שרשורי פורום חופש

ואם ההחלטה הייתה קיימת לפני ../images/Emo141.gif

ואם ההחלטה הייתה קיימת לפני כן, האם יכול המיעוט הזה, אשר קנה את הקיפוח בידעין ובמחירו הנכון, לאלץ את הרוב לקנות את מניותיו, חצי שעה לאחר מכן, במחיר הגבוה? אם כך, זו פרנסה מצויינת! האתר של קימקא

shaio

New member
שאלה היא

אני יכול גם לחשוב על תשובות (כגון שיש להבחין בין קיפוח לבין עושק), אבל הרחקנו בתיאוריה.

אם אתה מתכוון לומר ...../images/Emo141.gif

אם אתה מתכוון לומר ש-HARD CASES MAKE BAD LAW, אז אני מעולם לא אהבתי את המימרה הזאת (למרות שהיא די נכונה), כי לא הלכתי ללמוד משפטים בשביל ה-EASY CASES. שבוע טוב, שאיו.

shaio

New member
לא, רק התכוונתי

שהפלגנו לתחום התאגידים, וזה כבר נהיה "שאלה תיאורטית". כלומר, גם אם אמציא תשובה פוזיטיבית, האם זה יפתור את השאלה? השאלה היא יפה כשלעצמה, מעניינת, ותשובה פוזיטיבית מוצעת לא תגרע מעוצמתה. אם כבר הזכרת-- CASES הם המציאות. LAW הוא ייצוג המציאות. המחשבה שייצוג כלשהו של המציאות יכול לשקף באופן מלא את המציאות הוא מופרך בעיני. אני מהמאמינים ששפה איננה יכולה להיות שלמה, ואף השפה המשפטית אינה יכולה ללכוד את מהותה של המציאות (למרות שרוב הזמן היא עוזרת). שבוע טוב!

אביא

New member
הרשה לי לפקפק בתועלת של טיסות

אל על בשבת. גם בלי חרם צרכני רישמי של החרדים הכנסות אל על תרדנה מעצם הפרסומת הרעה בחוגים אלו. ואפילו אני שאני לא חרדי את ה2- טיסות השנתיות שלי הם יפסידו סתם כי ארצה להדגיש נקודה.

shaio

New member
השווי מבוסס על הערכה חשבונאית

שלמי שעשה אותה היה תמריץ להפחיתה.

אביא

New member
את שוויון של הערכות חשבונאיות

ראינו בניו-יורק. האם ההערכות המגמתיות לוקחות בחשבון חרם צרכני?

shaio

New member
אני משער שלא

וכאמור, אם יש הטיה במספר, הרי שלפי זכרוני (זה פשוט היה מאוד מזמן) היא כלפי מטה. אם אני זוכר נכון דובר אז ב"גובה הפיצוי" שתקבל אל-על בעת הפרטתה בגין כך שאסור לה לטוס בשבת, והמעריך היה איכשהו מטעם הממשלה.

אביא

New member
אגב גם השירות העל הפנים שלהם

לא בדיוק מושך אותי לטוס איתם אבל אתה יודע חינכו אותנו לטוס כחול לבן גם אם זה עולה קצת יותר.

השירות על הפנים?

כשטסתי באל-על, נתנו לי מגבון לח לרענון הפנים. שמתי אותו על הפנים. זה שירות.

אביא

New member
זה בדיוק שירות על הפנים

אתה שמת את המגבון לא הדילת. זה אפילו לא שירותים. לגופו של ענין הצפיפות במטוסי אלעל ידועה לשמצה ומלבד זאת יצא לי לטוס בוירגין מלונדון לני יורק וכל השוואה לאל על מיקרית בהחלט.

אביא

New member
גם אני חונכתי כך אבל מה לעשות

הם לא טסים בין לונדון לוושינגטון וניו-יורק

nirdagan

New member
מטוס עם טייסים גויים

אתה רוצה לטעון שיש דרך לבדוק אם הטייסים בחברות זרות הם גויים או לא? אם מישהו ינסה לברר דבר כזה הוא יתוייג במדינה מודרנית כמו גזען מפגר, ובצדק. חוץ מזה עובדי נמל התעופה בארץ חלקם יהודים, כגון אלה שבודקים את הדרכונים ואלה שפורקים את המזוודות. לגבי "רגשי הלאום" עליך להבין שגם לחילוניים יש רגשות.

עוד דבר ...

יש כמה הצעות חוק נוספות בענין ההקלות לחרשים. הן עוסקות בעניינים שונים (פטור מאגרת רדיו לרכב, החזר מס על רכישת אביזרים, תרגום לשפת הסימנים - ועוד). באף אחת מההצעות האלה לא נזכר מאומה על "חרש, שוטה וקטן", או כל ביטוי אחר שהיית כל כך בטוח שהביא את הכנסת להציע שהדין האישי של החרש לא ישתנה.

אביא

New member
כמה אופייני...

לא קראתי אבל... וכאן באה ההשמצה התורנית.

א סנדלר

New member
וחוץ מזה

הענין של חרש שוטה וקטן לא שייך לדין האישי של החרש אלא לדיני הראיות של המשפט העברי. (אצל פנדרייך: כנראה צ"ל "משפט עיוורי")

למעלה