שרשור גמילה (גמילה?)

mAmA MiSiSiPi

New member
../images/Emo207.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifעוד שאלות על גמילה

נמיוון שאנחנו בהתקדמות , עכשיו הוא מודיע לפני שהוא עושה "טיטי" אז אני מספיקה להוריד לו את הטיטול ולקחת אותו לשירותים. שאלה על פיפי בגינה - כשיש לו פיפי הוא מודיע ודורש להוריד הכל גם מכנסים גם טיטול הולך לדשא ומפשפש ואח"כ נעים לו ככה חופשי והוא לא מוכן לשים את הטיטול בחזרה ,היום הצלחתי לשכנע אותו לפחות לשים את המכנסים אחרי שהתיישב על המדרכה החמה ושרף לו בטוסיק , בבית לא אכפת לי שישאר עירום כמה שירצה אבל בגינה בבוץ ובחול לא נראה לי שילך עירום או שאני מגזימה? אני גם לא מוצאת תחתונים שקטנים מספיק כדי שיתאימו לו ? על התחתונים שקניתי כתובה המידה 4/6 וזה גדול עליו , איזה מידה צריך לקנות? ואיך לשכנע אותו לשים תחתונים כי כרגע הוא מתלהב ללכת בלי כלום. שאלה אחרונה חביבה מכיוון שהבולבולון באויר הפתוח הוא כל הזמן לש אותו ומושך אותו לכל הכיוונים ממש באובססיביות , הוא עושה הכל עם היד על הבולבול , אני מבינה שזאת תחושה שחדשה לו שהכל ככה חופשי אבל לפעמים זה מוגזם מה עושים עם זה?

ayala26

New member
לשאלתך האחרונה

הוא לומד להכיר את גופו. למה זה מוגזם? או יותר נכון, למי... תחשבי על זה. מותר לו לגעת בגוף שלו כמה שהוא רוצה. הוא רק בן שנתיים
זה לא מוגזם בכלל ולא צריך לפתח כבר מעכשיו בושה...

mAmA MiSiSiPi

New member
כל הזמן כל הזמן?

לא מבחינת הבושה חס וחלילה רק שנראה לי שהוא עוד מעט יפול מכל כך הרבה מיזמוזים והוא גם לא עושה את זה בעדינות הוא ממש מושך אותו כמו חתיכת גומי , קצת מפחיד לראות את זה , אבל אולי אני רק רואה את זה ככה וזה לא באמת מפריע או עושה נזק.

ayala26

New member
הסירי דאגה

הוא לא מכאיב לעצמו. וזה כל הזמן כל הזמן כי זה חדש. אחר כך זה כבר לא כל הזמן כל הזמן, כל עוד לא מקבעים הרגל על ידי מלחמה בו. אני מעולם לא הערתי, לא הזזתי את היד שלו ולא מנעתי ממנו ואצלנו זה התחיל הרבה קודם לגיל שנתיים.

נשמע שהורייצ'וק מתקדם בצעדי ענק

אני בזמנו קניתי תחתונים מידה 4 בH&O שהיו ממש זעירים - וגם מגניבים של בטמן, ספיידרמן, טום וג'רי ודומיהם - שזה מאד חיוני בגיל שנתיים כידוע (האמת שכן, כשרוצים שהתחתונים יהיו אטרקטיביים לנגמל) נדמה לי שהייתה גם מידה 2 - לא הייתי משאירה ערום מחוץ לבית - לדעתי זה חוסר כבוד לילד - למרות שבים וכו' כן עושים את זה, זה גם לא ממש מוצא חן בעיני. כמו שאני לא הייתי הולכת בתחתונים בחוץ כך גם לא הייתי רוצה שהוא ילך - אבל בגינת הבית הפרטית לא רואה שום בעיה עם זה, וגם לא נראה לי שיש מה לדאוג מעניין החול והבוץ - אחרי הכל הוא בן ולא בת ולגבי אופציית המתיחות, כמו שאיילה אמרה, הסירי דאגה מליבך - הוא לא יעשה לעצמו שום דבר לא נעים, ולא יגרום לעצמו נזק - הבן שלי גם ככה כשהוא ערום, אני מניחה שזה פשוט מתבקש להם ליד

בוליפלג

New member
אז אספר לך מה 'אני' עושה...

1. אני לא מאפשרת לרוני להסתובב מחוץ לבית בטוסיק חשוף...מכנס בדר"כ נוכח בסיטואציה. פעם אחת נתקלתי בקושי מצידה...פישפשה ואח"כ 'ברחה' לי ולא הסכימה להתלבש. בכדי שתפנים את העובדה שמחוץ לבית הולכים בלבוש (גם בים ובבריכה בעקביות), אני נוהגת כך בכל מקום שהוא מחוץ לבית. ההחלטה היא שלך - אם זה מוגזם או לא - שוב, רק בעינייך. 2.יש תחתונים במידה 2. אני קניתי כבר 18 במידה הזו והן יושבים לה יופי
3. הוא לא יקרע
...תני לו. את כן יכולה 'להגביל' את המקום בו הוא נוגע בעצמו, או להסביר לדוגמא שהמגע הזה נעשה בפרטיות....

לגבי מידות תחתונים

תחתוני הגמילה הראשונים שלנו היו במידה 2- קניתי 7 תחתונים ב- 10 ש"ח במין בזאר כזה של פעם ליד העבודה, מודה שהם שורדים יפה עד היום, והם פיציים.... לא הרבה אחרי קניתי תחתונים שהן פחות "תחתונים של נייר"- יש אותן בשפע שוק וגם במגה בעיר- 3 תחתונים חלקים במידה 2-4 והם מצוינים, ממליצה בחום! לאחרונה התחלנו לרכוש תחתונים "ממותגים"
, ואלו כבר קניתי במידה 4- שימי לב שלא כל המידות של כל החברות זהות (כמו בכל פריטי הלבוש האחרים), הכי טוב לפתוח את האריזה ו"למדוד בעיניים" מה מתאים, בטוחה שתמצאו! ושוב בהצלחה

lital_helmer

New member
אחרי שיחה עם הגננת

הבנתי שהיא בגישה של להוריד את החיתול לגמרי. היא אומרת שאם מתחילים אז מורידים כל הזמן. גם בלילה. לפי מה שהבנתי זו לא הגישה הרווחת היום. או שאני טועה? עכשיו אני לא יודעת מה לעשות...להוריד לגמרי? להוריד רק ביום ובגן יתחילו להוריד לו לגמרי? \ היא גם טענה כמובן שהוא צריך להיות מוכן. אבל אני לא בטוחה שהוא מוכן. הוא רק מודיע לי אחרי שהוא עשה פיפי נניח..."עשיתי פיפי" או "צריך לנקות" היו גם פעמים שהוא לא אמר כלום! ובגלל זה אני פוחדת שהוא פשוט לא מוכן. מה עושים??

אני מסכימה עם אמא של ילדה קוראת

את צריכה להחליט לגבי הלילה. יש ילדים שמפנימים את נושא הגמילה כ"כ עמוק - הם מתעסקים עם זה הרבה בתקופה די קצרה כל היום ולכן גם מתעוררים בלילה ללכת לשירותים. אם זה יקרה - כדאי לנצל את המומנטום להוריד גם בלילה. אם לא - הייתי מפרידה בין יום ללילה ואת הלילה דוחה בכמה חודשים או שנה. לגבי זה שהוא לא אומר. גם לי אמרו כל הזמן שזה צריך להגיע מהילד. אבל מה לעשות שכל קבוצת הגיל שלו בגן נגמלה והוא אפילו לא הזכיר את זה. (הוא היה בן שנתיים וחצי.) אז דיברתי איתו על זה כמה ימים, ואז הורדנו חיתול (הוא היה בחופש בבית) ותוך שבועיים היה גמול. תוך יומיים שלושה פיפי ותוך שבועיים גם קקי. חיתול בלילה לבש עוד שנה. לעומת זאת, הקטן מדבר על זה כבר חודשים. מודיע לפני הקקי ולפעמים גם על פיפי. הורדנו חיתול כמה ימים ברצף והצגתי את הסיר (כפי שגם כתבתי פה). אתמול שאלתי אותו אם הוא רוצה להוריד חיתול אז הוא אמר לא. ולפי דעתי בזה סיימנו עם העניין לבינתיים... אם יש קצת הבנה וקצת רצון, וזה ילד שבאופן כללי צריך דחיפה קטנה כדי לעשות דברים חדשים, כדאי להמשיך בבטחון.

lital_helmer

New member
אבל הבעיה

היא שבדרך כלל הוא בכלל לא מתעורר בלילה. הגננת טוענת שצריך לקחת לשרותים. ככה מתוך שינה בערך בשעה 12 בלילה נניח. לא ניסיתי עדיין להוריד לו בלילה ואני די מאמינה שהוא פשוט יפספס וכנראה יתעורר מזה. אני מנסה לדבר איתו על זה. אמרתי לו שהנה עושים בסיר וכו'... אמרתי שילדים בוגרים מקבלים תחתונים...ועכשיו מתחילים את הגן וזו עוד בעיה. בקיצור אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות. כל אחד אומר משהו אחר. ולכל אחד גישה שונה.

הגננת הזו מעצבנת אותי!

לפי מה שאני יודעת וכך גם אנחנו נוהגים, זו לא חוכמה להעיר ילד ישן לפיפי כי זה אומר שהוא לא באמת שולט בצרכים שלו וזו לא "גמילה" אמיתית. ברור שיש פספוסים, אבל צריך לשאוף למצב שבו הילד עושה פיפי לפני השינה ובבוקר כשהוא מתעורר, כלומר לא להעיר אותו סתם באמצע הלילה. ועוד אנקדוטה- לא כל הילדים מתעוררים כשהם עושים פיפי ומצדם לשכב בשלולית של פיפי עד הבוקר. לדעתי א-ל תורידי לו חיתול בלילה, זה נשמע לי לא נכון. את צריכה להתעקש עם הגננת, להוריד חיתול בגן אבל לא בשנת לילה בבית.

לדעתי הגננת ממש מגזימה../images/Emo46.gif

להעיר ילד ישן באמצע הלילה???? בשביל מה???? אנחנו שבוע גמולים ואיתן גמל את עצמו גם ביום וגם בלילה. אבל כבר לפחות חודש ששמתי לב שהוא קם בבוקר עם חיתול יבש וישר רץ לעשות פיפי. אז ביומיים הראשונים שמתי לו "תחתונים של לילה" אבל אז הוא סירב ורצה רק תחתונים רגילות וזרמתי איתו.... אם היא קמה עם חיתול רטוב אני ממש לא רואה סיבה להכריח אותה להגמל גם בלילה. למה? בשביל מה זה טוב? כדי שהיא תקום רטובה בלילה? היא עדין קטנה ותני לה את הזמן קודם כל להגמל במשך היום....
על תקחי ללב את כל מה שהגננת אומרת, לפעמים צריך להתעלם ולהקשיב ללב ולשכל ולאינטואיציה שלנו

jess9

New member
שאלת גמילה

בן בכור בן שנה וארבעה חודשים התחלנו גמילה ביום ביום שישי שעבר מתקדם לנו סביר אבל יש בעיה: קקי הוא לא מפספס בכלל שזה מעולה הוא לא מפחד לעשות (טפו טפו) וגם אומר, שלשום הוא אפילו עשה קקי בישבנון שזה התקדמות, כי עד עכשיו היה עושה בסיר בבית הוא לא מבקש לעשות פיפי אלא ישר יושב בסיר ועושה , שמתי את הסיר בסלון במקום שיהיה לו קל ונוח להגיע, אז בבית הוא לא מפספס גם פיפי הבעיה היא בחוץ, בחוץ אם אני לא דואגת לקחת אותו כל זמן קצוב הוא מפספס אפילו אם שנייה לפני שאלתי אותו "יש לך פיפי"? הוא אומר "לא" ואחרי שנייה עושה אז מה עושים עם הבחוץ? תודה

jess9

New member
אויש בן שנתיים וארבע לא בן שנה וארבע איפפפפפפ

את אומרת לקחת את הסיר לגן השעשועים?

למה לא ללמד אותו "להשקות את העץ"?

אני אישית לא מחובבי הסירים, ואם יש לנו פיפי בגינה, פשוט הולכים הצידה ועושים. יש לי בת כך שזה קצת אחרת, אבל עדיין נראה לי חבל להיסחב עם הסיר, עדיף ללמד אותו לעשות ליד העץ.

jess9

New member
ברור שהוא משקה בחוץ הבעיה שבחוץ אני כל הזמן

יוזמת ולא הוא ולכן הוא גם מפספס בחוץ דבר שלא קורה בבית

אצלנו הוא לא מוכן להשקות עצים

אז אני מסתובבת עם סיר במקרים מסוימים. יש סירים מתקפלים,אגב.

lital_helmer

New member
איפה מצאת סיר מתקפל?

אני מצאתי רק מקטין אסלה מתקפל (עוד רחוק היום שהוא יעשה באסלה אבל בכל זאת) וגם קנינו אותו בחו"ל.

למעלה