שרשור טיפוח!

Larik

New member
תחשוב שאתה נוסע באוטובוס שעובר בבני ברק

באחד מחודשי הקיץ, ומתיישב לידך דוס מזיע עם מעיל מטריקס ובגלל שזה בני ברק, תכפיל את זה ב 10 כל האוטובוס מלא בדוסים עם מעילים וכולם מזיעים... עכשיו קח שאיפה עמוקה של אוויר עם כל הריאות, ורק אחרי זה תגיד שהריח הטבעי של הבן אדם הוא ריח טוב. מעבר לזאת, מי אמר שכולנו צריכים להראות אותו הדבר? אתה יכול להראות איך שאתה רוצה וגם להריח טוב בו זמנית...

דרוש שם

New member
אני לא צריך לחשוב

(אני באחד כזה ברגעים אלו ממש אוטובוס ישיר מבני ברק לישוב בו אני גר- אינטרנט באוטובוס זה מגניב!) אני חוזר ושואל, מי הגדיר שריח של אדם הוא ריח רע? נכון שב"ב לובשים חם מדי לעונה הזו (שרידים מהחיים בליטא הקפואה). אבל שוב בוא נביא דוגמא אחרת אני מקווה שהיית אי פעם בקיבוץ, ברפת.. הרבה מאוד אנשים היום חושבים שריח של רפת הוא רע זאת בניגוד לא רק לאלו שחיים בחברה חקלאית, אלא לאבותינו שהקימו את המדינה הזו, והאמינו בעבודה כערך חיים. עכשיו מי החליט שריח של רפת זה דבר רע? למה פתאום עבודה עם בע"ח זה דבר רע כל-כך?? יש החלטה של מישהו שX מריח רע? למה????

Berethor

New member
../images/Emo45.gif

שום אני מסכים איתך. אנשים בחברה המודרנית פשוט הפכו לסנובים.

Larik

New member
תשובה לך ולדרוש שם

אין שום דבר בריא בלהתרגל לחברה חולנית. ממליץ לקרא את הספר "הבושם" - לקרא דווקא את הספר ולא לראות את הסרט. בגלל שהספר מעביר בצורה מושלמת את עולם הריחות. ואפילו שלא מריחים את הריחות כשקוראים את הספר, עדיין אפשר לתאר בראש את הריחות שמתוארים שם. העלילה מתרחשת במאה ה-18, ובאירופה כידוע תנאי הסניטציה לא היו אידאלים, והביוב זרם ברחובות. הספר מתאר את הריח הזה בצורה מושלמת. איך אנשים חיו? איכשהו הסתדרו... כנראה שהתרגלו לריח. לגבי השאלה מי החליט שריח של רפת זה ריח רע..... I DARE YOU גש לבן אדם ממוצע ברחוב ותשאר אותו מה דעתו על ריח של רפת... אני מאמין שרובם יגידו שיש לרפת ריח של חרא. (וחרא זה לא משהו שמריח טוב).

Larik

New member
במילים אחרות מה שרציתי להגיד

ברגע שלא תהיה אלטרנטיבה כמובן שאני לא אתלונן על תנאי המחיה.... אבל החברה שבה אנחנו חיים (חולנית ככל שלא תהיה), אין שום סיבה שאנשים בעלי אמצעים (זה כולל אותך) לא ישמרו על היגינה אישית מינימאלית ויקפידו על ריח גוף סביר.

דרוש שם

New member
אחפש את הספר בספריה מחר

אני שואל שוב למה ריח של רפת זה ריח רע? מאיפה מגיאות ההגדרות החברתיות הללו של ריח טוב וריח רע? אני מבין שרוב האנשים יקבלו את המוסכמה החברתית שזה ריח רע, השאלה היא בסיסית יותר למה זה ריח רע???

ברומבית

New member
נורא פשוט ../images/Emo115.gif

רוב האנשים שיריחו ריח של רפת אוטומטית יסבלו. בלי מוסכמה חברתית. אבל! שמעתי מתישהו מאיפהשהו (לא זוכרת) שההנאה/סבל מריחות מתפתחים מתחילת החיים ממתוך אסוציאציות. לכל "סגנון ריח" מתפתחת "קונוטציה" שלילית או חיובית. ככה שבעצם יכול להיות שהאינסטינקטים ה"טבעיים" מושפעים ממוסכמות חברתיות... אבל אי אפשר בבגרות להפסיק לסבול מריח של רפת גם אם לא חושבים עליה כמלוכלכת, כי זה כבר מוטבע במוח. נראה לי.

ריח זה אחד החושים

שאיתם בני האדם נעזרים בשביל לשרוד. הריח מעביר מסרים למוח האם מה שאתה מריח הוא "טוב" לך או "לא". האם הוא יכול להיות מסוכן או לא. כמובן לא כל חומר מסוכן יש לו ריח. רוב האנשים מגיבים באותה צורה לריחות רעים. כנראה שזה "תכנות" ביולוגי להשרדות. כי אף אחד לא יכול לשכנע אותך, ע"י לחץ חברתי, שריח של מנגו זה ריח נעים. זה תלוי בך אם אתה אוהב מנגו או לא. אני לא, למשל, ולכן אני לא אוהבת ריח של מנגו. אז אני מבטלת את הנחתך שקביעת טיב ריח היא חברתית. היא אינדווידואלית שתלויה בבילוגיה שלך ובהורמונים שלך- נשים בהריון, למשל, משנות את הטעם והריח שלהם באופן קיצוני. בוא תסביר לי היכן החברה והקביעות שלה נכנסות לפה. אז, אם אתה מתחלחל כשאתה מריח ריח של ביוב, כנראה שהגוף שלך מעביר לך מסר "זה לא טוב לך, תתרחק". ואתה תפרש את זה כ"ריח רע". כנ"ל לגבי ריח של גוף. הגוף מפריש עם הזיעה הפרשות וזבל מהגוף, מעבר לכך אם זה יושב על הגוף שלך יותר מידי זמן ללא איוורור, יתחילו כל מיני בקטריות להתפתח ולעשות מסיבות (שזה גם לא טוב, ולכן יש ריח לא נעים). אז בעצם, ריח הגוף מריח כמו "זבל".

זה אפילו הרבה יותר פשוט מזה

הריח הרע שמריחים מזיג של בני אדם, הוא תוצר ~ישיר~ של החיידקים שמתפתחים להם ברגעים אלה על גופך. לכן בית השחי הוא אחד המקומות הראשונים להסריח. הוא בית גידול אידאלי לחיידקים: סגרו (כי רובנו לא הולכים עם הידיים למעלה כל היום..) הוא לח ומלא שיער. זו גם הסיבה שהורדת שיער בבית השחי מפחיתה את הריח, כי מצע הגידול של החיידקים נפגע. אז ריח רע כמו שהמבורגר כתבה הוא מדד כמו מדד של טעם רע, למשהו שעדיף להתרחק ממנו. נכון שזה לא עובד אחד לאחד ~במיוחד~ בגלל שאנחנו בחברה מודרנית שמגיל אפס מטשטשת לנו את ההבנה הטבעית למה נחשב לרע או טוב [וכאן נכנס הנושא שברומבית דברה עליו], אבל ישנם כמה דברים בססיים שנשארו: חיידקים יוצרים ריח מסריח. לכן חרא זה מסריח וזיע זה מסריח ורפת מריחה כמו חרא, פשוט כי היא מלאה בחרא!! כל מי שראה רפת בחייו יודע שהפרות פשוט הולכות על החרא שלהן! וזה פשוט דוחה! עכשיו כשהלכו לייצר בושם או כל מוצר קוסמטי אחר (סבונים וקרמים למיניהם) חיפשו ריחות מהטבע שאנשים אוהבים. ריח ים למשל. מכיר את כל המוצרים שמתהדרים בריח ים? אז לא הייתי אומרת שיש להם ריח ים, כי אין להם, אבל הם לפחות מנסים... עושים מבחנים על מאות בני אדם כדי למדוד מה מריח טוב ומה לא. ותמיד יהיו אנשים שיעדיפו ריח כזה ולא אחר (מנגו זה דבר נפלא!! גם הריח וגם הטעם!! וגם גויבה!
) אז אני מבינה את הרצון של דורש שם להיות הוא ולא להכנס למדדים פלסטים של חברה מודרנית. בגדול יש בזה משהו. אין ספק שאחנו חברה שמקדשת יופי מעבר למידה ומשקיעה כספים ואנרגיה במראה חיצוני ברמה מופרזת. אבל עדיין - יש כן ערך לשמירה על הופעה חיצונית טובה. איפה עובר הגבול? באמת קשה להגיד.. מה שבטוח, זה שמי שקיצוני לצד זה או אחר, קל לראות את זה ולהגיד שהוא הגזים. אני מניחה שהאמצע השפוי די רחב.

Brombit

New member
משהו קטן ../images/Emo115.gif

היה פעם מאכל שלא סבלתי את הריח שלו, והוא היה לי ממש טעים...

Berethor

New member
העניין הוא שאפשר גם לזייף ריחות

בדיוק כמו שאפשר לזייף מראה. אז מי שלא מריחים זיעה אצלו רק בגלל דבר חומרי ריח אלו או אחרים, עדיין לא אומר שאין לו זיעה, זיוף יוצר אשליה. אז כל עוד אדם לא יכול למנוע למנע מלהזיע לחלוטין, יהיה עדיף אם הוא לא יהיה כל כך רגיש ואובססבי לריחות האלה. ובהחלט תפרושים השלילים לריחות אלו הם האנשים שנותנים, במיוחד שמדובר בפרוש שלילי ברמות קיצוניות, כמו דחיה ברמה מוחלטת, ולא סתם קצת פחות חוסר נעימות.

Xylophone

New member
כולם יודעים שלשים בושם על זעה לא עוזר

בושם שמים רק על גוף נקי והוא לא מחזיק אם יש זעה. כנ"ל עם דאודורנט.

בושם לא מחזיק בגרוש על הגוף

גם אם את לא מזיעה. לכן אני לא שמה כמעט בושם (כי לי יש נטיית הזעה). ואם אני כן רוצה להריח טוב לשעה הקרובה, אז אני שמה את הבושם על השיער או על הבגדים (הם לא מזיעים XD). בכל אופן, עשיתי ניסוי, וראיתי שאני מזיעה הרבה יותר ללא דאורדורנט מאשר עם. אז כמובן שאני שמה אם אני יוצאת החוצה לשמש והלחות. אין מה לעשות, זה לא נעים ללכת עם חולצה עם שני כתמי "רטיבות" משני הצדדים... האמת שזה די דוחה XD

Berethor

New member
לכולם יש "נטיית הזיעה"

אבל האמת שלא חשבתי שאת 'מזיעה הרבה' ורגישה לחום, חשבתי את כמו עינבר בקטע הזה. נחמד לדעת. כן לא נעים ללכת עם חולצה שרטובה בזיעה, אבל מה לעשות חום ולחות זה דבר דוחה, הזיעה היא רק כדי לקרר את הגוף, ובלעדיה היית ניזוקה יותר, במיוחד בתור מי שאין לה עמידות גבוהה לחום באופן טבעי(כמו אצל עינבר).

ריח של רפת לא מפריע לי

חוץ מבימים גשומים (שאז הריח באמת בלתי נסבל). אני קיבוצניקית ועבדתי ברפת גם,כך שלגבי הנושא הזה הוא צודק. אני עדין חושבת שאם תבדוק באלקטרודות איזה איזור מופעל במוח בזמן שאדם מריח זיעה מצחינה , תראה שהחלקים שמקושרים לתחושות לא נעימות , של גועל ידלקו - זאת עובדה וכן , מתרגלים לדברים - במקום שבו כולם לבושים ורעננים יש סבירות גבוהה יותר שתבחין בריח של אחד עם ריח גוף חריף לעומת מקום בו אתה מוקף בהם ואולי אפילו נודף ממך אותו הניחוח.

Berethor

New member
אכן ../images/Emo45.gif

לכן אנשים שנורא רגישים לריחות הם לרוב אנשים סנובים. לרוב גם יש להם יותר אלרגיות להכל.

Berethor

New member
נו באמת

ריח של זיעה הוא לא כזה נורא כמו שאתם עושים ממנו. פשוט אנשים שהתרגלו לגעל מזה, הם נגעלים מזה כמו חבורה של סנובים שנגעלת מטיפה לכלוך בבית. למה שריח של זיעה יהיה כל כך מגעיל אם זה משהו שהוא כמעט בלתי נמנה. ולא בשמים ושאר הדברים זה המצאות מודרניות. להיות רגישים כל כך לריחות זה דבר גרוע, ולחשוב שרק ריחות מלאכותיים הם טובים ומתקבלים על הדעת זה אפילו עוד יותר גרוע. אומר לך את זה מישהו שממש לא אוהב חום והזעה, אבל שמקבל את זה שזה טבעי במיוחד במדינה כזאת חמה, אבל גם בזמן פעיליות גופניות. אם כבר הבעיה פה זה שלדוסים יותר חשוב 'הצניעות' מאשר הנוחות, וזה שהם רואים בגוך האדם כדבר תמא, מיני ומגעיל, אבל זה כבר נושא אחר. זה שהם ישימו בושם לא אומר שהם לא מזיעים, זאת רק האשליה, ולפחות רח של זיעה בכלל לא מזיק בניגודד לריחות של כימיקלים כגון סיגרות.

למעלה