בראש ובראשונה..
מדובר כאן בשאלה טובה. טובה מאוד...!!! שנית, אני רוצה להאשים כאן ישירות ובאופן בוטה, את מנהל הפורום!!! על כך שהוא , בחוסר רגישותו והתעלמותו מטובת ציבור המבקרים בפורום הזה, לא חסם אותי מהשתתפותי כאן, ובכך הוא גרם באופן כמעט ישיר, לזה שאני עומד להרוס שאלה טובה!!! ואני אומר להרוס כי הערך האמיתי נמצא בשאלה ולא בתשובות. וזה עיניין שלוקח זמן רב להבין אותו באמת. אז ככה ובקצרה.. כמו שניגשים לכל עיניין, צריך קודם לשאול מה משרת את מה? כי שרות היא פעולה שעיניינה הוא סיפוק תנאים נאותים לקיומו וצמיחתו של דבר כלשהו. ומרכיבים אותה : מושא השירות מחד ונותן השירות מאידך, כאשר על פי רוב, נותן השירות מבטל את האינטרסים האישיים שלו לטובת האינטרס של ה"דבר" אותו הוא משרת באותו רגע. (וכאן מתגורר לו מילכוד קטן והוא שירות מתוך אינטרס אישי) מהתיאור הזה ניתן כמובן לגזור שורה ארוכה של סוגי שירותים, שרובם לא ממש מעניינים את "המחפש". העסק מתחיל להיות מעניין, כאשר מגלים, שבעצם כל פעולה היא שירות. מאחר ואנחנו חיים בעולם של סיבה ותוצאה (בחלקו הארי של קיומנו), כל פעולה שלנו, בין אם היא מעשה או אמירה או דעה או מחשבה, משרתים משהו! ובמה עסקינן כאן? אנו מנסים לעסוק כאן באמת אל מול השקר. בחיים אל מול המוות. באור אל מול החושך. ובראיה אל מול העיוורון. להלן תיאור של היררכיית השירות כפי שעולה בי ברגעים אלו: רוב ה"פעולות" שלנו,(תנועות, רגשות, מחשבות, רצונות, צרכים ומשאלות) שלא במודע, משרתות את העיוורון. כאשר מאחוריהן רוחש לו נהר של אוטומאציה מותנית. שלב גבוה יותר של שירות, הוא שירות מתוך כוונה. כאשר אדם מכיר בערך כלשהו, ומתגייס כדי לשרת אותו. בדרך כלל את הרמה הזו של שירות מניעים אינטרסים אישיים שנובעים מהעיוורון המפורסם, רק שכאן התהליך הוא מורכב יותר ומכוון. השלב הבא של שירות הוא שירות נטול פניות. הוא שירות לשמו! זהו תהליך של השלה של קליפות של התניות מלאכותיות. בעיניי זה כמו מבחן אולטימטיבי לאמת הפנימית, אדם זונח את דעותיו המוקדמות על עיניין מסויים, ומתחיל במהלך של שירות חסר כוונה, ואם כנה הוא בעשייתו, מתגלה בו הרגש האמיתי כלפי מושא שירותו בין אם הוא משהו מסויים או השירות עצמו. בדרך כלל, אם טהור הוא, פעולת השירות תעלה בליבו חיוך זורח ושליו. השלב הבא הוא שירות, שלם, מכוון ומרצון את טבעם האמיתי של דברים כפי שנתגלה בשלב הקודם

כל אלו הם , בערך, תיאורים של שירות של אדם המשרת משהו "חיצוני" לו. כאשר לפעולת השירות יש השפעה על פנימיותו של המשרת. אולם, סוגיות השירות השונות המתקיימות בתוך אדם פנימה, קרי, היררכיית השירות הפנימי ואפשרות השתנותה........מיסתוריות ומרחיקות לכת עד מאוד המה!!!! אם כך אחיה את שאלת השירות בכיוון הפנימי של אדם בפני עצמו.. מה משרת את מה בתוכנו אנו ? ומהן אפשרויות ההשתנות או ההתפתחות של "איכויות" שירות אלו? וכל זאת , בשביל לא להעמיס על הקארמה השלילית של הארי יותר מידי