שרירן ברחם

2000maya

New member
סיכון להפלה

זה פחות מאשר סיכון לחוסר פיריון פרמנטלי.
אחרי הפלה- אפשר להכנס לעוד הריון. אחרי נזק קבוע לרחם-אי אפשר.
משוואה מאוד פשוטה.

Koru

New member
הלוואי שפריון היה משוואה מאד פשוטה

המשוואה פשוטה רק כשמחליטים שכל מיני הנחות הן עובדות מוצקות...
אבל בסדר, זה פורום פתוח. והמתייעצת היא רק חברה של השואלת, היא אפילו לא קוראת פה בעצמה. המקלדת סובלת הכל.
בגיל 44 צריך להמר על כיוון מסוים כי הסיכוי להצליח בניסוי וטעיה למצוא את הדרך הנכונה הוא קלוש. אף אחת פה לא יכולה לקחת את ההימור בשביל מישהי אחרת, שאפילו מהרופאים מקבלת תשובות שונות.
מזל שלא מדובר בשאלה של חיים ומוות.

2000maya

New member
שהמכרה תתעשה תרגיל קטן

ותגיע ליעוץ אצל רופא בלי לספר שהיא רווקה- אלא תגיד שהיא מנסה להכנס להריון בזוגיות.
אני מוכנה להתחייב שבמקרה כזה לא ימהרו כל כך לשלוח אותה לניתוח.
בנקי הזרע הם תעשייה כלכלית שרוצה לסמן לעצמה "הצלחות" (קרי: הריון מהיר) כדי למשוך את הלקוחות הבאות.
מזעזע. אבל נכון.

Koru

New member
מה שאמרת עכשיו נכון לכל תעשיית הפריון עקרונית

האנטי שלך לבנקי הזרע די משעשע.

2000maya

New member
כמה קל לעצום עיניים כשהאמת מפחידה

אבל סטטיסטית- כמו טיפולי הפיריון בקרב מי שמגיע לבנק הזרע- היא יותר גבוהה מאשר של נשים באותו גיל שנמצאות בזוגיות.
קודם כל- בגלל הצורך בתזמון ביוץ שגורם לאילו שלוקחות תרומת זרע לפנות להורמנים הרבה יותר מהר מאשה בזוגיות. ברגע שנכנסנו למערבולת ההורמנים -הדרך לשאר הטיפולים מתקצרת.
יש כאן שילוב מנצח של רופאים שדוחפים לטיפולים ושל נשים שלחוצות להריון תוך מספר המועט ביותר של מנות "מבוזבזות".
והתוצאה- סיכון ללא צורך של עשרות נשים.
בכל מקרה בסוף גילאי השלושים תחילת הארבעים ,השגת הריון עשויה לקחת כמה חודשים ולא באופן מיידי (אם כי שמעתי על "פאנצרים" של נשים בנות ארבעים שלא נזהרו כי היו בטוחות שימי הפוריות מאחוריהן ו...אופס! מזל טוב. לידיד טוב שלי יש אחות שצעירה ממנו בכמעט 20 שנה, אמא שלו חשבה שהגיוני שבגיל 48 המחזור יפסיק והבטן תהיה נפוחה קצת...תופעת גיל המעבר. אתן יודעות), אבל כשכל חודש שבו אין הריון עולה במנות זרע שהולכות ואוזלות- אז קדימה -טיפולים!!!
במצב של זוגיות רופאים ימליצו לחכות לפחות 3 חודשים לפני תחילת בירור פוריות. (בגילאי 35-38 אפילו חצי שנה, פחות מ30-גם שנה)
אבל כאשר נגשים לבנק הזרע- מראש עוברים בדיקות שעשויות להיות מלחיצות ולהריץ לרופאי פיריון עוד לפני ניסיון ראשון.
למשל, פותחת השירשור לא כותבת איך התגלה השרירן- יתכן שבאחת הבדיקות בפניה לבנק הזרע? (ברוב המקרים-שרירן מתגלה בקלות בכל אולטרסאונד גניקולוגי, גם חיצוני)
יתכן שלולא הפניה לבנק הזרע- השרירן היה מתגלה רק בסקירת המערכות בזמן ההריון עצמו?

בקיצור,אל תהי עיוורת.
בנקי הזרע מפרנסים היטב את תעשיית הפיריון- ועל חשבון הבריאות של נשים.
זה שלא מופיע סרטן שד מייד בתום הטיפולים-לא אומר שאין נזקים למערכות הגוף שיופיעו מאוחר יותר בחיים.

dafnapo

New member
בנות הפורום - אני מבקשת

בכל לשון של בקשה לא להיסחף לתוך ויכוח עם מאיה.
זה מיותר, זה לא תורם לנו כלום ובשורה התחתונה זה לא מכבד את הבית הזה שאנחנו מצליחות לקיים בשלום.
זכותה לחשוב מה שהיא רוצה וחופש הביטוי מאפשר לה גם להגיד את זה. העובדה שזה פרובוקטיבי עבורנו, לא מחייבת אותנו לעבור למגננה. נכון שזה הפך ליומיומי, אבל הדרך הנבונה היא לא להתעצבן אלא להתעלם. אני מנסה תמיד לפני שאני מגיבה לחשוב מי עומד מולי. במקרה הזה קיבלנו מספיק נתונים על הכותבת.

3מרגו

New member
וואלה,אישה בהריון עושה US רק בסקירה?

עובדה שאני עברתי בדיקות מעמיקות שלא ראו ממצא.אחרי זה נקלטתי מבן זוג שהשגתי בינתיים
.ובטח שאחרי 2 פסים עברתי US-שגם הוא לא גילה ממצא.ורק בחודש השלישי "פתאום" התגלה שרירן.ותגובות הרופאים היו מאוד מפחידות:איך,איך העזת להיכנס להריון עם כזה דבר?אבל...לא היה דבר.
בסופו של איומים על כריתת רחם מייד אחרי לידה הוא נעלם כמו שבא.וחצי הריון העברתי עם כאבי תופת בבטן בשכיבה ולעובר לא נגרם שום נזק.
חוקים לא ממש ברורים פה...כמו במדינה בערך...

2000maya

New member
זא לא "קונספרציה"

אף אחד לא אומר "אה, זאי מבנק הזרע, אז בואו נדחוף לה הורמונים".
מדובר פשוט על תפיסה לקויה שהשתרשה גם אצל הנשים וגם אצל הרופאים.
כמדובר בבנק הזרע- יש תחושה שיש פחות זמן לעצור ולחשוב ו"לכוונן מנועים". מתחיל מירוץ שלא עוצר עד היעד.

2000maya

New member
דרך אגב- זה לא אומר שאין נשים נשואות

מקבלות את אותו אטרף של הריון כאן ועכשיו ובכל מחיר- ע"ע אורלי וילנאי.
הייתה צריכה אירוע לב שני(!!!) בשביל להגיד "עד כאן".

dafnapo

New member
מה הקשר

בין השרירן לבנק הזרע? מדובר בפיריון שלה ולא בנותן הזרע. סטטיסטית בגיל 44 קשה להיכנס להריון טבעי וגם אז יש סבירות גבוהה שיהיה צורך להיעזר בהפריה. אין שום קשר לזוגיות.
השאלה היא מה נכון עבורה ואת זה יידע רק מי שיבדוק אותה.
מעבר לזה, אני אפילו לא רוצה להתייחס לאמת האבסולוטית שלך על תעשיית הזרע. אשרייך שאת נשואה באושר ובעלך לא חס על זרעו. גמר חתימה טובה.

הילה35

New member
תודה לכן

האם ידוע לכן על רופא שמתמחה בתחום הזה (של שרירנים)?

nina L

New member
שיף שיף שיף.

גאון ומקסים.
פרופ, אייל שיף, מנהל מחלקות הנשים בשיבא, מקבל בבזל בת"א.

A S I S 6 8

New member
היה לי שרירן ועברתי ניתוח

גם לי אמרו שלא אוכל להרות איתו. כפי שעתבו הבנות: זה תלוי בהמון פרמטרים.

יש כמה סוגים של שרירנים, יש מיקום בתוך שריר הרחם ומיקום בחלל הפנימי.
אם המליצו לה על ניתוח לפני הריון כניראה שהמיקום הוא סמוך למקום ההשתרשות והסוג הוא מאלו ש"יגנבו" את התזונה לעובר ויתפתחו יחד איתו ויקחו לו מקום. לא הייתי ממליצה ללכת נגד המלצות הרופאים וללכת אחרי רופא אחד. מה איכפת לו לנסות להפרות אותה? רחם שלו?
יש ניתוחים ללא פתיחת בטן כך שהם קלים להבראה, ויש ניתוחים בפתיחת בטן שאמנם בעלי הבראה איטית יותר והתחייבות לניתוחים קיסריים אחר כך, אבל הרבה יותר מדוקדקים ובמקרה שלי גם הוביל למציאת עוד שרירן.
כמה שנים אחר כך הריתי (יכולתי להרות כבר חצי שנה אחר כך) וילדתי בקיסרי.

הכל סבבה...

nina L

New member
מסכימה. ומוסיפה שיש אם איני טועה גם שרירן

שמתפתח לצד השני - מחוץ לרחם. תלוי גם הגודל כמובן. וכמו שנאמר כאן יש כל כך הרבה פרמטרים לשיקלול בכל מקרה באופן אינדיבידואלי, שבלתי אפשרי באמת לחוות דעה נחרצת כאן (ללא הנתונים, וכמובן בעיקר מפני שאיננו רופאים), רק לתת עוד נקודות מבט.
ניתוח בטן על כל השלכותיו מבחינת הדבקויות והמתנה להחלמה הוא הקיצון כאן.
ומוסיפה לניתוח של אסיס: אני עברתי לפרוסקופיה בגיל 35 בערך - שלושה חיתוכים קטנים וזוכרת החלמה של שבועיים. לא הייתי עדיין בטיפולים,
ועברתי גם סביב גיל 40 הוצאת שרירן (ופוליפ) שצמחו לתוך חלל הרחם (לא בתוך הדופן ולא מחוצה לה) בהיסטרוסקופיה - דרך הנרתיק שהיה פשוט מאד יחסית יחסית עם החלמה מהירה.
ועוד קטעון: כשנבדקתי בהריון התגלה לי שרירן קטן חדש, וכנראה שזה לא מה שהפריע להריוני לפתח את הבעיות שפיתח- לא דובר על כך. בכל מקרה תודה לאל (ולשיף עוזרו הנאמן) לאחר 7 חודשי שמירת הריון טפו וחמסה.
רק בריאות, חתימה טובה ושנה טובה!

A S I S 6 8

New member
בהחלט לא מחייב- שוב תלוי בפתיחת הבטן

כיוון החיתוך ומיקומו.

הרמוניה

New member
גם אצלי השרירן הפריע בוודאות

דחק את הרירית
חוץ מזה שאחד המומחים איתו התיעצתי טען
שלא ברור אבל יש השערה שהשרירן עלול לגרום להפרשת חומרים
שמונעים הריון-או עלולים לגרום להפלות.
בנוסף שרירנים מאוד אוהבים הורמונים
ואם יהיה צורך בטיפול הורמונאלי-הוא עלול לגדול עוד יותר
בגלל פקטור הגיל
הייתי שוקלת מאוד בחיוב התערבות ניתוחית.
אני אגב ניסתי פעמיים להוריד את השרירן בהיסטרוסקופיה
וזה לא עבד-והיה צורך בניתוח עם פתיחת בטן
לא נעים-
אבל גם לא כל כך נורא ובהחלט אפשרי
בהצלחה
הרמוניה

shaxuca

New member
יש הבדל בין פוליפ לשרירן?

לי היו שני פוליפים ברחם ועברתי ניתוחון להסרתן.

למעלה