שרטרוז

D r a m b u i e

New member
שרטרוז

שתיתי שלשום פעם ראשונה מזה שנים שרטרוז וור (ירוק) ואני חייב להגיד שמדובר במשקה מדהים. מעבר לזה, מדובר לדעתי בתאומו הרוחני של הבנדיקטין, כל חובב בנדיקטין יעריך את השרטרוז והטעמים שלהם ממש משיקים. יש לי רק שאלה אחת. על איזה בסיס האלכוהול של השרטרוז? הם כותבים על הבקבוק סוכר. מדובר על סוכר כמו שעושים קשאסה, או על פשוט על ענבים? לפי הטעמים זה נראה על בסיס ברנדי. פשוט ענבים, השריית תבלינים ואחרי זה יישון (עד שמונה שנים!!!) אבל אם זה נכון, אז ההבדלים עם הבנדיקטין הם ממש קטנים, חוץ מאחוז האלכוהול הגבוה (55%). מישהו יודע לתת הסבר מדוייק על העניין? בכל אופן משקה מומלץ בחום, גם אותו, כמו את הבנדיקטין, עוטפת הילה של מסתורין, עם הנזירים השתקנים וכל הסיפור שמסביב, מה שעושה את חווית השתייה, לטעמי, לגדולה עוד יותר.

D r a m b u i e

New member
מוזר

(או אני עונה לעצמי ושואל עוד שאלות). http://www.chartreuse.fr/pa_green&yellow_uk.htm זה הקישור לקטע באתר של החברה, על שרטרז וור, הירוק. הם ממליצים לשתות אותו קפוא, אפילו עם קרח. לא ברור לי הקטע הזה. זה משקה עם ים ארומות, מומלץ לשתות אותו בסניפטר ברוב המקומות, למה לכל הרוחות קפוא? זה לא ידפוק לו את כל הארומות? לא רצוי להתייחס אליו כמו אל בנדיקטין, דרמבוי ושות'???

D r a m b u i e

New member
שרטרוז?

בחנות הקרובה לביתך... סתם... מוכרים בארץ בכל מיני מקומות, בדיוטי פרי אני לא יודע, ואבא שלי ואחי שחזרו מצרפת עכשיו, הביאו בקבוק 750 CC במחיר הצנוע של 22 יורו, לא נורא זול, אבל סביר לליקר כל כך איכותי.

siete

New member
בסניפטר, בסניפטר

יש גם את הצהוב שעוד לא טעמתי... לדעתי אין לו טעם של בנדיקטין בכלל, הוא ממש שונה (אני מעדיפה בנדיקטין). בכל מקרה מישהו שאני מעריכה מגדיר אותו כליקר הטוב ביותר בעולם, ומיד אחריו הבנדיקטין, וא"כ הדרמבוי. ד"א יש כמה קוקטיילים קלאסיים שמשתמשים בו. אבל לא נראה לי שאני אקנה - זה לא טעים לי נקי.

MEIMIS

New member
השארטרוז (Chatreuse) הוא דז'סטיף..

ומומלץ לשתות אותו נקי בכוס ליקר/כוס סניפטר

night mistress

New member
טייק מי וויט יו..יס??

מה אתה עושה מחר כאוס? בוא נלך להשתלט על איזה בר...

D r a m b u i e

New member
הוא לא דז'סטיף קלאסי

ז"א הוא דז'סטיף, בדיוק כמו שהבנדיקטין הוא דז'סטיף. בכל אופן ברור שבסניפטר, אני רק לא מבין למה החברה ממליצה לשתות אותו עם קרח... אני גם מגדיר אותו כליקר הטוב בעולם. למרות שהכינוי שלי דרמבוי, אני חושב שהוא פשוט ליקר מדהים. מה שממש מעניין אותי ולא הצלחתי למצוא פתרון, האם הוא על בסיס ענבים?

D r a m b u i e

New member
ולסייטה

בחיים לא הייתי שם אותו בקוקטייל. אלא אם מדובר על משהו פרימיום כמו B&B בחיים לא הייתי מערבב אותו עם איזה משקה ארוך, או משהו כזה. זה משקה איכותי הרבה יותר מדי בשביל לערבב אותו.

siete

New member
נמאס לי שמזלזלים בקוקטיילים

נסה את: Widow's Kiss 2 oz Calvados 1 oz Yellow Chartreuse 1 oz Benedictine 1 dash Angostura Bitters וספר לי איך יצא

Angel of Chaos

New member
../images/Emo6.gif

אני לא יודע אם מאותם הסיבות אבל אני מסכים איתך. דרך אגב, את מכירה מקום בארץ שמגישים את הקוקטייל הזה ?

siete

New member
נראה לך?

שזה יופיע בתפריט? אני מניחה שאם תלך ל"פינק" בירושלים הוא יהיה מוכן להכין לך כזה כי זה קוקטייל שמופיע בספרים. (הוא עלול להתרגז שמערבבים שרטרז, אין לי מושג, אבל אתה יכול לנסות...)

lao lao

New member
אז ככה

קודם כל הוא על כהילים נייטראליים החברה ממליצה לשתות אותו עם קרח או קר מאוד מסיבה פשוטה הוא דופק את הראש חזק מאוד בשנים האחרונות המכירות שלו גדלו מאוד, הסיבה לכך היא פשוטה המשקה מכיל אבסינטיום ויותר ויותר אנשים שותים אותו כדי לתפוס ראש ולא כדי להינות מהטעמים והניחוחות הירוק והצהוב, אגב, מיוצרים בדיוק מאותם מרכיבים, רק במינונים שונים. ועוד אגב, ככה לסיום, מבטאים שארטרז ולא שרטרוז.

D r a m b u i e

New member
אכן שרטרז...

אבסינטים? האבסינט עשוי מלענה פראית, לעומת זאת את המתכון של השרטרז (פשוט בתעתיק שרטרוז) אף אחד לא יודע...חוץ מהנזירים. סייטה, חס ושלום מזלזל. קודם כל אין לי קלבדוס. אבל... זה כמו סטייק פילה מבחינתי. הולך אחלה בפיתה עם צ'יפס, אבל אני מעדיף אותו על הצלחת עם סכין ומזלג בלבד. אני בכלל לא מזלזל בקוקטיילים, נהפוך הוא. אבל אני חושב שעם כאלה משקאות מעולים, בנדיקטין, קלבדוס ושרטרז, עדיף לשתות כל אחד בנפרד, מאשר לעשות קוקטייל... בכל אופן הקוקטייל שכתבת ייבדק בקרוב, הוא נשמע מצויין! רק צריך להשיג קלבדוס...

lao lao

New member
תשמע

מה זאת אומרת אף אחד לא יודע???? אז על סמך מה מאשרים משרדי בריאות ברחבי העולם את מכירתו? על סמך מילה של הנזירים השתקנים שהוא לא מזיק??? יש בו אבסינטיום, אמנם לא באחוז גבוה, אבל יש. בעידן של מסחר והקפדה על חוקי בריאות הציבור, אין דבר כזה "אף אחד לא יודע מלבד הנזירים". עכשיו, אחרי שזה הובהר, היצרן עצמו וגם היבואן בארץ טוענים שיש בו

D r a m b u i e

New member
מה זה אבסינט'יום???

זה לענה בלועזית? כי אם לא, אז אני בחיים לא שמעתי על חומר כזה. מה עושים עם אישור ממשרד הבריאות? באמת שאלה טובה. אין לי מושג, אני אשמח אם מישהו יכול לענות עליה. למיטב ידיעתי גם המתכון של השרטרז וגם של הבנדיקטין, חסויים לחלוטין. אפשר לשער, להעריך, אבל אף אחד לא יודע את המרכיבים המדוייקים ובטח את המינון הנכון.

למעלה