שרשור אקטואליה

rdaffi

New member
ואנחנו נמצאים במשך 55 שנים רצופות

במצב חירום? זה קצת מגוחך...

yeshgvul

New member
לא נורמלי שתהיה שעת חרום תמידית

ומה שאתה מתאר זה בדיוק שיטות הבולדוזר של ליברמן ושרון לעקוף את מה שהם מכנים בזלזול "בירוקרטיה". זה מביא גם לפגיעה במה שיקר לך (העצים שאתה מחבק)

yeshgvul

New member
וגם סעיף הדת\לאום בתעודת הזהות

אני לא מבין למה צריך לחלק אזרחים לקטגוריות.

Asaf p

New member
הגיע הזמן כשאתה כותב הודעה

תתן קרדיט למי שכתב אותה, ותציין כי אתה מצטט מודעה שפורסמה בעיתונים.

אם זו העתקה אתם יותר מצודקים...

אגב בסיום ה"כתבה" כתוב שפרץ רוצה להעלות המיסים אבל אין צורך הנה הוחלט להקטין הקיצו מ21 ל-17 ומ11 ל7 ואלו העלובים יקטינו להם מ4 ל-1 כל אשר צריך הוא לא להקטין הקיצוצ בשכר הגבוהה ולא לקצצ כלל בשכר המגוחכ צריך לזכור שבעלי השכר הגבוה יהנו מהורדת מס הכנסה כך שבפועל אם תהיה ירידה היא תהיה קטנה ואילו אצל בעלי השכר הנממוך שכל גרוש חשוב להם הירידה תהיה ירידה... כנ"ל גם עם הקיצוצים לכל המגזרים החלשים במקום לקצצ להם ניתן לדחות את הורדת מסהכנסה לשנים הבאות כאשר הצמיחה תתרחש באמת הרי זה מגוחכ להיטיב עם העשירים במיוחד [הורדת מס הכנסה תגדיל את הכנסתם הפנויה בהרבה] וע"ח תוספת ההכנסה למי שיש לו לקצצ למי שאין לו!!

ronen1981

New member
לא רשום מי כתב אותה

אלה ארגון כלשהו שכיוון שעדיין לא יצא לי לגלות מי עומד מאחוריו אני לא אתן לו את הפרסומת ממני. אותו ארגון יש לו עניין בהעברת המסר שהעברתי ולמעשה בכך עזרתי לו חלקית ולכן לדעתי אין פה בעיה אתית.

להלך אימים זה קל.........

סיסמאות וסיסמאות מה חשוב מה רוצה פרצ?! חשוב מה עוה האוצר!! והאוצר הופך את ישראל למדעינת עולם שלישי בקצב מדהים [זסה החל עם הורדת הריבית המטופשת של 2%] ואם המצב הוא קריטי אז בטח זה לא הזמן דוקא כעת להוריד את גובה המיסים [דבר נחוץ אבל לא כעת כי הרי אנחנו בפשיטת רגל לדברי האוצר] ידוע לך כמה משתכרים שכר מינימום? כמה עד השכר המוצע במשק? תנסה להגיב ענינית לפרוט שפרטתי [וזה רק על קצה המזלג]

Moledet972

New member
תגובה.

האוצר איננו אחראי על הריבית לטווח קצר, שבקביעתה יש בלעדיות לבנק ישראל ולנגידו, כך שהאוצר איננו "אשם" בהורדת הריבית ההיא(מה שכן, הוא אשם בכך שלא קיצץ את התקציב במקביל להורדת הריבית). המצב הקשה הוא לא מפני שאין מספיק תקציבים לממשלה. המצב הקשה הוא בכך שאין מספיק תקציבים לכלל המשק. מטרת הממשלה היא לא רק להגדיל את הכנסותיה ממיסים, אלא גם להביא לצמיחה במשק. להורדת גובה המס יש מספר מטרות, והעיקריות שבהן הן: א. להעלות את כוח הקנייה של הציבור. ב. הגברת היעילות במשק - במקום שהממשלה תנהל את כספי האזרחים, האזרחים ינהלו את כספיהם והשקעותיהם, ואין להתכווח עם כך שכוחות השוק משקיעים אתת כספיהם טוב יותר מאשר הממשלה. ג. עידוד ייצור - ע"י העלאת הכסף שאזרח מקבל עבור עבודתו, הוא מעודד לעבוד יותר ולייצר יותר(דבר המביא לצמיחה בתוצר); כנ"ל לגבי הורדת מס לחברות. מטרת התוכנית הזו איננה לחלק את הכסף במדינה בצורה "שוויונית" יותר. מטרתה היא להגדיל את תפוקת המשק - להביא לצמיחה. ברם, התוכנית שוויונית הרבה יותר מהתוכניות הקודמות של סילבן שלום. הקיצוץ בקצבאות נמוך הרבה יותר, ואילו הקיצוץ הרציני הוא בשכר העובדים הציבוריים, בעיקר באלו שמשתכרים הרבה, יען כי התוכנית פוגעת יותר בעשרים ולא בעניים.(קיצוץ של 20% בשכר הינו מעל ומעבר לתוספת שיקבלו העובדים במסגרת הרפורמה במס). בנוסף, לא שמעתי תשבוחות רבות לכך שהח"כים והשרים יפגעו הכי הרבה מהתוכנית(הקיצוץ לבכירים מותן במעט, ואילו לח"כים עדיין יקוצצו 21% מהמשכורת).

תהיה בריא!!

שר האוצר דאז כל הזמן הצליף בנגיד הצליף והצליף והאשים אותו שבגללו המשק מתדרדר בסוף שרון לקח את המושכות ועשה עיסקאת חבילה עם הנגיד.... זו לא היתה החלטה שלו כי כך חשב אלא היתה התפשרות [תמורת התחיבויות ] ומי חלא עמדבמילוי ההסכם?!.... הורדת המס תעלה את כח הקניה?! של מי ?! הגברת יעילות ? אז אולי לא נגבה מיסים כלל... אופס...... הבעיה שלמדינה אין מספיק כסף ולכן היא אומרת שצריך לעשות מהפכה אז צריך לעשות מהפכה ראשית נדאג שיהיה לה כסף.... מטרתה להביא ללצמיחה? איך בדיוק?!..... כפי שכתבתי בהודעה לה הגבתי זה יביא את ההפך המוחלט!! וגם הסברתי למה!! נסה להתמודד עם הטיעונים!! אני מניח שבהורדת ההוראה עוד מטה זה בטח יעזור וחיסול שרותים קטנים שפיתחו יצוא זה בטח יעזור ליצוא!!! החכים יפגעו הכי מעט תשבוחות דוקא שמעת כי אמרתי שיש דברים נכונים בינהם קיצוצ במסכורות הגבוהות [לא היתי מקצצ במשכורת שהיא עד כפליים מהממוצע במשק] למה כמעט ולא יפגעו? ראשית כי השכר שלהם איננו מורכב רק מהתלוש..... שנית.... הרי הקטנת מס הכנסה תגרום לכך שהקיצוצ יהיה קטן בהרבה!!

ronen1981

New member
לישראל אחת.

אני דוקא מסכים עם התפיסה האומרת כי כדי לתקן את עוולות הכלכליות ואת שורש הסיבה שהגענו למצב שהגענו אליו כיום יש לעודד את היציאה לעבודה ולהקטין את הכדאיות בבטלה וזאת עלידי הקטנת מס הכנסה וצמצום תשלומי העברה למיניהם. כמו כן אני בעד צמצום היקף ויעול המגזר הציבורי ונורמליזציה של תנאי השכר שלהם. (הסיפורים שאני שומע מאימא שלי שעובדת בחברה פרטית שלפעמים נזקקת לשירותים של עובדי מדינה על חוסר העילות שלהם והפיגור פשוט מסמרי שער,אם חברה נורמלית היתה מתנהלת כמו רוב המשרדים במגזר הממשלתי מזמן היו פושטים תרגל.) במקביל אני סובר שיש להפסיק בהליך יבוא עובדים זרים ובעידוד ישראלים לעבוד בבניה ובחקלאות ובסיעוד עלידי תוספת מטעם המדינה בנוסף לשכרם של 500-1000 ש"ח (הסיבה לכך היא שעובדים זרים מעבירים את רוב כספם לחול ובכך ישראל מפסידה בעוד שישראלי יצרוך פה ולכן יש אינטרס להכניס כמה שיותר עובדים ישראלים לעבוד במקום עובדים זרים כדי שהכסף ישאר בארץ . ואני בטוח שאם יחשבו נכון יגיעו למסכנה שעדיף לעודד בכמה מאות שקלים ישראלי שיעבוד בתחומים אלו מלאבד את הכסף בחול.) שכר מינימום עומד על כ3000-3500 ש"ח בערך. מה אתה מנמסה להגיד .? מה שפרץ הולך לעשות היא פגיעה קשה במשק על יום השביתה הראשון המשק יפסיד מליארד ש"ח על כל יום נוסף 1.5 מליארד. מה שחלק מהשובתים לא מבינים שהם בגלל השביתה שמחר הולכים לשבות "מחרתים" ימצאו עצמם מובטלים. ובכלל הרבה מהשובתים לעתיד לא רוצים לשבות,בלי קשר לדעתי יש להציע הצעת חוק לפיה אי אפשר להשביט ללא הסגת רוב של לפחות 50% מהעובדים. (קרי אם למשל עובדי מפעל רוצים לשבות הם צריכים תמיכה של לפחות 50% מעובדים באותו מפעל.) אם פרס רוצה להשבית את המשק שיסיג קודם תמיכה של יותר מ50% מכלל עובדי המשק.

סיסמאות!!

הקטנת מס הכנסה במתכונת המוצעת משפיעה רק על העשירון העליון!! קבל תיקון לפי עודד טירה 50אלף עסקים נסגרו השנה!!! אז אם בשנה הבאה יסגרו גם 50אלף אז המצב הוא טוב יחסית [סטנציה במקום התדרדרות] לא יודע מה עושה פרץ הוא לא מענין אותי מענין מה עושה ביב כי ביבי הוא הקובע!! הסברים לטיעונים הבאתץי בפניך בתגובתי הקודמת אשמח אם תתיחס אליהם ספציפית אוסיך לך כעת רק שבלתי סביר לקצצ במורים כאשר גם כך הכיתות מםפוצצות בלתי סביר לסגור שרותים [כי הרי הם שרותים] המסיעים ליצוא וזאת בתקציבים מגוחכים וללא בזבוז... וגם המטפלת של הילדים הסעודיים היא נותנת שרות... אולי נסגור המוסדות? הכי טוב, לא?!

ronen1981

New member
לגבי קיצוץ המורים.

תראה לא רוצה לדבר בדבר שאני לא בטוח בו אבל ממה שאני מבין קיצוץ במורים לא יביא להגדלת הכיתות אלה להקטנת השעות של כל כיתה. שכן לכל כיתה אין מורה אחד המלמד ולכן קיצוץ של מורה אין משמע פיזור התלמידים בין הכיתות אלה יש מספר מורים בהן במקצועות שלהבנתי לאור הקיצוץ כנראה לא ילומדו באותה מידה וכן תחלופה של מורים ותיקים פחות טובים בחדשים טובים יותר. תשמע אני שונא את הפגיעה בחינוך ויש הרבה מה לשפר בחינוך אבל מה הפיתרון שלך לאור העובדה שצריך להקטין את הגירעון. מה שכן יאמר לזכות שר האוצר וזה אנשים לא מבינין יש את הגירעון השותף (ההכנסות ממסים קטנו.) אבל יש נקרא לזה גירעון סטטי שלפי השר במשרד האוצר שיטרית עומד אם אני זוכר נכון על כמה עשרות טובות של מליארדים (70-90 לא זוכר בדיוק.) על אותם חובות המדינה משלמת כריבית כמה מלירדים בשנה (שוב לפי השר שיטרית.)ולדעתי וכן אני מתרשם ביבי מתכון לפעול לצמצום אותו גרעון סטטי גם כן והדבר חיובי מאוד משום שבטווח הארוך הוא יפנה עוד תקציבים להשקע בחינוך בתשתיות בהקטנת מיסים וכולי... (ובכנות אם היה לי הזמן היתי יכול להתעמק יותר בתוכנית הכלכלית ולהסביר את הדברים החיובים בה,בינתיים אני יותר ניזון מתקשורת ומהשרים.) מכל מקרה הרושם הוא שמדובר בתוכנית חיובית הרואה מעבר לאף.

אז בא נדבר על הגרעון

[אגב אז ילמדו פחות שעות - זה כן בסדר?!] והרי על זה בדיוק דברנו!! לכן במקום הקטנת נטל המס שמי שנהנה ממנו הוא העשירון והמאיון העליוו - ושני עשורים נוספים ירויחו אולי 50-100ש"ח לחודש אז במקום להרוג את אלו שגם ככה אין להם עדיף לחכות עם מתן המתנות למאיון העליון אם יש לך בעיה הכיצד Zה תיתן דוקא לאלא שיש להם ותקצצ בלחם ובתרופות ובדברים החיוניים של אלו שאין להם [כ40%!!] פה הבעיה!! ולכן גם תשאיר הקיצוצ לבכירים כמו שתיכננת ותבטל הקיצוצ למרויחים עד השכר הממוצע במשק!! והגביה תקטן!!! למה? כי לאנשים אין ויהיה להם עוד פחות מהיכן לשלם!! ולכן עוד עסקים יסגרו!!! איזה צמיחה ואיזו נעלים כתוצאה מהתוכנית !!

ronen1981

New member
לא שאלה של בסדר.

האם זה בסדר שבגלל שתרופה מסוימת לא בסל התרופות יש אנשים שמתים,האם זה בסדר שבגלל שחינוך יחסית לא זול יש אנשים שלא מגיעים למימוש הפוטנציאל שלהם ויש עוד דוגמאות של דברים שלא בסדר אבל מה לעשות התקציב הוא מוגבל וככזה תמיד יהיו דברים שחסרים וטוב אם היו. כעת אתה מדבר בצורה לא ברורה תשתדל לפרט יותר שאבין אותך. כעת האם אני בעד הורדת שכר בשרות הציבורי בהחלט כן!. האם אני בעד הפרטה נרחבה של חברות ממשלתיות וניפוץ המונפולים בהחלט כן! (ואז כבר המסכורת תיהי תלויה ברוחיות של העסק.) האם אני בעד יצירת תלות בין תקציב המדינה לעובדי מדינה קימים כך שלא יהיה מצב של הסכם שכר שנחתם בשנה טובה כלכלית ואז מחויבים כלפיו בשנה כלכלית קשה (מיתון) ואז יש בעיה שכיום אנו עדים לה ,כך שבעצם יש להתנות את כל ההסכמים בסעיף של תקף במידה והכנסות המדינה לא יורדות ואם יורדות יש לשקלל זאת בהסכם לפי מידת הירידה. האם אני חושב שישראל צריכה להפסיק ליבא עובדים זרים בהחלט כן!,האם אני חושב שיש להקטין את תנאי הסעד למובטלים צעירים כדי שישתתפו במעגל העבודה ולא יבחרו בבטלה ובחיים על חשבון המדינה בהחלט כן. האם אני חושב שזה פשע לקחת יותר מ50% מס כולל מאדם עובד בהחלט כן!. האם אני חושב שהתוכנית הכלכלית מושלמת בהחלט לא ,אבל יש בה בהחלט מרכיבים חיובים שנותנים תקווה .

מי דבר על "בסדר"?! סדרי עדפויות עסק

עסקינן והרי גם אני חושב שמין הראוי להקטין את נטל המס... אבל אם אני צריך לבחור בין להקטין נטל המס כעת ולצפר בכך עשיון עליון ובו זמנית להרוס כחצי מדינה ובעיקר כאלו שגם כך ידם לא משגת אזי הבחירה בין האפשרויות לי היא ברורה!! לצערי כל תגובתך היא סיסמאות גרידא שאין להם שום קשר לתוכנית לעומת זאת בתגובצתי הבאתי לך דוגמאות קונקרטיות ואתה מסיבותיך שלך העדפת להתיחס אליהן כאל "בסדר" או " לא בסדר" לא מדובר על כך , מדובר עלך סדרי עדיפויות כאמור לא נאמר ש*כל* התוכנית גרועה נאמר שה*רע* בא הוא כה גדול עד כי הוא יאפיל על הטוב ויביא להרס הבאתי גם נימוקים ודוגמאות אתה מעדיך לדבר בסיסמאות ולא להתיחס לדוגמאות..... על כך אומרים.. שבדרכלל יש לך זסיבות טובות....

Asaf p

New member
חחח....כאילו לא העתקת את המודעה

מילה במילה, אבל להגיד שלא יצא לך לגלות מי זה , זה כתוב שם בגדול : להב,לשכנת ארגוני העצמאים. ועוד לא תתן לו את הפרסומת...יעני לא רק שהעתקת את המודעה אתה תובע לעצמך זכויות יוצרים ולא מוכן לתת פרסומת למי שכתב אותה... מה זה אמור להיות חיקוי של יאצפאן? הרגת אותי עכשיו..

ronen1981

New member
אני מבין שיש לך תחביב האשמות

שוב אתה קופץ במסקנות ומאשים אותי שלא בצדק. אני אכן יודע שרשום שם את שם הארגון אבל לא רשום שם מי עומד מאחורי הארגון (יש מבין מר ברוך.) וכיוון שכך כל עוד לא ברור לי מי עומד מאחורי אותו ארגון ומטרותיו אני לא אפרסם אותו ,באשר לדברים שנאמרו רובם אם לא כולם נאמרו עלידי בהודעות בודדות בפורמים השונים ואותה מודעה אני יכול לטעון באה ולקחה קטעים מדברי והפרה זכויות יוצרים ממני מכל מקרה אני מסכים אם רוח הדברים ולכן בחרתי לפרסם אותם ובכך עזרתי לאותו ארגון שכן הפצתי את המסר שלו ברבים (ולא התימרתי לטעון שהנוסח כפי שהוא הוא פרי מוחי ועובדה שהעלתה זאת לא הכחשתי ואמרתי כי אכן כך הדבר.). מכל מקרה לגופו של עניין עד שלא אברר מי אותו הארגון ומה המטרות שלו לא אקח על עצמי את הפירסום שלו (יתכן ואחרי שאברר אגלה שאני תומך בכל מטרותיו והצטרף אליו למאבק אבל יתכן והוא מחזיק במטרות איומות שאני מתנגד להם מהמהודעה אני לא יכול לדעת.) ומעולם לא טבעתי לעצמי זכויות יוצרים על הטקסת עצמו כפי שהוא בנוסח שלו .

מעולם לא טבעתי לעצמי - כלשונך

אבל זה לא מחסיר מהגניבה של את הטקסט. אילמלא סכל אתה, הייתה מודה בהעתקה ואז היה הויכוח עובר לפסים רציניים. 65000 חכמים לא יצליחו לחלץ אותך.

ronen1981

New member
איזה מצחיק.

מישהו אמר שזה לא נרשם מההודעת פירסום בעיתון?

למעלה