שרטרוז

lao lao

New member
אמרטימסיה אבסינטיום

לענה דרקונית בעברית. יש הרבה סוגי לענה, זה אחד מהם, וממנו מפיקים את משקאות האבסינט. את המתכון המדוייק (כמויות מכל דבר) יכול להיות שאף אחד לא יודע, אבל את המרכיבים חובה לחשוף על מנת לקבל אישור ממשרדי בריאות. קח לדוגמא את קוקה קולה, על כל בקבוק תראה רשימת מרכיבים מדוייקת, את המינונים באמת יודעים רק שלושה אנשים בעולם... אגב, אם אני לא טועה (אני אבדוק את זה מחר), כשמדובר בחומרים מעוררי הזיות (כמו האבסינטיום), מודדים את האחוז שלהם מתוך המשקה, כך שלפחות את מינון החומר הזה צריך לחשוף. ושוב, אני אבדוק את הנושא יותר לעומק מחר.

D r a m b u i e

New member
מעניין

לא ידעתי שלענה זה אבסינטיום בלועזית, אם כי זה מסתדר עם שם המשקה... בקשר להרכב החומרים, באמת שאלה מעניינת מה עושים ואיך מאשרים את המשקה. אולי באמת חושפים את החומרים תחת איזשהוא הסכם סודיות, אבל לא את המינונים, אולי יש פיתרון אחר, שאלה מעניינת לאללה, אני אשמח אם למישהו יש תשובה.

Angel of Chaos

New member
שמעתם על בדיקות מעבדה ?

בכדי לעמוד איזה חומרים יש, וכמה. מתכונים סודיים הם אכן סודיים, חוץ מהרבנות, אין אף גוף לא שפוי מספיק בכדי לדרוש מתכון מדוייק, ולא סתם הרכב חומרים ומינונם.

D r a m b u i e

New member
למיטב ידיעתי

בדיקות מעבדה לא יועילו. הם יוכלו אולי לקבוע את רוב החומרים, אבל לא את מינונם ותהליך הייצור. אחרת כבר מזמן כל אחד היה מחקה את קוקה קולה. מה הבעיה לקנות בקבוק ולשלוח למעבדה? אחת העובדות הידועות הן שאת הבנדיקטין והשרטרז לא חיכו מעולם. אף אחד לא מתיימר אפילו לעשות חיקוי...

MidNight Flame

New member
ואכן כמה וכמה חברות ניסו...

לחקות קולה למשל פפסי,RC,Vergin וכו' ולא בהצלחה מרובה יש לציין... פפסי היחידה מבין הנ"ל שמתקרבת לרמת הצלחה אבל אחרי הכל בואו נודה בזה - קוקה קולה זה קוקה קולה

D r a m b u i e

New member
נכון

ז"א כל אחד וטעמו הוא, אבל ברור שלמרות שהמרכיבים של הקולה ידועים, אף חברה לא הגיעה לטעם המדוייק של קוקה קולה, רק ליד...

hermis1

New member
לנזירים השתקנים אין מילה!!

שואלים אותם במשרד הבריאות אם זה מזיק, והם עושים "לא" עם הראש.

למעלה