שרשור גו

noam3010

New member
או קיי. תודה :) אבל...

אני דיי מתחילה, כלומר, אבא שלי מתכוון ללמד אותי אז אם אמרת ש13*13 זה למתחילים אי צריכה כזה לא? אבל מצד שני, אחרי שאני כבר ילמד אני לא יהיה מתחילה X_______X אז מה עושים?

dannyshadow

New member
ענית לעצמך לא?=)

את יכולה אפילו לשים רקע לבן על חלק מהלוח ולשחק בהתחלה עם 13*13. אם את שואלת אותי- בזבוז כסף לקנות 13*13 כי מהר מאוד תעברי ל19*19. אבל אם יש כסף- את מוזמנת=)

dannyshadow

New member
אולי אתתם יכולים לעזור לי?

הפסדתי באיזשהוא משחק, אני אצרף לכם תמונת מסך של הסוף. בעקרון הבנתי למה הפסדתי: הייתי צריך לשחק בN13, ואז לחבר אותה לקבוצה הגדולה. במקום זה כול הזמן העברתי מהלכים, כי הייתי בטוח שהאבנים האלו יהיו מתות. מסתבר שלא שמתי לב לריפוף בחיבור. אני והוא ישבנו אחרי המשחק והוא הסביר לי בדיוק איפה טעיתי- בעקרון, אם הייחתי קצת יותר חכם, מההתחלה הייתי מונע את זה. למעשה הייתי מנצח אם לא הטעות הזו- חשוב לציין ש6 מהלכים בערך העברתי. מצד אחד אם הייתי קצת יותר חכם, הייתי חושב למה הוא ממשיך לעשות את מה שהוא עושה, ממשיך לשים אבנים בלי טעם. מצד שני- חשבתי לעצמי שיכול להיות שהוא פשוט טיפש:p מסתבר שאני הטיפש, אבל מה שחשוב יותר- למדתי לקח חשוב בגו: תמיד לשים לב 50 פעם שאני בטוח לחלוטין. *מצורפת תמונה*

0Pandemonium0

New member
גם אני ככה../images/Emo3.gif

"אה? מה? מה הוא עושה?
טוב, כנראה הוא סתם טיפש" אחרי שתי דקות. "אמ...אופסי"

GnomeBubble

New member
תמשיך לשחק

ולאט לאט תתפתח התפיסה שלך לגבי המשחק ותגלה טעויות באופן יותר אינטואיטיבי. במקרה הזה, אבל, נראה לי שהוא היה מנצח גם אם לא היית נותן לו לחבר ב-N13, אבל כל זה רק מניחוש, בלי לראות replay של המשחק.

Ryuusuke

New member
דווקא לא.

הקבוצה הקטנה יותר מבין השתיים שמחוברות ב N13, והיא כנראה הקבוצה עליה אנו מדברים, שווה כמעט 20 נקודות בשביל לבן ורק 2 נקודות לשחור. לכן אם נסתכל על התוצאה ונחסר 2 נקודות משחור ונוסיף 15 ללבן, לבן מנצח.

Ryuusuke

New member
בהסתכלות שנייה,

לבן יכל לקחת עוד כמה נקודות משחור, שהוא כנראה לא שם לב אליהן. הראשונה: לשחק ב E4, וככה האבן ב D4 באיום ולכן שחור חייב לשחק ב D5, דבר שמוריד ממנו נקודה. השתיים הנוספות: לשחק ב H11, אם שחור לא מגיב על זה, לבן משחק ב J11 ומקבל 2 נקודות נוצצות. במידה ושחור משחק ב J11, לבן משחק ב J10, ועדיין מקבל נקודה אחת. נראה כאילו לבן חשב על לגרום לקבוצות שלו לחיות, ותו לא. אחרי שהקבוצה חיה, גם כדאי לנסות להשיג עוד נקודות. במיוחד על לוח 13 על 13, שהוא כל כך קטן וכל נקודה יכולה לגרום להבדל משמעותי בתוצאה. (וגם קרה לי שניצחתי והפסדתי בחצי נקודה על לוח של 19 על 19)

dannyshadow

New member
אולי הייתי שאנן מידי,

אבל אם באמת הייתם רואים ריפליי של המשחק, הייתם רואים שהייתי מנצח. בהתחלה הייתה לי שליטה מוחלטת בפינה הימנית העליונה ורק בסוף הוא ניסה לקחת אותה ממנה. בדיוק ברגע שהוא היה מנסה לקחת אותה, היו מספיקים לי 2 מהלכים כדי לעצור אותו. ובכול זאת טוב שהארת את עייני =) באמת לא שמתי לב לשטח הזה. אולי אני צרי להיות פחות שאנן ויותר עירני.

dannyshadow

New member
מישהו יכול לעזור לי להבין

למה טעיתי? היתי בטוח שהקפתי אותה ומסתבר שזאת נחשבת הטרטוריה שלה בסוף. מישהו מוכן להסביר לי למה? חשבתי שכשמקיפים מישהו האבנים שלו מתות. תודה=)

Tenguy

New member
אלף - זה לא פורום של גו !! בית - ..

צריך להקיף בצמוד מסביב לאבנים של היריב... אסור להשאיר רווח בין האבנים שלך לאבנים של היריב.... אם יש רווח, האבנים של היריב לא "מתות" קאפיש ??? ויותר חשוב - זה לא פורום של גו, נסה להקים פורום כזה לשם כך, או חפש פורומים מתאימים (ראה קישור מצורף, לדוגמא). אל תתעצבן, אבל הפורום הזה הוא מיועד לתרבות יפן ולשפה היפנית בפרט, ומשחק גו (כמה שהוא ניפלא) לא יכול להשתלט כאן .... אני מקווה שזה מובן

dannyshadow

New member
תודה, ולמה ההתעצבנות?

פתחתי שרשור גו, כתבתי במפורש שרק בו לכתוב\לשים דבר שקשורים לגו, ולא פתחתי עוד הודעה אחת בפורום על הנושא. חבל זה מה שמציק לך:\

Tenguy

New member
לא מתעצבן... גם אני למדתי משהו...

אתה צודק... זה באמת "שרשור של גו", ואין לי על מה להתעצבן. מצד שני, אני מעדיף להפריד את משחקי ה-גו והניתוח שלהם לפורום אחר. אני לא אגיב יותר בנושא זה (מצטער...), ולפרידה עוד קישור על גו: http://israelgo.netfirms.com/ ביי

GnomeBubble

New member
אין לי בעיה שאנשים ידברו כאן על גו

... כל עוד אין פורום אחר לגו. למרות שאולי זה יהיה רעיון טוב לפתוח קומונה
בכל מקרה, כל עוד זה בתוך השרשור הזה שהוא כבר ממילא קיים ועומד ומקופל, זה בכל מקרה לא מזיק

0Pandemonium0

New member
גו הוא חלק מתרבות יפן (גם אם נגנב

מסין), ולכן אפשר לדבר עליו כאן בדיוק כמו על זן בודהיזם, תיאטרון הנו ואקירה קורוסאווה.

למעלה