת זוית COB.

ועוד פירוט ../images/Emo107.gif

הנקודה (1,5) נמצאת בתוך הרביע הראשון, כלומר בתוך ה"משבצת" הימנית העליונה. היא נקודה כזו, שאם נוריד ממנה שני אנכים לצירים, האנך לציר ה x יפגע בו ב x=1 , ואילו האנך לציר ה y יפגע בו ב y=5 .

תשובה ../images/Emo107.gif

במקרים כאלה השיטה היא להעלות בריבוע את שני האגפים. מכיוון שיש חיבור בין הגורמים, יש להשתמש בנוסחה a+b)²) . שימי לב, שבנוסחה זו מופיע הגורם 2ab , כלומר השורש לא ייעלם , ולכן יש לבודד אותו ולהעלות בריבוע פעם שנייה, ואז תקבלי משוואה "רגילה" נטולת שורשים. כמו כן יש לבדוק בסוף "פתרונות זרים" - מכירה מה זה ? אם תעלי לכאן דוגמה מלאה, נוכל לפרט יותר.

bendelac

New member
פתרון

זוית ABC היא זוית הקיפית לכן זוית O היא פי 2 ממנה. נסמן את גודל הזוית ההיקפית בX אזי זוית O שווה ל 2X. במשולש סכום הזויות שווה ל 180. ומול צלעות שווה(רדיוסים) זויות שוות לכן זוית BCO שווה ל 90 פחום X. כנ"ל במשולש ABC שבו AC=BC אזי זוית A שווה גם ל X ולכן זוית ACB שווה ו 180 פחות 2X. סכום הזויות ACB ו BCO שווה ל 180(קו ישר). לכן נקבל משוואה: 90 מינוס X ועוד 180 פחות 2X שווה ל 180. מכאן ש: X=30.

דנה^^

New member
תיקון..

זוית ABC אינה היקפית (שים לב שהיא נמצאת מחוץ למעגל) הסיבה שזוית O פי שתיים ממנה היא בגלל המשפט האומר כי זוית בין משיק למיתר שווה לחצי מהזוית המרכזית הנשענת על אותו מיתר.

bendelac

New member
תגובה

ניתן ליצור זוית היקפית שתשען על אותו מיתר כמו זוית הראש(זוית O). ואז זוית היקפית זו(נקרא לה D) תהיה חצי מזוית הראש.

duvdevanim

New member
שאלה

מישהו יכול בבקשה לפתור לי את התרגיל שמצורף בתמונה בדרך הפשוטה ביותר שהוא מכיר ושלב אחרי שלב?

למה לא לשרשר ? ../images/Emo107.gif

סמן את מרכז המעגל ב (t,2t) . זאת משום שבכל נקודה על הישר y=2x שיעור ה y גדול פי 2 משיעור ה x שלה. מצא את המרחק בין המרכז הזה לנקודה A (נוסחת מרחק בין שתי נקודות) ואת המרחק מהמרכז לנקודה B . עכשו משווים בין המרחקים (כי רדיוסים במעגל שוים) ופותרים את המשוואה !

bendelac

New member
תואר שני במטמתיקה

אני עומד לגמור תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה אני מעוניין לדעת האם מישהו מכיר אתר שבו ניתן לראות את כל קורסי הקדם לתואר שני במתמטיקה!? אני מעוניין בעיקר באוניברסיטת ב"ג (את של הטכניון מצאתי).

Deathatred

New member
כלל המכפלה

הפונקציה שקיבלת מורכבת ממכפלה של שתי פונקציות f=x^2-x+1 ו g=x+1 כלומר, y=f*g אם נסמן את הנגזרת ב ´ ליד האות אתה גזרת כך: y´=f´*g´ h וזה לא נכון, כי כלל המכפלה קובע שאם y=f*g אזי y´=f´*g+g´*f כלל זה נובע מחישוב הנגזרת במפורש לפי הגדרתה כגבול dy/dx כאשר dx שואף לאפס. הערה: במקרה זה, במקום להסתבך, היית יכול לפתוח סוגריים ולקבל את y כפולינום של x. אז הגזירה היא טריוויאלית ואין סיכוי לטעות הזאת. נסה לגזור בשתי הדרכים ווודא שאתה מקבל את אותה תוצאה בשתיהן.

HaloMatok19

New member
בעיה בניסוח שאלה בגיאומטריה אנליטית

הם מישהו יכול להסביר לי את השאלה הבאה: במשולש ABC שבו a(0,1) b(6,4) נפגשים הגבהים בנקודה (1,4) . מצא את קודקוד C --- האם תוכלו להסביר לי את השאלה ומה הכווונה נפגשים גבהים? (כי לא מפורט אלו גבהים, כמה..)

....

במושלש יש 3 גבהים: מקודקוד A על BC, מקודקוד B על AC ומקודקוד C על AB]. לפי משפט שלושתם נחתכים/נפגשים בנקודה אחת... אצלך בשאלה נתונה נקודת המפגש שלהם...

למעלה