שרירן ברחם

הילה35

New member
שרירן ברחם

שואלת בשביל מכרה, בת 44, שמעונינת להרות מבנק הזרע.

יש לה שרירן ברחם, ומכיוון שבבי"ח מסוים טענו שעליה קודם כל להוציא את השרירן, והיא מכל מיני סיבות לא מעונינת בניתוח, מצאה רופא שהסכים לנסות לסייע לה להכנס להריון גם בלי הוצאת השרירן.

מכיוון שזכור לי שהנושא עלה בעבר בפורום, ויש המתמצאות בעניין, עד כמה שידוע לכן

האם שרירן ברחם מעכב כניסה להריון?

האם שרירן ברחם מהווה סכנה כלשהו במקרה שיש הריון?

תודה ושבוע טוב לכולן

wings23

New member
זה תלוי בכל כך הרבה פרמטרים

כגון המיקום המדוייק, הגודל... וכד'
לי יש 2 שרירינים בדפנות הרחם.. ולא הוצאתי. לקח לי זמן אבל בסוף זה הצליח

מריונטי

New member
תלוי אם השרירן פנימי או חיצוני

יש שרירנים שגדלים על דפנות הרחם - הם לא אמורים להוות הפרעה לקליטה, אבל כן יכולים לכאוב במהלך ההריון .
בנוגע לשרירנים שצומחים לתוך החלל הפנימי - היא צריכה להתייעץ עם מומחה.

מיימיי5

New member
אחותי יולדת כמו שפנה עם השרירנים!

ולאחותי יש שרירנים רבים מחוץ לרחם (יש בכלל שרירנים שהם ממש בתוך הרחם? לא יודעת). אני יודעת שלה הם תלויים מחוץ לרחם והרופאים שלה בארה"ב המליצו לה לא להסיר אותם כלל עד אשר תסיים ללדת את כל ילדיה!!! כי טענו שהסרתם עלולה לצלק את הרחם - דבר שיגרום לה לקושי להיכנס להריון !!!! ועל כל היא לא הסירה אותם. יחד עם זאת, היו לה כאבים קשים מהשרירנים במהלך ההריון, אבל לא משהו מטורף.

היא ילדה בקיסרי ואני אפילו זוכרת ששאלתי אותה מדוע לא הוציאו אותם כבר כאשר פתחו את הבטן להוצאת הילד וכאמור, תשובתה היתה שהרופאים פחדו שתצטלק לה הרחם בצורה כזאת שלא תצליח להרות שוב.

בקיצור, היא עבר 2 הריונות עם שרירנים, אשר מצטמקים מעצמם לאחר הלידות. היא בת 43. לידה ראשונה בגיל 39 ושניה לפני כשנה.

בהצלחה!

הילה35

New member
תודה רבה. אעביר לה תשובותיכן

מאד מקווה שיצליח לה במהרה.

2000maya

New member
מנסיון של בעלת שרירן ברחם

שקודם תנסה להכנס להריון ורק אם היא לא מצליחה- שתתחיל לרוץ לרופאים.
חבל להתעסק עם משהוא שבחמישים אחוז מהמקרים אין לו שום השפעה על הפריון.
לשמחתי, נפלתי סוף סוף, אחרי שנתקלתי בערימה של מוטמטמים (אחד מהם גם אמר לי שהבעיה בכלל במעיים. מי נתן לו רישיון לעסוק ברפואה?!) על רופאת נשים עם הגיון בריא שאמרה לי חד משעית לא להתעסק ולא לגעת אם אין בעיות. עוד לא ניסיתי להכנס להריון, כך שאין לי מושג אם זה יפריע או לא אבל אני אחרי טיפול בדיקור ושינוי תזונה שהפחית את הסימפטומים לאפס. (לפני זה זה היה סבל נוראי, היום השרירן כמעט ולא מורגש. קצת אי נוחות ביום הראשון של המחזור שעוברת מעצמה בלי שום משכחי כאבים. לפני זה הטיפול- זה היה מינימום של חמישה אדווילים לכל יום של מחזור וגם זה לא מי יודע מה עזר)
מה שכן, בהריון השרירן עלול לגדול או להפוך ל"נוזלי" ולכן-הרגע שהיא נכנסת להריון חשוב להכנס למעקב אצל רופאה שמכירה את התחום הספציפי. (דוקטור ורד אייזנברג היא מהטובות בארץ בתחום ועושה גם מעקב הריון)
באופן כללי-אני ממליצה לחפש רופאה ולא רופא. רופאים גברים, מניסיון, נוטים יותר לדחוף לטיפולים.

s p r i n g1

New member
כמובן שאי אפשר לייעץ רפואי לגבי שרירן בפורום

אנחנו לא רופאות וגם רופא לא יכול להגיד במאה אחוז מה ההשפעה של שרירן....יש כאלה נחשבים מפריעים ויש כאלה שלא.
ממליצה לחברתך ללכת כמה שיותר מהר לייעוץ רפואי נוסף גם פרטי, מה שתשיג מהר ואם ימליצו לה להוציא השרירן שתוציא, שמומחים יגידו לה אם יש סיכון או לא .
שיהיה לה
להגשמת החלום ובריאות טובה {חמסה|

nina L

New member
אני ניסיתי עם שרירן שנה וחצי.לא צלחתי והפלתי

אם זה השרירן או סיבה אחרת אין לדעת, אבל עובדה היא שמרגע הוצאת השרירן+פוליפ הריתי עם השתיים.
שרירן עשוי בהחלט למיטב ידיעתי לעכב כניסה להריון ואף להפריע במהלכו.
למכרה אין פנאי לניסיונות סרק. צריך למקסם את התנאים להריון, מצד שני תלוי בגודל השרירן, במיקומו, ובהתערבות הנדרשת להוצאה: ניתוח בטן/ לפרוסקופיה-דרך 3 פתחים קטנים בבטן/ היסטרוסקופיה - דרך הווגינה, ללא חיתוך. הכי פשוט.
אבל אבל אבל, ללכת לרופא מעולה ומבריק, יסודי ועמוק- לדעתי פרטי עם החזר של מושלם - ולהחליט לפי המצב האינדיבידואלי שלה.
בהצלחה!!!

אמבי

New member
יכולה להיות בעיה שקשורה בזמן גם עם הוצאת

שרירן.
לי הוציאו בזמנו בפתיחת בטן (מחוץ לרחם, אך היה ממש גדול ונאמר לי שיכול לגרום לבעיות בכניסה להריון) אך ההנחיה הייתה לא להכנס להריון במשך חצי שנה (נדמה לי. או אולי שנה?!!..).

nina L

New member
ההחלטה והשקלול אכן מורכבים ולכן

המלצתי על רופא משובח שיתן חוו"ד על פי מצבה הספציפי של הקרובה

אמבי

New member
לא מתווכחת אתך, כמובן! רק הוספתי עוד פן,

כמובן מבלי לדעת כלום על מצבה הספציפי של המכרה..

2000maya

New member
מצד שני

כל ניתוח ברחם עלול גם לגרום להדבקויות שיפגעו עוד יותר בפריון.
שני מחזורים של לנסות להכנס להריון בלי להתערב כירורגית יעשו כזה הבדל גדל?

2000maya

New member
ועדיין, לקחת סיכון להפלה

עדיף על הליך כירורגי שעלול למנוע הריון בכלל.
הסרה כירורגית עושים רק אם מגיעים למסקנה שאי אפשר בלי. לא כפעולת מנע.
אין דבר כזה הליך כירורגי שאין בו סיכון להחמרת המצב במקום לשיפורו.

2000maya

New member
צודקת, כמובןשגיל 44 הוא גיל מצויין

כדי להרוס כל סיכוי לפיריון. אז למה באמת לא ניתוח שיכול להביא להדבקויות שעלולה לקחת שנה להפטר מהן ,אם בכלל?
תשמעי, אתה קראת שהיא מצאה רופא שמוכן ללכת איתה על ניסיון בלי הסרת השרירן- אז למה לא להקשיב לו?
אני חוששת זה לא רק הגיל שמקפיץ כאן כמה בנות-אלא גם העלות של כל מנת זרע
בכל מקרה-בנושא של שרירנים לרפואה המשלימה יש הרבה תשובות. תמיד עדיף לנסות דברים אחרים לפני שמגיעים לשולחן המנתחים.

למעלה