שרשור הרוגים

שרשור הרוגים ../images/Emo58.gif

אני כותב מהזכרון, אז אשמח לתיקונים: ספר ראשון: שני טרולים ובדיעבד גם קווירל (ההורים של הארי נרצחו לפני שהספר התחיל) ספר שני: בסיליסק, טום רידל מהיומן ספר שלישי: אף אחד ספר רביעי: דיגורי, ברטי קראוץ' האב, ברטי קראוץ' הבן, פרנק ברייס, ברטה ג'ורקינס ספר חמישי: סיריוס בלק ספר שישי: אלבוס דמבלדור, הרעגוג, אוכל מוות אחד ספר שביעי: מודי, סקרימג'ר, לופין, נימפדורה טונקס, קולין קווירי, פרד וייזלי, דובי, קראב, פטיגרו, וולדמורט, באגשוט (בעצם לא כתוב מתי היא נפטרה, אבל הנחש בגוף שלה כנראה ביצע את העבודה), טד טונקס, גרגורוביץ', המורה ללימודי המוגלגים (מה שמה?), סנייפ, נגיני שכחתי מישהו?

Evil T

New member
וגם בשישי את קרקרוף ../images/Emo58.gif

וקראוץ' ג'וניור לא מת, אלא נושק ע"י סוהרסנים. ובלטריקס מתה בסוף השביעי

../images/Emo58.gif

לא כתוב שבלטריקס מתה. לא שמענו את מולי אומרת "אבדה קדברה". כתוב רק שקסם של מולי פגע בבלטריקס בחזה ושהיא נפלה אחורה.

Dana3563

New member
זה נכון, אבל כתוב שוולדי../images/Emo58.gif

כעס בנפול אחרון וטוב לוחמיו. אם היא "נפלה" - הפירוש באנגלית (וגם בעברית) הוא שהיא איננה עוד. "Harry felt as though he turned into slow motion: he saw McGonagall, Kingsley and Slughorn blasted backward, flailing and writhing through the air, as Voldemort's fury at the fall of his last, best leutenant exploded with the force of a bomb, Voldemort raised his wand and directed it at Molly Weasley."

nick at noon

New member
זה לא המשמעות דווקא ../images/Emo58.gif

fall יכול להיות מוות אבל יכול להיות גם פשוט הפסיד. ברור שהכוונה לא לזה שבלטריקס נפלה לאחור אבל לא ברור אם הכוונה היא לזה שהיא מתה או לזה שהיא נוצחה. הרי אם מולי פגעה בה עם קללת שיתוק אז הם יכלו לקחת ממנה את השרביט שלה והיא בעצם לא תוכל להילחם יותר, כלומר נוצחה. הרי לוולדמורט אין רגשות כלפי בלטריקס הוא לא כועס כי הוא חושב שהיא מתה הוא כועס כי היא הלוחמת הדגולה שלצידו הפסידה ובלעדיה יהיה קשה יותר לנצח. חוץ מזה קשה לי להאמין שמולי השתמשה בקללת הריגה. אני לא זוכר שאי פעם בסדרה מישהו מהטובים השתמש בקללה הזאת (חוץ מסנייפ כמובן).

GalHarold

New member
רשום במפורש ../images/Emo58.gif

both of the women were shooting to kill הספר לא לידי אז יש מצב שזה לא ציטוט מדוייק, אבל מולי בפירוש הרגה אותה.

Dana3563

New member
נכון, למרות ש../images/Emo58.gif

העובדה שכתוב "both woman were fighting to kill" זה לא אומר שהן עשו זאת, אלא שזו היתה הכוונה שלהן. אני גם חושבת שהכוונה היא שהיא מתה (ראי הדיון שלנו מעל ההודעה שלך...
) גם כתוב שברגע שבלה צחקה באותה צורה שסיריוס צחק, הארי ידע מה הולך לקרות - דהיינו, אותו דבר שקרה לסיריוס. Bellatrix laughed the same exhilarated laugh her cousin Sirius had given as he toppled backward through the veil, and suddenly Harry knew what was going to happen before it did. וגם כתוב שבלה ידעה מה קרה לה. Bellatrix's glounting smile froze, her eyes seemd to bulge: For the tiniest space of time she knew what had happened, and then she toppled, and the watching crowd roared, and Voldemort screamed. היא ידעה מה הולך לקרות, הקהל שאג (את שמחתו) ווולדמורט צרח (את כעסו...). זו שאלה מעניינת, איך אפשר לפרש את "Voldemort's fury at the fall of his last, best leutenant" - אם זה "נפל" = מת או "נפל = משותק זמנית. אני אבדוק מה כתוב שבפורום אחר (האנגלית) שאני כותבת בו לפעמים.
דנה

GalHarold

New member
תראי ../images/Emo58.gif

ההתרשמות שלי הייתה שהיא מתה. אם ברצוננו (אני מבינה שאת דוברת אנגלית, גם אני
ואני מדברת גם בתור מתרגמת) לתרגם את המשפט בהקשר הייתי מתרגמת "בנפול" שזה הכי קרוב מבחינת המשמעות למקור, בעיני. וכן, זה היה גם נשמר במשמעות אמביוולנטית של מוות או נפילה פיסית. אשמח אבל לשמוע איך את היית מתרגמת!

Dana3563

New member
זו גם ההתרשמות שלי...../images/Emo13.gif

ברוך שפטרנו
"בנפול"נשמע טוב - ככה כל אחד יכול להבין מה שהוא רוצה.
תרגום זה מקצוע קשה!
דנה

Dana3563

New member
מה../images/Emo35.gif תרגום הוא לא קשה בבי"ס?

את לומדת תרגום באוניברסיטה?

GalHarold

New member
2 היחידות הכי מצחיקות שעשיתי בחיי!

אני עוד לא סטודנטית... אבל יש אפשרות כזו? כאילו... מה יש ללמוד? לא הבנתי את זה בתיכון... קשה לי להאמין שאבין את זה באוניברסיטה.
מבחן הכניסה שלי למגמה היה בדיוק, אבל בדיוק (כולל ציון) כמו מבחן הבגרות שלי! רק שידעתי לקרוא לבעיות בשמן: מילה פוליסמית, מילה בעלת שדה סמנטי רחב וכל זה... חחח יופי... שיגעון!

Dana3563

New member
זכרונות מקורסי BA בלשון עברית...../images/Emo153.gif../images/Emo66.gif

Dana3563

New member
אמת../images/Emo58.gif

למרות שבתור דוברת אנגלית, אני הבנתי את זה בתור "מתה". <חוץ מזה קשה לי להאמין שמולי השתמשה בקללת הריגה. אני לא זוכר שאי פעם בסדרה מישהו מהטובים השתמש בקללה הזאת (חוץ מסנייפ כמובן).> אולי זה קרה בגלל שזה פגע בלב שלה? מה קורה אם קללת שיתוק פוגעת בלב? הוא משתתק? אם קללה מספיק חזקה ו/או אכזרית (לא אבדה קדברה) פוגעת באיבר חיוני כ"כ (הלב), אולי היא יכולה לגרום נזק כזה?
דנה

הממ. ../images/Emo58.gif../images/Emo108.gif

לפי מה שאני זוכר, בפרק 5 ככה, מישהו אמר להארי שזיהו אותו בגלל שהוא טוב לב ורחמן, ושזאת מלחמה, ושאם הוא לא מוכן להרוג, אז לפחות שישתק.. מה שאומר - שהם כנראה כן השתמשו...

nick at noon

New member
זה היה בגלל שהוא ../images/Emo58.gif

השתמש בקללת האקספליארמוס שהיא שבערך הקללה הכי חלשה שיש בקרב. אני באמת לא זוכר שאי פעם שמענו שמישהו מהטובים השתמש בקללת הריגה. בפרק 5 כמה אוכלי מוות נתפסו אבל אף אחד לא נהרג. בסוף פרק 6 בקרב מת רק אוכל מוות אחד ואמרו שזה בגלל שפגעה בו קללת מוות של האוכל מוות הבלונדיני הגדול בטעות. במהלך הקרב בסוף ספר 7 פרסי ופרד נלחמו בכמה אוכלי מוות וניצחו אותם לפני שהיה פיצוץ ובכל זאת אוכלי המוות האלו אחר כך עדיין היו בחיים. יחד עם זה, באמת קשה להאמין שהם לא נלחמו למוות במהלך השנה הזאת. הרי כבר לא היה למסדר בית כלא כדי לכלוא בו את האוכלי מוות. אם באמת הכוונה הייתה שבלטריקס מתה, ואני מבין שהטיעונים לזה הם טובים, אז אני בטוח שרולינג כתבה את זה בצורה שתהיה קצת משתמעת לשתי פנים בכוונה. היא כנראה רוצה שמי שתמים מספיק כדי להאמין שהטובים אף פעם לא הורגים (ואני באמת לא חושב ככה) יוכל להמשיך להאמין כך.

ס א י

New member
../images/Emo115.gifאני לא חושבת שזה נכון לגבי הטובים.

אני יכולה לחתום לך שסיריוס השתמש בה ושגם מודי, למשל, בטוח השתמש בה. אחרת, איך אוכלי המוות מתים בכלל? בטעות? הם משתמשים, משתמשים.

ס א י

New member
../images/Emo115.gif../images/Emo58.gifואגב,

בשביל להגן על הילדים שלה אני מבטיחה לך שמולי תשלח הרבה יותר מקללת אבדה קדברה אחת.

למעלה