דעתי...
בתור מישהי שהיתה מועמדת לשחקים, לי אישית מאוד הפריע הקטע שבמיונים לא נתנו לנו שום מידע על המסלול אליו התמיינו ומה אנחנו הולכים לעשות כל השירות. אני חושבת שזה אחד החיסרונות הגדולים בחמ"ן, שאתה אף פעם לא יודע מה מצפה לך באמת, אתה יכול רק לסמוך על מה שאומרים לך, וכמו שכבר אמרו כאן, אף אחד לא יבוא ויגיד דברים רעים על המסלולים האלה, ברור שהמטרה שלהם זה להדגיש את היתרונות ולצייר הכל באור חיובי. אני אמנם לא משרתת באף אחד מהמקומות האלה, אבל אני בטוחה שלא הכל כ"כ טוב ונפלא שם כמו שהם מנסים להראות. וזה נכון לגבי כל מקום בצבא, תמיד יהיו חסרונות ויתרונות, אבל לפחות במקומות אחרים אף אחד לא מבטיח לך את כל העולם כמו בחמ"ן. אני מכירה כמה אנשים מ"גאמא" שלא בהכרח נהנים בצבא. אולי התפקיד שלהם מעניין ויתרום להם הרבה בעתיד באזרחות, אבל האוירה מסביב לא הכי נעימה והם לא תמיד מקבלים את מה שהבטיחו להם, וכל פעם שאני פוגשת אותם אני רואה כמה הם שבוזים ורק מחכים שכבר יעבור השירות שלהם (והקבע שהם חתמו לפני שעוד ידעו בכלל למה הם נכנסים). ולפני שכולכם פה תקפצו ותגידו "אבל יש לי חבר בשחקים שאומר שזה הדבר הכי טוב שקרה לו בחיים ושהוא נהנה שם מאוד, אז אני בטוח שזה מצוין", תחשבו על זה שלא תמיד אנשים יודו שלא כ"כ טוב להם. אנשים אוהבים להשויץ במה שהם עושים ובתפקיד שלהם, בעיקר במודיעין. אני לא אומרת שהמסלולים האלה לא שווים ולא יוקרתיים. אני בטוחה שיש בהם הרבה דברים טובים ומעניינים שאין באף מקום אחר בצה"ל, אבל זה עדיין לא אומר שהכל שם כ"כ טוב כמו שזה נראה כלפי חוץ.