שרשור חגיגות חדש לסופש

שאלה ראשונה - יומולדת גיבורי על

הי לכן!
טוב, אני מתחיל. להיסגר על רעיון ליומולדת, יש כבר מקום סגור כי יהיה קר ועכשיו צריך משחקים. אורי נורא רוצה יומולדת של גיבורי על, יהיו סדר גודל של 35 ילדים בגילאי 3-4. אני מחפשת משחקים שדווקא אפשר לעשות לכולם בסגנון חבילה עוברת למשל. יש רעיונות? וגם קשורים לגיבורים? ויש למישהי רעיון לסיפור שאפשר להקריא וקשור לגיבורים?

תודה!!!

kramerkaren

New member
משחקים:

חבילה עוברת
תופסת צבעים\פסלים
דג מלוח
2 דגלים
גע גע גע
לה קווקווה דה לה אומה
ים יבשה

לכל משחק אפשר להמציא סיפור רקע שמתאים לגיבורי על -
בחבילה העוברת המשימות הם עם קישור לגיבור על כלשהו (סופרמן יכול להקיף את כדור הארץ ב 30 שניות, תנסה להקיף את קבוצת הילדים לפני שסופרים עד 30)
תופסת - הצבע שנוגעים בו נותן כוחות על, רק מי שיצליח לגעת בצבע בזמן יכול להינצל.

את יכולה לעשות בהתחלה יצירה של הכנת גלימות - משהו שיאסוף אליו את הילדים עד שכולם יגיעו.

וסיפורים - את יכולה או משהו מהמיתולוגיה, או משהו מסיפורי התנ"ך, הם על גיבורים.
הבעיה עם סיפורים על גיבורי העל ה"אמיתיים" הם שהסיפורים ממש לא תואמי גיל, אבל את כן יכולה להמציא משהו על מישהו רשע שמלכלך את הסביבה, למשל, ואיך שהגיבורים מצילים את כדור הארץ על ידי מחזור ושמירה על הסביבה, כל אחד עם כוחותיוץ או משהו כזה.

מעולה!!!!

תודה רבה על התשובה. יש לך רעיון איך אםשר להכין גלימות? מה אני מביאה ומה הם מכינים?

Shira Dayan

New member
גלימות: כמה אפשרויות -

האפשרות הראשונה (היקרה מעט יותר): ללכת לנחלת בנימין, לקנות 10 מ' בד (שחור לבנים, ורוד/לבן לבנות) ולגזור בצורת גלימה (יש מלא דוגמאות ברשת). להכין נצנצים, מדבקות וכיו"ב ולתת להם לקשט את ה"גלימות" כשהם מגיעים ליום ההולדת.
האפשרות השניה (זולה יותר) - לקנות מפות חד פעמיות בחנות חד פעמי ולתת להם לקשט כפי שתואר לעיל.

רעיונות למשחקים: חפש את המטמון, בינגו גיבורי על, נעץ את הסמל על גיבור העל, ועוד.

יום הולדת שמח! :)

kramerkaren

New member
גלימות

אלבד זו המצאה גאונית. אפשר לקנות בכל חנויות היצירה, ופיסה אחת מתאימה לך לכמות מכובדת. את גוזרת מלבן. לוקחת סרט צבעוני - הכל קל לעשות מכפלת בקצה העליון, לשדך אותה כשהסרט מקופל פנימה. קיבלת גלימה.
טושים וצבעי פנדה מעולים על האלבד. גם דבק - מה שפותח לך דלת לעולם של פיאטים ונצנצים. גם מדבקות - את יכולה את הצבעוניות הפשוטות. נדבק יופי.
אם ממש ממש מתחשק לך ללכת עוד צעד - את יכולה להוריד מהאינטרנט כל מיני סמלים של גיבורי על (יש דפי צביעה שלמים כאלה), לתת לילידם לצבוע ולשדך לכל אחד לגלימה שלו.

Shira Dayan

New member
פיניאטה היא מן תיבה עשויה מעיסת נייר

בתוכה מכניסים הפתעות לילדים. תולים את הפיניאטה והילדים אמורים להכות בה עם מקל כאשר עיניהם עצומות, עד שהיא נשברת וההפתעות נופלות.
זה לא סיפור זול (משהו כמו 100 ש"ח לפיניאטה), וגם המבחר בארץ מצומצם יחסית (אין כמעט גיבורי על).
מצ"ב תמונה של פיניאטת "הנוקמים" (שכמובן אין להשיג).

MiMamiMexicana

New member
הכי זול שיש! כמה כבר עולה לך עיתונים

שיש בבית או אצל השכנים/משפחה
מים + קמח
בלון גדול
קצת זמן פנוי
צבע/ניירות לקישוט

זה זול, כיף ועושה את המסיבה =)
ממליצה בחום

MiMamiMexicana

New member
בטח

קונים בלון גדול, מנפחים
- לוקחים מים וקמח ביחס של 2 מים 1 קמח, מערבבים בקערה
- חותכים המון המון עיטונים (פשוט קורעים לחתיכות)
- שמים את הבלון על משהו יציב כמו שלי למשל ומתחילים לצפות בעיתון רטוב מהקמח-מים, עושים שכבה, נותנים להתיבש (בשמש זה מתיבש תוך שעתיים בערך) וכך עושים עוד ועוד שכבות (אני עושה סביב ה5-6) עד שמרגישים שהכל קשה יחסית ולא רך, איפשהו באמצע משחילים חבל מסביב לבלון כדי שישמש מקום לתלייה
- מקשתים לפי הנושא שאת רוצה, אני במקרה הזה צבעתי בצהע אקרילי אדום ופיזרתי נצנצים, שנה שעברה הדבקתי ניירות צבעוניים, בסוף עודים חור למעלה יחסית (לא גדול) וממלאים בממתקים וקונפטי, - מסיגם מקל מטאטא מעץ, עוטפים גם אותו ו VOILA ;)

MiMamiMexicana

New member
הכי זול שיש! כמה כבר עולה לך עיתונים

שיש בבית או אצל השכנים/משפחה
מים + קמח
בלון גדול
קצת זמן פנוי
צבע/ניירות לקישוט

זה זול, כיף ועושה את המסיבה =)
ממליצה בחום

ושאלה שנייה - הפעלה בגן

גם אני עושה הפעלה בגן של הגדול... 35 ילדים, גן טרום חובה.
חשבתי להקריא את הסיור עוגת גזר של מיריק שניר ואז שנכין יחד עוגת גזר ונעשה יצירה קטנה. יש לי כמה שאלות:
1. פשוט להקריא את הסיפור? כל כך הרבה ילדים יעקבו אחרי הסיפור בלי לראות תמונות וכו׳?
2. יש לכן רעיון ליצירה? משהו פשוט שקשור לגזר או לעוגה?
3. מה אתן אומרות על כל הרעיון?
תודה!!!

kramerkaren

New member
כמה אפשרויות

את יכולה לצלם את חלק מדפים במכונת צילום צבעונית, במוגדל ואז להראות אותם,
או להכין את העוגה בו"ז עם הסיפור - לא קראתי אותו שנים, אבל יאם אני זוכרת - יש קטע שהם אוספים את החומרים, אז אפשר לשלוח כל פעם ילד אחר להביא את החומר ולהכניס לקערה וכו.
יצירה - להכין מתכון - את מדפיסה במחשב את התמונות של החומרים השונים וגוזרת , וכל ילד מקבל ומדביק על דף ומקשט.
לגזור גזרים ושיקשטו בנצנצים או משהו מגניב אחר
בכלל להתעסק בצבע הכתום ואיך יוצרים אותו
לקנות זרעים של גזר ואדמה, לאסוף קופסאות של קוטג'\חומוס ושכל ילד ישתול לעצמו גזר

למעלה