שרשור|אוף|

DeAth ScrEaM

New member
המדינה לא מכירה בי כיהודייה

זאת אומרת שאמא שלי לא יהודייה... נו אז יופי, נחכה לבר אילן

SpyKid

New member
כן, לבניין נטיות אובדניות רציניות,

הוא תמיד מאיים לקפוץ מכתפיהם של סטודנטים.

SpyKid

New member
(החיבוק זה כהמשך להודעה שלי, זה

לא שאני מחבקת את עצמי
)

למה לא מרוצה?

לציון המוחלט אין יותר מדי משמעות. את בי"ב כמדומני, אז אם תוציאי ציוני בגרויות גבוהים את יכולה להיות מסודרת. אני לא ממש למדתי בתיכון, בגלל זה הייתי צריך פסיכו' די גבוה כדי להתקבל למשהו איפשהו (רק בבר אירן ובחיפה אני מתקבל למשהו, כל שאר האוניברסיטאות אפילו לא יורקות לכיוון שלי). אז אמנם לא הפצצתי כמו שציפיתי ורציתי, אבל אני עדיין מתקבל למה שמעניין אותי (וזה מה שהכי חשוב). אז אם הציון המשוקלל שלך גם יספיק למה שאת רוצה\תרצי ללמוד, למי אכפת כמה בדיוק קיבלת בפסיכו'? תחשבי טוב-יהיה טוב :)

DeAth ScrEaM

New member
אתה צודק

אבל הייתי צריכה את הפיסכו' הזה בשביל משהו מאוד ספציפי, ולא הלך. לא נורא, ההורים אפילו צחקו עלי :) אז בסדר.. אגב, בגרויות זה ממש לא אני. בעוד 3 שנים בערך.. קצת פחות.. תראה אותי חורשת לכל הדברים האלה מהתחלה...

יכול להיות שלא תצטרכי בכלל :)

כבר היום שיקלול הפסיכו', במקרה הכי מחמיר, הוא 66% פסיכו' 34% בגרויות. ויש מלא חוגים שיש קבלה ישירה החל מציון פסיכו' מסוים. (אני מכיר מישהו עם 728, ובלי תעודת בגרות שהתקבל ישירות לאיזה משהו די נחשב בבר אילן.. לצערי אני לא זוכר באיזה מקצוע מדובר, אבל הרף אליו, למרות שזה בר אילן, די גבוה, והוא לא עמד בו (בגלל שאין לו ת.בגרות), ולמרות זאת, אפילו בלי ועדת חריגים, האונ' פשוט חיזרה אחריו שילמד אצלם).

DeAth ScrEaM

New member
חחח כן

אבל אני רוצה את התחומים היותר קשים, אז צריך שהכל יהיה גבוה :) ניחא.. יש עוד זמן :)

אם אפשר לשאול,

באיזה תחומים מדובר? (וד"א, רף הקבלה לא מעיד על הקושי, אלא על היצע וביקוש. קחי לדוגמא רפואה: מקצוע לא כזה קשה, אבל בגלל הביקוש את צריכה סכ"ם של עב"ם כדי להתקבל לפקולטה. ואילו פיזיקה, שלכל הדעות קשה יותר מרפואה, דורשת ממוצע די מאפען).

DeAth ScrEaM

New member
כבר ניחשת בעצמך :)

רפואה. נכון שאפילו לא סיימתי עדיין תיכון, אבל לא ממש רואה את עצמי בתחום אחר. וכמו שאמרת, קשה להתקבל לשם. אני אפילו לא מבינה למה... זה כ"כ קריעת תחת... ומתחילים לחיות רק באיזה גיל 40
למה כלכך הרבה רוצים את זה? :/

תאמיני לי, כל הרפואנים פסיכים..

אם תבדקי מה הגיל הממוצע של סטודנטים שנה א' ברפואה, תגלי שזה לא פחות מ25..! חצי מהאנשים שם כבר יוצאים לפנסיה אוטוטו.. אבל רצינות, זה ממש מטורף מה שהולך עם הרפואה בארץ. כי לא רק שאת צריכה ממוצע בגרויות של 115 (שבשביל זה כנראה תצטרכי להרחיב גיאוגרפיה, פילוסופיה, רוסית ומדעי הדשא ל5 יח"ל), את צריכה גם פסיכו' אסטרונומי. אני מכיר אישית מישהי ששפרה פסיכו' מ750 ומשהו ל786 ע"מ להתקבל לרפואה בטכניון. בנוסף, אני מכיר שני אנשים עם ציוני פסיכומטרי ממש מרשימים (741 ו763) שנאלצו לוותר על חלום הרפואה רק בגלל שבחרו להרחיב גיאוגרפיה והתעצלו להוסיף גם פילוספיה, הסטוריה, יידיש ותנ"ך. וזה בלי להזכיר את הראיונות והמו"ר (או איך שלא נקרא המבחן שלהם) שהם עובירם לפני הקבלה. ועכשיו גם רוצים להוסיף איזה מבדק נוסף, שימדוד, במילים אחרות, אינטלגנציה רגשית וכאלה שטויות. בקיצור, כל ה__ ברפואה. :) להגיד לך את האמת, זו בערך הפעם הראשונה שאני שמח שאני לא מעוניין בכלל במקצוע. כי אני לא רואה את עצמי עושה עכשיו את כל התיכון והפסיכומטרי מחדש. אבל בכ"מ, באמת שאין דבר העומד בפני הרצון. כך שהכל תלוי אך ורק בך. :)

DeAth ScrEaM

New member
יאס...

די מטורף מה שהולך כאן.. אמא שלי אחות בבית חולים.. סיפרה לי שהולך להיווצר מחסור ענק ברופאים בארץ בגלל כל הקשיים.. ומתכוונים לפתוח פקולטות/ בתי ספר לרפואה בארץ.. ויש מצב שייקלו את הדרישות.. אבל בטח אפילו אם זה ייקרה, עד שאני אסיים צבא הכל יהיה מלא ואני אוכל ***. :(

g I L 20

New member
זה את, זה את, אל תדאגי.

תסיימי עם זה עכשיו את כל מה שאת יכולה (שזה הכל) וצאי לחופשי. אם תצטרכי לשפר משהו אחר כך, אז תשפרי--אבל אחר כך :) ...

למעלה