שרשורי פורום חופש

nirdagan

New member
מותר לי לדון בזוית משפטית גם בלי

להיות משפטן. זכות הדיון שמורה לכל, ואיננה מוגבלת למי שהחוק התיר לו לעסוק בעריכת דין, או מי שלמד משפטים במוסד להשכלה גבוהה. כמו כן הודעתי לא דנה בזכותי הפרטית לדיון משפטי אלא לעיקרון הכללי לגבי סוג הדיונים המותר בפורום.

nirdagan

New member
אז לשאלתך זו יש מספר תשובות:

1. בראש הפורום מופיעה אזהרה לגבי הערך "הייעוצי" של התשובות. 2. זה ענין של מנהלת הפורום, שמעולם לא העירה לי על כך. 3. אם אני מדבר שטויות המשפטנים המשתתפים בפורום מפרסמים את דעתם המלומדה הסותרת את טענותי, והקורא יחליט איזה משקל לתת לכל תשובה.

פרסום מודעות זנות

בעיתון גלובס מופיעה ידיעה שהוגשו כתבי אישום נגד מול"ים בגין פרסום מודעות זנות. האם לדעתכם ראוי לאסור על מודעות זנות או על זנות בכלל? לדעתי הזנות בארץ צריכה להיות ממוסדת והפרסום חייב להיות חוקי. לדעתי המלחמה בזנות באה מצד המימסד הדתי למרות שהחרדים לא בוחלים בהליכה לזונות. לדעתי הזנות חוסה בצילו של חופש העיסוק וכל התעשיה שסביבה צריכה להיות חוקית.

זכויות החירש

התפרסמה ידיעה שהצעת חוק זכויות החירש עברה בקריאה ראשונה. לא קראתי את הצעת החוק, אבל אני כמעט בטוח שיש בה פיסקה שקובעת שאין בחוק כדי לפגוע בדין האישי של החירש. בכל חוק הומני מכניסים הגבלה שתאפשר המשך ההפליה שיש בהלכה היהודית. החירש כידוע מופלה לרעה בדיני הנישואין. אין לחירשת כתובה וטקס הנישואין משפיל.

הומניזם חרדי

החרדים התנגדו שמטוס אל על יביא את ניצולי התקפת הטרור לישראל בשבת. לא ענין אותם שהניצולים נמצאים בטראומה. לא ענין אותם שהם רוצים לחזור הביתה כמה שיותר מהר. שיקולים אנושיים לא היו לנגד עיניהם כלל. כל מה שענין אותם הוא שאל על לא תחלל את השבת. פולחנים וטקסים חשובים בעיניהם יותר מכל דבר אחר. הנה עוד הוכחה שלחרדים אין מצפון.

ערבים החוצה?????

מה דעתכם על הצעת החוק החדשה של הממשלה להתיר הקמת ישובים ליהודים בלבד? לדעתי זוהי גזענות לשמה. אילו הינה חוקה חוק כזה לא היה עובר. מענין אם הוא יעמוד במבחן בג"צ לאור חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו.

יוסי99

New member
משהו מעניין בהקשר הזה

יש בחור שמדי פעם מפרסם מודעה תחת הכינוי the client (נדמה לי שכאן בתפוז), שיש לו הרבה מה להגיד בנושא: למשל על העובדה שעיתונים יומיים מרוויחים מהמודעות פי 5-10 ממודעות רגילות, ובעצם יוצא לפי חישוב שהוא ערך, ש"ידיעות" לבדו מרוויח כמה מיליונים בשנה רק מהתעשייה הזאת. בנוסף, הוא ערך מיפוי, באתר אינטרנט, של כל בתי הבושת בגוש דן, ויש בידיו עוד כל מיני נתונים מעניינים למדי בנושא. בלי קשר, אני חושב ש א) זנות צריכה להיות חוקית ב) לא מספיק שתהיה חוקית, יש לאכוף את ח.י. חופש העיסוק ובעיקר ח.י. כבוה"א וחירותו, בכיוון ההפוך: להקצות כוח אדם רציני לטיפול במכונים שהם בידי עבריינים, שבהם "חופש" הוא מונח מאד מאד מאד מצומצם.

אתה טועה ...

בהצעת חוק זכויות החרש, התשס"ב-2002, אין שום סעיף המתייחס לדין האישי. ההצעה - שהוגשה על ידי 5 חברי כנסת מהמפד"ל (לא נראה לי שהצבעת להם) (יהלום, אורלב, ביבי, הרב דרוקמן ולנגנטל), מתייחסת לנושאים אחרים ולא למעמד האישי. אתה מוזמן לקרוא: "1. תרגום חדשות במהדורת חדשות מרכזית יומית המשודרת במסגרת חוק רשות השידור, התשכ"ה-1965 או במסגרת חוק הרשות השניה לטלויזיה ורדיו, התש"ן-1990 , יצורפו, בו זמנית, כיתוביות תימלול השידור או תירגום לשפת הסימנים, ע"פ הסדר בין רשויות השידור שיקבע השר הממונה. 2. ועדות ציבוריות בכל ועדה ציבורית הדנה בענייניהם או בזכויותיהם של חרשים יכלל חבר חרש. 3. הנחה בגין שימוש בפקסימליה חרש יהא זכאי להנחה בתשלומי פעימות טלפון בגין שימוש בפקסימליה בשיעור שייקבע על ידי שר התקשורת. 4. ביצוע ותקנות שר התקשורת ממונה על ביצוע חוק זה ורשאי להתקין תקנות ככל הנדרש ליישומו.". קרא גם את דברי ההסבר - "הצעת חוק זו באה לתת מענה לצרכיהם המיוחדים של החרשים אשר מפאת נכותם נמנעות מהם זכויות יסודיות הנתונות לכל אזרח רגיל ואשר חובתה של כל חברה בת-תרבות ובמיוחד חברה יהודית, להבטיחן. חלק מסעיפי התקשורת בחוק זה מופיעים בשינויים בחוק שהוגש ע"י ח"כ מרדכי משעני וקבוצת חברי כנסת והונח על שולחן הכנסת ביום 24.12.01.".

צחי24

New member
זה חוק עוקף בג"צ אבל במציאות של

היום...לצערי, בג"צ ייכנע ללחץ ואפילו לא יפצה פה. אני מקווה שלא כך יהיה אבל אני סקפטי. לגבי חוקה- זה בגדר חזון אחרית הימים ואם עד עכשיו לא כוננו חוקה, למרות שועדת הררי נתנה בזמנו כמה רמזים על זה, בחיים לא תהיה חוקה וחבל. ודאי וודאי שזה חוק גזעני.

בלי קשר לחוק ... ../images/Emo141.gif

בלי קשר לחוק, ולטימטום עליו אני מדבר בהמשך השרשור הזה, אין דבר כזה הקרוי חוק עוקף-בג"ץ. כשבית המשפט פוסק, הוא פוסק, או אמור לפסוק, על פי החוק הקיים, ואם הפירוש שהוא נותן אינו מתאים לרצוי בעיני המחוקק, זה האחרון משנה את החוק, וזה לגיטימי (אלא אם כן יהפכו את זה לשיטה). ממילא, נהיה ישרים עם עצמנו, מי שעוקף אחרון זה אהרן ברק. האתר של קימקא

צחי24

New member
זה חוק עוקף בג"צ אבל במציאות של

היום...לצערי, בג"צ ייכנע ללחץ ואפילו לא יפצה פה. אני מקווה שלא כך יהיה אבל אני סקפטי. לגבי חוקה- זה בגדר חזון אחרית הימים ואם עד עכשיו לא כוננו חוקה, למרות שועדת הררי נתנה בזמנו כמה רמזים על זה, בחיים לא תהיה חוקה וחבל. ודאי וודאי שזה חוק גזעני.

nirdagan

New member
לדעתי מדובר בהידרדרות חוקית מסוכנת

מדובר בחוק שבמפורש מונע זכויות מאנשים על שום השתייכותם האתנית\תרבותית\דתית. החוק הזה נולד באווירה תיאוקרטית חשוכה השוררת עכשיו במדינה. אווירה זו רואה ביהודים וביהודים האורתודוכסים בפרט כאנשים שקיבלו הסמכה אלוהית לאדנות על הארץ, ולכן עליהם להיות מעל כל חוק. חוק כזה מהווה נדבך חשוב בביטול חרויות הפרט במדינה, ובחלוקת התושבים לקבוצות אתניות בעלות מעמד משפטי שונה, כפי שהיה נהוג לפני כמה מאות שנים ברוב העולם.

גם בלי פוליטיקה ...../images/Emo141.gif

כמו שאתם מכירים אותי, אני לא אכנס לפוליטיקה, אבל על כגון הרעיון הזה נאמר: זה גרוע משחיתות, זו איוולת!!! אפשר היה לחשוב שמאתים אלף ערבים מבקשים להתנחל בצפון תל-אביב. אז לא. מוועדת המעקב שלהם נמסר לי שלכל היותר מתכוננות חמש משפחות לקנות דירות בצפון ת"א, ואחת ברחביה (לשאר אין כסף). כמו כן משפחת קעדן בקציר, ועוד שתיים שלוש משפחות בכל הארץ. אולי עשרים-שלושים... אז בשביל הגולם הזה אנחנו מוכנים להסתכן בהתבזות כלל-עולמית של העם אשר סבל יותר מכל עם אחר מהגזענות. אז מבחינת העלות-תועלת זה טימטום מושלם. האתר של קימקא

אביא

New member
יש לי הצעה לחוק עוקף בג"צ נוסף

חוק שיאפשר לעו"ד פינדריך לרכוש בתים בכפרים בדוים.

nirdagan

New member
אין צורך החוק כזה

כי גם עכשיו הוא רשאי לעשות זאת.

אביא

New member
לא נכון בג"ץ פסק שלא

נפסק שאורח החיים הבדואי שונה כך שהם זכאים לישוב קהילתי משלהם

nirdagan

New member
על פי חוק החברות חברה חייבת להשיא

את רווחיה (הכוונה כמדומני להביא אותם למקסימום, ולא לחופה וקידושין). שיקול עסקי אחד להשאת רווחים הוא יצירת מאגר לקוחות מרוצים. מקובל בחברות התעופה שאם נגרם עיכוב בטיסה עושים את המקסימום להביא את הנוסעים ליעדם בזמן הקצר האפשרי. במקרה של ההתקפה הקטלנית בדלפק אלעל, ניתנה לנוסעים האפשרות להגיע מהר ככל הניתן, וגם ניתנה האפשרות למי שחפץ לשמור את השבת, להימנע מחילול השבת ולטוס בזמן אחר. שרים בממשלת ישראל דרשו למעשה שאלעל תעבור על הוראה מפורשת של חוק החברות ותימנע במכוון מהשאת רווחיה ע"י מתן שירות מחורבן ללקוחותיה, למרות שיכלה לתת שירות טוב יותר. אילו אל על היתה נוהגת כרצון אותם שרים, היו הלקוחות עוברים לטוס בחברות אחרות שחרב התיאוקרטיה איננה מונחת על צוארן.

למעלה