שרשור גמילה (גמילה?)

לדעתי לחשוק שיניים, לגייס הרבה סבלנות ו...

להמשיך! עצם העובדה שמיד אחרי שעשה פיפי וקקי ידע שצריך לנקות מראה לדעתי ועל סמך הניסיון שלי, שהוא בדרך הנכונה לגמילה. אני חושבת שאם יש התחלה של מומנטום, כדאי לנצל אותו ולהתחיל בגמילה. אם לא הולך, תמיד אפשר להחזיר חיתול. גם אצלנו בשלבים המוקדמים, היא עשתה פיפי בתחתונים וזיהתה מיד ש"ברח לי". שיהיה בהצלחה ותעדכני

oritoooo

New member
מוכן או לא אם התחלתם תמשיכו ואל תבלבלו אותו

הגמילה מחיתולים היא לא תהליך קל ותהיו מוכנים. אם התחלתם משהו עדיף כבר להמשיך מאשר לחזור אחורה כי זה סתם מבלבל את הילד פעם חיתול ופעם לא. אומנם יש ילדים שאומרים שהם מוכנים לגמילה וביום אחד או שניים נגמלים(גם פיפי גם קקי) אבל הם לדעתי לא הרוב פשוט שומעים עליהם יותר כי רוב אלו עם הבעיות גמילה לא ממהרים לפרסם שיש בעיות- אף אחד לא גאה בבעיות. לכן אל תשבי ותחכי שהילד שלך יבוא ויגיד אמא אני מוכן בלי חיתול כי יכול להיות שזה לא יגיע. בקשר להיותו מודע או לא שהוא עושה פיפי וקקי אז... יש לך בן ויש לך בעל, במקום שהוא יעשה פיפי בישבנון או בסיר הוא יכול לעשות פיפי בעמידה ובעלך יכול להראות לו איך עושים את זה. ילדים מאוד אוהבים לחקות מבוגרים אז... זאת ההזדמנות. אלו הן ההבנות שלי בנושא מנסיון הגמילה של הבן שלי, מקוה שזה עוזר לך במשהו. בהצלחה

lital_helmer

New member
אז מה שאת אומרת בעצם

זה שכדאי להוריד את החיתול לחלוטין? גם בלילה? (זו גם הטענה של הגננת של איתי שאם מורידים אז מורידים לגמרי) כי בעצם הילד עלול להתבלבל...לא לשים לב מתי הוא עם חיתול ומתי לא וכו'. אני פשוט פוחדת לעשות לו איזה שהוא נזק אם אני אתחיל והוא לא "מוכן". למרות שאני לא בטוחה מה זה "מוכן"

בוליפלג

New member
לדעתי בלילה הוא ממילא לא 'שם לב'..הוא ישן

אני יותר בכיוון של להפריד בין יום ללילה. גם הגישות הפסיכולוגיות הרווחות מפרידות בין גמילת יום ללילה. השליטה בלילה שונה בתכלית מזו שהילד מסוגל לה ביום. פעמים רבות המוכנות לגמילה ביום אל מול שנת הלילה היא בפערים אף של מספר חודשים..

לטעמי מוקדם מדי להוריד את החיתול בלילה

גם אנחנו עשינו הפרדה בין גמילת יום לגמילת לילה, והגמילה בלילה הגיעה אחרי כמה חודשים טובים שהתחלנו את הגמילה ביום. זו התגלתה כהחלטה מוצלחת- אם היינו מתחילים בו זמנית, נראה לי שאחת מהן או שתיהן היו נכשלות, וחבל. גמילת לילה קשורה לבשלות פיזיולוגית של הילד, הוא הרי לא שם לב בלילה ולא יכול להודיע שיש לו פיפי, אלא בד"כ מתאפקים.

lital_helmer

New member
אבל אבל...

כתבתי שהגננת בגישה שונה מזו. והיא לא מוכנה לשנות את הגישה שלה.
נראה לי שאהיה חייבת לפעול לפי גישתה. ואני חוששת. (כתבתי על כך למטה בשרשור זה)

אין אפשרות לדבר איתה בכל זאת?

חייבת להודות שמוזר בעיני שהיא דבקה דווקא בגישה הזו, כיוון שממה שאני יודעת ההמלצה היא באמת להפריד בין גמילת לילה ויום כי כאמור הן שונות וזה לא סתם עניין של חיתול בלילה או חיתול ביום אלא מוכנות ובשלות של הגוף. לא סתם הרבה ילדים נגמלים קודם ביום ואח"כ בלילה... בכל אופן, הייתי מציעה שוב לנסות ולדבר עם הגננת, להסביר לה מה שאת חושבת. אצלנו למשל אני רציתי לגמול את יובל והגננת טענה שהיא עוד צעירה מדי, התעקשתי על כך שאנחנו במומנטום מתאים ובסופו של דבר היא "נכנעה", התחלנו גמילה ואח"כ היא הודתה שצדקתי....
לא הייתי מורידה לו חיתול בלילה, הוא נראה לי צעיר מדי בשביל זה וזו רק התחלת הגמילה. במקרה הכי גרוע, ואני יודעת שזו לא המלצה הכי פוליטיקלי קורקט- הייתי אומרת לגננת שגם בלילה הוא בלי חיתול ובכל זאת שמה לו חיתול. זו קצת תסבוכת, אבל לא הייתי מקלקלת את הגמילה של הילד בגלל שהגננת החליטה שזו הגישה שלה.

אבל הגננת לא איתו בלילה - את איתו בלילה ואת

אמא שלו... אז בקשר ליום, צריך תיאום בין הגן לבית אבל בקשר ללילה? אני חושבת שזו רק החלטה שלך.

lital_helmer

New member
כן אבל היא אומרת

שזה לא טוב כי זה מבלבל..ואז הילד מפספס גם בשנת הצהריים שלו. כי הוא לא יודע להבחין בדיוק מתי הוא "יכול לפספס" ומתי לא. כי בשנת הצהריים היא לא תשים לו..

אנחנו בהתחלה לא הורדנו חיתול גם בשנ"צ

אלא רק בשלב הבא. בכל אופן, הילד לדעתי יוכל לעשות אבחנה בין גן ובין בית, בין יום (אפילו שנ"צ) לבין לילה. את יכולה להסביר לו שהולכים לישון בבית כשמחשיך ואז שמים חיתול כי שנת הלילה היא שינה ארוכה. ילדים יודעים להפריד בין גן לבין הבית. נשמע שאת מאוד "חוששת" מהגננת, לא ברור לי למה זה צריך להיות ככה!
את אמא שלו ואת תחליטי איך תתנהל הגמילה. בגן היא תעשה מה שהיא רוצה (כלומר תוריד חיתול) ובבית, בלילה, את תעשי מה שאת רוצה, כי בזה את מאמינה. נסי שוב לדבר איתה ולהסביר לה את העניין.

../images/Emo45.gif מסכימה מאוד עם האמירה שילדים יודעים

לעשות את ההפרדה בין גן לבית. לא רק בתחום הזה, בעוד הרבה תחומים.

ברור ../images/Emo9.gif

אמרה האמא לפעוטה העקשנית שבגן אוכלת יחסית בסדר ובבית מקובעת על אותם שניים וחצי דברים....

הייתי משאירה גם בשנ"צ

אבל אם זה כולל מלחמות עולם עם הגננת, אולי הייתי מוותרת. בלילה בוודאות הייתי משאירה חיתול. בהצלחה

האמת שאצלי בשנת הצהריים הם הורידו יחסית

צמוד לגמילת יום, ולגמילת לילה לקח עוד כמה חודשים. לא נרשם בלבול. שנת צהריים היא הרבה יותר קצרה ובדרך כלל פחות עמוקה. אני מבינה את הדילמה שלך, זו אכן בעייה. אני בתור התחלה הייתי מתחילה עם היום, עם שנת הצהריים (כי זה בגן) ומניחה ללילה בינתיים.

זה לא נכון

עמיתי הייתה גמולה בערך שבועיים שלושה עד שהורדנו את החיתול בשנ"צ. הורדנו כשראינו שקמה יבשה. היו פספוסים מאז, אבל למדנו שהיא צריכה לעשות לפני שנרדמת ואז אין פספוסים. בלילה היא עדיין עם חיתול, למרות של]עמים מתעוררת באמצע הלילה ומבקשת פיפי. לוקח לנו זמן להתעורר ולהביא אותה לשירותים וגם היא עדיין מתעוררת עם חיתול רטוב (היא שותה בלילה כי חם לה). גם לי אמרו שצריך להוריד את החיתול וזהו. אני לא מרגישה שזה נכון לה, היא מוכנה לישון עם חיתול, אבל במהלך היום היא לא מוכנה לשים חיתול

א00

New member
בן שנתיים וארבע...

הי הבן שלי כבר עוד מעט בן שנתיים וחצי ולא רוצה לשמוע על שרותים הוא מבין טוב מאוד ויודע לספר על חברים אחרים שהולכים לשרותים אבל ששואלים אותו הוא לא רוצה ללכת לשרותים או לסיר....(הלכנו איתו לקנות סולם-ישבנון אפילו) מה עושים ? הוא רוצה חיתול למרות שבשאקר הדברים הוא בוגר מאוד.... עד מתי מחכים??? איך לשכנע אותו? עצות יתקבלו בברכה אני נואשת א

א00

New member
מה קטן???

אני כל הזמן חושבת שהוא גדול וגם מתנהג כך... שימי לב שכולם מדברים פה על צעירים יותר מתחת לשנתיים אפילו והוא באמת בין האחרונים בגן מכאן מתחיל הלחץ ....

פלגיה

New member
הוא לא קטן ולא גדול

הוא בדיוק בגיל. חודש לכאן או חודש לשם, אבל זה הגיל המתאים לגמילה. איך לשכנע? כל ילד משתכנע ממשהו אחר - יש אחד שחשוב לו להיות "גדול", אחר רוצה להיות "כמו כולם", או לא לרצות ללכלך את התחתונים היפים שקנו לו. יש שסיפורים ושירים משכנעים אותם. מה יעבוד על הילד שלך? רק מי שמכיר אותו יכול לדעת.

למעלה