שרשור גו

dannyshadow

New member
שרשור גו

אולי כדאי שנפתח שרשור גו וכול אחד יספר כאן, איך הוא משחק גו? אולי יש לכם דרכים מיוחדות שהייתם רוצים לשתף? היום, כששיחקתי גו ברשת, ראיתי מישהו שמניח בנים לפני ההתקפה בצורה מוזרה- מין באלכסון כזה. כששאלתי אותו- הוא אמר לי שהוא מתחיל והוא עושה את זה בלי קשר לכלום. אבל מהתבוננות יותר קרובה- ראיתי שבשיטה הזאת ברגע שאני מתחיל להתקיף, יש לו 2 אבנים שחוסמות אותי. זה נותן לו יתרון גדול. מה שמפליא אותי זה שלא ראיתי אף אחד משחק ככה. מה דעתכם?

Reikan

New member
הייתי משחק קצת ב-KGS

ובעיקרון יש מאות אם לא אלפי שיטות לשחק גו, ואני לא מגזים (למה אתם מצפים ממשחק כל כך עתיק?) וכל שחקן מאמץ או מפתח שיטה שיחודית לו, זאת אומרת שגם אתה יכול לנסות לפתח אחת בשבילך, ושמעתי שיש בהיקארו נו גו (גם בגרסה המתורגמת) יש קטע קצר בסוף הסדרה שמראה כל מיני טכניקות, אני לא יודע עד כמה אפשר להסתמך על זה, אבל מכיוון שהסדרה מוקדשת למעשה לגו אז נראה לי שלא יזיק לצפות בקטע הזה, ואם אתה בקטע של אנימה אז גם הסדרה די נחמדה.. אבל היא מעניינת בערך כמו אנימה על שחמט.

Reikan

New member
ועצה שימושית לחיים (לא קשורה לגו)

אל תשתמשו בסוגריים יותר מדי כי אחרת תאבדו את יכולת הניסוח שלכם.

dannyshadow

New member
../images/Emo45.gifאני רואה היקארו נו גו

ולמה, אני דווקא מאוד אוהב, סדרה מעניינת. כעקרון, שאלתי אם השיטה הזאת של האלכסונים באמת ממולצת, ואולי תמליץ לי על שיטה שאתה אימצת? יש לי בעיה עקרית עם טרטוריה, ולזה אני צריך לתת דגש. באמצע המשחק אני פתאום שם לב שהיריב הרג חצי מהאבנים שלי ובגלל זה אני מפסיד.

GnomeBubble

New member
אני לא יודע על איזו שיטה אתה מדבר

אבל אני ממליץ לך לקרוא באתר הזה כמה שאתה יכול וגם לקרוא ספרים, אם אתה מעוניין ללמוד גו ברצינות. מדובר במשחק הרבה יותר מורכב משחמט מהרבה בחינות, ובין היתר מבחינת כל מה שצריך ללמוד. ועוד עצה: חברים שלי שמשחקים ב-KGS ברמה גבוהה (בערך 10 קיו ו-3 קיו) מתלוננים שרוב הישראלים שבאו ל-KGS בעקבות שידור היקארו נו גו בערוץ הילדים (היום יש בחדר העברי יותר מ-100 משתמשים ב"פריים טיים", אבל פעם זה היה רק 3 או 4
) פשוט לא מנסים לשחק מחוץ החדר העברי. בגלל ש-99% מהשחקנים שם מתחילים, נוצר מצב שמתחילים משחקים נגד מתחילים - וזה לא טוב. אם אתה משחק נגד מישהו יותר חזק ממך, אתה לומד יותר מהר. אני ממליץ למי שיודע אנגלית, אפילו בסיסית, לנסות לחפש שחקנים גם בחדר האנגלי או כל חדר אחר, ולנסות להתמקד בעיקר על שחקנים חזקים יותר. ככה תפסידו הרבה, אבל תלמדו יותר

dannyshadow

New member
לשחק נגד יותר חזקים?:O

ניסיתי לשחק פעם נגד אנשים בקיו יותר נמוך כמו 20, (וכמובן שאני גם מקבל יתרון), אבל הבעיה שברגע שאתה רואה שעוקפים אותך ב12 נקודות, אתה כבר מתייאש מהמשחק. ומי מאתנו לא אוהב את תחושת הסיפוק בנצחון? חבל שלא רודפת אחרי רוח בת 1000 שנה עם ליפסטיק סגול:p, או לפחות מורה. טוב, לומדים לבד.

GnomeBubble

New member
אל תתייאש

היקארו הרי תמיד הפסיד לסאי, ובכל זאת שיחק. אני ממליץ שתשחק גם נגד יריבים חזקים שמוכנים ללמד אותך ולתת עצות (כלומר משחקי לימוד ולא משחקי handicap), ובאותו הזמן תקרא גם תיאוריה של גו (יש כמה ספרים טובים למתחילים שבחדר העברי ב-KGS בטח יוכלו להמליץ לך עליהם). הכל עניין של לימוד והשקעה יפנית כמו ש-Tenguy הזכיר. צריך פשוט להתאמן ולהתאמן, וכל פעם מגיעים לרמה חדשה וגבוהה יותר שבה אתה מבין את המשחק מחדש ובצורה טובה יותר.

dannyshadow

New member
doumo

הבעיה שהרוב שם או מתחילים או משחקים רק בשביל ניקוד. מצאתי בחדר האנגלי צרפתי נחמד שידע יפנית ואנגלית ויכולתי לתקשר איתו, הוא עצמו משחק משהו כמו שנה וראיתי שהוא טוב, הבעיה שברוב טפשותי לא לקחתי ממנו שיעור.. מה שכן אני משתדל להשיג שיעורים פה ושם, לתפוס איזה משחק בהתחלה ולראות איך השחקנים משחקים (מעצבן כשהם מתחילים ישר להתקיף), וללמוד מטעויות. אפילו שאני משחק מעט מאוד זמן אני כן חושב שלמדתי משהו. בהתחלה בכלל לא ידעתי על טרטוריה. חשבתי שפשוט צריך ללכוד אבנים. נערה נחמדה אחת העירה לי על המשחק שלי במשחק לימוד, "רואים שאתה מתחיל". בעצבים כמובן, שאלתי אותה למה היא מתכוונת. היא אמרה לי שאני לא מגן בכלל על הטרטוריה שלי, ולא מנסה להשיג טרטוריה. כששאלתי אותה למה הכוונה בטרטוריה היא צחקה עלי קצת והתחילה להסביר לי. מאוחר יותר התחלתי לשים לב לטרטוריה אבל עדיין שמתי דגש במיוחד על לכידת אבנים. רק כששחקן אחד, די שחצן, הצליח להקיף לי את כול האבנים, הבנתי את הטעות שלי בקטע הזה. הייתי בטוח שאני מנצח כי הייתי ביתרון גדול של 15 נקודות מבחינת אבנים. מסתבר שהוא עקף אותי ב20 נקודות. וזה מאוד מוזר:O לפעמים אני מסתכל על משהו וחושב איך להקיף אותו, כמו בגו. אבל זה שגעון פרטי שלי:p

Tenguy

New member
דווקא קצת פחות מ-1000 שנים...

על פי הלבוש שלו - סאי ניראה דווקא מסוף תקופת הייאן ולפני תקופת קמאקורה (גם התיעוד היפני על גו מתחיל מזמן זה). אבל 1000 הוא מספר הרבה יותר יפה ומרשים מ-900 שנה למשל. יש הרבה אמביוואלנטיות ודו-משמעות בהופעה של סאי : 1) מצד אחד הוא ניראה נשי: + שיער ארוך מידיי לגברים מכל תקופה ביפן. + השיער קשור בסרט האופייני לנשים. + יש לו עגילים באזניים, דבר שלא היה לאף גבר ביפן. + שיער סגול (וגם שפתיים...), שזה ממש לא מובן, ואולי בגלל שהוא רוח. 2)ומצד שני הוא גברי : + החליפה שהוא לובש היא במפורש מלבוש גברי מחצר הקיסרית של תקופת הייאן (עד שנת 1185) + מאידך, הכובע הגדול שלו הוא אופייני לתקופת קאמקורה (משנת 1185). + סאי מחלל בחליל, דבר שעשו רק הגברים (לנשים הותר לנגן רק בכלי פריטה) + פרטי החליפה, עם החבל בצווארון והשסעים בין הכתפיים ולשרוולים, הם מלבוש של הלוחמים וציידי-הארמון, שחליפה זאת הקלה עליהם ללחום בחרב וגם לדהור על סוסים ולירות בקשת וחיצים. כך שסאי, היה במפורש לוחם, בנוסף להיותו שחקן גו. ואכן רואים מידיי פעם שהוא שולף חרב במיומנות. לפרטים אפשר לראות עוד בקישורים המצורפים. להנאתכם...

tals56

New member
איט דוזנט מאטטר

לא נראה לי שהמאייר של הסדרה התחשב בזה, אבל שאלו את היקארו "כמה זמן אתה משחק גו?" והוא ענה "אלף שנים" והוא התכוון לסאי,כי אין סיכוי שהיקארו בן 1000 שנים (אפילו לא 20 :S)

0Pandemonium0

New member
לא נראה לי שממש חשבו על זה כשציירו

את סאי. כלומר, ברור שעשו אותו דו-מיני בכוונה, אבל לא בטוח שממש חשבו על כל הקטע עם הבגדים והחליל וכל זה. אני לא יודע אם ראית את היקארו נו גו, אבל כן, סאי באמת מתקופת הייאן, והוא היה מורה הגו של הקיסר בעיר הבירה (מה הייתה הבירה בתקופה ההיא?).

GnomeBubble

New member
אני חושב שעל חלק כן חשבו דווקא

או יותר נכון חשבה (מדובר בכותבת המנגה אחרי הכל). סאי הוא בהחלט גבר, וזה ברור, אבל יש לו הרבה מאפיינים נשיים, וזה מזכיר קצת (בכוונה או שלא בכוונה) את שחקני הקאבוקי, שהתחפשו לנשים. הקאבוקי היה מאוד פופלרי ביפן בתקופת אדו, והשחקנים הגברים שהתחפשו לנשים היו נערצים. גם במערב היה מקובל בתקופות מסיומות (למשל בימיו של שייקספיר) שגברים ישחקו תפקידי נשים, אבל ההתחזות שלהם לאשה לא הוותה חלק כל כך משמעותי כמו ביפן. באופן מפתיע, יפן של תקופת אדו היתה די פתוחה לעניין הזה של זהות מינית של גברים, והומוסקסואליות היתה מאוד מקובלת בקרב הסמוראים. כל זה שוב קצת ערבוב תקופות כמו עם הכובע (שדווקא חשבתי שהוא כן מאפיין של תקופת הייאן :-o), כי סאי אמור לבוא מתקופת הייאן, כך שאני לא יודע בדיוק למה המנגה-קה נתנה לו את המאפיינים האלה. אולי כי כל זה עושה אותו דמות מעניינת
ויש עוד מאפיין מעניין של תקופת הייאן שנתנו לסאי: השם. קוראים לו Fujiwara no Sai, ופוג'יווארה היה בית אב חזק מאוד שלמעשה שלט בפועל בחצר הקיסרית ובכל האימפריה במשך רוב תקופת הייאן. בסדרה לא אף פעם לא אומרים בפירוש שסאי היה אחד משבט פוג'יווארה, למרות שבשלב מסויים (לקראת הסוף) היקארו משער שאולי הוא היה שייך אליו. זה נראה די מוזר שבן-שבט פוג'יווארה החזק דווקא יפול לתרגיל בחצר הקיסרית, אבל מי אנחנו שנדע. ועם כבר דיברנו על שמות, הנה פרט טריוויה מעניין בהיקארו נו גו: שמות המשפחה של היקארו (שינדו), אקארי (פוג'יסאקי) וסאי (פוג'יווארה) בקאנג'י: 進藤 藤崎 藤原 בכל השמות מופיע הקאנג'י 藤 fuji - ויסטריה (סוג של צמח מטפס יפני). בשם שינדו הוא מופיע בקריאת און (DOU), אבל זה אותו הקאנג'י. עוד קשר בין השמות של הדמויות הולך דווקא במשולש היקארו-אקארי-אקירה שכולם שמות נפוצים שקשורים לאור אם רושמים אותם בקאנג'י.

0Pandemonium0

New member
היקארו נו גו היא סדרה מעולה

ומעניינת הרבה יותר ממה שהיא נשמעת. אני ממליץ עליה.

Ryuusuke

New member
נשמע משונה

באיזה זמן של המשחק הוא מתחיל לשחק ככה? אם זה כבר בפוסקי (בתחילת המשחק) נשמע מאוד לא יעיל מכיוון שאתה בינתיים יכול להתפשט עם ההשפעה שלך על כל גבי הלוח. אם זה אחרי הפוסקי .. עדיין נשמע לי קצת לא יעיל, ההתקדמות של האבנים שלו לקראת השגת טריטוריה גדולה יותר תהיה מינימלית ובנוסף הן יהיו מלאים בחיבורים רופפים. כל זאת אם אני מבין על מה אתה מדבר והוא מניח אבנים אחת ליד השנייה ב hane. אם אתה מתכוון למשהו אחר אז לא הבנתי נכון, למרות שעדיין, להניח את כל האבנים קרובות זו לזו זה באמת מהלך של מתחיל. בלוח יש 361 הצטלבויות, אולי הוא יוצר טריטוריה שקשה לפרוץ אליה, אבל היא תהיה קטנה מאד וההתקדמות תהיה איטית בעוד שאם אתה תשחק על כל שאר הלוח, עד שהוא יסיים לבסס את הטריטוריה שלו, אתה תבסס טריטוריה גדולה בהרבה.

tals56

New member
שיחקתי פעם בKGS אבל נמאס לי מזה..

מה לעשות טל הינו מכור לMMORPG...(הקוריאנים!האלה של האמריקאים והיפנים ממש אבל ממש גרועים!) ואני בדרך כל שם בהתחלה אבן למעלה בצד ימין על הנקודת כוכב ואז אותו דבר על הצד השני לוקח את האמצע... לוקח לי אחד גם למטה ואחד בצד ככה שיש לי תמיכה בכל הצדדים... הא ואני רואה היקארו נו גו,מישהו יודע מאיפה מורידים פרקים של זה?

למעלה