שרשור חזיר בנתניה

rachel437

New member
מעניין איך מורה דתי מסביר את זה

אמר רבי שמואל בר נחמני: מאי דכתיב: 'אַיֶלֶת אהבים ויעלת חן [דדיה ירוֻך בכל עת באהבתה תשגה תמיד]' (משלי ה,יט)? למה נמשלו דברי תורה לאַיֶלֶת? לומר לך: מה אַילה רחמה [נרתיקה, איבר המין שלה] צר, וחביבה על בועלה כל שעה ושעה כשעה ראשונה [שהנאת יחסי המין גדולה באיבר הנותר תמיד צר] – אף דברי תורה חביבין על לומדיהן כל שעה ושעה כשעה ראשונה" ( עירובין נד ע"ב). אֶל-כָּל-רֹאשׁ דֶּרֶךְ, בָּנִית רָמָתֵךְ, וַתְּתַעֲבִי אֶת-יָפְיֵךְ, וַתְּפַשְּׂקִי אֶת-רַגְלַיִךְ לְכָל-עוֹבֵר; וַתַּרְבִּי, אֶת-תזנותך (תַּזְנוּתָיִךְ). כו וַתִּזְנִי אֶל-בְּנֵי-מִצְרַיִם שְׁכֵנַיִךְ, גִּדְלֵי בָשָׂר; וַתַּרְבִּי אֶת-תַּזְנֻתֵךְ, לְהַכְעִיסֵנִי. יחזקאל פרק טז וַיְהִי דְבַר-יְהוָה, אֵלַי לֵאמֹר. ב בֶּן-אָדָם--שְׁתַּיִם נָשִׁים, בְּנוֹת אֵם-אַחַת הָיוּ. ג וַתִּזְנֶינָה בְמִצְרַיִם, בִּנְעוּרֵיהֶן זָנוּ; שָׁמָּה, מֹעֲכוּ שְׁדֵיהֶן, וְשָׁם עִשּׂוּ, דַּדֵּי בְּתוּלֵיהֶן. ד וּשְׁמוֹתָן, אָהֳלָה הַגְּדוֹלָה וְאָהֳלִיבָה אֲחוֹתָהּ, וַתִּהְיֶינָה לִי, וַתֵּלַדְנָה בָּנִים וּבָנוֹת; וּשְׁמוֹתָן--שֹׁמְרוֹן אָהֳלָה, וִירוּשָׁלִַם אָהֳלִיבָה. ה וַתִּזֶן אָהֳלָה, תַּחְתָּי; וַתֶּעְגַּב עַל-מְאַהֲבֶיהָ, אֶל-אַשּׁוּר קְרוֹבִים. ו לְבֻשֵׁי תְכֵלֶת פַּחוֹת וּסְגָנִים, בַּחוּרֵי חֶמֶד כֻּלָּם; פָּרָשִׁים, רֹכְבֵי סוּסִים. ז וַתִּתֵּן תַּזְנוּתֶיהָ עֲלֵיהֶם, מִבְחַר בְּנֵי-אַשּׁוּר כֻּלָּם; וּבְכֹל אֲשֶׁר-עָגְבָה בְּכָל-גִּלּוּלֵיהֶם, נִטְמָאָה. ח וְאֶת-תַּזְנוּתֶיהָ מִמִּצְרַיִם, לֹא עָזָבָה--כִּי אוֹתָהּ שָׁכְבוּ בִנְעוּרֶיהָ, וְהֵמָּה עִשּׂוּ דַּדֵּי בְתוּלֶיהָ; וַיִּשְׁפְּכוּ תַזְנוּתָם, עָלֶיהָ. ט לָכֵן נְתַתִּיהָ, בְּיַד-מְאַהֲבֶיהָ--בְּיַד בְּנֵי אַשּׁוּר, אֲשֶׁר עָגְבָה עֲלֵיהֶם. י הֵמָּה, גִּלּוּ עֶרְוָתָהּ--בָּנֶיהָ וּבְנוֹתֶיהָ לָקָחוּ, וְאוֹתָהּ בַּחֶרֶב הָרָגוּ; וַתְּהִי-שֵׁם, לַנָּשִׁים, וּשְׁפוּטִים, עָשׂוּ בָהּ. {ס} יחזקאל פרק כג

הרזבם

New member
לא כל מורה חילוני מלמד את זה

כסיפורי מעשיות. עצם זה שמלמדים את זה כשיעור תנך ולא כשעת סיפור היא מה שחמור. יש דתיים שמלמדים תנך בבתי ספר חילוניים, כפי שאני בטוח שאתה יודע. ואצל ילדים עדין אין הפרדה ברורה בין דמיון למציאות. וקל לעצב את אישיותם בגילאים מוקדמים. האמונה המטופשת בשטויות הללו מתקבעת כהתניה בסופו של דבר. אני גדלתי כדתי. ולמרות שיצאתי מן הדת, ואין בינה לביני מאום, ישנם דברים שקשה לי לעשות. כמו למשל אכילת בשר וחלב, או כרסום טרף. ולא משום שאני מאמין שלאלהים אכפת מה אני אוכל ואיך, אלא משום שמדובר בהתניה. אז אתה מדבר על שלטי חוצות?

בדיוק על זה אני מדבר

מה שאתה אומר זה נכון. זה נכון גם בצד השני, לא מציגים בפני הילד אפשרות בחירה. מצד אחד מציגים את התנ"ך כסיפורי מעשיות ויש להתייחס לזה כך. מצד שני מציגים את (לדוגמא) את האבולוציה כאמת והראיה היא שלא מעט באמת ובתמים מאמינים שאנו בני קופים. מי שמלמד את בנו שאנו בני קופים שלא יתערב אם אחרים מלמדים את בניהם הפוך. לעומת זאת, פליירים ושלטי חוצות כמו גם פרסומות בתקשורת מתקבלים (לרוב כמסר סמוי) כאמת, לא סתם מדי פעם מתעורר לדיון מחודש השאלה האם יש אמת בפרסום עד כדי עבירה על החוק ואו לתקן את החוק בהתאם.

הרזבם

New member
תראה, למה שלא תהיה אפשרות

שכל אחד ילמד את הילדים שלו לפי התפיסה שלו? מי שמאמין בדת - שישלח את הילדים שלו לבית מדרש. ומי שלא - שישלח את הילד שלו לבית ספר חילוני. הבעיה שלי היא בעיקר הכפיה. העניין הוא שאז גם כאן הרי תשאל, אבל מה עם הכפיה החילונית? וזהו, לדעתי, סלע המחלוקת בנינו. אני חושב שאין דבר כזה כפיה חילונית. אתה, מן הסתם, חושב אחרת. יש עמק השוה?

< יש עמק השוה?> בחינוך? לעולם לא.

לכל הדעות החינוך זה הבסיס לכל. כל עוד יש רוב מוחלט לא יהיה לא שווה, רק עמק שילך ויעמיק. שיהיה ברור, לא משנה מי הרוב. כמי שהיה דתי, אתה בוודאי יודע ומבין את חשיבות החינוך במגזר הדתי/חרדי, לעולם זה יהיה בבחינת יהרג ובל יעבור.

הרזבם

New member
על זה אני מדבר

אתם תלמדו ותילמדו מה שאתם רוצים. והחילונים ילמדו כרצונם ואת שיעורי התנך ילמד מי שרוצה... אני מכיר בחור חילוני שנשוי לדתיה. הילדים שלהם לומדים בבתי ספר דתיים. הם הגיעו לעמק השוה.

Lu Tze

New member
לא מציגים אפשרות בחירה?

בתיאוריה, כשמלמדים תנ"ך בבית ספר חילוני מלמדים גם את הפירוש המסורתי (בצורה שטחית, כמובן שלא נכנסים לפרטים) וגם את הפירוש החילוני. שתי הדרכים אמורות לקבל את אותו פוקוס. מה שקורה במציאות תלוי בד"כ במורה. מורה חילוני לרוב יתמקד בפירוש החילוני ומורה דתי יתמקד לרוב בפירוש המסורתי (הייתה לי מורה חרד"לית שהסבירה במשך 40 דקות על הפירוש המסורתי ואז הוסיפה בהערת אגב שלפי האלה שטועים קרה כך וכך אבל זה לא באמת חשוב. אבולוציה מלמדים רק לפי שיטה אחת: השיטה המדעית. זה כי יש קונצנזוס בקהילת הביולוגים* שאבולוציה היא אכן תיאוריה מדעית קבילה. כשיהיה קונצנזוס כזה לגבי התנ"ך בין כל חוקרי המקרא, גם אותו ילמדו לפי שיטה אחת. *שים לב לניסוח. אני אפילו לא טוען פה שזה נכון.

Lu Tze

New member
ועוד משהו,

אם זה חשוב להורה ללמד את הילד שלו דבר זה או אחר, הוא יכול ללמד אותו בעצמו. אף אחד לא אמר שמה שמלמדים בבתי הספר היא תורה משמיים.

Lu Tze

New member
ארר... כן. אני מניח.

אז אתה מסכים איתי, או שהיה פה סרקזם שפיספסתי?

סרקזם? לא.

פשוט התחלנו נתיב עברנו את מחציתו ועכשיו לסופו. <הוא יכול לבקש מחבר/שכן שילמד אותו.> לזה אתה מסכים. אמשיך, באותו הבניין גרים כמה משפחות שבכולם האבות די עסוקים, החליטו למנות/לשכור מלמד עבור ילדי הבניין, היוזמה הצליחה כל כך עד שגם הבניין השני החליט לשכור מלמד לילדי הבניין שלהם, זה תפס תאוצה עד שכל השכונה אימצה את הרעיון וכך נולד לו בית ספר פרטי. מה ההבדל בין מורה לשניים שלושה ילדים או כל הבניין או כל השכונה?

Lu Tze

New member
אה, הרגשתי שיש קאצ'.

אין הבדל. יצארת פה תופעה שבה יש מוסד כלשהו שלא קיבל אישור ממשרד החינוך, אבל הוא מלמד ילדים רק למען הרחבת ידיעתם. זאת תופעה שמוכרת בעיקר בקרב הציבור הרוסי בארץ, שחלקו שולח (או לפחות שלח, אני לא יודע מה המצב כיום) את ילדיו למוסדות כאלה בגלל שהם לא הרגישו שרמת הלימוד בארץ טובה מספיק.

לא קאצ'

להבדיל מכמה כאן אני לא בקטע של לנצח או הורדת ידיים. קורה שלפעמים בדרך המקרה מסכימים על עקרון כלשהו. אתה יכול להירגע, זה בסדר, אין כאן הסכמה גורפת. על פניו (בינינו כאן) זה נראה פשוט, המציאות מוכיחה אחרת.

Lu Tze

New member
קאצ'=הייתה לך נקודה שלא ציינת קודם.

אל תדאג, סגנון הדיון ה... טוב, נעים שלך מובן היטב מההודעות שלך. בכל מקרה, לדעתי בית הספר הוא רק מערכת שנועדה לתת לילדים את הידע הבסיסי ביותר וההורים צריכים להשלים את השאר, אם ע"י לימוד עצמי או ע"י גורם שלישי.

rachel437

New member
ומה עם שילוט חוצות?

המשפיעים לרעה על ילדים רכים מכל המגזרים? כל התנ"ך והתלמוד מלאים בסיפורי זימה, ומן הראוי היה שלא יתנו לילדינו הרכים לקרוא את התנ"ך. אמר רבי שמואל בר נחמני: מאי דכתיב: 'אַיֶלֶת אהבים ויעלת חן [דדיה ירוֻך בכל עת באהבתה תשגה תמיד]' (משלי ה,יט)? למה נמשלו דברי תורה לאַיֶלֶת? לומר לך: מה אַילה רחמה [נרתיקה, איבר המין שלה] צר, וחביבה על בועלה כל שעה ושעה כשעה ראשונה [שהנאת יחסי המין גדולה באיבר הנותר תמיד צר] – אף דברי תורה חביבין על לומדיהן כל שעה ושעה כשעה ראשונה" ( עירובין נד ע"ב). אֶל-כָּל-רֹאשׁ דֶּרֶךְ, בָּנִית רָמָתֵךְ, וַתְּתַעֲבִי אֶת-יָפְיֵךְ, וַתְּפַשְּׂקִי אֶת-רַגְלַיִךְ לְכָל-עוֹבֵר; וַתַּרְבִּי, אֶת-תזנותך (תַּזְנוּתָיִךְ). כו וַתִּזְנִי אֶל-בְּנֵי-מִצְרַיִם שְׁכֵנַיִךְ, גִּדְלֵי בָשָׂר; וַתַּרְבִּי אֶת-תַּזְנֻתֵךְ, לְהַכְעִיסֵנִי. יחזקאל פרק טז וַיְהִי דְבַר-יְהוָה, אֵלַי לֵאמֹר. ב בֶּן-אָדָם--שְׁתַּיִם נָשִׁים, בְּנוֹת אֵם-אַחַת הָיוּ. ג וַתִּזְנֶינָה בְמִצְרַיִם, בִּנְעוּרֵיהֶן זָנוּ; שָׁמָּה, מֹעֲכוּ שְׁדֵיהֶן, וְשָׁם עִשּׂוּ, דַּדֵּי בְּתוּלֵיהֶן. ד וּשְׁמוֹתָן, אָהֳלָה הַגְּדוֹלָה וְאָהֳלִיבָה אֲחוֹתָהּ, וַתִּהְיֶינָה לִי, וַתֵּלַדְנָה בָּנִים וּבָנוֹת; וּשְׁמוֹתָן--שֹׁמְרוֹן אָהֳלָה, וִירוּשָׁלִַם אָהֳלִיבָה. ה וַתִּזֶן אָהֳלָה, תַּחְתָּי; וַתֶּעְגַּב עַל-מְאַהֲבֶיהָ, אֶל-אַשּׁוּר קְרוֹבִים. ו לְבֻשֵׁי תְכֵלֶת פַּחוֹת וּסְגָנִים, בַּחוּרֵי חֶמֶד כֻּלָּם; פָּרָשִׁים, רֹכְבֵי סוּסִים. ז וַתִּתֵּן תַּזְנוּתֶיהָ עֲלֵיהֶם, מִבְחַר בְּנֵי-אַשּׁוּר כֻּלָּם; וּבְכֹל אֲשֶׁר-עָגְבָה בְּכָל-גִּלּוּלֵיהֶם, נִטְמָאָה. ח וְאֶת-תַּזְנוּתֶיהָ מִמִּצְרַיִם, לֹא עָזָבָה--כִּי אוֹתָהּ שָׁכְבוּ בִנְעוּרֶיהָ, וְהֵמָּה עִשּׂוּ דַּדֵּי בְתוּלֶיהָ; וַיִּשְׁפְּכוּ תַזְנוּתָם, עָלֶיהָ. ט לָכֵן נְתַתִּיהָ, בְּיַד-מְאַהֲבֶיהָ--בְּיַד בְּנֵי אַשּׁוּר, אֲשֶׁר עָגְבָה עֲלֵיהֶם. י הֵמָּה, גִּלּוּ עֶרְוָתָהּ--בָּנֶיהָ וּבְנוֹתֶיהָ לָקָחוּ, וְאוֹתָהּ בַּחֶרֶב הָרָגוּ; וַתְּהִי-שֵׁם, לַנָּשִׁים, וּשְׁפוּטִים, עָשׂוּ בָהּ. {ס} יחזקאל פרק כג

אנדרי ז

New member
שרשור חזיר בנתניה

אנשים, צריך להזכיר לכם ששרשור זה לא מנהג מגונה?

למעלה