שרשור חגיגות חדש לסופש

יסמינים

New member
יום הולדת לגיל 3

הי,
שבוע הבא יש יום הולדת לנסיך שלי בן 3

הזמנתי לו ליצנית,יהיו הרבה ילדים מהגן שלו אבל בכל זאת אני רוצה להוסיף דברים,יש לכן המלצות איך עוד להפעיל את הצוציקים? ציור אולי וכו'...
אשמח לרעיונות,תודה ושבת נעימה

kramerkaren

New member
איזור של יצירה זה תמיד נחמד

למות שהפעלות לרוב מאגד מובנות ולוקחות את כל הזמן שיש.
את יכולה להדפיס דפי צביעה עם דמויות שהוא אוהב, להביא צבעים, טושים, דבק, נצנצים.

JoBoo

New member
יומולדת שנתיים

הקטנה (גדולה) שלי כבר בת שנתיים בשבוע הבא
המשפוחה שואלת מה להביא מתנות והמוח שלי ריק מרעיונות
אשמח להצעות בנושא!

תודה,
עדי

המתנות שהכי הצליחו אצלנו

מפרספקטיבה של 3 חודשים:
מטבח, קטנצ'יק, מפלסטיק, לא בדיוק זה אבל משהו בסגנון.
סט כלי קפה/תה מעץ מבובימה.
מנשא לבובות של סאפי. (טוב במיוחד אם יש אח קטן)
קומפי.

אונינון

New member
לוטו ראשון

פאזלים פשוטים,כלי מטבח,מטבח,בובה ועגלה/עריסה
ספרים זה תמיד טוב
לוח ציור אלקטרוני של טומי
יצירה-חוברות מדבקות,צבעים,בצק וכו׳

ממש אשמח לעזרתכם בעניין דילמת יום הולדת.

שלום לכולכן/ם!
אני ממש בדילמה בנוגע ליום ההולדת של בתי הבכורה, ואשמח לשמוע מה אתם חושבים בסוגייה:
בתנו הגדולה והמקסימה בע"ה בת שש בחודש הבא. לא יודעת אפילו אם זה עדיין רלבנטי בפורום "פעוטות"....
מגיל ארבע, כלומר שני ימי הולדת קודמים - הגיל שבו אצלנו בסביבה מתחילים להזמין גם לחגיגה בבית ולא רק בגן - ערכנו לה יום הולדת "בעצמנו", אני אסביר: בגיל ארבע זה היה בביתנו (זה היה סיוט, מיליון ילדים והורים, אני עם בחילות של תחילת הריון...), בעלי עשה לילדים הפעלה בנושא אגדות כולל יצירה, אחכ נתן לכל ילד בצק פיצה והילדים הכינו פיצות עם כל מיני תוספות וכו - היה בלגן גדול אך הילדה הייתה מאושרת וזה מה שחשוב לנו. בגיל חמש, הייתי עם תינוקת פיצית והזמנו את כל הגן והחברים לגג של סבא וסבתא. שוב בעלי הפעיל, הכנו לבד עם הסבתות כיבוד לקטנים ולגדולים וכו'. הסיבה לכך שעשינו זאת בעצמנו היא בעצם שתי סיבות: א) חיסכון כספי על מפעיל, ליצנית, מתנפחים או קוסם ב) לא יודעת למה, לי ולבעלי יש התנגדות עקרונית לכל ההפקות האלה בגילאים צעירים, זה מרגיש לנו מוגזם ונראה לנו יותר נכון ויפה שההורה או מישהו מהמשפחה מפעיל.
בינתיים היו המון ימי הולדת של חברים מהגן, ויש לי תחושה שכאילו "הזמנים משתנים" במהירות, אני רואה גם רואה זאת לפי הרצונות של הבת שלנו לקראת יום ההולדת הקרב: בכל ימי ההולדת יש מפעיל/ליצן/קוסם/מתקנים/ארוחה כיד המלך להורים/מיליון הפתעות וממתקים לילדים/ עוגה מושקעת כמו לחתונה וכו'. אז נכון, לעומת הכתבה שהייתה בטלביזיה על ימי הולדת לגיל חמש של הכנת סושי וספא - המצב עוד נורמלי כאן באזור, ובכל זאת.
אני לא רוצה לפדח את בתי ולהפוך אותה לשונה בעיני חבריה ומצד שני לא רוצה להיסחף אחרי העדר ולהפיק לה "יומולדתוש" שהוא גם לא לפי ערכיי וגם לא בהתאם לכיסי.

תובנות יתקבלו בברכה!

tiger mom

New member
תראי

קודם כל צריך להבין שלא כל הורה יכול להפעיל את הילדים לבד
ולא כל הורה יכול להתמודד עם הבלאגן הזה
לכן אני לא רואה שום דבר שלילי בהבאת מפעיל
לי באופן אישי אין שום יכולת להתמודד עם 35 ילדים בגילאים האלה ואני הבאתי מפעיל
אבל בשביל להוזיל עלויות תמיד עשיתי עם חברה מהגן/כיתה

אני לא באמת חושבת שבגיל הזה יש עניין של פדיחות. גם מפעיל יכול להיות מחורבן
זו לא פדיחה שנשארת

(הורים בגיל הזה לא נשארים. בגיל 4 עוד דאגתי לכיבוד להורים. בגיל 6 ממש לא)

בכל מקרה, תנסי לחפש באינטרנט הפעלות. יצירה ודברים כאלה לכל כך הרבה ילדים זה לא קל והמון בלאגן וחלקם לא אוהבים. חפשי עצות שיעזרו לך להפיק יום הולדת מוצלח עם מקסימום הקשבה של הילדים
חפשי לגייס לך עזרה. מישהי שיכולה לעזור לך בכל מיני שלבים. אני למשל הבאתי את אחותי כל שנה. התפקיד שלה היה הכיבוד: לעזור לילדים, למזוג עוד שתיה, לסדר את השולחן של האוכל, לחלק, לארגן צלחות ממתקים, שקיות הפתעה וכו'. זה לגמרי הוריד ממני התעסקות
אם יש לך איזו טינאייג'רית שאת מכירה שיכולה לעזור זה גם טוב

אפשר לשקול גם לצמצם את רשימת המוזמנים ולעשות יום הולדת לבנות רק
אני יודעת שיש פה כאלה שהם נגד
אבל בגיל 6 זה מה שעשינו. שוב, עם עוד חברה והיה משמעותית יותר קל. הפעלנו בעצמנו את הבנות

אני מאוד מסכימה ומוסיפה

בהחלט אפשר לעשות בזוג כדי להוזיל עלויות, בהחלט אפשר לעשות רק לבנות כדי להוזיל עלויות ולפשט את כל העניין, אבל גם צריך לזכור שלא נכון ליצור את המשוואה מפעיל = גס = בומבסטי = חומרני = לא ערכי

אנחנו ערכנו יום הולדת (ביחד עם חבר) עם מפעילה מקסימה, עדינה, שעשתה פעילות נעימה ולא צעקנית ובהחלט לא גסה (לעומת הליצנית ביום הולדת אחר שראיתי שדחפה בלון ארוך לגרון....). עשיתי עוגה מושקעת ויצירתית כי כך אני אוהבת וכך מתאים לי ולבן שלי, אבל האמא השניה עשתה עוגה עם דף סוכר לבחירת הילד ורוב הילדים האורחים רצו לאכול את העוגה שלו ולא את שלי. שתינו לא תומכות בחגיגת חטיפים מטורפת ולכן חילקנו לילדים קופסאות מוכנות עם מעט חטיפים בתוכן בסיום המסיבה, ודאגנו לכיבוד בריא במהלכה. הירקות נחטפו, בעיקר בידי הילדים.
מה שאני מנסה להגיד הוא שההתנגדות למפעיל או ליום הולדת שנחגג מחוץ לבית לא צריכה להיות גורפת אפשר למצוא דרך גם ליהנות ממפעיל ומקום וכו' בלי להתפשר על הערכים שלך.

tiger mom

New member
אני מסכימה לגמרי

פעמיים עשינו עם מפעיל
פעם אחת הייתה מפעילה מקסימה. הילדים היו מרותקים.
לא צעקה (למרות שהיה לה מיקרופון, אבל זה גם היה בגינה ציבורית גדולה),לא התיילדה
משחקים חמודים ופשוטים, הרבה שמח והילדים מאד נהנו

בפעם השניה לקחנו מפעילה מאד ממולצת והתאכזבנו
הילדים נהנו. ילדות היום הולדת נהנו. אבל אנחנו התאכזנו

ויש באמת הרבה מפעילים שהם מקסימים ומוצלחים. ויש הפעלות שהן לא סתם מי צועק הכי חזק

לגבי ממתקים: נתנו לנו רעיון ממש טוב שעשינו בכל ימי ההולדת עד עכשיו והיה מצויין: במקום שלוחן ממתקים- להכין לכל ילד צלחת מראש עם ממתקים. זה גם פחות בלאגן כי המבוגרים מחלקים להם בזמן שהם יושבים. זה גם מקטין את הזלילה של הממתקים. ומי שלא אוהב משהו אפשר להחליף לו במשהו אחר

נוRית

New member
לדעתי...

לא חייבים ללכת "לפי הזרם". אני ראיתי הן ימי הולדת עם מפעילים, והן ימי הולדת בהפקה עצמית (אגב - לא תמיד ההפקה העצמית היא משמעותית זולה יותר - יש מפעילים שהמחיר שהם דובים כולל גם כיבודים ושקיות הפתעה, וכל שנותר להורים זה להכין עוגה (ולשלם למפעיל
))
לא ראיתי שילדים מתפדחים מהפעלה עצמית, וכן ראיתי ילדים שגם המפעיל שהגיע לא ממש עניין אותם.
אני כן חושבת שבגיל הזה אפשר להתחיל לעשות ימי הולדת מגדריים (רק לדאוג שאת ההזמנות שולחים לא דרך הגן/כיתה... כך אפשר לעשות "תצוגת אופנה" או פינות של איפור, לקים, קעקועים, יצירה "של בנות" וכ"ו...
עוגה יכולה להיות מאוד יפה גם בעשיה ביתית - החל מנייר אכיל בדמות אהובה על הילדה, דרך עוגה בצורת פרפר או חתול או משהו פשוט אחר, ואפילו עוגה בתבנית גדולה עם קרם שוקולד וסוכריות צבעוניות (הילדים אוהבים את זה יותר מאשר את בצק הסוכר, ובעיני אלה עוגות הרבהיותר טעימות, כי כדי לפסל באמת צריך עוגה די יבשושית, לעומת עוגה כסיסית שניתן להכין בבית לבד ובכיף).

החסרון הגדול בהפעלה עצמית הוא כפי שכבר ציינת - הבלגן והצורך להפעיל. אם מזג האוויר מאפשר זאת ויש מקום - עדיף לעשות בחוץ - זה חוסך את הבלגן.

בשורה התחתונה - לדעתי הפעלה עצמית יכולה להיות נהדרת, ולעתים אף עדיפה על מפעיל חיצוני (ואישית אני מודה שטרם הייתי ביומולדת עם מפעיל/ה שבאמת נהניתי, ונכון שאני לא קהל היעד, אבל ראיתי מסביבי גם ילדים שלא ממש נהנים ולא "מוצאים את עצמם" בתוך כל ההמולה, שלא לדבר על הרעש, חוסר השוויוןניות בחלוקת פרסים ועוד...).

בהצלחה ושיהיה במזל טוב

סו ורד

New member
אני לא חושבת שתפדחי אותה

אם לי היה את הכשרון והכוחות להפיק משהו לבד -הייתי מפעילה בעצמי. גם אני לא מתה על ההפעלות המוזמנות, אבל הן חוסכות כאב ראש.
הילדים נהנים גם אם האבא מפעיל, לדעתי אפילו קצת יותר.

סו ורד

New member
אגב

אמא שלי הכינה יום הולדת לבן שלי לכל המשפחה שכוללת המון ילדים. היא עשתה להם משחק חפש את המטמון (שנגמר בתיבת אוצר מלאה בפינוקים) כשהמשימות בדרך היו סביב הבן שלי, זו הייתה יום ההולדת שהוא הכי נהנה ממנה בכל העולם, הוא היה בשמיים וכך גם האורחים.

lilend

New member
נתחיל מזה שהכל ענין של שיווק

ברגע שתשווקו לילדה שלכם את העובדה שאבא שלה מפעיל כמשהו מיוחד ונהדר ואפילו נדיר- היא תתלהב!
הדבר השני והחשוב- לא נתקלתי עדיין ביומולדת שבו הילדים לא נהנו. בכל שמונה שנות ההורות שלי, עם שתי ילדות וקילומטראז' של הרבה ימי הולדת כאורחת וכמארחת- ילדים תמיד נהנים ביום הולדת! הם גם לא סוחבים את זה איתם ולא מדברים על זה ביום למחרת. תעשו משהו שמח, אולי תחפשו משהו ייחודי- משחק חפשו את המטמון, סימני דרך או משהו כזה מיוחד. או אפילו הפעלה מיוחדת- הפעלה מוזיקלית למשל, לא משהו עם יצירות כי זה באמת לא מדבר לכל הילדים בני השש ואז חלק יכולים להפריע ולהתפרע וזה לא נעים, אבל מוזיקה יכולה לסחוף את כולם וזה יכול להיות מאוד כיפי ושמח.
אגב, אצל בת השמונה שלי היה נהוג רק ימי הולדת עם מפעיל וכשהגיעה לכיתה א' התחילו הורים להפעיל בעצמם וזה תמיד היה מוצלח (השנה גפ אנחנו הצטרפנו וזה חד משמעית הרבה יותר קל ממה שחשבנו).

למעלה