שרשור חברתי

mjlk

New member
תזכירו לי בבקשה../images/Emo118.gif

אם אתם יכולים בבקשה להסביר לי הכל על הויליות <אלה מהספר הרביעי שבאליפות הקווידיץ' אלה שמושכות את הבנים האלה או משהו כזה> בבקשה, כל מה שיודעים עליהן.. דחוףףף

Roonil Wazlib

New member
רק

שהן יפות מאוד, שיש להן קסם מיוחד (או שירה) שמושכת את הבנים, אבל כשהן מתעצבנות הן הופכות ליצור עם ראש של ציפור (נדמה לי- יש תיאור ברביעי) וזורקות כדורי אש

mjlk

New member
../images/Emo118.gif אמממ

הן בנות אדם עם כוחות מיוחדים.. או יצורי קסם? והאם אפשר שיהיו בנות שהן חצי ויליות? זאת אומרת.. שיש להם אמא ויליה ואבא קוסם??

Roonil Wazlib

New member
אה...

אם הן בנות אדם או יצורים אני אל יודעת, אבל ידוע שסבתא של פלר היתה ווילה, משמע פלר היא רבע ווילה, משמע היתה שם "הכלאה" בין ווילה לאדם

../images/Emo168.gifמצטער שאני אומר את זה ככה

אבל האלווין זה חג נוצרי...אז אין כל כך מה לאחל שהוא יהיה שמח...סורי...

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gif

אגב- שאלתי עובדת זרה מרומניה- וברומניה לא חוגגים את זה, למרות שזאת מדינה נוצרית. I rest our case.

זה כמו חג ההודיה.. זה חג אמריקאי

כאילו הוא גם נוצרי אבל אני מכיר כמה וכמה נוצרים בישראל שלא חוגגים את זה... להלהלה

ToryMaster

New member
זה לא חג אמריקאי

גם בבריטניה חוגגים את זה. ושוב, במקורו זה חג פאגאני, והוא קשור למחזורי השנה, לא לאירוע היסטורי [כמו חג ההודיה].

the ror

New member
אני חושב

שגם אם האלווין הוא חג נוצרי אין שום סיבה דתית למה אסור לאדם יהודי דתי לקיים אותו בידיוק כמו שאין שום סיבה שאדם נוצרי יהיה אסור לו לחגוג את פורים או חנוכה(יש חגים אחרים שהם כמובן כן בעיתיים)... וכמו חגיגות הסילבסטר אני לא רואה שום בעיה בסיבה למסיבה שבמאורע שכזה...

ToryMaster

New member
יש לי קושי עז

עם דיונים בנושאי דת בפורום, אז אני עונה, ואחר כך אני מצפה שאו שנצליח לשמור על זה תרבותי, או שזה יעבור למסרים, בסדר? יהדות היא שני דברים, היא לאום והיא דת, והם שני דברים נפרדים. אז כן, מבחינת הלאום שלי אני יהודיה, אי אפשר לעשות משהו בנוגע לזה, זה הלאום שנולדתי לו, וזה הלאום שאיתו אמות, סביר להניח. מבחינת דת, זה קצת מסובך יותר, כי זה לא משנה לאיזו דת נולד האדם או לאיזו דת הוא משתייך מבחינה רשמית, מה שמשנה בעיני הוא הדת שהאדם בוחר ושבוחרת אותו. אז לא, מבחינת דת, אני לא יהודיה.

your avi

New member
אני יודעת שאת לא רוצה להתחיל דיון.

וסליחה סליחה מראש. אבל אני רק רוצה להגיד שאני סוגדת לך *לק- לק*, כי כבר שנים אני מנסה להסביר מה אני מרגישה בכל העיניין הלאום והדת הזה. והנה, בפסקה אחת הסברת בדיוק את כל מה שאני חושבת. אז.. הממ.. |סגידה|.

למעלה