ממש אשמח לעזרתכם בעניין דילמת יום הולדת.
שלום לכולכן/ם!
אני ממש בדילמה בנוגע ליום ההולדת של בתי הבכורה, ואשמח לשמוע מה אתם חושבים בסוגייה:
בתנו הגדולה והמקסימה בע"ה בת שש בחודש הבא. לא יודעת אפילו אם זה עדיין רלבנטי בפורום "פעוטות"....
מגיל ארבע, כלומר שני ימי הולדת קודמים - הגיל שבו אצלנו בסביבה מתחילים להזמין גם לחגיגה בבית ולא רק בגן - ערכנו לה יום הולדת "בעצמנו", אני אסביר: בגיל ארבע זה היה בביתנו (זה היה סיוט, מיליון ילדים והורים, אני עם בחילות של תחילת הריון...), בעלי עשה לילדים הפעלה בנושא אגדות כולל יצירה, אחכ נתן לכל ילד בצק פיצה והילדים הכינו פיצות עם כל מיני תוספות וכו - היה בלגן גדול אך הילדה הייתה מאושרת וזה מה שחשוב לנו. בגיל חמש, הייתי עם תינוקת פיצית והזמנו את כל הגן והחברים לגג של סבא וסבתא. שוב בעלי הפעיל, הכנו לבד עם הסבתות כיבוד לקטנים ולגדולים וכו'. הסיבה לכך שעשינו זאת בעצמנו היא בעצם שתי סיבות: א) חיסכון כספי על מפעיל, ליצנית, מתנפחים או קוסם ב) לא יודעת למה, לי ולבעלי יש התנגדות עקרונית לכל ההפקות האלה בגילאים צעירים, זה מרגיש לנו מוגזם ונראה לנו יותר נכון ויפה שההורה או מישהו מהמשפחה מפעיל.
בינתיים היו המון ימי הולדת של חברים מהגן, ויש לי תחושה שכאילו "הזמנים משתנים" במהירות, אני רואה גם רואה זאת לפי הרצונות של הבת שלנו לקראת יום ההולדת הקרב: בכל ימי ההולדת יש מפעיל/ליצן/קוסם/מתקנים/ארוחה כיד המלך להורים/מיליון הפתעות וממתקים לילדים/ עוגה מושקעת כמו לחתונה וכו'. אז נכון, לעומת הכתבה שהייתה בטלביזיה על ימי הולדת לגיל חמש של הכנת סושי וספא - המצב עוד נורמלי כאן באזור, ובכל זאת.
אני לא רוצה לפדח את בתי ולהפוך אותה לשונה בעיני חבריה ומצד שני לא רוצה להיסחף אחרי העדר ולהפיק לה "יומולדתוש" שהוא גם לא לפי ערכיי וגם לא בהתאם לכיסי.
תובנות יתקבלו בברכה!