שרשור חזיר בנתניה

רון סי

New member
יש מאד לקוות שנתניה איננה אירן!

באירן חיים היהודים בסכנה תחת השלטון המוסלמי. יש מאד לקוות שבנתניה יכולים יהודים, גם דתיים, לחיות בשלום, וגם ברווחה. אחד המרכיבים החשובים ברווחתם של יהודים דתיים הוא הכבוד לדת היהודית. באירן אני מתאר לעצמי שאין הרבה כבוד לדת היהודית, בטח לא רשמי. אני מאד מקווה שנתניה איננה אירן, והיא כן מכבדת את הדת היהודית. אגב, האיסור על מכירת חזיר, להבנתי, הוא רק לגבי מרכז העיר. לנתניה שני איזורי תעשיה, הדרומי מפואר (את הצפוני לא ראיתי כבר כמה שנים, אבל גם שם היתה פעילות לא קטנה), המושכים אליהם קונים אפילו מחוץ לעיר. אפשר למכור חזיר שם.

rachel437

New member
היכן הייתם רוצים לגור

במדינות שאסור למכור בשר חזיר כמו, אירן, ערב הסעודית, אפגניסטן, או במדינות בהם מוכרים בשר חזיר, ארה"ב, שוודיה, הולנד. מדוע לחרדי בארה"ב לא מפריע לעשות קניות בחנות שמוכרים חזיר, ולחרדי בארץ מפריע ששכנו אוכל חזיר. להרבה אנשים מפריע מנהג הכפרות, מדוע לא להעביר את עשיית הכפרות לאזורי תעשיה. יש גם צמחונים שמפריע להם לראות בשר, מדוע לא להעביר את כל האיטלזים לאזור תעשיה,יש הרבה אנשים שאלרגים לבוטנים, מדוע שלא נעביר את מכירת הבוטנים לאזור תעשיה, כמאמר חז"ל, שמי שמתגבר עליו יצרו ילבש שחורים וילך למקום שלא מכירים אותו ויעשה מה שלבו חפץ.

רון סי

New member
אני רוצה לגור בישראל

שבה ניתן כבוד לדת היהודית בראש ובראשונה, וליהודים דתיים מתאפשר לחיות בה על פי השקפתם. המבקשים לחיות במדינות העולם, רשאים לעשות זאת, איש איש וטעמו עימו. ישראל איננה העולם. ישראל היא מדינת היהודים - המדינה היחידה שיש ליהודים בעולם.

rachel437

New member
לדת אין גבולות

מדוע לחרדי בחו'ל לא מפריע לקנות בחנות שמוכרת חזיר? מי מפריע ליהודי לחיות לפי השקפתו, חיה ותן לחיות, האם לאותו יהודי שאוכל חזיר אסור לו לחיות לפי השקפתו, רק למאמין מותר. היהודים המאמינים רוצים שאף אחד לא יסע בשבת, ושלא ימכרו חזיר בשום מקום, מדוע לא לתת להם את זה.

רון סי

New member
ישראל איננה ככל המדינות

ומעולם לא היתה. בישראל יש לחרדים - ביחד עם כל היהודים - ריבונות. באמריקה אין להם שום דבר כזה. ישראל היא ארץ הקודש, היא הארץ שמייחדת עצמה לעם היהודי. אין עוד ארץ כזו בעולם. אמריקה לא רק שלא מייחדת עצמה ליהודים, והיא איננה מדינתם של היהודים. החרדים רוצים שאי אפשר יהיה למכור חזיר בשום מקום. מבוקשם לא יינתן להם. מכירת חזיר תותר במקומות מסויימים, והדתיים יקבלו זאת, כפי שקיבלו 70 חנויות לממכר חזיר בנתניה, ורק הסופרמרקט ה-71 שבר אותם.

rachel437

New member
למאמין בחו"ל יש ברירה

הוא יכול לערוך קניות בחנות יהודית שמוכרת אך ורק כשר, או בחנות שמוכרת כשר וטריפה ביחד, מדוע למאמינים בחו"ל לא מפריע לקנות בחנות שמוכרת טריפה, הוא קונה שם לא מחוסר ברירה אלא מכיון שההלכה לא אוסרת עליו. מה ההבדל בין אזור תעשיה למרכז העיר מבחינת ההלכה, לשניהם אותה קדושה, האם אזור תעשיה זה לא ארץ ישראל. גם אירן אינה כשאר המדינות.

רון סי

New member
למאמינים בישראל מפריעה מכירת חזיר

מה מפריע או לא מפריע למאמינים בחו"ל זו שאלה אחרת. בכל אופן על הנעשה בחו"ל אין לי שום השפעה, וגם לא זכות להביע דעה. בישראל אני יכול לפחות להביע את דעתי, ולומר את דברי בקלפי. גם אם אין הבדל מבחינה הלכתית בין איזורי העיר השונים, בכל זאת יש הבדל מבחינת מגורי הדתיים, והמקומות שהם מסתובבים בהם באופן טבעי, כשהם הולכים לבית הכנסת, לסיבוב בטיילת או בעיר, לסידורים וכיוצא באלה. הדתיים לא גרים באיזור התעשיה (איש לא גר שם, יש לקוות), וגם לא הולכים שם לטייל, או לבית הכנסת. לכן, אף שהם היו רוצים שגם באיזור התעשיה לא יימכר חזיר, אין הכרח להענות לתביעתם. ההכרח הוא לדאוג רק להרחקת חנויות לממכר חזיר מתחת לאפם של הדתיים, איפה שהם חיים. איפה שהם לא חיים, שם תותר המכירה. זו גם דעתו של המחוקק, ודעתו של בג"ץ.

אנדרי ז

New member
אבל למה?

אתה אומר שמבוקש אחד כן יינתן להם ואחר לו. איך החלטת על כך? אתה באמת חושב שעכשיו הם יירגעו ויישאו אותך על כפיים? עובדה, גם לאותם איזורים מרוחקים הם לא מתעצלים לשלוח את הפקחים הדרוזים בשבת.

רון סי

New member
הן בג"ץ והן המחוקק

קבעו את עקרון המידתיות. הרשות המקומית מוסמכת לאסור על מכירת חזיר בתחומה, אבל סמכות זו איננה מוחלטת. הרשות צריכה לפעול בהתאם להרכב האוכלוסיה בתחומה, ולרגשות הדתיים המובעים בה. באיזור שחי בו רוב חילוני מוחלט, אין מקום לאסור על מכירת חזיר. אבל בשכונה חרדית, מובן מאליו שהדבר ייאסר. בין זה לזה יש מרחב תמרון. הרשות צריכה לקבל החלטות באופן מתאים, ותמיד פתוחה הדרך לערב את בג"ץ (וזה מה שיקרה, כנראה, בנתניה). האם הם יירגעו: ראשית, יש לזכור שהדתיים בנתניה סבלו 70 חנויות במרכז העיר. נראה מכך שהם אינם קיצונים כל כך. אם סבלו 70 חנויות במרכז העיר, אני מאמין שיסבלו בהחלט 50 חנויות באיזור התעשיה.

Hux FluX

New member
"באיזור שחי בו רוב חילוני מוחלט" -->

"חיה בסכנת הכחדה" !

אנדרי ז

New member
מה זה "סבלו"?

ממה שקראתי היו הפגנות גדולות בעבר גם על פתיחת הקניון בשבת וגם על סניף מקדונלדס לא כשר - שבסה"כ מוכר בשר בקר יחד עם גבינה. זה נקרא אצלך "סבלו"?

אנדרי ז

New member
נראה לי ששכחת משהו

אני חושב שהכוונה המקורית הייתה שלכל היהודים יינתן לחיות פה על פי השקפתם...

רון סי

New member
בהחלט

לכן, למשל, למרות התנגדות הדתיים, מותרת תחבורה בשבת, אין חיוב ללכת לבית הכנסת (אפילו לא ביום כיפור), ובמערכת החינוך הממלכתית אין חיוב לחבוש כיפה, והילדים לא מחונכים לברך ברכת המזון. אפילו מכירת חזיר מותרת, דבר פוגעני ביותר בדת היהודית. רק צריך לא להגזים בזה, לעשות את זה לא במרכז העיר, בפרצופם של אלה שנפגעים מזה מאד. גם החילונים, כפי שאנו רואים למשל בחיפה, לא אוהבים שנדחפים להם לתחום המחיה שלהם עם תכנים שמפריעים להם. תושבי שכונת רוממה יכולים להבין, קצת, אולי, איך מרגישים החרדים אל מול ממכר החזיר.

אנדרי ז

New member
טוב שהזכרת הידחפות לתחומי מחיה

כי זה בדיוק מה שקורה עם מחב"תים דתיים שדוחפים חומר מיסיונרי לילדים חילונים מחוץ לבתי ספר, או מול קניונים בימי שישי וכו'. משום מה אני לא רואה שכל המדינה נרעשת מזה. ועכשיו להנחה המקורית: לא אמרנו שכל היהודים יכולים לחיות פה חלקית עפ"י השקפתם, אלא שיוכלו לחיות עפ"י השקפתם נקודה. אתה בעד שבעיריית ת"א ייצא חוק עזר עירוני שמתיר לבישת בגדים חרדיים רק בחוצות העיר, וכנ"ל לגבי הקמת בתי כנסת?

ומה עם שילוט חוצות?

המשפיעים לרעה על ילדים רכים מכל המגזרים? השפעת שילוט חוצות הרבה יותר חזקה מסתם חלוקת פליירים (בכל נושא). שילוט חוצות מתפרש אצל ילדים כעובדה!

הרזבם

New member
ומה עם לימוד תנך בבית הספר?

השפעת הטקסטים השטותיים חזקה כאשר היא מתקבלת מסמכות מורה בבית הספר. שטויות התנך מתפרשות אצל ילדים כעובדה!

נכון וזה חמור מאד כשזה נלמד ממורה חילוני

המציג לתלמידיו את התנ"ך כסיפורי מעשיות. אכן, דוגמא טובה מאד. תודה על העזרה.

למעלה