שריפה

MsUnderstood

New member
שריפה

אז איפה אתם הייתם שהודיעו על פינוי האוני? איזה שיעורים הפסדתם? כמה תמונות צילמת? כמה אנשים מעל המותר נדפו באוטובוס? מה היה קצב היציאה שלכם מהאוני לפי מטר בשעה?

deathcaster

New member
תשובות

"אז איפה אתם הייתם שהודיעו על פינוי האוני?"- במעבדה, באו נציגים של הבטחון (הם יודעים שאנחנו מזוכיסטים) ופינו אותנו בכוח "איזה שיעורים הפסדתם?"- מה זה שיעורים? "כמה תמונות צילמת?"- התשובה בהמשך "כמה אנשים מעל המותר נדפו באוטובוס?"- לא רלוונטי, ההסבר בהמשך. "מה היה קצב היציאה שלכם מהאוני לפי מטר בשעה?"- האוטו שלי חונה כמה מטרים ליד המעבדה, כשכבר הואלתי לצאת מהאוניברסיטה, נהיה פקק ענקי.... אז קצב היציאה היה בערך 10 מטר לשעה.

תשובות שלי

האמת שאני סיימתי ב12 וראיתי את השריפה מרחוק אבל זה עוד נראה די קטן, רחוק ולא רציני אחרי שעה שיצאתי שוב מהבית העשן כבר היה מעל הבית והיה ברור שזה רציני. צילמתי די הרבה תמונות ויצאו כמה ממש יפות, בקרוב אנחנו יוצאים למרכז ולמרות שכרגע לא נראה האש מתפשטת וכיוון שלנו קצת מלחיץ לחשוב אם יקרה משהו לדירה שלנו...

MsUnderstood

New member
אני הגעתי ב12 לאוני וזה היה נראה באמת קטן

וככל שהשיעור עבר אנשים התחילו להילחץ יותר ויותר וכשפינו אותנו כבר זה היה נראה נוראי

האמת שממש עצוב לראות את זה

בצהריים כל נווה שאנן נראה מוארת באור אדום וזה הרגיש ממש מוזר...

MsUnderstood

New member
ושלי

אני הייתי באמצע שיעור סטטיסטיקה כשכולם היו לחוצים אם מפנים או לא ומה קורה,כשיצאנו להפסקה באה מהמזכירות מישי ואמרה שמפנים אותנו הפסדתי את ההרצאה של סטטיסטיקה ותרגול השלמה שהיה אמור להיות לנו אחרי ההרצאה צילמתי כמה תמונות שעוד מעט אני אוריד למחשב,בינתיים כמה בפייס היו באוטובוס איזה 80 אנשים ולקח לי שעה וחצי להגיע הביתה,לשם השוואה,נסיעה רגילה מהאוני ליגור זה רבע שעה

niva99

New member
שריפה אחים שריפה....

קיבלתי הודעה למייל שהאוניברסיטה סגורה עד להודעה חדשה... בנוסף, ידיעה שמעידה על סולדריות והתגייסות ברגעי המשבר [ "לחיי העם הזה הוי כמה טוב שהוא כזה"] : איגוד העובדים הסוציאליים, בשיתוף ארגון מנהלי הרווחה ברשויות, נערך לתגבר את העובדים הסוציאליים במועצה האזורית חוף הכרמל, בעוספיה ובדלית אל כרמל. אם תידרש עזרה בפינוי התושבים, במיוחד קשישים, יגיעו עובדים סוציאליים מכל הארץ לאזור.

niva99

New member
../images/Emo12.gif

כתבתי מה שאני מרגישה - במיוחד הבית הראשון של השיר נשמע לי רלוונטי מתמיד :"ואתם סופקים ידיים בלי הושט עזרה, בלי כבות את אש הלהב "... אחרי מלחמת לבנון השניה כשהסקאדים והגראדים הגיעו לחיפה ונגרמו שריפות הוחלט להעלות את תקציבי הכבאים לרכישת ציוד הולם וחומרי כיבוי. בשטח במקום שיהיה להם אלף טון חומרי כיבוי - נמצאו בפועל רק מאה אלף. בנוסף למחדלים נוספים שעלו בחיי אדם. עכשיו כשכולו אלפי דונמים של חורש ירוק - אלפי תושבים פונו מבתיהם, ארבעים חללים, מספר מתנדבים / פעילים נעדרים, פצועים עם כוויות בדרגות שונות...נקווה שב"חלונות הגבוהים" יסיקו את המסקנות המתבקשות ויפשירו תקציבים לצורך העניין. [ ואולי אף יזמו הצעת חוק שתאסור שריפת אשפה].

niva99

New member
אגב, שריפה נוספת משתוללת בביאליק...

השריפה בקריית ביאליק התפשטה; מטוס כיבוי באזור השריפה בקריית ביאליק התפשטה לכמה מוקדים וכוחות הכיבוי במקום נעזרים במטוס כדי להשתלט על האש. המשטרה בודקת יחד עם קציני הבטיחות של המפעלים בשכונת צור שלום את אפשרות פינוי העובדים בשל השריפה. מעניין האם אלה הצתות מכוונות.

deathcaster

New member
לא רק

יש שריפה בטבעון אתמול היו שריפות ב-2 מוקדים בגליל.... כבר יש לי ספק שזה עניין של מקריות השריפה בצור שלום קרובה לתחנות דלק.... יצאתי היום מהבית לקניות, חצי שמיים שחור, שמש אדומה ותחושת מחנק קטסטרופה

MsUnderstood

New member
חבר שלי עבר שם ב1 ואמר שהיה מפחיד

כמה עשן היה שם ושהאוטו שלא היה מלא עשן בגלל זה

deathcaster

New member
ארמגדון

סירוס של המילים "הר מגידו" בוולגטא (התרגום של הספטואגינטה (תרגום ה-70 של התנ"כ ליוונית) ללטינית)

קוראים לזה האפוקליפסה

בגלל הספר של יוחנן האוונגליסט (נדמה לי) ואניי חושבת שארמגדון זה חלק מזה.

niva99

New member
ארבעת פרשי האפוקליפסה רוכבים על סוסיהם...

הלבן-נושא קשת; לובש כתר כובש את העולם האנטיכרייסט/מגפה האדום -נושא חרב מביא מלחמה. השחור -נושא מאזניים מביא למחסור במזון ,רעב. החיווריין הפרש הרביעי רוכב על סוס חיוור או על סוס חולה. הוא היחיד המתואר בשמו ונקרא מוות. צבעו של הסוס מסמל דעיכה, רקבון ומות.

למעלה