שרשור גמילה (גמילה?)

lital_helmer

New member
גמילה? או שעשיתי טעות? (ארוך...הצילו)

במשך כמה זמן כבר אני מנסה לעניין את בני בנושא השרותים. קניתי ישבנון וניסיתי לשאול אם רוצה לשבת..לעשות פיפי וכו'. ככה הזמן עבר ומפעם לפעם הוא היה יושב שם, מבקש סיפורים, משחקים וכו'. פעם אחת מזמן הוא גם עשה שם פיפי. כמובן שהייתה שמחה וששון אמרנו ביי לפיפי... לאחרונה הוא לא הסכים לשבת. ואני לא לחצתי. עכשיו הוא בן שנתיים וחודשיים. כשהוא עם חיתול הוא לא אומר כלום. לא פיפי ולא קקי. אני גם לא ממש מצליחה לזהות מתי הוא עושה. אתמול הצעתי לו לשבת על הישבנון לפני האמבטיה...ולא יצא כלום כמו בכל פעם. אמרתי לו שאם יצא פיפי אמא תהיה מאוד שמחה תמחא לו כפיים. ואם לא לא נורא. (וכאן נראה לי שעשיתי את הטעות) כנראה הוא נלחץ או מאוד רצה שאמחא לו כפיים (רק השערות שלי) אבל...הוא לא רצה לקום. לא הסכים לקום ורק צעק לי "פיפי"..."רוצה לעשות פיפי". אמרתי לא נורא ושננסה שוב מחר בבוקר והוא פשוט התנגד נמרצות. בסוף בעלי הגיע וניסה לשכנע אותו שלא נורא. אז מה הוא אומר לבעלי "אני כועס על אמא" "אמא לא נתנה לי לעשות פיפי" הוא מתבטא מאוד יפה ומדבר חופשי. בסופו של דבר שיכנענו אותו. היום בבוקר אותו סיפור. הצעתי לשבת והוא הסכים. לא יצא כלום. (החיתול מהלילה לא היה ממש יבש אבל זה בגלל שאחרי שהוא מתעורר הוא נשאר לשכב במיטה כמה זמן. שזו עוד בעיה אבל נגיע לזה אחכ) אמרנו לא נורא ובוא נלך לשים חיתול ולהתלבש. אחכ נשב שוב. שוב בכי וצעקות שהוא רוצה לעשות פיפי...ממש לא הסכים לקום מהישבנון. בעלי ניסה להתמודד איתו וזה היה ממש קשה כי אנחנו לא רוצים להתחיל לעשות מזה סיפור גדול. ניסינו להסביר לו שלא נורא ובפעם הבאה נצליח...ואז בעלי הציע אולי להלביש לו תחתונים (כבר היו מוכנים...התכוננתי ליום הזה
) הוא הסכים והלבשנו תחתונים. עבר כמה זמן...ביקשתי מבעלי שיקנה לו סיר (מזל שיש לנו הכל כאן מתחת לבית) זכרתי שהציעו לי כבר מזמן שאנסה גם סיר כי אולי הוא מפחד שם או שזה גדול מידי (למרות שלא ראיתי פחד והילד לא התנגד לשבת בעיקרון) קנינו סיר והוא ישר התיישב עליו. ישב וישב. פתאום קם. אני רואה שעשה פיפי. אמרתי לו הנה תראה מה יצא וכו'...הוא לא ממש הבין ואמר לי זה מים. אמרתי לו שזה פיפי. שמחתי מאוד והלכנו לשפוך לשירותים. הוא שמח. אחרי כמה דקות (הוא רצה להמשיך לשבת) קם פתאום. ראיתי שעשה קקי. שאלתי אותו..ראית מה יצא? הוא אמר לי שזה "ליכלוך". אמרתי לא שזה לא ליכלוך הסברתי לו שזה קקי. הוא מאוד שמח ושוב עשינו את תרגיל הביי ביי בשרותים. זהו מאז הוא כאן בתחתונים. ואני די אובדת עיצות. אולי עשיתי טעות והייתי צריכה לחכות עוד? בכל זאת עוד כמה ימים מתחילה שנה חדשה ובטח יהיה בלאגן בגן. איך זה יצליח ככה? בעלי טוען שחייבים לתת לו להרגיש את הפיפי והקקי. את הרטיבות בתחתונים וכו'. אני לא יודעת אם זה מה שיגרום לו להכיר בזה. כל תגובה והצעה תתקבל בברכה. (אני פה כבר הכנתי את הדלי לשטיפות של הרצפה)

פלגיה

New member
אם הכנת את הדלי לשטיפות - זה טוב

גמילה היא תהליך, והיא נמשכת זמן. לדעתי תמשיכו ככה, כולל פיקשושים ופיספוסים. הם חלק מתהליך הלמידה. תקנו סטוק של תחתונים זולים שלא יכאב הלב לזרוק אם יתלכלכו, ותכיני לעצמך שק מלא בסבלנות. בהצלחה.

lital_helmer

New member
מה שיהיה בגן מפחיד אותי...

בשבילו הגן לא חדש אבל מצטרפים מלא ילדים חדשים לכיתת הגן. ויהיה בלאגן בימים הראשונים. אני חוששת שלא ישימו לב (פשוט כי לא תהיה אפשרות) או שהתהליך לא ימשיך... מה כדאי לי להגיד לגננת? (שבטח "תתלונן" על זה שהתחלתי עכשיו)

פלגיה

New member
בינתיים אל תגידי כלום

תשלחי עם חיתול. אחרי שבוע תוכלי להגיד לה בדרך אגב שהתחלת גמילה בבית, ותראי את התגובה. גננות לבני שנתיים אמורות לדעת להתמודד עם גמילה, לא לעשות בעיות ולא להתלונן.

lital_helmer

New member
וזה לא יבלבל את הילד?

אני פוחדת שאם אתחיל יותר מידי לשים ולהוריד מתי שאני מחליטה...אז הוא יעדיף את החיתול ולא ירצה שאוריד לו.

פלגיה

New member
אצלנו זה לא בילבל

גמלתי אחה"צ ורק אחרי 3 חודשים שיתפתי את הגן. פשוט אמרתי לה "עכשיו את עם חיתול" או "עכשיו את בלי חיתול", וזהו.

טולילול

New member
מתי מורידים חיתול בשינה?

בני כבר שלושה שבועות בלי חיתול במהלך היום. קקי עדיין עושה רק בחיתול (עשה עד לאחרונה גם בתחתונים אבל בכמה ימים אחרונים למד לבקש חיתול או שעושה בבוקר כשקם). בכל מה שנוגע לפיפי כמעט ואין פספוסים, עושה מאד יפה או בסיר או בעמידה בשירותים (כמו גבר אמיתי
וגם יודע לבקש כבר שיש לו. שאלתי - מתי להוריד חיתול בשינה? בשנת צהריים ובשנת הלילה עדיין ישן עם חיתול ולאחר שמתעורר החיתול מלא. לציין כי בנסיעות ארוכות שנסענו עימו לאחרונה לא שמנו חיתול וגם אם היה נרדם ל- 40 דקות או שעה באוטו היה קם יבש.

אילתית 2

New member
שימשיך בהצלחה בגמילה

גמילת לילה שונה מגמילת יום...אצלנו נגמלה מהר ובקלות יום...לילה רק אחרי איזה חודש-חודשיים הסימן היה כשכמה בקרים רצופים קמה עם טיטול יבש בבוקר ואז הסימן האחרון היה כשהתעוררה בלילה ולמרות שהיתה עם טיטול ביקשה פיפי...עשתה וחזרה לישון..אז הורדנו גם בלילה

פלגיה

New member
אין כללים

יש ילדים שמשלבים גמילת יום עם גמילת לילה. יש כאלה שכדאי לחכות איתם כמה חודשים, ויש כאלה שבשלים לגמילת לילה רק לקראת גיל 5. הכי טוב להוריד חיתול כשיש כמה בקרים שבהם הוא קם עם חיתול יבש.

נ ע ה1

New member
הגדולה שלי

(כמעט ארבע וחצי) תמיד קמה עם חיתול רטוב. פעם בטעות שכחנו לשים לה חיתול ללילה והיא קמה יבשה... אז עכשיו אנחנו מתלבטים לגבי השניה (כי היא גם רוצהלישון עם תחתונים בלי חיתול)

פלגיה

New member
זה קורה לפעמים

קורה שדווקא האין-חיתול משפיע על הגמילה לטובה. אם יש להורים סבלנות למיטות רטובות אפשר לנסות להוריד חיתול 3-4 לילות לניסיון.

קדם גמילה

הורדתי לבני הקטן (שנה ו-9) את החיתול לכמה שעות כל יום בימים האחרונים. המטרה שלי היא לא כ"כ גמילה כמו שיהיה לו יותר נעים בחום הזה. כמובן שהייתי מעדיפה שיעשה בסיר. הצגתי לו את הסיר והסברתי לו מה עושים. בינתיים עשה על הרצפה ולא בסיר גם פיפי וגם קקי. פעם אחת ישב על הסיר מיוזמתו (לא יצא כלום). הוא אומר כשהוא עומד לעשות קקי, ומדווח על פיפי בד"כ תוך כדי. בספטמבר ימשיך הגן ואני לא מעונינית שיתחיל תהליך גמילה עכשיו בגלל כל הבלאגן שיהיה שם, רק שיהיה כמה שעות בלי חיתול כל יום, בזמן שאנחנו בבית וכ"כ חם. מצד שני, לא רוצה לפגוע בגמילה עתידית. שלא יבין שתמיד יהיה בסדר מבחינתי שיעשה על הרצפה. בקיצור, מתלבטת אם זה בסדר להמשיך כמה שעות ביום בלי חיתול בלי להקפיד על החומר הנלווה... מה דעתכם?

פלגיה

New member
לדעתי תמשיכו ככה

ואם הוא יעשה על הרצפה - תנקו ותלכו "לגמור בשירותים" (גם אם לא נשאר מה) בגן - להביא אותו בינתיים עם חיתול. אין טעם לעשות גמילת-גן על תחילת השנה. ואתם באמת בדרך הנכונה, גם אם היא תיקח יותר זמן ממה שתיכננת.

כלומר את חושבת שכדאי שזאת תהיה תחילת הגמילה?

כי אני חשבתי שלא בהכרח. שאם לא תהיה שום התקדמות כמה שבועות נפסיק עם זה ונגמול עוד חצי שנה-שנה או מתי שיראה נכונות. אם לנסח אחרת - לא ראיתי גמילה כמטרה פה, רק נוחות להסתובב בלי חיתול. אני לא בטוחה שהוא בשל לגמילה עכשיו... הוא גמדון קטן. אם הוא יתחיל לעשות בסיר כל פעם אני אהיה מופתעת לטובה. את חושבת שכדאי יותר להתחייב לתהליך?

פלגיה

New member
איפה אמרתי "להתחייב"?

קראת לזה "קדם-גמילה" וזה מה שזה. אני לא בעד לעצור תהליך שכבר התחיל כי זה שדר לילד להתעלם מהתחושות שלו. מצד שני אם קוראים לזה בכותרת של גמילה - זה עשוי להלחיץ את כולם.

לא אמרת להתחייב, אני שאלתי.

אם אמשיך להוריד לו את החיתול מידי יום-יומיים לכמה שעות, במשך כמה שבועות, ואז אפסיק, זה ישדר לו להתעלם מהתחושות שלו? כלומר כדאי להמשיך ככה כדי לא לבלבל אותו? תודה על התשובות.

lital_helmer

New member
עדכונים..

אתמול אחרי כל הסיפור (שמופיע כאן למעלה) ניסיתי לשאול אותו במשך כל היום "יש לך פיפי" כמעט תמיד הוא אומר כן ומתיישב ולא עושה כלום.
לקראת ערב ראיתי פתאום שהוא עוצר את הפעילות שלו...היה נדמה לי שעושה משהו. שאלתי מהר אם יש לו פיפי ואמר שלו. ושנייה אחר כך עשה פיפי וקקי בתחתונים. ישר אמר לי "צריך לנקות" כלומר הוא הרגיש משהו. אבל לדעתי הוא לא מודע לכלום. האם כדאי לי לוותר על הכל כי הוא נשמע פשוט לא מוכן? מצד שני הוא כבר התחיל משהו ויושב יפה על סיר אז אולי כדאי כן? אוף משגע אותי כל עניין הגמילה הזה. אני ממש מרגישה שאני לא יודעת כלום ולא יודעת איך להתנהג.

gallish

New member
לא יודעת לייעץ, רק לענות מנסיון

גם אצלנו היו שבועיים שנעם ביקשה ללכת בלי חיתול ובמשך שבועיים הלכה לגן ובבית עם תחתונים. עד אז, היא עשתה פעמיים ביום קקי ופיפי בשירותים (בבוקר ובערב) וזו כבר היתה רוטינה. בשלב מסויים, כשראיתי שהיא בשום אופן לא מודיעה על קקי או פיפי, לא מוכנה ללכת לשירותים כשאני מזכירה לה (כל שעה בערך) ומפספסת בלי הכרה (כמו שכתבת, היא אומרת שהיא לא צריכה ואחרי חצי שניה עושה בתחתונים), החלטתי שהיא כנראה לא מוכנה והחזרנו את החיתול (תוך הסבר שכשהיא תרצה לעשות בשירותים היא תגיד לנו ונוריד את החיתול). חייבת להגיד שזה מה שהרגשתי שנכון, ואני עדיין חושבת שהיא לא היתה מוכנה. מצד שני, מאז שהחזרנו את החיתול יש רגרסיה רצינית והיא בשום אופן לא מוכנה היום ללכת לשירותים (גם לא לפיפי ולקקי של הבוקר והערב כמו שהיתה רגילה תקופה ארוכה). אני מאמינה שכשהיא תהיה מוכנה היא בעצמה תבקש להוריד חיתול וללכת לשירותים, מצד שני, מה אני מבינה? זו הגמילה הראשונה שלי
בהצלחה

למעלה