שרשור|אוף|

../images/Emo12.gif "אדריכלות עצמית"../images/Emo35.gif

תראה. את מה שחשבתי כתבתי בצורה מנומקת ומנומסת וממש לא מתלהמת. אני יכולה להסכים איתך רק לגבי דבר אחד - לא היה עלי לעשות שימוש בלשון רבים, וגם ואין לי שום כוונה "מסיונרית" כזו או אחרת וגם אין לי שום כוונה להיכנס כאן ל"רובריקה" של "תואמת אבישג". אז - תעשה טובה ותשחרר אותי מההנצחויות והפנקסנות. כל חטאי עלי אדות הוא, שמצאתי לנכון להביא כאן מידע שהוא רלוונטי לדיון שלנו וגם יכול לעזור למי שצריך. אבל, פרט לכך - אני עומדת מאחורי כל מילה שכתבתי ואפילו מקבלת את זכותך לחשוב אחרת.

SpyKid

New member
רעיון יותר טוב:

מבחן נפרד לכל מקצוע. מי שמעוניין ללמוד מתמטיקה, למשל, ייבחן בבחינה מיוחדת הכוללת בדיקת יכולות מתמטיות. מי שמעוניין ללמוד פילוסופיה סינית ייבחן בבחינה העשויה להיות רלוונטית למקצוע, וכו'.

g I L 20

New member
יותר כסף, יותר מאמץ, פחות תפוקה.

זה כבר קיים היום כחלק מן הדרישות בחוגים מסויימים (אדריכלות, עיצוב, אנגלית.. ועוד כמה שאני לא זוכר כרגע) וכן בתארים מתקדמים כדוגמת מבחני ה GRE SUBJECT TEST החמוד והמתוק. או ה MCAT ברפואה. למעשה,זהו כלי סינון הרבה יותר "אכזרי" מהפסיכומטרי כי הוא דורש יכולות שמצריכות לימוד רחב יותר ומקצועי הרבה יותר מאוסף הנושאים הממצים של הפסיכומטרי. מדוע זה טוב? 1 מיקסום האנשים בעלי עיניין ממשי בחוג וקיצוץ אחוז הנשירה. 2 מוכיח רקע בלימודים ומקל כן על הסטודנט ועל המרצה. 3 הסטודנט יידע טוב יותר לאן הוא נכנס. מדוע לא? 1 כי לחבר בחינה מיוחדת לכל החוגים שיש, להכין מערך שאלות, בודקים, בוחנים, וכמובן - מכוני הכנה...--לא כלכלי, לא משתלם. 2 קשה הרבה יותר מהפסיכומטרי. בעוד הפסיכומטרי מבצע חתך רוחבי ולא עמוק בחומרים כלליים, המבחן הזה ידרוש יכולות שלסטודנט קשה מאוד להוכיח שהוא אכן מחזיק בהן. 3 יש סטודנטים שלא בדיוק רואים בחוג המבוקש כפסגת שאיפותיהם . הם מצליחים היטב במהלך הלימודים בלי שום ידע מקדים והמבחן הזה ימנע מהם את התואר שהם רוצים ושיש ביכולתם להשיג, גם בלי לדעת כל פסיק בסילבוס. אלה הבעד ונגד שעולים כרגע לראש, יש עוד ועוד. השורה התחתונה היא שהפסיכומטרי יותר יעיל.

SpyKid

New member
ראשית,

הרעיון הוא שמוסד הלימודים יבנה את הבחינה בהתאם לביקוש והרמה של הסטודנטים שבהם הוא מעוניין. והרעיון הוא לא שיבדקו את הידע במקצוע המבוקש, אלא פוטנציאל ללמוד אותו. כשרוצים לבדוק יכולות מתמטיות לא נותנים לבן אדם לפתור תרגיל בחדו"א.

ilatan

New member
הזדהות...

אני ממש יכולה להבין אותך. גם אני קיבלתי את אות הציון בדיוק. רק שהתגובה שלי הייתה שונה במקצת וכללה קפיצות וצווחות מסביב לתיבת הדואר
אומנם לי (באונ' ת"א) לא הציעו מלגה מדהימה שכזאת.. אז לא היו לי את הסיבות שלך לעצבים (מוצדקים)... ובכלל, יש מלא טודנטים שמצליחים לסיים תואר בלי המלגה הספציפית הזו.. יש אחרות... אבל אלא אם אתה מתכוון לעשות חוזר (בעעע) צריך להתמקד בחיובי - עוד כמה שנים תוכל להגיד לכולם שעשית תואר לגמרי לבד, בלי שום עזרה מכל מני מלגות! בכוחות עצמך! כבוד! יהיה בסדר.

DeAth ScrEaM

New member
תגיד

מה הקטע של בר אילן עם היהדות? לא ממש הבנתי מה נסגר עם זה..

בבר אירן,

בס"ד את חייבת לקחת קורסים ביהדות ולא משנה מה את לומדת. נגיד את באה ללמוד כימיה (שבר אירן דווקא די נחשבת בתחום), אז תצטרכי לקחת במהלך התואר הראשון איזה 3-4 קורסים בהגותו של הרמב"ם, בעקרונות שמירת הנגיעה ובפסיקות של הרבי מליבוביץ' (אדמו"ר שליט"א). ואם תסרבי-לא תהיי זכאית לתואר. ד"א, שמעתי איפשהו שמתכוונים בקרוב לפתוח פקולטה לרפואה גם בבר אירן, אז אולי באמת כדאי לך קצת לחזור לדרך הישר... :)

תלוי..

אם מבחינת המדינה, רשויות החוק, את יהודיה-את חייבת לקחת את הקורסים. אם המדינה לא מכירה בך כיהודיה, למיטב ידיעתי את פטורה מכל הבבל"ת הזה. ד"א, למה את ערה בשעה כזאת?...

DeAth ScrEaM

New member
יש לי מחר מועד ב'

מגן בביוכימיה... וכרגיל דחיתי הכל לרגע האחרון... מנסה ללמוד.. :|

אה...

ולא נראה לי שאת כ"כ מצליחה.. אא"כ את לומדת במקביל לכתיבת ההודעות בפורום.. :) בכ"א, לא היה עדיף לישון כמה שעות לפני המבחן?..

DeAth ScrEaM

New member
לומדת :)

אני כישרונית.. הידעת שישנן 4 קונפורמציות עיקריות של חומצות אמינו אשר מרכיבות את החלבון (אתה כולך חלבון)? המבנה הראשוני למשל, מהווה תיאור מלא של כל הקשרים הקוולנטים בחלבון. נכון שבא לך לשנוא ביוכימיה גם? כי אני מאוד רוצה. בעצם אני שונאת.

נשמע מאד מעניין..../images/Emo67.gif

רק אם לא אכפת לך לתרגם את זה לעברית.. הסינית שלי לא טובה במיוחד.. בכ"א, למרות העניין הבלתי רגיל שמעורר החומר הנלמד, אני נאלץ לפרוש בשיא.. אז בהצלחה מחר במבחן!!! לילה\בוקר טוב! :)

למעלה