שרשור חברתי

Fairywitch

New member
האמת? על חג המדורות לא שמעתי../images/Emo12.gif

ואני לא יודעת אם יש קשר בינו לבין האלווין-סמהין-כל שאר השמות...

Fairywitch

New member
חיפשתי ברשת...

בלוקסמבורג יש חג מדורות 5 שבועות לפני הפסחא. אבל רולינג לא ממש לוקסמבורגית...
אז חיפשתי עוד (ספרנית או לא?
) ומצאתי עמוד על חגים באנגליה. אני מצטטת משם: "מהו ליל גאי פוקס? בשנת 1605 זממו גאי פוקס, איש הכנסייה הרומית קתולית, וחבורת תומכיו לפוצץ את המלך ג'ימס ה-I ואת בתי הפרלמנט, משום שהתנגדו למדיניות הפרוטסטנטית של המלך. הם הצליחו לאחסן כ-30 חביות אבק שריפה במרתפי בתי הפרלמנט, אולם לפני פתיחת ישיבות הפרלמנט ב-5 בנובמבר התגלתה התוכנית, אשר נודעה בכינוי 'מזימת אבק השריפה'. גאי פוקס וחבר מרעיו הוצאו להורג באשמת בגידה. מאז, יום ה-5 בנובמבר נחגג באנגליה בשריפת דמויות ממולאות של גאי פוקס על גבי מדורות ענק ובתצוגות זיקוקין דינור. המדורות הן לעיתים גדולות והמוניות בשטחים ציבוריים, או אירועים משפחתיים מצומצמים בחצרות פרטיות. ליל גאי פוקס מוכר גם בשם 'ליל המדורות' או 'ליל הזיקוקים'. בימים שלפני ה-5 בנובמבר מוציאים הילדים את הבובות שיצרו ומהלכים איתם ברחובות תוך שהם מבקשים מן העוברים ושבים לתרום פני 'עבור גאי'. כספים אלה אמורים לשמש לרכישת הזיקוקין דינור." עוד על חגים בריטיים כאן.

Fairywitch

New member
רוצים לדעת עוד על מנהגים בריטיים?

רולינג הכניסה הרבה הווי בריטי לספרים. אז כנסו הנה- יש בעמוד רשימת קישורים לכל מיני מנהגים. שווה להשוות, למשל, בין המאכלים הבריטיים לבין מה שתלמידי הוגוורטס אוכלים! נראה לי שנמצא הרבה משותף...

Fairywitch

New member
תיקון- לא מנהגים, שאלות נפוצות.

יש שם על מנהגים, אוכל ועוד.

ToryMaster

New member
שרשור חברתי ../images/Emo28.gif

חע, מסכנים שלי, חזרתם ללימודים. איך זה הולך? שרשרתי לכאן כמה שרשורים שההודעות הראשיות שלהם הן לאו דווקא חברתיות, בגלל הדיונים שהתפתחו.

your avi

New member
אנשים! ../images/Emo9.gif

אני גרה בארצות הברית, וכל הרחוב שלי עכשיו מלא בילדים קטנים ומעצבנים שמבקשים ממתקים. חוץ מהעובדה שבא לי להביא להם בוקס, בא לי להתחיל לצבוט אותם, כי הם כאלו פושפושים מושמושים (גם לכם יש אסוציאציה לדאדלוש?). ובערך תשעים אחוז מהבנים פה הם הארי פוטר. חיח. אז האלווין שמח לכולם. מוואהאהא...
(נו, האלווין, תפחדו אמרתי!) |דלעת| |משופחיד|

lidor15

New member
לאביי פוטר!!!

מה קורה?... זה אני לידור רק רציתי להגיד שיש לך אחלה פורום ! ו... מה עוד....שכחתי לא משנה אה..ובקשר לספר ךתרשום לי את כול האחים של רון וויזלי.. ביי בנתיים דבר איתי

Avi potter

New member
../images/Emo9.gif

כן, אה..
פאדיחות..
*מסתכל לצדדים* *בורח מכאן מהר מהר!!* *לא, חוזר, נותן כאפת שטות ללידור* *עכשיו בורח במהירות!!*

Avi potter

New member
אכן... ../images/Emo9.gif ../images/Emo140.gif../images/Emo163.gif

כן, הייתי jack potter, אבל היוזר-ניים הזה נהרס (
תפוז טיפש...
) אז החלפתי לAvi potter..

Avi potter

New member
חחחחחח, לידור!! ../images/Emo140.gif../images/Emo163.gif

לא הבנתי מי זה קורא לי: "אבי פוטר"..
חחח, איך היה הטיול?
טוב, לעניין:
- הורים:
מולי וארתור וויזלי
- אחים:
צ'ארלי וויזלי
ביל וויזלי
פרסי וויזלי
פרד וויזלי
ג'ורג' וויזלי
(מי באמת גדול מבין שניהם? רולינג אמרה..?)
רון וויזלי
ג'יני וויזלי
שיו, פאדיחות
ויקי, תרחמי אליו - הוא חדש בעניין...
, אני.

N o A 1 1

New member
אוקיי..תקשיבו משו מוזר..

היום פרצו לבית שלי..ולא גנבו כלום..אפילו לא כסף...זה ממש מוזר... ובעע..זהב מעצבן בפכו לי תחדר..למה יש חוליגנים בעולם..?

your avi

New member
ררר... איזה מעצבן זה.

אולי הם כן לקחו משו ולא שמתם לב? זה לא נשמע ממש הגיוני. ואולי סתם מישהו שהחליט שהבית שלכם מסודר מידי...

למעלה