שרשור אוף 🐔

limors2

Well-known member
כתבתי בשבוע שעבר לתפוז על בעיית האייקונים שלי, והתגובה שלהם הייתה משהו בסגנון של "זה קשור לזה שאנחנו עדיין בונים נתונים ומשחזרים שטויות, זה עוד יכול לקחת זמן".

מעניין שזה רק אצלי|שפם|

דיברגנט חדש

Well-known member
כתבתי בשבוע שעבר לתפוז על בעיית האייקונים שלי, והתגובה שלהם הייתה משהו בסגנון של "זה קשור לזה שאנחנו עדיין בונים נתונים ומשחזרים שטויות, זה עוד יכול לקחת זמן".

מעניין שזה רק אצלי|שפם|
זה לא רק אצלך, כשיש אייקון, |תפוז| לא מאפשר להגיב על התגובה, אלא אם כן, מחקת את האייקון מהתגובה שאליה מגיבים.
אגב, לא מדובר על תגובה קצרה כמו שלך, אלא על תגובה עם קישורים ו/או תמונה.

didalf

Well-known member

מעניין שזה רק אצלי|שפם|
🤦‍♀️🤦‍♀️(בהתחלה עשיתי את הפייספאלם של תפוז ואז הבנתי שלא תראי אותו אז החלפתי)
לפעמים כשאני נכנסת מהטלפון חלק מהאייקונים לא מופיעים.

מילי08

Well-known member
את חושבת שאנשים יזרמו? גם לשאול וגם לענות? אני לא יודעת. בקושי זרמו פה עם המשחק של לונה שהוא לא כזה מצריך מאמץ:-(
נכון :-/ אפשר לחשוב שאנשים פיתחו חיים פתאום בקורונה :-D
לא מסכימה אבל זה עניין של הרגל גם אני מניחה. רובנו נשאר בתפוז עד שהוא ימות באמת (בינתיים יש לו יותר נשמות מחשבנו).
נכון, למרות שהוא ממשיך לעצבן נורא. אני פחות מתחברת לפייסבוק באופן כללי.
מפגרים. ממש עושים הכל כדי להרחיק את הגולשים. אפילו החיפוש שלהם הוא בלתי אפשרי. מוריד על דעת עצמו מילה ממחרוזת חיפוש של שתי מילים, ואז נותן תוצאות לא קשורות בעליל.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
תפסיקו להעליב את תפוז בחוסר רלוונטיות אנחנו עדיין כאן כי אנחנו אוהבים אותו|לב|:-D
אני די בטוח שמתישהו ביומיים האחרונים קראת לו תפוזבל.
לא שזה לא בסדר
הוא באמת תפוזבל, אבל הוא התפוזבל שלנו.
2.אני לא מסכים שיותר נוח כאן מקבוצת פייסבוק. יש יתרון למס' קטן של אנשים, לחפירה שנוצרת בעקבות שפה משותפת והיכרות ארוכה עם אנשים שכיף לשמוע מהם. תעבירי את התכונות הללו למערכת של קבוצת פייסבוק (סודית נגיד) ואולי קצת יותר אנשים יצטרפו וזה יחסוך את הממשק המייגע הזה.
בפייסבוק אפשר לשחזר את עניין האנונימיות על ידי כך שיוצרים משתמשים בדויים
ואפשר לשמר על כמות איכותית על ידי נעילה
אבל וואו הממשק הוא נוראי. אנחנו בדקנו כמה אתרי פורמים אחרים עם ממשקים פחות טובים מזה של תפוז הישן והנוכחי, אבל עד כמה שהם היו בעייתיים כולם הסכימו שהם עדיין עדיפים על הממשק של פייסבוק.
כלומר פייסבוק מתאים למקום שבו מישהו מפרסם משהו ואז אנשים מגיבים לו (זה מתאים לזה, הממשק עדיין מחורבן אבל זה מתאים לזה)
אבל הוא לא מתאים בשביל לנהל דיונים.

איך מצאת את זה?
זה בכלל תקופה שהיית בפורום?
אני תוהה אם אנחנו לא מכירים אחד את השני יותר מידי גם ככה...
אבל יכול להיות נחמד. רוצה להיות הקורבן הראשון?

טוני החתול

Well-known member
מנהל
יש לפייסבוק כמה בעיות.
1. אין יותר משתי רמות תגובה. יש פוסט ראשי, תגובה, תגובה לתגובה ומשם הכל באותה רמה ואין מושג מי הגיב מי או למה. נכון שפה זה כבר פחות נוח כמו העץ הישן של תפוז אבל עדיין עם הציטוטים אפשר לדעת למה מגיבים.
2. הוא מראה לך רק 2 תגובות אחרונות ובדיון ארוך צריך כל הזמן לפתוח הכל ולחפש איפה נוספה התגובה החדשה. נכון שפה שוב גם דפקו את הנוחות היחסית שהייתה ועדיין אם משתמשים בשיטה שלנו לשרשר בסוף יותר קל לעקוב מלחפש באיפה השרשור איפה נוספה תגובה.
3. הכל בפייסבוק מצומצם למרכז וקטן יותר. וגם תגובות תמיד מיושרות לשמאל וכשמערבבים עברית ואנגלית יוצאות מבולגנות.
4. אין אפשרות לספוילרים. אפשר לעשות נקודות אבל זה מציק, וגם תמונות או וידאו תמיד יוצגו, אי אפשר להסתיר תמונה שהיא ספוילר. אצלנו זה חשוב.
נכון, נכון, נכון ונכון
אנחנו רלוונטים, זה שאר העולם שלאB-|
אבל זה הכי נכון
בגדול, זה מאוד תלוי נוחות ורצון לשינוי. מתרגלים כל כך הרבה זמן לתפוז שלגיטימי לא לרצנות לשנות. לפעמים שינוי זה לא דבר רע. כמו השינוי שחווים במראה החדש הזה.
העניין הוא שזה לא שאנחנו מפחדים מהשינוי לפייסבוק כי זה פורמט שאנחנו לא רגילים אליו.
לכולנו יצא להתשתמש בפייסבוק. זה גדול מידי ויותר מידי זמן בשביל שמישהו כאן יהיה בתול פייסבוק לחלוטין.
אני אישית כתבתי והגבתי בקבוצה בפייסבוק לתקופה מסויימת. התרגלתי לפורמט ולחסרונות שלו, אבל זה תמיד היה הרבה הרבה פחות נוח.

בכל מקרה, אתה חדש כאן. אני חושב שעם הזמן גם אתה תגלה שהממשק כאן הרבה יותר נוח מזה של פייסבוק.

מעניין שזה רק אצלי|שפם|
איזה חראים
ולעשות את זה דווקא כשאני בדיוק מנסה לשכנע מישהו שתפוז הוא טוב יותר מפייסבוק.
{כי הרי אם למישהו יש בעיה עם פייסבוק הוא כמובן יכול פשוט לשלוח מייל לצוות פיתוח של פייסבוק ולקבל תשובה מבן אדם אמיתי}

didalf

Well-known member
חחחח בדיוק|לב|

בפייסבוק אפשר לשחזר את עניין האנונימיות על ידי כך שיוצרים משתמשים בדויים
ואפשר לשמר על כמות איכותית על ידי נעילה
אבל וואו הממשק הוא נוראי. אנחנו בדקנו כמה אתרי פורמים אחרים עם ממשקים פחות טובים מזה של תפוז הישן והנוכחי, אבל עד כמה שהם היו בעייתיים כולם הסכימו שהם עדיין עדיפים על הממשק של פייסבוק.
כלומר פייסבוק מתאים למקום שבו מישהו מפרסם משהו ואז אנשים מגיבים לו (זה מתאים לזה, הממשק עדיין מחורבן אבל זה מתאים לזה)
אבל הוא לא מתאים בשביל לנהל דיונים.
|כן|

נכון, נכון, נכון ונכון
אבל זה הכי נכון
טוב אני מרגישה שאנחנו מסכימים יותר מידי כבר זה מדאיג:-D

nerdkey treky

Active member
אני חושב שמה שאני מנסה לעשות עכשיו מתאר בצורה הטובה ביותר למה תפוז הוא מתסכל ומבלבל - בפייסבוק בלי לדעת כלום, יכולתי לתייג את שניכם (עדי וטוני שאני טרם יודע את שמך) בהודעה הזו. בתפוז אני צריך לנחש משום מקום איך עושים את זה. כמו עם התגובות וספוילר וכל כך הרבה דברים שונים. הממשק כאן לא אינטואיטיבי למשתמשים חדשים, יכול להיות שזו הסיבה שרוב האנשים עזבו, רוב העולם מבין איזה אתר מייגע זה. אתם פשוט נשארים נאמנים, לא בגלל שהוא יותר טוב מפייסבוק, בגלל שהוא "התפוזבל שלכם". אני חוזר ואומר, אם היו לוקחים את התכונות שיצרתם כאן ומדביקים אותם לקבוצת פייסבוק, המקום היה יותר מוצלח ואפילו יותר אנשים היו מצטרפים לדיונים וככה גם פייסבוק הייתה הופכת לטובה יותר בזכותכם.
אתם ממש מזכירים לי את חברי "ישראבלוג" המנוח. אתר בלוגים ישראלי שהיה בבעלות ערוץ 10\נענע\לא זוכר מי, הרבה אנשים היו מוטרדים מסגירת האתר והמחסור באתר חלופי, שכן פייסבוק הוא המוני מדי. בסוף הם התרגלו.... בערך. חלק עברו לאתר חדש, לא כולם.

מילי08

Well-known member
כן. אנחנו לגמרי קהל שבוי
איך מצאת את זה?
זה בכלל תקופה שהיית בפורום?
אני תוהה אם אנחנו לא מכירים אחד את השני יותר מידי גם ככה...
אבל יכול להיות נחמד. רוצה להיות הקורבן הראשון?
בדקתי את החיפוש בגוגל כמו שלונה הציעה, וניסיתי לחפש כל מה שאמרתי שאני רוצה לראות ולא טרחתי אף פעם להכין לי באמת רשימת צפייה, וככה הגעתי גם לזה.
לא אכפת לי. אפשר גם משחקים אחרים אם רוצים, פשוט בזה אני כנראה לא יכולה להפסיד :-D
וזאת הזדמנות להודות שוב ללונה על הנסיון שלה להחיות את החידון |4U|
איזה חראים
ולעשות את זה דווקא כשאני בדיוק מנסה לשכנע מישהו שתפוז הוא טוב יותר מפייסבוק.
:-D
יכולתי לתייג את שניכם (עדי וטוני שאני טרם יודע את שמך) בהודעה הזו. בתפוז אני צריך לנחש משום מקום איך עושים את זה
התיוג דווקא אותו דבר
@ ושם המשתמש.
טוני הוא למעשה ברוטוס שהוא למעשה ניק. תזכור רק ניק..

אני מסכימה עם מה שכתבו מעלי לגבי פייסבוק. נכון, אנחנו קהל שבוי של תפוז כמו שכתבתי, אבל ממשק של פורום, כל פורום, הוא לא ממשק של פייסבוק.
בסוף גם אתה תיכנע :-P:

nerdkey treky

Active member
התיוג דווקא אותו דבר
@ ושם המשתמש.
טוני הוא למעשה ברוטוס שהוא למעשה ניק. תזכור רק ניק..

אני מסכימה עם מה שכתבו מעלי לגבי פייסבוק. נכון, אנחנו קהל שבוי של תפוז כמו שכתבתי, אבל ממשק של פורום, כל פורום, הוא לא ממשק של פייסבוק.
בסוף גם אתה תיכנע :-P:
ניסיתי לתייג וזה לא הצליח. עכשיו זה בערך עובד, זה בורח כל הזמן.... @didalf
אני אכנע רק בגלל שאתם כאן, לא בגלל שתפוז נוח, שימו לב להבדל.

limors2

Well-known member
{כי הרי אם למישהו יש בעיה עם פייסבוק הוא כמובן יכול פשוט לשלוח מייל לצוות פיתוח של פייסבוק ולקבל תשובה מבן אדם אמיתי}
אז פחות, הבת זוג שלי ננעלה מחוץ לחשבון שלה לפני כמה שבועות והסיסמה המאופסת שלה לא הגיעה למייל, וגילינו שזה בלתי אפשרי לשלוח מייל לפייסבוק/להשתמש באופציית תמיכה כלשהי שהיא לא הhelp center המטופש שלהם. הדרך היחידה שבה אפשר לדבר עם מישהו אמיתי (מהניסיון שלי) זה אם חוסמים לך את הפרופיל מסיבה מסוימת ונותנים לך אפשרות לערער.

אז מהבחינה הזו, תפוז עדיפים כי הם ענו לי. ועוד בלילה!

didalf

Well-known member
יכולתי לתייג את שניכם (עדי וטוני שאני טרם יודע את שמך) בהודעה הזו.
כן דווקא התיוג הוא הכי אינטואטיבי בדיוק כמו בכל מקום אחר.

זה לא שתפוז החדש הזה הוא שיא הנוח והממשק המושלם בעולם, אף אחד לא אומר את זה. אבל עדיין יותר טוב ביחס לפייסבוק.

אז פחות, הבת זוג שלי ננעלה מחוץ לחשבון שלה לפני כמה שבועות והסיסמה המאופסת שלה לא הגיעה למייל, וגילינו שזה בלתי אפשרי לשלוח מייל לפייסבוק/להשתמש באופציית תמיכה כלשהי שהיא לא הhelp center המטופש שלהם. הדרך היחידה שבה אפשר לדבר עם מישהו אמיתי (מהניסיון שלי) זה אם חוסמים לך את הפרופיל מסיבה מסוימת ונותנים לך אפשרות לערער.

|פנים||פנים|
גם אנשים שנחסמים לרוב לא מצליחים לקבל תשובה למה, לא?

טוני החתול

Well-known member
מנהל

אה כן, אני כתבתי את מה שכתבתי בציניות. (הייתי באמת צריך להוסיף את האמוטיקון המתאים)
אבל ברור שזה יתרון שיש לתפוז. בגלל שיש בסה"כ לא הרבה משתמשים אז אפילו עם הצוות הקטן שלהם הם תכלס יכולים להתייחס לכל מי שפונה אליהם.
*ויש להם קטע מוזר שהם לרוב עונים דווקא בלילה. (יש סיכוי שהם ערפדים)
ני חושב שמה שאני מנסה לעשות עכשיו מתאר בצורה הטובה ביותר למה תפוז הוא מתסכל ומבלבל - בפייסבוק בלי לדעת כלום, יכולתי לתייג את שניכם (עדי וטוני שאני טרם יודע את שמך) בהודעה הזו. בתפוז אני צריך לנחש משום מקום איך עושים את זה. כמו עם התגובות וספוילר וכל כך הרבה דברים שונים. הממשק כאן לא אינטואיטיבי למשתמשים חדשים, יכול להיות שזו הסיבה שרוב האנשים עזבו, רוב העולם מבין איזה אתר מייגע זה. אתם פשוט נשארים נאמנים, לא בגלל שהוא יותר טוב מפייסבוק, בגלל שהוא "התפוזבל שלכם". אני חוזר ואומר, אם היו לוקחים את התכונות שיצרתם כאן ומדביקים אותם לקבוצת פייסבוק, המקום היה יותר מוצלח ואפילו יותר אנשים היו מצטרפים לדיונים וככה גם פייסבוק הייתה הופכת לטובה יותר בזכותכם.
אבל שוב אתה מתעלם מכך שכולנו מכירים את פייסבוק מספיק טוב כדי לדעת שהוא מתסכל.
בעוד אתה לא מכיר עדיין את תפוז כדי לדעת אם הוא מתסכל. הוא פשוט מתסכל אותך כי עדיין לא התרגלת אליו.

אגב, ברור שבפייסבוק אין את הבעיה של כיצד לעשות שתגובה למשהו ספציפי שמישהו כתב תהיה בסוף השרשור. כי זה משהו שלא קיים.

nerdkey treky

Active member
אבל שוב אתה מתעלם מכך שכולנו מכירים את פייסבוק מספיק טוב כדי לדעת שהוא מתסכל.
בעוד אתה לא מכיר עדיין את תפוז כדי לדעת אם הוא מתסכל. הוא פשוט מתסכל אותך כי עדיין לא התרגלת אליו.
כמה אתם מכירים את פייסבוק? ניסיתם ליצור קבוצה ולכתוב שם למשך חודש?
לא צריך להכיר את תפוז הרבה זמן בשביל להתנסות במגבלות והתסכולים שלו. לעומת זאת, לא היו שום מגבלות ותסכולים כאלו כאשר התחלתי לכתוב בפייסבוק. ולמען האמת, לפני חודש כל העיצוב של האתר השתנה, דבר שמאוד לא אהבתי, אבל התרגלתי אל זה די מהר. לתפוז... קשה להתרגל.

Lhuna3

Well-known member
לא צריך להכיר את תפוז הרבה זמן בשביל להתנסות במגבלות והתסכולים שלו. לעומת זאת, לא היו שום מגבלות ותסכולים כאלו כאשר התחלתי לכתוב בפייסבוק. ולמען האמת, לפני חודש כל העיצוב של האתר השתנה, דבר שמאוד לא אהבתי, אבל התרגלתי אל זה די מהר. לתפוז... קשה להתרגל.
לצערי אני בפייסבוק כל יום. קוראת וכותבת בקבוצות...

didalf

Well-known member
כן, עשינו קבוצה זמנית ל100 כשהאתר עבר וקרס ולא ידענו מה יהיה, זה היה פחות נוח. והיינו רק 3 אז זה היה סביר אבל יותר מזה היה קשה ממש לעקוב. (היא מתה וחזרנו לפה).
ואני גם קוראת בכל מיני קבוצות ורואה שזה פחות נוח.

אגב אני רואה שבאמת הצטרפת לתפוז לא מזמן, אחרי המעבר אפילו. משומה הנחתי שכמו רוב האנשים אתה תפוזון ותיק שרק הגיע לפורום טלוויזיה לא מזמן, אז אני חייבת לשאול - מה מוביל אדם להצטרף לתפוז בשנת 2020??8-* (אה או שאתה מאלה שלא הצליחו לשחזר את הכינוי שלהם פשוט?)

dilia snake

Well-known member
מבחינתי, אחד היתרונות הכי גדולים של תפוז זו התחושה של האנונימיות. ומהכרות שלי עם עצמי אם אני אפתח דף רק בשביל קבוצה של הפורום אחרי יום כבר יימאס לי מלרוץ בין החשבונות(כי אני נכנסת לפורום ולפייסבוק בממוצע פעם בחצי שעה) ואני אפסיק לכתוב...

ואני דווקא מאלו שכן אוהבת ומסתדרת עם הקבוצות בפייסבוק.

מילי08

Well-known member
ברור, בגדול זו גם הסיבה שלנו. |חיבוק|
יש סיכוי שהם ערפדים
מעניין. נראה לי שעלית כאן על משהו
מבחינתי, אחד היתרונות הכי גדולים של תפוז זו התחושה של האנונימיות
גם אני. פייסבוק מערים קשיים על חשבונות פיקטיביים.
אותי גם הפייסבוק מציף ממש, יותר מידי פרסומים וקשקושים. אין לי סבלנות.

בקיצור @nerdkey treky, באמת חשבנו על הרבה אופציות לפני המעבר לתפוז החדש והוסכם שברירת המחדל היא הרע במיעוטו. אז בינתיים אנחנו כאן עד שלא תהיה ברירה

nerdkey treky

Active member
אה או שאתה מאלה שלא הצליחו לשחזר את הכינוי שלהם פשוט?
לא הצלחתי לשחזר את השם משתמש הקודם. גם ככה לא הייתי כותב, בעיקר קורא.
באמת חשבנו על הרבה אופציות לפני המעבר לתפוז החדש והוסכם שברירת המחדל היא הרע במיעוטו. אז בינתיים אנחנו כאן עד שלא תהיה ברירה
אני חושב שאני צריך ליצור קשר עם הנהלת תפוז כדי שתהיה ברירה מוהמוהמוהמוה
לצערי אני בפייסבוק כל יום. קוראת וכותבת בקבוצות...
למה לצערך? את לא משתפת בדיעות כמו כאן?

למעלה