שרשור- גאמא או שחקים

CaptainBlack

New member
אוי נו באמת

דבר ראשון אי אפשר להשוות, כי בשחקים למשל יש כמה מסלולים שאין בינהם שום קשר, ונדמה לי שגם בגאמא יש כמה מסלולים, וכל מסלול הוא שונה. דבר נוסף, הכישורים הדרושים הם שונים. המבחנים של גאמא הם רק מחשבים. לשחקים זה כל מיני דברים. אבל בעצם זה לא משנה כי יש הרבה מסלולים. אבל אם אתה מתעקש על השוואה אז המיון של שחקים ארוך יותר, המסלול נחשב לייחודי לעומת השאר בחיל המודיעין, וגם הכישורים השונים שנדרשים הם יותר מגוונים.. אז נראה לי שמבחינת יוקרה שחקים קצת יותר,אבל שוב, קשה מאד כי להשוות כי באמת שכל מסלול הוא מאד שונה. מה שבטוח זה ששני התפקידים מאד מעניינים ושווים.. אז שיהיה בהצלחה...

זו סתם שטות

תהליך המיון למסלולי גאמא הוא לא פחות ארוך מלשחקים, ולשחקים מתקבלים הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר אנשים מלגאמא (בסה"כ המסלולים, ולמעשה לאע"מ לבדו מתקבלים יותר מלכל גאמא...) ובדיוק בגלל זה הוא *נחשב* ליותר יחודי (כי הוא יותר מוכר).

1234aaa

New member
בשחקים..

המבחנים הראשוניים באופן יחסי קשים יותר אבל בגאמא הראיונות יותר קשים... ובת'כלס מה שקובע את הקבלה לגאמא ולמסלולים הטכנלוגיים של של שחקים זה מבחנים + ראיון אישי. (אני לא מדבר כרגע על אע"מ\אמ"מ)

arie86

New member
ממ..

משום שאין כאן אנשים ששירתו בכל המסלולים של פרוייקט "גאמא" ובו בזמן גם בכל המסלולים של פרוייקט "שחקים" (יש?) - אין כאן לאף אחד אפשרות לומר מה הכי שווה, מאתגר, מעניין וכו'. אבל בכל אופן, לרוב יש הבדל בין המסלולים של "גאמא" לבין אלו של "שחקים", מבחינת התחומים שבהם עוסקים בפועל. אז באמת אין מה להשוות :)

teacup

New member
דעתי...

בתור מישהי שהיתה מועמדת לשחקים, לי אישית מאוד הפריע הקטע שבמיונים לא נתנו לנו שום מידע על המסלול אליו התמיינו ומה אנחנו הולכים לעשות כל השירות. אני חושבת שזה אחד החיסרונות הגדולים בחמ"ן, שאתה אף פעם לא יודע מה מצפה לך באמת, אתה יכול רק לסמוך על מה שאומרים לך, וכמו שכבר אמרו כאן, אף אחד לא יבוא ויגיד דברים רעים על המסלולים האלה, ברור שהמטרה שלהם זה להדגיש את היתרונות ולצייר הכל באור חיובי. אני אמנם לא משרתת באף אחד מהמקומות האלה, אבל אני בטוחה שלא הכל כ"כ טוב ונפלא שם כמו שהם מנסים להראות. וזה נכון לגבי כל מקום בצבא, תמיד יהיו חסרונות ויתרונות, אבל לפחות במקומות אחרים אף אחד לא מבטיח לך את כל העולם כמו בחמ"ן. אני מכירה כמה אנשים מ"גאמא" שלא בהכרח נהנים בצבא. אולי התפקיד שלהם מעניין ויתרום להם הרבה בעתיד באזרחות, אבל האוירה מסביב לא הכי נעימה והם לא תמיד מקבלים את מה שהבטיחו להם, וכל פעם שאני פוגשת אותם אני רואה כמה הם שבוזים ורק מחכים שכבר יעבור השירות שלהם (והקבע שהם חתמו לפני שעוד ידעו בכלל למה הם נכנסים). ולפני שכולכם פה תקפצו ותגידו "אבל יש לי חבר בשחקים שאומר שזה הדבר הכי טוב שקרה לו בחיים ושהוא נהנה שם מאוד, אז אני בטוח שזה מצוין", תחשבו על זה שלא תמיד אנשים יודו שלא כ"כ טוב להם. אנשים אוהבים להשויץ במה שהם עושים ובתפקיד שלהם, בעיקר במודיעין. אני לא אומרת שהמסלולים האלה לא שווים ולא יוקרתיים. אני בטוחה שיש בהם הרבה דברים טובים ומעניינים שאין באף מקום אחר בצה"ל, אבל זה עדיין לא אומר שהכל שם כ"כ טוב כמו שזה נראה כלפי חוץ.

1234aaa

New member
הוצאת לי את המילים מהמקלדת..

ומה שאמרת נכון לגבי כל מקום בצבא!!

Morden

New member
יכול להיות.

אני לא שולל את מה שאת אומרת. תמיד יהיו אנשים שלא "יפלו טוב בצבא" כמו שאומרים, באין אם זה מודיעין או פלחה"ן ווטאבר. בכל תפקיד יש אנשים שיגידו וואו זה מדהים ויש אנשים שיגידו דפקו אותי, לא טוב לי, לא מקיימים לי. ככה זה. וככה זה במיוחד שהולכים לפרוייקט או יחידה מסווגת. וזה לא רק קורה במודיעין. אנשים שהולכים לשרת בסיירת סודית, לא יודעים למה הם נכנסים. וגם שם יש כאלו שמוציאים מכך שירות מספק ומעניין, ויש כאלו שבסוף מציבים אותם בצורה שמאכזבת אותם קשות. אבל - בגלל זה קוראים לזה יחידה התנדבותית. לא רוצים? לא צריך. ללכת לדבר כזה הוא סיכון, אבל הוא לא חובה. זה נכון ששוטפים את המוח עם תנאים והבטחות, אבל עושים את זה בכל מקום. זה תלוי במלש"ב להחליט אם הוא רוצה להאמין למגייס של חמ"ן שחקים שמטפח חלומות על ביון או לפז"מניק מצנחנים שמהלל את הקווים שהוא תפס. לא תמצאו מקום שבו יגידו לכם משהו בסגנון של: "תשמע, די חרא כאן. אמנם היציאות טובות, אבל אחרי שנה ידפקו אותך בשמירות משעממות, אז אולי תשקול שוב. שמעתי שבחיל לוגיסטיקה תוכל לעשות פסל מחלבה!" במקרה הכי טוב יגידו משהו בסגנון של "זה טוב כי בלה בלה... אבל צריך לזכור שבלה בלה." ואפילו זה נדיר, מסיבות ברורות.

Mr Snufkin

New member
../images/Emo45.gif מילות ההגיון היחידות שקראתי

בכל השרשור המפלצתי הזה!!!

1234aaa

New member
../images/Emo4.gif

למה את סתם מציקה? תקראי את ההודעות שלי בשרשור ותראי אם התלהבתי ממשהו או לא.. להיפך ,הסכמתי איתך שוויכוח של "שלי גדול יותר" זה דבילי ונסיתי לקחת את זה לכיוון אחר..ואת באה ויורדת עלי?

leeziv

New member
אתה יודע מה?

בוא פשוט נפסיק את זה כאן. לי לא הייתה שום כוונה לריב איתך ובטח שלא להציק. אנחנו פשוט לא מפרשים אחד את השני נכון וזה נגרר לפסים לא נעימים וחבל.. (חוץ מזה ש"מתלהם" ולא מתלהב ...)

dudster

New member
../images/Emo41.gifשימו לב../images/Emo41.gif

בשרשורים על כל מיני יחידות מודיעין וואטס סו אבר גדל החשש מפני עבירות במ"מ. חלק מהשרשור צונזר עקב תלונות ממספר חיילים על עבירות במ"מ. שימו לב, אם אתם רואים הודעות ועולה בכם החשש שהיא עוברת על ביטחון מידע ועלולה לפגוע באיזושהי צורה (ותהא הכי קטנה וזניחה), הודיעו להנהלת הפורום במהרה. תודה והמשך סופשבוע מקסים

שרשור מטומטם לאללה, ובכל זאת...

התחלתי לפני שבוע את קורס אח"מ של שחקים, והדבר היחיד שאני יכולה להגיד זה שהקורס פשוט מ-ד-ה-י-ם. אשכרה, הדבר היחיד שיכולתי לחשוב עליו כשיצאתי היום בבוקר הבייתה, היה "איזה כיף שעוד יומיים חוזרים". זה משהו מטורף, אתם לא יכולים לדמיין לעצמכם כמה שהקורס הזה טוב.

1234aaa

New member
כמה זמן הקורס?

אגב הוא בקד"צ או שעל חשבון שרות? כמה זמן יוצא השרות שלך סה"כ? ואני שמח שאת נהנת!

4 חודשים

והוא טר"צ, כלומר גם לא על חשבון השירות וגם על אזרחי (בניגוד לקד"צ שהוא לא על חשבון הפז"מ אבל כן נעשה על מדים). השרות שלי אישית יוצא שנתיים ועוד חצי שנה קבע, לא כולל הקורס. בסך הכל שנתיים ואחד עשר חודשים. אבל במסלולים אחרים זה אחרת. ולגבי מה שמיכאלוס קוסינוס אמר - נכון, אבל אז מה.

למעלה