שרשור חברתי

אמנם ../images/Emo32.gif ובכל זאת...

הדברים שכתבת מייצגים אותך בלבד, כתבת : "יהדות היא שני דברים היא לאום והיא דת, והם שני דברים נפרדים"... אז זהו שאולי זו דעתך, אבל היהדות בפירוש היא דת של לאום, וההפרדה כמעט בלתי אפשרית. בניגוד לנוצרים שאפשר להיות נוצרי בריטי צרפתי או אמריקאי, ואפשר להיות צרפתי יהודי מוסלמי או נוצרי או אפילו פגאני, היהדות היא דת ולאום, זה שאת לא רואה עצמך כמשתייכת לדת היהודית, לא הופך את זה לאמת. הנוצרים המוסלמים וגם היהודים רואים אותך כיהודיה בדת ובלאום כאחד. זה שאינך מקיימת בפועל מצוות, או לא מזדהה עם הצד ההלכתי של היהדות זה לגיטמי, ויש רבים כמוך. זה שלא בחרת להיוולד ללאום ולדת היהודת זה נכון, אבל בסופו של דבר ההפרדה הזו מלאכותית. וזו כאמור רק דעתי...

ToryMaster

New member
מלאכותית?

אני אל מסכימה איתך. היא עשויה להיות מלאכותית, אבל היא לא בהכרח מעצם קיומה מלאכותית. אבל דעתך היא דעתך ודעתי היא דעתי, איש באמונתו יחיה.

הכל טוב ויפה אלא ש

מאיפה בדיוק הפסוק שציטטת? הפסוק המקורי שרבים אוהבים לעוות/לשנות לצרכים נוחים הוא: "... צדיק באמונתו יחיה..." והנה הציטוט המלא :"הנה עפלה לא ישרה נפשו בו וצדיק באמונתו יחיה" (חבקוק פרק ב' פס' ד) הפירוש המקובל למילה עפלה הוא חילופי אותיות עלפה, כלומר מי שהנפש שלו לא ישרה יחלש (כמו עילפון), ואילו (על דרך הניגוד) הצדיק יחיה בזכות כח אמונתו. איש באמונתו יחיה היא או טעות בשגגה או עיוות בכוונה, אבל בטח לא ציטוט מהתנ"ך, ולא פסוק שמדבר על ליברליות, אלא פסוק שבא לחזק את מי שהולך באמונה, רק מי שהולך בדרך האמונה (וכאן כל אחד רשאי לפרש כדרכו מהי) יחיה בזכות האמונה. אין לי בעיה עם ליברליות וכמו שאמרתי זכותך לחשוב איך שאת מבינה, רק זכותך גם לדעת את הפסוק המקורי שאת מצטטת...

ToryMaster

New member
אבל מה גורם לך לחשוב שציטטתי פסוק?

אני מקבלת את התנ"ך כספר פנטזיה חביב למדי, אבל לא הרבה יותר מזה. זה לא ציטוט פסוק, זה שימוש בביטוי שהשתרש בשפה שלנו, ושבעיני בהחלט מתאים. "אמונתו" בביטוי הזה, היא לאו דווקא אמונה דתית, אלא גם דעה.

rds15

New member
../images/Emo6.gif

כבר שכחתי כמה שדיונים טיפשיים כאלה יכולים להיות מבדרים.

ToryMaster

New member
כן

אבל אני לא מבינה מאיפה הבאת את הרעיון שאני מצטטת פסוקים...

rds15

New member
כן, כי בדרך כלל

כולנו מצטטים פסוקים מספר פנטזיה. |מגלגלעיניים|

חנה ../images/Emo70.gif הפנו אותי אליך ../images/Emo3.gif

ידוע לך במקרה מה זה חג המדורות?

ToryMaster

New member
חשבתי יותר על

האם חג המדורות הוא בהקשר לסאווין העתיק? שלושה ימים קודם, שלושה ימים אחרי?

ToryMaster

New member
סאווין או סמהיין

הוא חג פאגאני עתיק, שממנו נובע ההאלווין. שאחפור עבורך ברשת למצוא מאמר שחיבבתי?

למעלה