שרשור היום - 7/1/2002

מה לא מובן בתשובה ל-2?

הרדיוס הוא כמובן חצי המרחק בין שתי הנקודות:
R = [ (N-M)^2 + (M-N)^2 ] ^ 0.5 / 2 R = (M-N) * 2^0.5 / 2 R = (M-N) / 2^0.5​

שאלה שנייה ../images/Emo107.gif

מוצאים את משוואת חוצה הזווית C ע"י הצבה פשוטה בנוסחת חוצה זווית. שים לב שמרכז המעגל החסום נמצא על חוצה זווית זה (יודע למה ?) נסמן את שיעור ה x של מרכז המעגל ב x ואת שיעור ה y לפי המשוואה שקיבלנו. נציב את המרכז בנוסחת מרחק נקודה מישר (המרחק שווה ל2√ ), ואז מרכז המעגל x הוא הנעלם היחיד.

אני צריך עזרה דחוףףףףףף!!!

יש לי בעיה במיקוד. אני ניגש לבחינת חורף במתמטיקה 3 מתוך 5 יחידות. בטכניקה אלגברית חוץ ממה שיורד כל הזמן (קרי:ערך מוחלט, פולינומים,הקשר בין המשוואה למספר הפתרונות וכד´) חוץ מכל אלה ירדו 2 הנושאים הבאים: 1-חקירת משוואה ריבועית עם פרמטר 2-משוואת וייטה 3-כל האי שיוויונים למיניהם. מה בעצם נשאר? אשמח מאוד לעזרה ממי שמבין במה המדובר!!

|סיוענתקעתי עם קומבינטוריקה...דחוף!

שאלה מבגרות 5 יחידות: יש 4 מחלקות בבצפר ו-8 כיתות בכל מחלקה. ועד התלמידים מורכב מנציג מכל כיתה. בכמה אפשרויות אפשר להרכיב ועד של 6 תלמידים כאשר מכל מחלקה חייב להיות לפחות נציג אחד. תודה מראש

היי כולם...

אני חדשה פה ואהבתי את הרעיון של פורום מתמטיקה! בכל מקרה יש לי בעיה: בטרפז AEFD (AD|EF( נתון: AE=EF, AD=25=ס"מ=15 זווית EAD=80. א. חשב את זווית EAF ב. חשב את אורך האלכסון AF

עזרה דחופה!

שלום אם תוכלו לעזור לי בתרגיל במאגר עמוד 5 תרגיל 37 ועמוד 105 תרגיל 9 ותרגיל 11 בעמוד 105, הודה לכם אם תעזרו.

אני מתקשה בדיפרנציאלי בעיקר

מישהו יכול להסביר לי סוגים של שאלות איך אני אמורה להבין אותם? מושגים בנושא? בבקשה... אני שבוע וחצי לפני מבחן וקשה לי מאוד בנושא הזה. תודה

1ca1

New member
טוב

הפונקציה היא
f(x)=2x-x^2 הנקודה היא A(2,0) נמצא את שיפוע המשיק בנקודה הזו f´(x)=2-2x f´(2)=2-4=-2 אם המשיק השני מאונך לו שיפעוהו יהיה 1/2 לכן נשווה f´(x)=1/2 אזי 2-2x=1/2 4-4x=1 4x=3 x=3/4 f(3/4)=3/2-9/16=(24-9)/16=15/16 => נק´ B היא B(3/4,15/16) ד"א לאור כמות השאלות שלך הייתי בוחר בניק פחות יומרני במיוחד שרואים שאת לא גאונה במיוחד (אם לא מצליחים לפתור שאלה כזאת פשוטה בדיפרצנאלי אז.........)​

Shiberia

New member
לימור הגאונה , אולי תפסיקי

לשאול את השאלה שלך בכל מקום אפשרי בעמוד הזה , או שגם זה חלק מהברקה גאונית שלך.

תשובה ללימור ../images/Emo107.gif

קיבלנו ש x=3/4 . עכשו כמו שאמרת מציבים את ה x הזה בפונקציה שלנו כדי למצוא את שיעור ה y . אמנם ניתן לעשות זאת במחשבון, אבל אם רוצים לעשות חישוב מדוייק ידני נקבל כך :
y=2x-x² y=2·(3/4)-(3/4)² y=6/4-3²/4² y=3/2-9/16 y=24/16-9/16 y=15/16​
הסבר במילים : בשורה הראשונה הצבנו את 3/4 , בשורה השנייה כפלנו את 2 ב 3/4 והעלינו בריבוע את השבר 3/4, בשורה השלישית צימצמנו ב 2 את השבר הראשון, בשורה הרביעית ביצענו מכנה משותף 16 .

dubby250

New member
פתרון

בס"ד נעביר את האלכסון AF. א) ע"פ הנתון מתקיים "זוית EAF+FAD = 80". מכיון ש- "זוית FAD = זוית EFA" כי AD|EF אזי מתקיים, "זוית EAF+EFA=80. מכיון ש AE=EF אזי יש לנו משולש שוה שוקיים, ולכן זויות הבסיס שוות, וא"כ "זוית EAF=40". ב) בעזרת משפט הסינוסים, מוצאים מיד. פתרי את המשווה הבאה:
(15/sin(40)) = (x/sin(100))​
כאשר ברור ש - x זה האלכסון. בהצלחה

אני תוהה

מה הקשר בין "גאונות" למתמטיקה? אני יכול להגיד שפגשתי רק איש אחד שאני יכול לקרא לו גאון ואין לו הרבה ידע במתמטיקה...

למעלה