שרשור גו

Tenguy

New member
יש לי את כל ה-CDs של 75 הפרקים

קניתי ב-ebay, ועלה לי איזה 180 ש"ח (הכיתוביות הן באנגלית !!!). נתפסתי לסדרה הזו במקרה, לאחר שראיתי פרק אצל אחותי. מה שיפה בעיניי - זה דווקא היסודות של תרבות יפן שמוראים או נאמרים רק כדרך אגב דרך ה-גו, אבל הם קיימים וחשובים גם בכל שאר האומנויות היפניות (קליגרפיה, ציורי דיו, לחימה ועוד). היסודות האלה הן מן החשיבה והפילוסופיות הזן-בודהיסטיות של יפן, שלא מוכרות בעולם המערבי (כמו בישראל). קצת מן היסודות: 1) יד האלים / יד אלוהית : התנועה המושלמת, בה האדם מתעלה מעל עצמו. זו בדיוק היד שאני שואף להגיע אליה בכל קליגרפיה סינית/יפנית שאני עושה. גם בשאר האומנויות כל אחד מנסה להגיע ליד האלוהית = רצף תנועות מושלם, תוך התמודדות עם יריב שקול, ולהגיע לנצחון או לתוצאה מעולה, שהיא יותר טובה ממה שהגיע עד כה. כמו שטסובאקי מתוודה כי היקארו מצליח ומתעלה על עצמו ממשחק למשחק, בעוד שהוא עצמו לא מסוגל לכך (במילים אחרות: אין לו יכולת להגיע ליד האלים). 2) ההתמדה בתירגולים אין סופיים לאורך "הדרך" בה בוחר האדם ללכת. כמו שהיקארו (וכל אחד אחר שעוסק ברצינות באמנויות היפניות, כולל לימוד השפה היפנית) מתרגל אי-גו יום יום בחדרו מול סאי. 3) סופיות התנועה / ההחלטה : אין אפשרות להתחרט או לתקן את מה שנעשה. כמו שאומר סאי להיקארו, במשחק מול קאגה, ביריד בו נפגשים עם טסוטסואי. 4) היריב הנצחי (ethernal rival) : אפשר ויהיה יריב אחר, כמו אקירה מול היקארו (וברמה גבוהה יותר אפשר לזהות את היריב גם בתוך האדם עצמו). אם מישהו שם לב, בנסיעה של היקארו וסאי עם אקירה ברכבת התחתית לקראת המשחק השני שלהם - סאי לא בטוח אם אקירה הוא הדרקון או הנמר, שהם שני דמויות מפורסמות, מן המיתולוגיה הסינית והיפנית, בתור יריבים נצחיים. בהמשך, יש רמזים ברורים שאקירה הוא הדרקון, בעוד שהיקארו נעשה הנמר. גם אחרי המשחק הזה, אקירה נזכר בזיכרון ילדות שלו עם אביו, שאומר לו שיש שתי יכולות: האחת - תוך התמדה בלימוד ושינון טכניקות יותר מכל אדם אחר (בדומה לסגנון הדרקון באמנויות הלחימה), והשנייה - מתוך כישרון מולד ואינסטינקטים בלתי מוגבלים (בדומה לסגנון הנמר באמנויות הלחימה). מעניין גם אם התסרוקת הצבועה של היקארו אמורה להזכיר רעמה של נמר... נו... אפשר לדבר על המון דברים יותר לעומק מן התרבות של יפן מ"היקארו נו גו", שדיי חבל שמפספסים אותם בעיניים מערביות, כמו בישראל.

dannyshadow

New member
יופי של סקירה

האמת שבכלל לא שמתי לב. תודה=) אני מתאר לעצמי שאם אני משהו אז אני אקירה. אין יל ממש כשרון מולד בכול הקשור למשחקים בסגנון הזה (דמקה, שחמט, גו וכו') ניסיתי לשחק פעם נגד אנשים בקיו יותר נמוך כמו 20, (וכמובן שאני גם מקבל יתרון), אבל הבעיה שברגע שאתה רואה שעוקפים אותך ב12 נקודות, אתה כבר מתייאש מהמשחק. ומי מאתנו לא אוהב את תחושת הסיפוק בנצחון? חבל שלא רודפת אחרי רוח בת 1000 שנה עם ליפסטיק סגול:p, או לפחות מורה. טוב, לומדים לבד.

dannyshadow

New member
אופס:O

איך זה הגיע לפה (החלק התחתון)

ToHrU

New member
יש לי שתי שאלות . . .

אבל קודם כל - סקירה מדהימה!!!!!!!! גם אני ממש מטורפת על היקארו נו גו ותודות לידיד שלי שצורב לי את הפרקים בדיוידי אני מצליחה לעקוב!!!! האמת היא שבכל אנימה (טוב, אני לא מתחייבת, לפחות ברובן . . .) יש יסודות תרבותיים מדהימים. אחד מהדברים שאני אוהבת באינויאשה זה הרקע של עידן המדינות הלוחמות - פשוט נפלא!!!! ועכשיו, 2 שאלות :) 1. המורה שלי ליפנית ראתה שבמקרה שירבטתי את השם shindo בקטאקאנה (ליד תמונה ששמתי במחברת :)) והשאלה שלי היא אם זה shindo או shindou. היא אמרה לי שלמילה הזו יש משמעות של "דרך חדשה" - תלוי בדרך הכתיבה. אם כן - זה ממש יפה!!!! כמו אקירה (אינטיליגנט) - כי לשמות יש משמעות וזה מוטיב ממש נחמד. 2. יש לך קישורים לאתרים או לסקירות שלך בנושא מיתולוגיה יפנית/נושא שנות הלידה (אני נמר!!! כמו היקארו :)) כי אלה נושאים שממש מעניינים אותי . . . אריגטו גוזאימשטא!!!

Tenguy

New member
שם המשפחה : שינדו (הרפתקה בקאנג'י)

לא הסתכלתי באינטרנט... אלא ניסיתי לאתגר את עצמי בכיף עם קאנג'י... קודם כל לכתוב שמות משפחה בקטאקאנה יכול לפספס בענק המון שמות יפניים, כי אפשר לכתוב המון אפשרויות של קאנג'י לאותו צליל. לצליל shindo, באמת אפשר בקלות לחשוב שמקורו ב: 新道 (דרך חדשה), אבל ב"היקארו נו גו" שם המשפחה ניכתב אחרת לגמרי: 進藤 (ראו שני לינקים הראשונים למטה. על פי האתר של jim breen מצאתי עבור הקאנג'י הראשון כי המשמעות של 進) shin) היא : advance; proceed; progress; promote מה שיפה הוא הקאנג'י השני : 藤 , שהמשמעות שלו היא : ויסטריה wisteria, פרח שפורח באשכולות פרחים בצבע לילך (אפשר לראות את הויסטריה גם בארץ), שנקרא ביפן גם "fuji-no-hana", ואז היה לי "בינג-בינגו" בראש, כי סאי הוא ממשפחת פוג'יוארה, שהקאנג'י שלה הוא : 藤原, וזה אותה סימנית קאנג'י. הביטוי שלה הוא גם zou (הברה ארוכה), שמוחלפת ל-dou (הברה ארוכה), כיוון שבאה כהברה שנייה במילה. כך מתקבל שם המשפחה : sindou ! ואז הכל ברור (ל-馬鹿の壁 שכמוני), שמשמעות האמיתי של שם המשפחה של היקארו הוא "ה-fuji המתקדם", לעומת סאי שהוא "ה-fuji העתיק". זה גם מסביר את ההשתלשלות בסידרת האנימה עצמה... אגב, בחיפוש בספר "Japanese names" של P. G. O'Neill שיש לי, מסתבר שיש לא פחות מ-6 שמות משפחה של sindou (כן, לכולם יש הברה אחרונה ארוכה) : 神藤 , 真道 , 真藤 , 進藤 , 新銅 , 新藤 זהו, ולגבי המיתולוגיה היפנית ולמזלות - אני לא ממש מתמצא (וגם אני נולדתי בשנת הנמר
. אבל אני בטוח שיהיה כיף לחפש באינטרנט כי יש מלא מידע. מעניין לחפש דווקא על פי הקאנג'י (סימנית הנמר היא 虎). אני מביא בשבילך גם לינק חמוד של המזלות מן האתר של פרוסט באסקט. בהצלחה

ToHrU

New member
../images/Emo51.gif

איזו פרשנות מדהימה :) (למרות שצריך לקרוא אותה פעמיים או שלוש כדי להבין................

Tenguy

New member
תשאלי את המורה ליפנית שלך האם צדקתי

בבקשה, טוב ? לדעתי - הכי טוב לשאול גם יפנים, שהיפנית היא שפת אם שלהם (ורצוי בוגרי מגמה ספרותית בתיכון ותואר בבלשנות יפנית-סינית....
)

ToHrU

New member
סבבה . . . אבל . . .

השיעור הבא שלי הוא רק עוד שבועיים . . . אני חוזרת מחר לבסיס לשבוע וחצי. . . . ושוב....... ממש אהבתי את הפרשנות שלך - נפלא!!!!!!!!

GnomeBubble

New member
הקאנג'י של מזל הנמר

הוא 寅 ולא 虎. כן, יש למזלות הסינים קאנג'י נפרדים, ולפעמים גם קוראים אותם בצורה שונה: למשל עכבר נכתב באופן רגיל 鼠 ונקרא nezumi אבל מזל העכבר נכתב 子 (כן, זה אותו הקאנג'י כמו של ילד, ko) ונקרא ne. נראה לי שאפילו היה לנו כאן דיון על פרוטס באסקט שבו מישהו הביא את הטפט הזה (או אחד דומה) עם הקאנג'י 虎, אבל הקאנג'י של המזל (ולכן גם של שנת הנמר) הוא 虎. נדמה לי שבסינית, לעומת זאת, אין סימנים נפרדים למזל ולחיה, ככה שהנמר הוא אכן 虎. בגלגל המזלות הסיני יש עוד הרבה אלמנטים חשובים בנוסף לשנה, בכל מקרה. האסטרולוגיה שלהם מסובכת לא פחות מזאת המערבית, אם לא יותר... קודם כל, יש מחזור של חמשת היסודות הסינים (אדמה, מים, אש, עץ ומתכת) כך שכל 12 שנה מתחלף היסוד השולט ומכאן יוצא שיש 60 סוגים שונים של שנים. חוץ מזה, יש עוד חיות שמשפיעות עליך שתלויות בחודש (לפי הירח), ביום ובשעה המדוייקת שבא נולדת. אני בכל מקרה, יצאתי תרנגול מתכת (מצורפת תמונה), ויותר מזה אין לי מושג איך לבדוק, אבל אפשר לקרוא המון על הנושא בויקיפדיה.

noam3010

New member
יש לי בעיה...

אני רוצה להתחיל ללמוד גו, ואבא שלי יכול ללמד אותי, אבל אני לא יודעת איך להתחיל. קודם כל אני צריכה ציוד לגו, אבל מצד שני, יש הרבה סטים של משטחים ואני לא יודעת במה הכי כדאי לבחור, כי מה, אחרי שאני אלמד לשחק במשטח הראשון אני אקנה עוד אחד? אה ובאתר הזה אני צריכה לשלוח להם אי-מייל וככה אני קונה?

noam3010

New member
הרי על מה משחקים גו?

על מן משטח כזה מעץ לא? אז האם כדאי לי לקנות משטח של לדוגמא 19X19 או 13X13?

dannyshadow

New member
אה..

קני 19*19, כי בזמן קצר תגלי שהוא עדיף. 13*13 זה בדרך כלל למתחילים- ו19 על 19 הוא המשטח הסטנדרטי. בקיצור- קני 19*19.

למעלה